Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑΜΑΣΟΥ κ. ΗΣΑΐΑΣ ΨΕΥΔΟΛΟΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ


 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑΜΑΣΟΥ κ. ΗΣΑΐΑΣ ΨΕΥΔΟΛΟΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΚΚΩΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Για ποιόν λόγον άραγε ο μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, οι Κυκκώτες μαζί με τον Λεμεσού δημιουργούν αποτρόπαιο Σχίσμα στην Εκκλησίαν της Κύπρου;


Διότι, πολύ απλά, αποφάσισαν αυθαίρετα για προσωπικούς και ιδιοτελείς λόγους, κόντρα στην αποφάση και γνώμη του Πρώτου της Συνόδου, να διαχωρίσουν την θέση τους μαζί του, για κανονικό ζήτημα, το οποίον εμμέσως πλήν σαφώς, εκκλησιολογικώς, δεν σημαίνει απλά και μόνον μία προσωρινή διακοπή εκκλησιαστικής (επι)κοινωνίας με τον Μακαριώτατο και την Σύνοδο αυτού, αλλά διακοπή εκκλησιαστικής και λειτουργικής μνημονεύσεως εναντίον και του Οικουμενικού Πατριάρχη.


Διότι, επίσης, αν είναι αληθείς οι δικαιολογίες του Ταμασού έναντι του Μακαριωτάτου, θα πρέπει να διακοπεί άρδην μαζί και το λειτουργικό μνημόσυνο του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Αρχιεπισκόπου της Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Συνόδου αυτής, να διακοπούν τα συλλείτουργα μετά του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου κ.ο.κ. αφού οι δεύτεροι και τρίτοι κ.λπ. έχουν εξίσου αναγνωρίσει την «Αυτοκεφαλία» των Σχισματικών της Ουκρανίας.


Άρα, συνεπώς, ο Ταμασού, οι Κυκκώτες δηλ. μαζί και ο Λεμεσού έβαλαν ένα αυτογκόλ νομίζοντες ότι έστησαν στον τοίχο τον Μακαριώτατο Κύπρου, όπου όλα αυτά διενεργούνται ώστε να καταλάβουν τον Θρόνο της ιεράς Αρχιεπισκοπής. Δημιούργησαν μία μεθοδευμένη κρίση, θεμελίωσαν ένα σύγχρονο σχίσμα εντός της Εκκλησίας της Κύπρου, ώστε να συμπαρασύρουν στα άνομα σχέδια τους τον Μακαριώτατο μετά των συν αυτώ.


Ο Ταμασού όμως, δηλ. οι Κυκκώτες μαζί και ο Λεμεσού, αποδεικνύονται ως ασυνεπείς με σχισματικό φρόνημα επίσκοποι στην εν λόγω ρητορική τους, αποδεικνύονται ως επίσκοποι ψευδολόγοι και κομπογιαννίτες, αφού διακόπτουν εκκλησιαστική σχέση ΜΟΝΟΝ με τον Μακαριώτατο, ενώ συνεχίζουν να συλλειτουργούν και να μνημονεύουν έμμεσα τον Οικομενικό Πατριάρχη. Ο Ταμασού δεν πήγε στο προσφατο παρελθόν στην ι.μ. Βαλτοπεδίου; Δεν συλλειτούργησε με τον κομπογιαννίτη Εφραίμ και δεν μνημόνευσαν αμφότεροι τον Οικουμενικό Πατριάρχη; Ο Αρχιεπισκοπος Κύπρου δεν εφαρμώζει ότι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και ότι μάλιστα προπαγανδίζει (υπέρ των «αυτοκέφαλων» Σχισματικών της Ουκρανίας) και ο Εφραίμ ο Βαλτοπεδινός; Γιατί άραγε Κυκκώτες και Λεμεσού εμπαίζουν αμφότεροι την εκκλησιαστική νοημοσύνη μας; Αν έχουν τα κότσια και τιμούν τα ράσα τους και το επισκοπικό τους αξίωμα αυτά που κατηγορούν τον Μακαριώτατο θα πρέπει να είναι τίμιοι και συνεπείς με την θιγμένη «αρχιερατική συνείδηση» τους να τα εφαρμώσουν ιδιαζόντως και κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος πρώτος έσπειρε και θεμελίωσε το εν λόγω Κανονικό Σχίσμα μεταξύ της Εκκλησίας της Ρωσσίας και των υπολοίπων Τοπικών Εκκλησιών. Ο δε Λεμεσού μη ξεχνάτε φίλοι/ες συλλειτούργησε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας όπου ο δεύτερος μνημόνευσε τον «αυτοκέφαλο» των Σχισματικών Επιφάνιο.


Ο Ταμασού, ομολογεί ότι πρόκειται για «ήπιο Σχίσμα». Έχει ήπιο και οξύ Σχίσμα άγιε Ταμασού; Το Σχίσμα είναι Σχίσμα όπως και να προσπαθείς να τον ωραιοποιήσεις στον λαό του Θεού. Ενώ ομολογεί ότι με τα ανόητα και σχιαματικά καμώματα τους ταλαιπωρούν το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, ισχυρίζονται συνάμα ότι πρόκειται αμιγώς για ιεροκανονικούς λόγους και ζητήματα πίστεως και εκκλησιαστικές διαφορές με τον Μακαριώτατο. Και ενώ την ίδια στιγμή αποσαφηνίζει πολύ ορθά την διαφορά σχίσματος και αιρέσεως, παρουσιάζει την αποτρόπαια σχισματική ενέργεια τους ωσάν να μη συμβαίνει κάτι το εκκλησιολογικά σοβαρό, ενώ όλοι μας γνωρίζουμε ότι το Σχίσμα δεν το θεραπεύει ούτε το Μαρτύριο του Αίματος, αφού αναστατώνει-διαιρεί και διχάζει οντολογικώς και εκκλησιολογικώς το πλήρωμα της Εκκλησίας, το Βασίλειον ιεράτευμα.


Σαν δεν ντρέπεστε λέω εγώ, Κυκκώτες και Λεμεσού, για το πανούργο και θεοστυγές Σχίσμα που διενεργείτε -για τα ύπουλα και πονηρά σχέδιά σας- εντός της Εκκλησίας της Κύπρου, με πρόφαση τάχα μου τις κακόγνωμες αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και με τις ταυτόσημες κακόγνωμες αποφάσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.


Ο λαός της Εκκλησίας της Κύπρου, να καταδικάσει τις μηχανορραφιές του Ταμασού και του Λεμεσού, και να μη προβεί σε αδιάκριτη υποστήριξη των εν λόγω ανοήτων και σχισματοποιών εκκλησιαστικών ανδρών Κυκκωτών ή του Λεμεσού, αλλά μάλλον να συσπειρωθεί και να στηρίξει εκκλησιαστικά και με ήθος γύρω από την κανονική Αυτοκέφαλη και Αποστολική Εκκλησία της Κύπρου με κανονικό Αρχιεπίσκοπο και Πρώτο της ιεράς Συνόδου τον Μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο τον Β', ανεξάρτητα και αν στα σημεία η απόφαση του Μακαριωτάτου είναι κακόγνωμη και αυθαίρετη, ανεξάρτητα αν ο Ταμασού και ο Λεμεσού κατά τα φαινόμενα αληθεύουν.


Δεν αληθεύουν, αλλά ψευδολογούν με διάφορα προσχήματα ενώ ασεβούν εναντίον της ιεράς Συνόδου και εναντίον του Μακαριωτάτου, αφού διενεργούν κατ΄ουσίαν όχι απλά ένα ήπιο Σχίσμα, αλλά διακόπτουν το λειτουργικό μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου, κατά διαστροφή και αλλοίωση του 15ου ιερού Κανόνα της Εκκλησίας, χωρίς να συντρέχουν λόγοι Πίστεως έπηξαν σχίσμα στην Εκκλησία της Κύπρου, για διοικητικά θέματα και διοικητικές πράξεις του Αρχιεπισκόπου.


Μεγίστη απόδειξη ότι ο Λεμεσού και ο Ταμασού είναι ανυπότακτοι στον Πρώτο της Συνόδου και Αρχιεπίσκοπο, με σχισματικό και σατανικό φρόνημα καθώς και με τάσεις διασπαστικές εντός της Εκκλησίας.


Στώμεν καλώς δίπλα στην Εκκλησία της Κύπρου, δίπλα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο μας, δίπλα στον Μητροπολίτη Πάφου,δίπλα στον Μητροπολίτη Αμμοχώστου, δίπλα στον Μητροπολίτη Κιτίου, δίπλα στους Επισκόπους Λεόντιο, Μεσσαορίας και Καρπασίας, δίπλα στον Μητροπολίτη Μόρφου, και για τους υπόλοιπους σχισματικούς μητροπολίτες και επισκόπους Κυκκώτες και Λεμεσού ας προσευχηθούμε για την ψυχούλα τους να μετανοήσουν και να επανέλθουν στην Κανονική τάξη.


Αν παρατηρήσει κανείς στην εν λόγω συνέντευξη, ομολογεί ο Ταμασού ότι είναι εκτός της Κανονικότητας, και ότι, αν, και μόνο αν, ο Μακαριώτατος αποδεχθεί τους εκβιασμούς τους, θα επιστρέψουν στην κανονικότητα της Εκκλησίας.


Αιδώς αχρείοι!...


Αιδώς φαρισαίοι θεομπαίκτες!

Του Παναγιώτη Νούνη

† Θεολόγος – Θρησκειολόγος – Φιλόλογος

Σύμβουλος Ψυχικής & Πνευματικής Υγείας – Life Coach
@: panagiotisnounis@gmail.com


FB: https://web.facebook.com/panagiotisnouni
CV: https://www.yourtherapist.gr/partner/panagiotis-noynis/
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 00357 - 96 897711

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου