Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Δέκα (10) λόγοι για να ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ τον Μητροπολίτη Λεμεσού


 


Δέκα (10) λόγοι για να ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο να γίνει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Με άλλα λόγια, σας παρουσιάζουμε αλιεύοντας από την σελίδα «Φίλοι Μητροπολίτου Λεμεσού» τους 10 σοβαρότερους (sic) λόγους που καταγράφουσι και παραθέτουσι ότι θα πρέπει να εμπεδώσεις και να χωνέψεις καλά-καλά για να τον ψηφίσεις και αναδείξεις εις το τριπρόσωπο για Νέον Αρχιεπίσκοπο Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου.
Kατά την δική μας εκτίμηση και αντίληψη, για το υψηλώτατο καθήκον και υπούργημα ή αν θέλετε διακονία περί και επί της ανάδειξης τινός εκκλησιαστικού ανδρός για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, κάποια ίσως εκ των επόμενων στοιχείων που δημοσιεύουν οι Φίλοι του Λεμεσού μας φαίνονται λίγο ή πολύ ως τραγελαφικά σημεία, και ισχυροί ενάντιοι λόγοι για να μην στηρίξουμε τον Μητροπολίτη Λεμεσού για Αρχιεπίσκοπο.
Ένας σημαίνων λόγος που δεν πρόκειται να στηρίξουμε τον σεβασμιώτατο Λεμεσού κ. Αθανάσιον για Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, είναι εν γένει η αδιάκριτη, μη γενναία, δειλή και συμβιβαστική στάση του μετά των ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ, ΝΕΟΒΑΡΛΑΑΜΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΙΣΑΡΟΠΑΠΙΚΩΝ, ΑΝΟΜΩΝ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ, ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ, ΑΘΕΩΝ υγειονομικών μέτρων (στα της Εκκλησίας) του Κράτους κατά την μόλις πρόσφατη φοβερή και δύσκολη περίοδο για όλους μας της πανδημίας.
Κερασάκι στην τούρτα της όλης αποτρόπαιας και μη ρωμαλέας στάσης του Λεμεσού, ήταν να υποχρεώσει (μη σεβόμενος την ελευθερία του προσώπου των υποτακτικών του) και να επιβάλλει σε άπαντες τους Μοναχούς και τις Μοναχές του στην ιερά Μητρόπολη μας, να εμβολιαστούν!!!
Αυτά τα «θεόπνευστα» πράγματα κάνει ο «Ακτιστοφωτιστής» των Κυπρίων.
Μόνο για αυτόν τον λόγο, κυρίως, αλλά και για άλλους καμμία δεκαριά επιπρόσθετους (τους οποίους θα παραθέσουμε προσεχώς των ημερών) σημαντικούς-σημαντικότατους θεολογικούς λόγους ΔΕΝ πρόκειται να υποστηρίξουμε τον μητροπολίτη μας για ΝΕΟΝ Αρχιεπίσκοπο.
Παρακαλώ πολύ τους φίλους και τις φίλες που μας μελετούν, να κάνουν δεύτερες, τρίτες αλλά και τέταρτες σκέψεις για το αν θα χαρίσουν την ψήφο τους στον Μητροπολίτη Λεμεσού.
Διότι αγαπητοί μου, αν συγκρίνουμε την στάση του Λεμεσού και του Μόρφου στο ζήτημα της πανδημίας... χάσμα μέγα, ωσάν το χάσμα Ανατολής και Δύσης!!!

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεολόγος - Θρησκειολόγος - Φιλόλογος
--------------------------------------------------
10 λόγοι για να στηρίξεις τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο
1. Οραματίζεται μια Εκκλησία Αγάπης και Έργου.
2. Ο Λόγος Αγάπης που κηρύττει είναι ένας φάρος που καθοδηγεί τους πιστούς σε μια δύσκολη εποχή που οι αξίες μας δοκιμάζονται καθημερινά.
3. Η διαφάνεια με την οποία ασκεί τα καθήκοντά του αποτελούν εχέγγυο για την αποτελεσματική και χρηστή διοίκηση της Εκκλησίας της Κύπρου.
4. Ο πνευματικός του βίος εμπνέει όσους προστρέχουν στη βοήθειά του.
5. Εξυψώνει τον ρόλο των γυναικών και τις εντάσσει ενεργά στις δραστηριότητες της Εκκλησίας.
6. Ίδρυσε τη Θεραπευτική Κοινότητα «Αγία Σκέπη», με τα υψηλότερα στατιστικά επιτυχούς απεξάρτησης από ναρκωτικά στην Ευρώπη.
7. Είναι δίπλα στους νέους ανθρώπους με ομιλίες, κατασκηνωτικά τριήμερα, προσκυνηματικές εκδρομές εντός και εκτός Κύπρου, συναυλίες και αιμοδοσίες.
8. Στηρίζει τις μονογονεϊκές οικογένειες πνευματικά και υλικά, ώστε κανένα παιδί να μη στερηθεί τη μόρφωσή του.
9. Προσφέρει μέσα από τα καθημερινά «Γεύματα Αγάπης» της Μητροπόλεως, έμπρακτη στήριξη σε δυσπραγούντες αδελφούς μας.
10. Αξιοποιεί την τεχνολογία με αποτελεσματικό τρόπο για τη διάδοση της Αλήθειας του Ευαγγελίου σε κάθε σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου