Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ - ΑΝΤΙΡΡΗΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΓΝΩΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

 
ΑΝΤΙΡΡΗΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΓΝΩΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥΕνημέρωση για τη διαχείριση της νόσου COVID-19 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου μετά απο πέντε (5) περιστατικά θετικών κρουσμάτων


Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω σε σχέση με τις εξελίξεις, όσον αφορά τη διαχείριση της νόσου COVID-19 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι η κατάσταση τυγχάνει συνεχούς αξιολόγησης και τα σχέδια δράσης τίθενται σε άμεση ισχύ με τη διαπίστωση θετικού ή ύποπτου περιστατικού.

Τη βδομάδα που μας πέρασε, επιβεβαιώθηκαν συνολικά τέσσερα θετικά περιστατικά της νόσου COVID-19 που είναι μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα πέντε. Οι επηρεαζόμενοι/ες έχουν αυτοπεριοριστεί και παρακολουθούνται, ενώ ορισμένοι/ες παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία.

Όπως ενημερωθήκατε και στο πρώτο μου μήνυμα με την εμφάνιση του πρώτου θετικού περιστατικού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν προετοιμασμένο για τη διαχείριση της ασθένειας εντός της κοινότητας.

Η φοίτηση με φυσική παρουσία δεν είναι αυτοσκοπός και οι Πρυτανικές Αρχές δεν θα διστάσουν να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Οφείλαμε, κι αυτό ήταν και το πνεύμα της συλλογικής απόφασης για φοίτηση με φυσική παρουσία τηρουμένων των πρωτοκόλλων υγιεινής και αποστασιοποίησης, να δοκιμάσουμε και να δοκιμαστούμε στη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας σε συνθήκες πανδημίας.

Η νέα κουλτούρα ωστόσο φοίτησης και αλληλεπίδρασης χρειάζεται να εμπεδωθεί και για να πετύχει η προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους/ες μας πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Εάν έχετε συμπτώματα της ασθένειας, ζητήστε από το/η διδάσκοντα/ουσά σας να παρακολουθήσετε το μάθημα διαδικτυακά.

Διευθετείστε συνάντηση για να εξεταστείτε προληπτικά σε σχέση με την ασθένεια, μέσω της δυνατότητας που σας παρέχεται δωρεάν από το Πανεπιστήμιό σας - www.ucy.ac.cy/healthcenter


Προστατευτείτε, προστατέψτε την κοινότητα και τους οικείους σας.

Τα πιο πάνω βεβαίως ισχύουν και για το ακαδημαϊκό και για το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου μας.

Είμαστε ευέλικτοι, αναγνωρίζουμε τη μοναδικότητα των περιστάσεων και πάνω από όλα θέλουμε να περιορίσουμε τη μετάδοση και διασπορά της νόσου.

Γνωρίζουμε ότι η νόσος αυτή είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και με την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασφαλίζουμε πρώτιστα την υγεία της κοινότητας.

Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων απαιτείται, ο περιορισμός των συναθροίσεων εκτός των χώρων διδασκαλίας και οι μη αναγκαίες συναναστροφές και συγκεντρώσεις στους χώρους του Πανεπιστημίου επιβάλλεται.

Τα επαναλαμβάνω όλα αυτά διότι όλοι μας χρειάζεται να έχουμε αντίληψη της κρισιμότητας των στιγμών και της προσωπικής ευθύνης που φέρουμε. Είναι ζήτημα σεβασμού και πολιτισμού αν θέλετε. Δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας, αλλά προφυλάσσουμε και τον συνάνθρωπο, το φίλο, το διπλανό μας, τις ευπαθείς ομάδες.

Χρειάζεται εγρήγορση και ενσυναίσθηση κι αυτό ζητώ από όλους και όλες σας. Η μέχρι σήμερα πορεία του Πανεπιστημίου Κύπρου στη διαχείριση της κρίσης είναι καλή, δεν μας επιτρέπει όμως να εφησυχάζουμε.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση και για τη μέχρι σήμερα συνεισφορά σας στη συνετή αντιμετώπιση της νόσου. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την επίτευξη των σκοπών του Πανεπιστημίου με μέριμνα πάντα και προτεραιότητα την προστασία και την υγεία όλων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης,

Πρύτανης


ΑΝΤΙΡΡΗΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


Θα εστιάσουμε σε 3-4 σημεία, σε τρείς με τέσσερις δηλώσεις του για να αποδείξουμε, ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου και οι θεσμοί του νοσούν απο ευελιξία καθότι αυτοσκοπός τους εν τέλει είναι φυσική παρουσία των παιδιών μας εις βάρος της υγείας τους.


Δηλώνει ο κύριος Πρύτανης:


1ο σημείο: «Είμαστε ευέλικτοι, αναγνωρίζουμε τη μοναδικότητα των περιστάσεων....»


1.1 Απαντούμε: Δεν είστε καθόλου ευέλικτοι -τούτο δύναμαι να το αποδείξω και γραπτώς σε όποιον μου το ζητήσει- πρός τους φοιτητές σας και το ακαδημαϊκό προσωπικό, καθότι, φοιτητές σας ενώ μετακινούντο σε συνωστισμένα λεωφορεία σας ζήτησαν γραπτώς πρό ημερών να κάνουν εξ αποστάσεως τηλεδιάσκεψη τα μαθήματα τους, το αρνηθήκατε, αφού παραπέμπατε δεξιά και αριστερά στην Φοιτητική Μέριμνα και την Σύγκλητο, με το ουσιώδες νόημα ότι στο Π.Κ. δεν υφίσταται εξ αποστάσεως διδασκαλία αλλά υφίσταται πάνω απ όλα ο κανονισμός της φυσικής παρουσίας και του παρουσιολογίου, εις βάρος της υγείας των παιδιών μας.


Δηλώνει ο κύριος Πρύτανης:


2ο σημείο: «Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων απαιτείται, ο περιορισμός των συναθροίσεων εκτός των χώρων διδασκαλίας και οι μη αναγκαίες συναναστροφές και συγκεντρώσεις στους χώρους του Πανεπιστημίου επιβάλλεται».


2.1 Απαντούμε: Αφού αγαπητέ κύριε Πρύτανη, η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων απαιτείται, ο περιορισμός των συναθροίσεων εντός και εκτός χώρων διδασκαλίας απαιτείται και μάλιστα επιβάλλονται μέτρα αποστασιοποίησης και συγκεντρώσεως σε χώρους του Πανεπιστημίου, γιατί άραγε, επιμένετε στενοκέφαλα μαζί με την Σύγκλητο σας στον στείρο κανονισμό (και εν τέλει αυτοσκοπό) της φυσικής παρουσίας των φοιτητών σας με την υποχρεωτική φυσική παρουσία τους στα μαθήματα και τις διαλέξεις, όπου μάλιστα συνωστίζονται 50 φοιτητές μέσα σε μία αίθουσα;


2.2 Για να βασανίζετε ακαδημαϊκό προσωπικό και τους καϋμένους διδάσκοντες μαζί και τους ταλαίπωρους φοιτητές σας ώστε να φορούν το φίμωτρο (ούπς την μασκούλα τους ήθελα να πώ) με τις ώρες; Και όλο αυτό είναι ένα πείραμα του Π.Κ. για να δοκιμάσετε τις αντοχές των διδασκόντων να μιλούμε με τις ώρες μέσα σε μια μολυσμένη μάσκα και να ρισκάρετε την υγεία των παιδιών μας;


Δηλώνει ο κύριος Πρύτανης:


3ο σημείο: «Γνωρίζουμε ότι η νόσος αυτή είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και με την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασφαλίζουμε πρώτιστα την υγεία της κοινότητας».


3.1 Απαντούμε: Δεν διασφαλίζεται πρώτιστα την υγεία της κοινότητας, καθότι όλα τα σοβαρά και διεθνή Πανεπιστήμια του Κόσμου, εν μέσω θανατηφόρας πανδημίας του κορωναϊού χρησιμοποιούν πράγματι ευέλικτα και απόλυτα την χρήση της τεχνολογίας και τηλεδιάσκεψης μαθημάτων ή διαλέξεων, ενώ εσείς ως αρτηριοσκληρωμένοι και δογματικά προσκολλημένοι στον Κανονισμό του Π.Κ. περί της φυσικής παρουσίας και του παρουσιολογίου θέτετε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και φοιτητών μας.


3.2 Δηλαδή, μας εμπαίζεται και υποτιμάτε την νοημοσύνη μας, χλευάζετε την νοημοσύνη των φοιτητών σας και των γονέων τους, καθότι, αν πράγματι πιστεύατε και γνωρίζατε ότι η εν λόγω νόσος είναι «ιδιαίτερα μεταδοτική» για ποιό λόγο να επιμένετε στην υποχρεωτική φυσική παρουσία των φοιτητών και παιδιών μας; Μήπως γιατί το παρουσιολόγιο στο Π.Κ. ακόμη και μετά απο 5 θετικά κρούσματα στην ακαδημαϊκή μας κοινότητα είναι η κορωνίδα του ανόητου και παρωχημένου αυτοσκοπού σας και έπεται σε δεύτερη μοίρα η βιολογική και ψυχική υγεία των παιδιών μας;


3.3 Το γεγονός ότι υπάρχουν φοιτητές/τριες, φοβισμένοι, τρομοκρατημένοι -ελέω της παραδείσιας ατμόσφαιρας που καλιεργούν τα Μ.Μ.Ε. καθημερινά- και άκρως διστακτικοί να πηγαίνουν στο Π.Κ. το σκεφτήκατε; Και τους δεσμεύει το παρουσιολόγιο του κανονισμού της εξαναγκαστικής φυσικής παρουσίας τους -εν μέσω πανδημίας!- στα μαθήματα, ενώ την ίδια ώρα υφίσταται μερικώς για μερικές μέρες της εβδομάδος τηλεδιάσκεψη μαθημάτων;


3.4 Πού έγκειται η ευελιξία σας λοιπόν; Ρισκάρετε καθημερινά τις ζωές των χιλιάδων φοιτητών σας, αφού γνωρίζετε μάλιστα ότι η νόσος αυτή είναι μεταδοτική, για να διασώσετε τα φαινόμενα και δη τον Κανονισμό της φυσικής παρουσίας στο Πανεπιστήμιο; Αυτή είναι η αλήθεια σας; Μήπως αυτή η αλήθεια είναι κάπως φασιστική και άκρως εγκληματική σε περίπτωση και που διευρυνθεί ο ιός στην ακαδημαϊκή κοινότητα όπως συμβαίνει στα πανεπιστήμια της Αγγλίας; Ας το κρίνουν οι γονείς των φοιτητών μας, αφού οι φοιτητές μας δεν έχουν βούληση, άποψη και γνώμη.


Δηλώνει ο κύριος Πρύτανης:


4ο σημείο: «Εάν έχετε συμπτώματα της ασθένειας, ζητήστε από το/η διδάσκοντα/ουσά σας να παρακολουθήσετε το μάθημα διαδικτυακά».


4.1 Θαυμάστε την ευελιξία και φιλανθρωπία του κύριου Πρύτανη μετά της Συγκλήτου αυτού, όπου μας λέει τί ακριβώς; Σας ευχαριστούμε κ. Πρύτανη για την φιλική ενθάρυνση σας και για την μεγαλοκαρδία σας, όπου, μας λέτε εμμέσως πλήν σαφώς, αν έχουμε πυρετό ή άλλα συμπτώματα του κορωναϊού να απέχουμε ως φυσική παρουσία από το Π.Κ. Σιγά μη σας ρωτούσαμε και για τούτο.


4.2 Ο Πρύτανης του Π.Κ. λέει τα αμέσως εξής:


Αν, και μόνον αν, έχετε συμπτώματα κορωναϊού, τότε, και μόνο τότε, να ζητήσετε από τον/την διδάσκοντα/ουσα να εξαιρεθείτε ώστε να παρακολουθήσετε το μάθημα μέσω τηλεδιάσκεψης.


4.3. Δηλαδή, αν δεν έχετε συμπτώματα κορωναϊού, τότε, η φοίτηση σας στο Π.Κ. γίνεται υποχρεωτική με την φυσική παρουσία σας καθότι προέχει πάνω απ΄ όλα η προφύλαξη του Κανονισμού του Παρουσιολογίου και η διδασκαλία άμα της φυσικής παρουσίας των Φοιτητών μας. Γι΄ αυτό ίνα μη μας κατηγορήσει κανένας, επινοήσαμε μιά γελοία και μεσοβέζικη λύση -για να μη απαξιωθεί ο Κανονισμός της φυσικής παρουσίας, το παρουσιολόγιο και η υποχρεωτική φοίτησης- ως Π.Κ., τις μισές μέρες της εβδομάδος οι φοιτητές θα κάνουν τα μαθήματα τους μέσω τηλεδιάσκεψης και τις άλλες μισές υποχρεούντο να πηγαίνουν στην Σχολή τους για παρουσίες.


4.4 Δηλαδή, τρύπες στο νερό, αφού οι φοιτητές ενώ τις μισές ημέρες κάνουν τα μαθήματα τους μέσω τηλεδιάσκεψης, τις άλλες ημέρες ρισκάρουν την ζωή και την υγεία τους αφού το Π.Κ. έχει ως αυτοσκοπό του μάλλον την υποχρεωτική φυσική παρουσία των φοιτητών του, γι΄αυτό και δεν γενικεύει διακριτικώς την χρήση της τηλεδιάσκεψης, αλλά υφίσταται μερικώς, για μερικές ημέρες της εβδομάδος.


4.5. Εκτός και αν κ. Πρύτανη, ο εν λόγω ιός δεν είναι και τόσο μεταδοτικός και θανατηφόρος, και το γνωρίζετε αρκετά καλά, ώστε να διενεργείτε άφοβα και αδιάκριτα τέτοιου είδους ακαδημαϊκά πειράματα και δοκιμασίες επάνω στα παιδάκια του κόσμου;


Δηλώνει ο κύριος Πρύτανης:


5ο σημείο: «Η νέα κουλτούρα ωστόσο φοίτησης και αλληλεπίδρασης χρειάζεται να εμπεδωθεί ... πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα αυτοπροστασίας».


5.1 Η νέα κουλτούρα φοίτησης, είναι, -ελέω κορωναϊού- τις μισές ημέρες της εβδομάδος οι φοιτητές να κάνουν τις διαλέξεις και την διδασκαλία μαθημάτων τους εξ αποστάσεως ασφαλείας, και τις άλλες μισές ημέρες της εβδομάδος, κάτω από δρακόντεια μέτρα πρωτοκόλλων, εν μέσω θλίψεων και ρίσκου, δισταγμών, φοβικών συνδρόμων και οδυνών, πίσω από μία πολυχρησιμοποιημένη και μολυσμένη μάσκα, μέσα σε μιά αίθουσα με μασκοφόρους συμφοιτητές και μία καρικατούρα διδάσκοντος με μάσκα σαν το χελωνονιτζάκι, όπου στην ουσία το όλο θέαμα δεν είναι φυσική παιδαγωγική διδασκαλία, αλλά είναι το θέατρο του παραλόγου, η "ευελιξία" του Πρύτανη και της Συγκλήτου, δηλ. η κορωνίδα της τραγέλαφου.


5.2. Χρειάζεται να εμπεδωθεί, άκουσον-άκουσον, η 'νέα κουλτούρα φοίτησης', η 'νέα κοινωνική κανονικότητα', τα 'νέα ήθη και έθιμα' που μας επιβάλλουν μια χούφτα βολευμένων, τιτλοφορούντων, καρεκλοκένταυρων καλοπερασάκηδων, στην πλάτη και εις βάρος της δικής ΣΟΥ και δική ΜΑΣ ζωής.


Δηλώνει ο κύριος Πρύτανης παρ΄ όλα αυτά και αποκαλύπτει μέσα από το επίσημο μήνυμά του (αφού τον τρώνε οι τύψεις και οι ενοχές που επιβάλλει και επιβάλλουν ως ανιεροκρύφια Σύγκλητος την υποχρεωτική φυσική παρουσία των παιδιών μας εν μέσω θανατηφόρας πανδημίας) ίνα μη πτοηθεί ο Κανονισμός τους:


6ο σημείο: «Η φοίτηση με φυσική παρουσία δεν είναι αυτοσκοπός και οι Πρυτανικές Αρχές δεν θα διστάσουν να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο».


6.1. Και όμως εν μέσω θανατηφόρας πανδημίας, επιμένετε με φανατισμό και δογματισμό στον Κανονισμό της φοιτήσεως με φυσική παρουσία. Αυτό με ποιόν τρόπο να το εξηγήσει κανείς λογικά; Είναι ή δεν είναι αυτοσκοπός κ. Πρύτανη το παρουσιολόγιο και η φυσική παρουσία; Γιατί υποχρεώνετε τα παιδιά μας και τους φοιτητές εν μέσω θανατηφόρας πανδημίας να μπαινοβγαίνουν στο Π.Κ. ενώ την ίδια ώρα και στιγμή υφίσταται ως αναγκαίο μέτρο η απόλυτη -και όχι η μερική- διδασκαλία εξ αποστάσεως;


6.2. Δηλαδή μόνο σε περιπτωση καραντίνας, παραμερίζεται ο 'θείος' Κανονισμός του Π.Κ.; Ή μήπως περιμένετε αν θα εξαπλωθεί πρώτα ο ιός αναμεταξύ των φοιτητών μας, έπειτα να πεθάνουν και μερικοί οικείοι τους με υποκείμενα νοσήματα, ώστε να συνειδητοποιήσετε ότι ο Κανονισμός δεν είναι εν τέλει αυτοσκοπός για να χρησιμοποιείται ως κανονιοβολισμός εναντίων των Φοιτητών σας;


6.3 Δηλαδή κ. Πρύτανη, εσείς οι ακαδημαϊκοί δασκάλοι μας φαίνεται ότι έχετε πάθει διευρημένη μετάσταση συσκότησης νοός και καρδίας, καθότι "θέλετε και τον σκύλο χορτάτο, αλλά και την πίττα γεμάτη", δηλ. και να τηρηθεί εν μέσω θανατηφόρας πανδημίας ο «πανίερος» Κανονισμός της φυσικής παρουσίας, αλλά και να τηρούνται και τα αυστηρά πρωτόκολλα μέτρα ασφαλείας και εξ αποστάσεως. Αντιλαμβάνεστε καθόλου την σχιζοφρένεια της νέας κουλτούρας φοιτήσεως; Την ίδια ώρα και στιγμή δεν αντιλαμβάνεστε ποσώς ότι 'παίζετε με πράγματα που δεν παίζονται', παίζετε κορώνα γράμματα τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας Φοιτητών, και τις ζωές του ακαδημαϊκού προσωπικού σας.


Μέχρι στιγμής έχουμε πέντε επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, δηλ. στα πόσα θετικά κρούσματα ο Πρύτανης και η Σύγκλητος θα αποκολληθούσι από την ακατανοήτη και ανόητη μανία τους και θρησκευτική βλαμμένη-ευλάβεια τους στον Κανονισμό της φυσικής παρουσίας των φοιτητών;


Αιδώς Αχρείοι νόες!

Αιδώς Γελοίοι νόες!!

Αιδώς Ακαδημαϊκοί νόες!!!


Του Παναγιώτη Νούνη

Σύμβουλος Ψυχικής & Πνευματικής Υγείας – Life Coach


† Θεολόγος – Θρησκειολόγος – Φιλόλογος

@: panagiotisnounis@gmail.com

FB: https://web.facebook.com/panagiotisnouni
CV: https://www.yourtherapist.gr/partner/panagiotis-noynis/
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 00357 - 96 897711

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου