Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΚΕΙΜΕΝΟ “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΗΨΕΩΣ" ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ Κείμενο "Αποκαταστατικό της τιμής και υπολήψεως" του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑνθίμουΜόλις προ μερικών ωρών λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, την  μηνυτήριο αναφορά και ένα νομικό έγγραφο από τους νομικούς συμβούλους του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης! Αυτές οι νομικές ενέργειες να εικάσουμε, ότι είναι τα θεολογικά επιχειρήματα του Μητροπολίτη μας, για τις όσες αβαρίες κάνει τον τελευταίο καιρό, στα θέματα της Πίστεως μας;

Μήπως, εμείς βάλαμεν τους αβάφτιστους ψευδοεπισκόπους των Αρμενίων, εντός του Ιερού Ναού και του Ιερού Βήματος της Μητροπόλεως μας; Ή μήπως, εμείς ασκούμε την φασιστική, ύπουλη και κάκιστη πολεμική και τους σκληρούς διωγμούς κατά των Ομολογητών κληρικών και διδασκάλων της Εκκλησίας;


Όλα αυτά, θα τα δηλώσουμε ευθαρσώς με άπαντα τα στοιχεία μας, σε όποιο δικαστήριο παραστεί η ανάγκη να κληθούμε για να καταθέσουμε είτε ως μάρτυρες, είτε ως κατηγορούμενοι!

Οφείλω να το ομολογήσω, ότι περιμέναμε καιρό τώρα και με μεγάλη μας αγωνία και χαρά, την εν λόγω εξέλιξη, διότι δυστυχώς, ο Παναγιώτα τος κ. Άνθιμος, ακόμα να συνειδητοποιήσει τι σόι τσαρλατάνους «ψιθυριστές» τον περιτριγυρίζουσιν!...


Ελπίζουμε Παναγιώτατε, να μην το αντιληφθείτε μετά θάνατον, μιας και είστε με το ένα πόδι στον τάφο καθώς και εμείς..., διότι θα είναι πολύ αργά...!


Αντί να αδράξει ο κ. Άνθιμος, της ευκαιρίας να απολογηθεί για τις όσες κακόδοξες και αντικανονικές εκκλησιολογικά, ενέργειές του, τις οποίες πράττει τον τελευταίο καιρό στην Θεοφρούρητη Μητρόπολη μας, προσπαθεί να μας απειλήσει με τρόμο-νομικίστικες μεθοδεύσεις, ή ακόμη και με άλλου είδους απειλές, π.χ. απειλές των πεπονιών..., και των αμολημένων πορδών, καθώς αποδείξαμε δημοσίως και προσφάτως εκ του ιστολογίου μας...!Αντί να απολογηθείτε, άγιε Θεσσαλονίκης, για την απαράδεκτη και προσβλητική δημόσια στάση σας, στην πρόσφατη Ημερίδα που Σείς διοργανώσατε, κατά του σεβαστού δασκάλου και καθηγητού μας π. Θεοδώρου Ζήση, προσπαθείτε να τιμωρήσετε εμάς τους μαθητές του(;), με νομικίστικη μανία, διότι τον υπερασπιστήκαμε στα προσωπικά μας Κυβερνο-ημερολόγια του Ιστοχώρου;

Το ενδεχόμενο να προσβάλλατε και εμάς τους φοιτητές του,  με την συγκεκριμένη άστοχη στάση σας, στα όσα μας απεκάλυψε δημοσίως, δεν το σκεφτήκατε;


Το ενδεχόμενο να μας πρόσβαλε και προσβάλλει η εν λόγω στάση σας, ως μέλη και συμπολίτες σας, της ενθάδε Μητροπόλεως μας, δεν το σκεφθήκατε;
Θέλατε μήπως, ειδικό χειροκρότημα για τις απαράδεκτες επιλογές και για τα συγκεκριμένα λεχθέντα σας;


Το χειροκρότημα είναι φανερό εκ των οπτικοακουστικών μέσων, ότι το έλαβαν οι άλλοι πανάξιοι ομιλητές στην Ημερίδα, και να λέτε δόξα τω Θεώ, που δεν πάθατε ό,τι έπαθε προχθές ο Οικουμενιστής Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος στην Τήνο!


Μήπως, θα θέλατε εμείς το Λογικό ποίμνιό σας, ή και όσοι είμεθα Θεσσαλονικείς της Ομογένειας και άλλοι στην ξενιτιά για ένα καρβέλι ψωμί, να κραυγάζουμε μπράβο και εύγε ως χαζοχριστιανούληδες και άλογα προβατάκι για τα ανούσια και ανόνητα καμώματά σας, που διαδραματίσθηκαν δημοσίως και σε απευθείας μετάδοση εκ του διαδικτύου;

Αντί να απολογηθείτε Σεβασμιώτατε, για την προκλητική και τυραννική στάση σας, με τον αντιχριστιανικό διωγμό που ασκείτε κατά των τιμίων κληρικών της Μητροπόλεως μας: λ.χ. του πατρός Νικολάου Μανώλη στην ενορία του Προφήτη Ηλία, καθώς και άλλων..., προσπαθείτε να ταλαιπωρήσετε εμάς τους καημένους, με μηνύσεις, δικαστήρια, φυλακίσεις και προστίματα;Επίσης, αντί να απολογηθείτε για την Ποιμαντική σας αδυναμία, στο να ασκήσετε και να ενεργοποιήσετε άπαντα, τα Εκκλησιολογικά όπλα των Ιερών Κανόνων μας, κατά των Γραικύλων «καθηγητών ψιθυριστών» σας, προσπαθείτε να διώξετε και να αδικήσετε ποιούς και ποιόν;

-Εμάς;

-Εμάς, τους φτωχούς, αδύναμους και ανυπεράσπιστους Παναγιώτατε;


-Ωραία λοιπόν!


-Αφού το λέει η ψυχούλα σας και η καρδούλα σας, να τα πούμε στα δικαστήρια τότε!


Μολλών Λαβέ άγιε Θεσσαλονίκης!


Ελάτε Εσείς αν αγαπάτε, ή μπορείτε να στείλετε τα τσιράκια σας να μας κατεβάσουν, τα προσωπικά μας κείμενα εκ των Ιστολογίων μας!

Θέλετε μήπως, να σας στείλουμε την διεύθυνση μας;


Μην παραλείψετε αγιώτατε, να μας ορίσετε και να μας πληροφορήσετε την ημέραν, την χρονολογία και την ώραν της δίκης μας, για να δούμε πόσο χρόνο έχουμε για την συλλογή στοιχείων και την σύνταξη της προσωπικής απολογίας  και υπερασπίσεώς μας...!

Παναγιώτατε άγιε Θεσσαλονίκης, λάβετε σοβαρά υπόψιν, ότι δεν έχετε να κάνετε με τα χαζοβιόλικα τσιράκια σας, ως σαν τον κ. Δημοσθένη!Ωστόσο κ. Άνθιμε, θέλουμε να καταλάβετε ό,τι:


Α] ΔΕΝ πρόκειται να κατεβεί, λέξη, πρόταση, άρθρο, δοκίμιο, κείμενο κ.λπ., εκ των προσωπικών μας τριών Ημερολογιακών Ιστολογίων και του προσωπικού μας λογαριασμού στο Facebook διότι, πολύ απλά υπάρχει προηγούμενο δεδικασμένο σε ανάλογη δικαστική υπόθεση, το οποίο αποσαφηνίζει και διακρίνει, αρκετά περί ημών των Blogers και των Θεολογο-μπλόκερς (δικής μας εμπνεύσεως η εν λόγω έννοια!).


Β] ΔΕΝ πρόκειται να κατεβεί τίποτα απολύτως, εάν πρώτα δεν μας αποδείξετε που σφάλουμε, εκκλησιολογικά, θεολογικά και λογικά! Θέλουμε δηλαδή, να μας αποδείξετε έναρθρα  Εσείς, ή και τα περίφημα σαΐνια «καθηγητάδες ψιθυριστάδες» σας, με θεολογικό και λογικό γραπτό λόγο, ότι η ημερολογιακή κριτικογραφία και σχολιογραφία μας «δεν περιορίζεται στην ενάσκηση θεολογικής κριτικής» καθώς αποφάνθηκαν και οι advocatus Diaboli !

Μπορείτε να το πράξετε αυτό, κ. Άνθιμε;

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!

Μπορείτε άραγε, χωρίς την διαμεσολάβηση νομικών απειλών και δικαστικών μέτρων, να μας επισημάνετε Πατρικά και Ποιμαντικά, γιατί όχι και Θεολογικά (τόσα λαμπρά «Κοσμήματα» έχετε δίπλα σας!) τα όσα λάθη, τις όσες αστοχίες και τα όσα ανυπόστατα και απαράδεκτα συγγράψαμεν σε δικά μας κείμενα;


Μπορείτε Εσείς ο ίδιος, ή και κάποιος άλλος υπάλληλος σας, να μας υποδείξει τα «εξαιρετικώς προσβλητικά σχόλια για το πρόσωπό» Σας;


Ο πιο πάνω τίτλος της παρούσας σχολιογραφίας μας, είναι ειρωνικός, ιδιαίτερα προς το νομικό σας επιτελείο, το οποίο συν τις άλλοις σας το δηλώνουμε απερίφραστα, ότι μας αφήνει παγερά αδιάφορους, διότι τα ιστολόγια μας και οι διαχειριστές αυτών, είναι εκτός Ελλαδικής επικράτειας και ως εκ τούτου  θα έχετε ανυπέρβλητες νομικές δυσκολίες!

Εάν όμως επιμένετε, να προχωρήσετε δικαστικά, μην διστάσετε να το πράξετε, εμείς θα έχουμε τα δικά μας στοιχεία και τις ανάλογες αποδείξεις οι οποίες, αρκετές ήδη βρίσκονται και στην δημοσιότητα, ότι δηλαδή διωκόμαστε νομικά για θέματα Πίστεως, για Θεολογικά θέματα και για τις προσωπικές, ιδιωτικές, ή και δημόσιες μας ιδέες και αντιλήψεις!

Επειδή τυχάνω και ολίγον διανοητικά υστερημένος, κ. Άνθιμε,
 πόσα Πατριάρχεια και πόσες Εκκλησίες
εν τέλει έχουμεν;

Οι αδελφοί και συμπαθούντες Αρμένιοι
είναι ακόμα μία  Εκκλησία και ακόμα ένα Πατριαρχείο(;;;)....!
Άρα, έχουμεν την Μία Ορθόδοξη Εκκλησία,
την άλλη αδελφή σας την "Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία"
και μίαν τρίτη(!!!) την Αρμένικη "Εκκλησία";
Ἐ τότε γιατί να πάρει η ευχή, όσοι απαγγέλουμε καθημερινά το Σύμβολο της Πίστεως...,
λέμεν "εις Μίαν Αγίαν Καθολική και Αποστολική Εκκλησία...";
Προσπαθείτε να μας τρελάνετε;
Είναι ή όχι, κακόδοξο και αιρετικό εκκλησιολογικά,
το πιό πάνω κείμενο σας;

Θα πρέπει να το χωνέψουν a priori οι εν λόγω νομικοί σας συμβουλάτορες, ότι τα Ιστολόγια μας είναι απλά προσωπικά Ημερολόγια στα οποία εκφράζουμε τις προσωπικές μας απόψεις, προτού σπάσουν τα μούτρα τους και σας ρεζιλέψουν, και ζητάτε μετά από άλλους νομικούς συμβούλους το ανάλογο με εμάς “Αποκαταστατικό της τιμής και  υπολήψεως”  Σας!


Όταν αποκαταστήσετε, με δημόσια και ιδιωτική απολογία Σας, την τιμή και την υπόληψη των προαναφερθέντων συγκεκριμένων ποιμένων και Διδασκάλων της Εκκλησίας μας, ίσως και να βάλουμε νερό στο κρασί μας!

Όταν αποφασίσετε, να συνταχθείτε με τους αντι-Παπικούς και αντί-Οικουμενιστικούς αγώνες των Ομολογητών Κληρικών και Μοναχών της Εκκλησίας μας, ίσως και να βάλω κάμποσο νερό στο κρασί μου...!Όταν μάλιστα, αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τα Ιεροκανονικά και Ευαγγελικά σας όπλα κατά των Ισλαμολάγνων συμβούλων σας και καθηγητών μας, εκεί τότε να δείτε, πόσα λίτρα νερού θα βάλω στο κρασάκι μου!


Μέχρι τότε, άγιε Θεσσαλονίκης, τα κείμενά μας, τα σχόλιά μας, τα άρθρα μου, οι απόψεις μου για τις κακόδοξες και άνομες ενέργειές σας, θα παραμένουν εκεί, προς ενημέρωση και επιμόρφωση δια «πάντων και πασών»...!


Σεβόμενος διά πάντα το Τίμιο Πρόσωπό σας καθώς και την Ιερά Αρχιεροσύνη σας αλλά, μη σεβόμενοι τα κακόδοξα πραχθέντα, λεχθέντα και γραφθέντα σας ασπάζομαι υιικός άχρι καιρού την δεξιά ΣαςΠαναγιώτης Π. Νούνης
13 σχόλια:

 1. Τελικῶς, τί ἐθεωρήθη προσβλητικόν τῆς τιμῆς καί τῆς ὑπολήψεως τοῦ κ. Ἀνθίμου; Στά προεκτεθέντα δέν ὑπάρχει τοιοῦτον τι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο μητροπολίτης Άνθιμος Ρούσσας καλά θα κάνει να δώσει το ταχύτερο δυνατόν εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζουν. Η πληθώρα των εναντίον του επικριτικών σχολίων αποκαλύπτει περίτρανα ότι υφίσταται σοβαρό ζήτημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ! ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΕΙΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΩΝ ΘΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΥΝΗ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο μητροπολίτης Άνθιμος τον Ιούλιο του 1974 με το σπαθί δικτατορικών συντακτικών πράξεων κατέλαβε αντικανονικά και ενώ ζούσε ο προκάτοχός του Κωνστάντιος το θρόνο της μητρόπολης της Αλεξανδρούπολης. Μετά κάποια χρόνια εγκατέλειψε αντικανονικότατα το ποίμνιό του της Αλεξανδρούπολης και έσπευσε να ποιμάνει το λαό της Θεσσαλονίκης. Είναι λοιπόν δις μοιχεπιβάτης.Καλό θα προκύψει να προβεί στην αυτοκριτική του και να αφήσει ήσυχους όσους τον κριτίκαραν για τη συμπεριφορά του με το μονοφυσίτη και με τον π.Θεόδωρο στην ημερίδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτά που μας γράφετε, είναι ενδιαφέροντα για την σύγχρονη Ελλαδική Εκκλησιαστική Ιστορία, αν έχετε κάτι συγκεκριμένο σε αρχείο ή και ντοκουμέντο κ.λπ. και μπορείτε να μας στείλετε στο email θα το χαρούμεν ιδιαίτερα!

   Διαγραφή
  2. Ὁ Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τοῦ ν.ἑ. κ. Ἄνθιμος, ὁ ὁποῖος ἐχαρακτήρισε τήν ἐκδήλωσιν τῆς παραδοσιακῆς Ἱ.Μ. Ἐσφιγμένου στήν Θεσ/νίκη τήν 30-3-2014 ὡς «καθαρῶς ἀντιεκκλησιαστικήν» καί τήν Ἱ.Μ. Ἐσφιγμένου ὡς «κατηργημένην», εἰς τήν τηλεοπτικήν ἐκπομπήν «Ἀνιχνεύσεις» τῆς ΕΤ3 τῆς 21-2-2003, ὅταν ὁ δημοσιογράφος κ. Παντελῆς Σαββίδης ἠρώτησεν τούς καλεσμένους ποίαν γνώμην ἔχουν διά τόν «ἀρχιεπίσκοπον Ἀμερικῆς» Ἰάκωβον Κουκούζην ἀπό ἐκκλησιαστικῆς καί δογματικῆς ἐπόψεως καί μόνον, διότι, ὅπως εἶπε, ὁ Ἰάκωβος κατηγορεῖται ὡς Οἰκουμενιστής, ὁ κ. Ἄνθιμος εἶπεν ὅτι μερικοί ἔφθασαν εἰς τό σημεῖον νά κατηγοροῦν ὡς Οἰκουμενιστήν ἀκόμη καί αὐτόν τόν «πατριάρχην» κ. Βαρθολομαῖον, ὑπονοῶν ὅτι ἡ κατηγορία εἶναι ψευδής! Πρός τιμήν του, ὁ κ. Σαββίδης ἐτόνισε τότε ὅτι καί ὁ ἴδιος ὁ Ἰάκωβος καυχᾶται ὅτι εἶναι Οἰκουμενιστής! Ὁπότε ὁ κ. Ἄνθιμος εἶπεν: «Αἴ, ... αὐτά τά πράγματα θέλομε νά τά ξεδιαλύνωμε»! Καί ἔκλεισεν τήν συζήτησιν ζητῶν τήν εὐχήν τοῦ Ἰακώβου! Δυστυχῶς, σήμερον, 12 σχεδόν ἔτη ἀργότερον, προφανῶς ὁ κ. Ἄνθιμος δέν ἔχει ἀκόμη ξεδιαλύνει «αὐτά τά πράγματα», ἐφόσον θεωρεῖ ἐκκλησιαστικήν συμπεριφοράν τό αἴτημα τοῦ Ἰακώβου νά καταργηθῇ ἡ Ὀρθόδοξος Πίστις, ἀλλά «καθαρῶς ἀντιεκκλησιαστικήν» τήν ὁμολογίαν Ὀρθοδόξου Πίστεως τῆς Ἱ.Μ. Ἐσφιγμένου! Ὑπενθυμίζεται ὅτι ὁ Ἰάκωβος Κουκούζης, εἰς συνέντευξίν του εἰς τήν ἐφημερίδα New York Times (25-9-1967, σ. 40), ἐπρότεινε νά καταργήσουμε τά δόγματα τῆς Τριαδικότητος τοῦ Θεοῦ, τῆς ἐνανθρωπήσεώς Του κ.λπ. καί νά κατασκευάσουμε νέα, οὕτως ὥστε αὐτά νά εἶναι ἀποδεκτά ἀπό τόν σύγχρονον ἄνθρωπον!

   Διαγραφή
 6. http://anastasiosk.blogspot.gr/2011/07/blog-post_21.html
  Αυτή τη μεγάλη εκκλησιαστική φυσιογνωμία "διαδέχτηκε" ο μητροπολίτης Άνθιμος Ρούσσας στην Αλεξανδρούπολη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΔΙΣ ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗΣ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δε στο έστειλα το για δημοσίευση Παναγιώτη αλλά για ενημέρωση.
  http://apotixisi.blogspot.gr/2011/08/blog-post_17.html#links
  Αν το κρίνεις δημοσιεύσιμο δημοσίευσέ το. Όπως εσύ κρίνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν λειτουργούσε η εκκλησιαστική δικαιοσύνη χωρίς σκοπιμότητες, αμερόληπτη και ανεπηρέαστη ο δις μοιχεπιβάτης Άνθιμος Ρούσσας θα έπρεπε να είχε καθαιρεθεί προ πολλού!

   Διαγραφή
 9. Mπράβο αδελφέ. Καλά του τα έγραψες. Φτάνει πια με την μοιχία που κάνουν με τον κάθε αιρετικό και κακόδοξο. Σε λίγο θα φωνάξει και κανέναν μουλά ή και ραβίνο. Εώς εδώ με τους οικουμενιστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή