Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ!ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ: 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ!

Του Παναγιώτη Νούνη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»

Δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να αποδομήσω αντιρρητικά κάθε παράγραφο στο επόμενο κείμενο τινός Αστρολόγου που εξ όσων πληροφορήθηκα αναρτήθηκε μάλιστα και από επίσημη σελίδα ιατρών (!) της χώρας μας αλλά και από διάφορους χρήστες του διαδικτύου.

Περιττό να πω, ότι η ανοησία όλων αυτών είναι εις διπλούν.

Πρώτον, διότι οι άλαλοι ιατροί περιμένουν να μιλήσει και να γράψει ο κάθε πικραμένος Αστρολόγος και Μέντιουμ «επιστημονική» άποψη για το ζήτημα της χρήσεως μάσκας.

Και κατά δεύτερον, ότι οι Αστρολόγοι αδράττουσι της πολύτιμης ευκαιρίας να αποδείξουν τους εαυτούς τους ως «επιστήμονες» περιωπής και την μαντική τέχνη τους ως «επιστήμη των Επιστημών».

Ο γράφων, έθεσε μερικά απλά και λογικά ερωτήματα και προβληματισμούς, ενώ έκανε μία απόπειρα διάλογου με ένα αξιότιμο πρόσωπο που έτυχε μάλιστα να αναδημοσιεύσει το κείμενο του «επιστήμονα» Αστρολόγου, με τις «επιστημονικές» απόψεις του.

Τα συμπεράσματα θα είναι δικά σας μετά την ανάγνωση του διαλόγου μας.

Εξ αρχής διαβάστε παρακαλώ τις «αστρολογικές προβλέψεις» και τις «επιστημονικές» εκτιμήσεις τινός Αστρολόγου που θα μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από του χάρου τα δόντια.

Του Παναγιώτη Νούνη
....................................................................................................................................................................................
«Αγαπητέ φίλε δεν σέβομαι την άποψή σου και έχεις άδικο.

1) Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει αρκεί να μην βάζει τη ζωή την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των άλλων σε κίνδυνο.

2) Οι άνθρωποι της επιστήμης έχουν δει με τα μάτια τους τους ιούς (και πολλά άλλα) που οι περισσότεροι άνθρωποι της μη-επιστήμης έχουν μόνο ακουστά σαν όνομα. Επίσης πολλοί έχουν «παίξει» με αυτούς στα εργαστήρια και ξέρουν πολύ καλά τι είναι ικανοί να κάνουν.

3) Η ιατρική είναι ένας κλάδος που χρειάζεται 6-8 χρόνια μελέτης στην καλύτερη περίπτωση για να ειδικευτείς - και μετά την ειδικότητα αντιλαμβάνεσαι ότι δεν ξέρεις την τύφλα σου. Μια τύφλα από την οποία οι περισσότεροι σαν εσένα... "ξεστραβώνονται" διαβάζοντας μηνύματα στο Facebook.

4) Εάν κάποιος θεωρεί ότι έχει δίκιο, λογικά θα προσπαθήσει να επιβάλλει τη γνώμη του. Σε συνδυασμό με τον όρκο του Ιπποκράτη και σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω ένας γιατρός θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να καταλάβει ο κόσμος και να μείνει ασφαλής. Είναι χρέος του.

5) Πολλοί με τις δικές σου απόψεις, θεωρώντας ότι έχουν "ξεστραβωθεί" διαβάζοντας διάφορους γκουρού του Ίντερνετ, πολλοί από τους οποίους επικαλούνται την ιατρική τους ιδιότητα (το γιατί εξηγείται αλλά είναι σεντόνι), επίσης προσπαθούν να πείσουν τους άλλους ότι ο ιός είναι ακίνδυνος ή όχι τόσο επικίνδυνος, τα μέτρα είναι υπερβολικά ή υποβολιμαία, ότι θέλουν να μας τσιπάρουν, ότι το 5G σκοτώνει (αυτό όντως δεν το γνωρίζουμε επακριβώς), ότι η Γη είναι επίπεδη ότι στη Σελήνη δεν πήγαμε ποτέ και ότι τις αποθήκες στη Βηρυτό τις χτύπησε πύραυλος. Σταματώ γιατί δεν θα τελειώσω.

Καταληκτικά θα σας αφήναμε στην ησυχία σας εάν δεν υπήρχε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ η στάση σας να έβαζε σε κίνδυνο ζωές εν αγνοία σας, ακόμη και αγαπημένων σας προσώπων. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει η ελάχιστη έστω πιθανότητα να γίνεις υπαίτιος ενός θανάτου, οφείλεις να ακολουθήσεις τα μέτρα ασφαλείας όπως ακριβώς φοράς κράνος στο μηχανάκι ζώνη στο αμάξι και το αεροπλάνο και δεν οδηγείς όταν πίνεις. Δεν θα σκοτωθείς κάθε φορά που τα κάνεις, δεν τα κάνεις για το πρόστιμο, αλλά προφυλάσσεσαι για τη γ@μημένη την πιθανότητα. Το ίδιο και με τη μάσκα.

Με ειλικρινή αγάπη.

Απο Zeus Stargazer (Ιωάννης Κόκκινος), (Αστρολόγος, Μελοντολόγος, Μέντιουμ, Χαρτορίκτρης, Καφετζής)».

....................................................................................................................................................................................

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ «ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ» ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Παναγιώτης Νούνης: Στείρος συναισθηματισμός και πιθανολογίες στο κάγκελο. Οι ίδιες πιθανότητες προϋπήρχαν και προ της επέλασης του κορωνοϊού. Αφού περί θανάτου κατ' ουσία γράφει και μιλά, και συγκρίνει ανόμοια πράγματα. Οι πιθανότητες για τον θάνατο των ανθρώπων δεν εξαλείφονται μαγικά με την υποχρεωτική αμφιλεγόμενη χρήση μιας μάσκας του συρμού ή μάσκας προστασίας από ραδιενέργεια. Ο θάνατος καραδοκεί για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, είτε φορέσει μάσκα, είτε κράνος, είτε ζώνη είτε κλειστεί στο καβούκι του με αλεξίσφαιρες πόρτες και στρατό να τον φυλάει. Περί θανάτου είναι το πρόβλημα του ανθρώπου. Και αυτό δεν λύνεται με την μάσκα.

Παναγιώτης Νούνης: Μάλιστα αυτός που το υπογράφει "με ειλικρινή αγάπη" είναι Μέντιουμ και Αστρολόγος; Α καλά!... Και μας κάνει μαθήματα επιστημολογίας και νόμους πιθανοτήτων; Η Αστρολογία που εκπροσωπεί είναι Επιστήμη ή κομπογιαννιτισμός κατά τους επιστήμονες της Αστροφυσικής; Οι Αστρολόγοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουμε πιθανότητες να μην πεθάνουμε επειδή σώνει και καλά θα φορούμε 24 ώρες το 24ωρο την μάσκα και θα πρέπει να πειθαρχούμε σε κάθε παράλογο διάταγμα του Καίσαρα; Και αν πεθαίνουν οι άνθρωποι από την κατάχρηση της μάσκας με αναπνευστικά κ.ά. ή φοράνε μάσκα και πεθαίνουν από άλλα αίτια οι άνθρωποι, οι Αστρολόγοι της χώρας, πώς θα τοποθετηθούν επιστημονικά; Ο Άδης στον ανάδρομο Ερμή;

Panagiotis Agapitou Παναγιώτης Νούνης Δεν έχει σημασια τι είναι ... σημασία έχει αυτό που έγραψε ... αυτό πόσταρα .. όχι τον ίδιο.

Panagiotis Agapitou Παναγιώτης Νούνης Θα μπορουσα να το βαλω ανωνυμο ... ουτε τον ξερω ουτε με ξέρει ... ειδα το σχόλιο σε μια σελίδα και το πόσταρα .. και πάντα γράφω τον συγγραφέα σε οτι ποστάρω.

Παναγιώτης Νούνης: Panagiotis Agapitou Πώς δεν έχει σημασία η ιδιότητα του συγγραφέα; Δηλαδή οι Αστρολόγοι του συρμού έχουν λογική και επιστημονική άποψη; Και π.χ. ο κύπριος Νευροχειρούργος Μιχαήλ Σπύρου που επισημαίνει τις πολλαπλές πιθανότητες αναπνευστικών προβλημάτων από την κατάχρηση και παράχρηση της μάσκας είναι κομπογιαννίτης και αναξιόπιστος και ο Αστρολόγος σου αξιόπιστος; Αυτό μας λες με την ανόητη πιθανολογική σκέψη του;

Παναγιώτης Νούνης: Panagiotis Agapitou Και πολύ καλά κάνεις. Αλλά δεν σε προβληματίζει αδελφέ όταν ενώ μας μιλά περί ιατρικής και επιστήμης μας πετάει πιθανότητες και πιθανολογίες; Η Επιστήμη στηρίζεται στην πιθανολογία και αστρολογικές προβλέψεις;

Panagiotis Agapitou: Παναγιώτης Νούνης Είναι στοιχειώδης ευγένεια οταν ποστάρεις το κείμενο άλλου να αναφέρεις το όνομα του και όχι να το παρουσιάζεις σαν δικό σου .. that's all !!

Panagiotis Agapitou: Παναγιώτης Νούνης Μιλησε πουθενα για αστρολογία ? ΚΑΘΑΡΑ επιστημονικα μίλησε ... απο ομάδα γιατρων είναι η ανάρτηση.

Panagiotis Agapitou: Πιθανοτητες με τη μαθηματική έννοια .. όχι τη μεταφυσική.

Παναγιώτης Νούνης: Panagiotis Agapitou Δεν μπορείς να αντιληφθείς την ανοησία του άρθρου;

Panagiotis Agapitou: Παναγιώτης Νούνης Δεν μπορω να το αναλύω άλλο .. αν καταλαβες κατάλαβες .. αλλιώς προχώρα

Παναγιώτης Νούνης: Panagiotis Agapitou Καλά εντάξει αφού ο Αστρολόγος έχει μαθηματική σκέψη πάω πάσο. Δεν με πείθει διότι δεν έχει Λογική δομή και ποντάρει στο συναίσθημα του δέκτη, όχι στην λογική του. Αυτή είναι κλασική μαγική και αστρολογική προσέγγιση. Κατάλαβες;

Panagiotis Agapitou: Παναγιώτης Νούνης Σου είπα δεν το αναλύω άλλο ... ήμουν ξεκάθαρος ... αν εσυ ερμηνεύεις αλλιως το κείμενο είναι δικό σου θέμα ... τέλος

Παναγιώτης Νούνης: Panagiotis Agapitou Συμφωνώ! Αλλά αγαπητέ μου φίλε, αν ο συγγραφέας ενός άρθρου είναι Αστρολόγος ή Μέντιουμ με ενδιαφέρει για να μη διασύρω τον εαυτό μου. Διότι αύριο, γιατί όχι, να βάλουμε τα άρθρα του καφετζή, του φορτηγατζή, της κομμώτριας, διότι ενδέχεται να γράψουν μια επιστημονική άποψη για την μάσκα. Δεν είναι κακό! Φτάνει να είναι ενυπόγραφα.

Παναγιώτης Νούνης: Panagiotis Agapitou Προφανώς για να υποστηρίζεις ότι ο Αστρολόγος μίλησε επιστημονικά θα πρέπει ο Αιγόκερως να μπήκε στον ανάδρομο Ερμή με μία περιδιοκή στάση στην Αφροδίτη για κους κους.

Panagiotis Agapitou: Παναγιώτης Νούνης Αν προσέξεις φορτηγατζήδες και κομμώτριες γράφουν επιστημονικες απόψεις για τις μάσκες .. αυτό είπε ο άνθρωπος σε μια ΙΑΤΡΙΚΗ σελίδα ... και αυτό το απόσπασμα πόσταρα ... Αν ασχολείται με αστρολογια δεν με ενδιαφερει ούτε το κείμενο του αναφερεται σε κάτι αστρολογικό

Panagiotis Agapitou: Παναγιώτης Νούνης Καλα τέλος ...

Παναγιώτης Νούνης: Panagiotis Agapitou Συμφωνούμε στο εν λόγω σημείο. Αλλά αυτά να μας τα έλεγε ένας σοβαρός επιστήμονας όχι Αστρολόγος Μέντιουμ κ.λπ. Κατάλαβες; Διότι το άρθρο του αυτό είναι μια αποτυχημένη έμμεση προσπάθεια να μας πείσει ότι η Αστρολογία και οι Αστρολόγοι έχουν επιστημονικό υπόβαθρο, επιστημονική σκέψη, επιστημονικά επιχειρήματα κ.ο.κ. Οι Αστρολόγοι όμως δεν είναι επιστήμονες άρα εμπίπτουν στην κατηγορία που μέμφεται ως αδαείς και ημιμαθείς. Κατάλαβες αδελφέ μου;

Panagiotis Agapitou: Παναγιώτης Νούνης Εγραψα μόνο το όνομα του για λόγους ευγενείας ... ΟΧΙ την ιδιότητα του ... και ούτε θεωρώ οτι το κείμενο αναφερεται σε αστρολογίες .. αν δεν έψαχνες το προφίλ του δεν θα ήξερες καν οτι ασχολείται ... Ήμουν ξεκάθαρος νομίζω ... Εσυ πίστευε τώρα οτι θέλεις ... καλή συνέχεια.

Παναγιώτης Νούνης: Panagiotis Agapitou Σιγά μη πάθεις τίποτε παιδάκι μου από την υπέρ-ανάλυση του θέματος.

Παναγιώτης Νούνης: Panagiotis Agapitou Δεν ξέρω αν το είπε σε ιατρική σελίδα, φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι ότι η ανοησία είναι εις διπλούν. Αφού ο Αστρολόγος έχει βήμα σε ιατρικές σελίδες. Έχουν οι ιατροί της χώρας μας ανάγκη τις προσωπικές απόψεις ενός Αστρολόγου για την μάσκα; Γιατί τότε οι απόψεις του να διαφημίζονται από τις επίσημες ιατρικές σελίδες; Ούτε αυτό σε προβληματίζει;

Παναγιώτης Νούνης: Να το θέσω διαφορετικά το ερώτημα: Με την υποχρεωτική χρήση μάσκας υπό πάντων και πασών αίρεται εκείνη η «μία μικρή πιθανότητα να έβαζε σε κίνδυνο ζωές εν αγνοία μας, ακόμη και αγαπημένων μας προσώπων»; Ή μήπως αίρεται μόνον ο κίνδυνος απο θάνατον κορωνοϊού; Δηλαδή, αν βάλουμε την μάσκα, αίρονται όλες εκείνες οι ΑΛΛΕΣ μικρές πιθανότητες -από άλλα διαφορετικά αίτια θανάτου- που βάζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σε κίνδυνο ζωές εν αγνοία μας, ακόμη και αγαπημένων μας προσώπων;

Υ.Γ.: Δηλαδή, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, επιλύει άπαξ και διαπαντώς το μεγάλο φιλοσοφικό ζήτημα και μυστήριο του Θανάτου, που ΑΥΤΟ κατ΄ουσίαν υποτίθεται ότι απασχολεί την ανθρωπότητα και τα Κράτη; Ή μήπως δεν επιλύεται και εν τέλει κάνουμε τρύπες στο νερό; Ήρεμα ερωτώ αφού προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς αγνοώ.

Ο Αστρολόγος ξεκινά να γράφει το κείμενό του με την εξής δήλωση: «Αγαπητέ φίλε δεν σέβομαι την άποψή σου και έχεις άδικο». Τελειώνει το κείμενό του ως εξής: «Με ειλικρινή αγάπη. Απο Zeus Stargazer».

Το ερώτημα είναι: Τι είδους «ειλικρινή αγάπη» έχει ο αρθρογράφος Αστρολόγος, όταν δεν σέβεται την διαφορετική άποψη των άλλων, των ιατρών, των επιστημόνων και συνανθρώπων του που ανησυχούν με τα αδιάκριτα και υπερβολικά μέτρα, εκείνην έστω την διαφορετική άποψη και γνώμη τους που αρνούνται την υποχρεωτική χρήση μάσκας;

Για ποιον λόγο έχουν άδικο που διαμαρτύρονται για το υποχρεωτικό φίμωτρο και έχει δίκιο ένας Αστρολόγος της σειράς; Επειδή ενδέχεται να πεθάνει κάποιος; Αφού το ενδεχόμενο να πεθάνει κάποιος, ήτο ή δεν ήτο παρόν, προτού καν επέλθει η φασίζουσα λογική περί του κορωνοϊού;

Του Παναγιώτη Νούνη
Σύμβουλος Ψυχικής & Πνευματικής Υγείας – Life Coach
† Θεολόγος – Θρησκειολόγος – ΦιλόλογοςTηλέφωνο επικοινωνίας00357+96897711Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου