Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΣ ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ 028 (ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ)Πολιτικός Φιλοσοφικός Στοχασμός 028

Περί της σατανόπνευστης Ευγονικής και το «Ευαγγέλιο» του Χίτλερ

Έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο φιλοσοφικό στοχασμό μας (Πολιτικός Φιλοσοφικός Στοχασμός 025: Περί της Φιλοσοφίας και της Ηθικής της Γενετικής Επιστήμης) σε αδρές γραμμές το ιστορικό πλαίσιο καθώς και την ηθικιστική κοινωνική κανονικότητα της Βικτωριανής εποχής με τα πρώτα βήματα της Γενετικής επιστήμης παραπέμποντας στο εγχειρίδιο:

«DNA: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ», του JAMES D. WATSON.

Τα πρώτα βήματα της Ευγονικής τα έκανε ο εξάδελφος του Δαρβίνου επηρεασμένος από το έργο του ο Sir Francis Galton. Ο Galton είναι ένας από τους πρώτους ευγονιστές και πρωτογενετιστές, πατήρ της Ψυχομετρίας αφού συνέγραψε ένα εγχειρίδιο για την κληρονομική ιδιοφυία, πρόσφερε δηλαδή με εξειδικευμένες έρευνες του στην Αφρική στην Ψυχολογία, την Κοινωνιολογία και Ανθρωπολογία, καθώς στην Γεωγραφία και Μετεωρολογία.
Αυτός ήταν μάλιστα ο επινοητής της ταξινόμησης των δακτυλικών αποτυπομάτων, πράγμα που βοήθησε επαρκώς την επιστήμη της Εγκληματολογίας.
Ο ίδιος, έθεσε και τα βασικά θεμέλια της Στατιστικής, αρκετά χρήσιμη για τους Ψυχολόγους κ.ο.κ. Έλεγξε π.χ. την αποτελεσματικότητα της προσευχής των πιστών Χριστιανών της αγγλικανικής Εκκλησίας προς τον Θεό σε σχέση με την μακροζωία των Βρετανών μοναρχών, υπέθεσε ότι η ποσότητα των προσευχών θα ήταν αρκετά επωφελές για τους μονάρχες, όπου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προσευχή φαίνεται να είναι αναποτελεσματική, αφού κατά μέσο όρο οι μονάρχες πέθαιναν κάπως σε νεώτερη ηλικία.
Ο ίδιος μέσα στο ιστορικό πλαίσιο της Βικτωριανής Ηθικής και παρελθούσας κανονικότητας εισήγαγε τον νεολογισμό «Ευγονική» όπου κατά κυριολεξία σημαίνει:
από Ευγενική καταγωγή.
Στην χωροχρονική εξέλιξη της Ευγονικής, φαίνεται να ορίζεται πλέον διαφορετικά, κατά τον Watson, ως η επιστήμη που μελετά την «αυτοκατευθυνόμενη» ανθρώπινη εξέλιξη, με την ειδοποιόν διαφορά, ότι πλέον γίνονται εν συνειδήσει γενετιστικές ή ιατρικές ή «θεραπευτικές» επιλογές για το ποιοι λ.χ. θα πρέπει να έχουν παιδιά, τι χρώμα ματιών και μαλλιών θα διαθέτουν, για το ποιοι δεν θα πρέπει να έχουν παιδιά (στείρωση, μεθόδοι αντισύλληψης, εκτρώσεις ή «διακοπή κύησης» κ.ο.κ.), καθότι η βικτωριανή εξάπαντος η χριστιανική ή αθεϊστική ηθική τους περιπεπλεγμένη με την οργιαστική φαντασία τους εν όψει της ‘ευγονικής κρίσης’ της ίδια εποχής αλλά και της παρεμβατικής υστερίας και αρχομανίας τους να χειραγωγήσουν τις μάζες των λαών, αφού, παρατηρούσαν έντρομοι, ότι οι χαμηλώτερες κοινωνικές τάξεις είχαν υψηλώτερα ποσοστά αναπαραγωγής.
«Σήμερα η Ευγονική είναι μία βρώμικη λέξη, που συνδέεται με τους ρατσιστές και τους Ναζί – μια σκοτεινή, ξεχασμένη φάση της ιστορίας της Γενετικής», σημειώνει με έμφαση ο Νομπελίστας Watson. Υπάρχουν μάλιστα και σημαντικοί φιλόσοφοι Στοχαστές που υποστηρίζουν ότι ο πολιτισμός θα σωθεί μόνον από την «Θρησκεία της Ευγονικής».
Το αμερικανικό κίνημα Ευγονικής εστίασε στην 'αρνητική ευγονική', δηλαδή στην εξάλειψη των κακών γονιδίων, ενώ ο Galton στην 'θετική ευγονική', όπου η αμερικανική τάση υπερεστίασε σχεδόν εμμονικά κυρίως με μελέτες στις περιπτώσεις εκφυλισμού και διανοητικής ανεπάρκειας, πράγμα που οδηγεί σε βαθμιαία και σταθερή γενετική εξάλειψη.
Σε όλο αυτό το προηγούμενο κομβικό σημείο επινοήθηκε και εφευρέθηκε ο έλεγχος διανοητικών και γνωστικών επιδόσεων με την ψυχομετρική μέθοδο δοκιμασιών του IQ τεστ όπου διαφάνηκε κατά τον Henry Goddard ότι το ανθρώπινο είδος, γενετικώς, οδηγείτο σε διανοητικό εκφυλισμό και διανοητική ανεπάρκεια.
Είναι γνωστό στους Ψυχολόγους ότι τα πρώτα IQ τεστ δημιουργήθησαν από τους πρώτους Ψυχολόγους και τέθησαν σε εφαρμογή από Στρατολόγους των ΗΠΑ κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
Πώς συνδέεται τώρα το κίνημα της Ευγονικής με τους Ναζί και τον Χίτλερ;
Η σύνδεση και ο συσχετισμός γίνεται στην γέφυρα που ακούει στο όνομα Madison Grant και στο βιβλίο του «Το Πέρασμα της Μεγάλης Φυλής», ένα επιστημονικό «μπέστ σέλερ» εποχής που υποστήριζε και θεμελίωνε ρατσιστικές ευγονικές πολιτικές, ο οποίος ήταν μάλιστα ως γνωστόν ένας από τους πρωτεργάτες και δημιουργός του επιστημονικού ευγονιστικού ρατσισμού, ο κορυφαίος εμπνευστής και Μέντωρ του Χίτλερ και των Ναζί!...
Ο Χίτλερ διάβασε τα αμέσως επόμενα, καταγοητεύθηκε η έπαρση και η αλαζωνία του, χάρηκεν χαρά μεγάλη και ενθουσιάστηκε, εικάζω με μεγάλες δόσεις σεροτονίνης να εκρίνονται στον εγκέφαλο του για την λαμπρή «ευαγγελική» ιδέα που έλαβε από τους αμερικανούς Ευγονιστές, και έτσι λοιπόν αφού το βιβλίο του Grant έγινε η Βίβλος των Ναζί, ξεκίνησε οργανωμένα και πολιτικο-στρατιωτικά το μεγαλεπίβολο πείραμα στρατιωτικής Ευγονικής, με την μαζική εξολόθρευση και σαπουνοποίηση των λαών (και όχι μόνον των Εβραίων):
«Υπό της υπάρχουσες συνθήκες, η πιο πρακτική και ελπιδοφόρος ΜΕΘΟΔΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ της Φυλής είναι: η ΕΞΑΛΕΙΨΗ των λιγότερο επιθυμητών στοιχείων σε ένα έθνος, αφαιρώντας τους τη δύναμη να συμβάλουν στις μελλοντικές γενιές… Τα μαύρα πρόβατα π.χ. έχουν ουσιαστικά εκμηδενιστεί με το να εμποδίζεται η αναπαραγωγή σε όλα τα ζώα που εμφανίζουν αυτό το χρώμα.» (Madison Grant).
Ο Χίτλερ και ο Grant αντάλαξαν και χαρούμενες φιλοφρονητικές επιστολές, όπου ο αιμοσταγής τύραννος της ανθρωπότητος πρώτος ομολογούσε ότι το εν λόγω βιβλίο ήταν το πρωτοποριακό επιστημονικό μανιφέστο και ευαγγέλιο της πολιτικής πυξίδας των Ναζί και ο δεύτερος ο εμπνευστής της Ευγονικής δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του, όπου ο Χίτλερ θαύμασε την βίβλιο του επιστημονικού και αθεϊστικού ρατσισμού, όπου ιατροί επιστήμονες υποδύονται αλαζωνικώ τω τρόπω και αδιακρίτως τους ημίθεους, με παρεμβάσεις στο γονιδίωμα των ανθρώπων.
Ο Χίτλερ και οι προτεστάντες Ναζί, η ηθική του Ναζισμού ήταν προτεσταντική με ένδυμα 'Χριστιανικής Ηθικής'. Όπως άλλωστε η Βικτωριανή εποχή, η εν λόγω 'χριστιανική' Ηθική της αριστοκρατίας και πλουτοκρατίας συνδέει της εποχές τους.
Μπορεί να εξαφανίσθησαν στην πάροδω του χρόνου, να εξολοθρεύθησαν και να τιμωρήθησαν όσοι δημιούργησαν τέτοιο ευγονιστικό ολοκαύτωμα αδιακρίτως κατά των λαών, αλλά μας άφησαν κληρονομιά και μια μαγιά πλουτοκρατών, λομπιστών, ελιτιστών και επιστημόνων, που προσπαθούν "για το καλό μας" να εκκολάψουν το ίδιο αυγό του φιδιού του Ναζισμού, με νέα μεθοδολογία και πρωτότυπη φινέτσα, μέσω της τεχνολογικής και επιστημονικής προόδου τους… που εξάπαντος θέλει την Ανθρωπότητα πειραματόζωα των φαρμακευτικών ευγονιστικών εταιριών…
Η «Νέα» Κανονικότητα των καθηγητών ιολογίας σύμφωνα με την μελέτη της προηγούμενης ιστορίας, καθώς και σύμφωνα με λεχθέντα και γραφθέντα του κορυφαίου Νομπελίστα James Watson, και όχι σύμφωνα με προσωπικές μας πεποιθήσεις, ο οποίος μάλιστα αποκωδικοποίησε το DNA, μοιάζει η εν εξελίξει κανονικότητα και νέα Ηθική τάξη να μην είναι καθόλου «νέα», αλλά είναι η παλαιά παρελθοντική κανονικότητα, αφού στην ουσία της συντηρεί και επαναφέρει κακόβουλα την ίδια και απαράλακτη βικτωριανή ή προτεσταντική Ηθική, έναν ιδιότυπο και πανούργο επιστημονικό αθεϊστικό ρατσισμό με «καλοπροαίρετες» και «θεραπευτικές» μεθόδους.
Προσεχώς των ημερών ίσως καταγράψουμε επιπρόσθετες λεπτομέρειες.
Πώς σας φάνηκε το εν λόγω παραμύθι;
Λόγια συνωμοσία της ιστορίας ή συνωμοσιολογία των συνωμοτών;

παν. νούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου