Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΙΧΑΗΛ ΣΠΥΡΟΥ


Του Παναγιώτη Νούνη

Αποκλειστικά για katanixi.gr

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος έχει άραγε διαβουλευθεί με ειδικούς επιστήμονες ιατρούς για το ζήτημα της υποχρεωτικής μασκοφορίας των «μασκαράδων πιστών» προτού καν επιβάλλει τις μάσκες στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΙΧΑΗΛ ΣΠΥΡΟΥ

Επιβεβαιώνω, ότι το επόμενο εξαιρετικό και ενυπόγραφο γραπτό κείμενο (το οποίο χωρίσαμε σε παραγράφους και προσθέσαμε ένα τίτλο) μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, είναι του αξιότιμου κύπριου ιατρού και Νευροχειρούργου κ. Μιχάλη Σπύρου ο οποίος το έγραψε προ μηνών -πριν την καραντίνα- για την ανόητη, αδιάκριτη και υπερβολική μαζική υστερία και (κατα)χρήση αμφιλεγόμενων είδους μασκών μαζικά από τους ανθρώπους και συμπολίτες μας αλλά και για την παράδοξη και αντι-επιστημονική κρατική ή εκκλησιαστική υποχρεωτική επιβολή χρήσεως μασκών (για τα φαινόμενα) κατά πάντων και πασών, αδιακρίτως και ανούσια, όπερ συνιστά κατ΄ουσίαν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία μας.
Ευχαριστώ τον ιατρό Μιχάλη Σ. για την άδεια αναδημοσίευσης του εξαιρετικού κειμένου του.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΡΙΣΕΩΣ: Η Εκκλησία της Κύπρου, και δη η ιερά μητρόπολη Λεμεσού, πρωτού αποφανθεί και διατάξει άμεσα τους πιστούς να εισέρχονται στα ιερά Μυστήρια και στις Ακολουθίες σκέφτηκε πολύ σοβαρά και διαβουλεύθηκε με ιατρούς επιστήμονες για την αδιάκριτη και παράδοξη πειθαρχία και απαίτηση της να επιβάλλει στα εκκλησιάσματα την μασκοφορία;
Οι κίνδυνοι από το έντονο καπνώδες θυμίαμα του ιερού ναού, με το παράλληλα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ΑΝΤΙ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ και ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ υποχρεωτικό κλείσιμο της αεροφόρου οδού του ατόμου, μύτης, στόματος και της παρά φύσης καταπίεσης και επιβάρυνσης των πνευμόνων των πιστών, από μία αμφιλεγόμενη μάσκα του συρμού, έχουσι συνυπολογιστεί οι ετεροχρονισμένες συνέπειες της υγείας των πιστών από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο και τους «λαπρόνοες» αυλικούς του;
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος έχει άραγε διαβουλευθεί με ειδικούς επιστήμονες ιατρούς για το ζήτημα της υποχρεωτικής μασκοφορίας των «μασκαράδων πιστών» προτού καν επιβάλλει τις μάσκες στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του;
Ή μήπως όλοι αυτοί οι εκκλησιαστικοί άνδρες και καλοί ποιμένες μας (που αγρυπνούσι κατά τα άλλα για τις ψυχές μας, και εξ όσον φαίνεται όχι ιδιαιτέρως για την σωματική υγεία μας) πειθαρχούσι αδιακρίτως και επιπόλαια στα ειδεχθή και φασιστικά διατάγματα του Καισαροπαπισμού ώστε να έχουν ήσυχο το κεφαλάκι τους, αφού απευθύνονται «ως εξουσία έχοντες», προφανώς, σε άβουλα και άλογα όντα, τα οποία εφαρμόζουσι εξ ιεραρχικής και κληρικαλιστικής ηλιθιότητος με την σειρά τους μιαν κακήν νοουμένου «αγία» υπακοήν;
Διαλέγετε και παίρνετε… Στρουμφάκια μου!…
Του Παναγιώτη Νούνη
Σύμβουλος Ψυχικής & Πνευματικής Υγείας – Life Coach
† Θεολόγος – Θρησκειολόγος – Φιλόλογος
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 00357+96897711

*Ακολουθεί το άκρως ενδιαφέρον κείμενο του ιατρού στο οποίον οι υπογραμμίσεις στην μεγαλογράμματη γραφή είναι δικές μας.


…………………………………………………….

ΠΕPΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΜΑΣΚΟΦΟPΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Tου ιατρού Δρ. Σπύρου Μιχαήλ
Νευροχειρουργός, MD, PhD.

Οι μάσκες προστασίας από τις διάφορες ασθένειες και τώρα από τον κορονοϊό.
Πολύ συζήτηση γίνεται τελευταίως γι’ αυτό το θέμα και όμως ο κόσμος είναι συγχυσμένος.
Βοηθούν οι μάσκες;
Κάνουν κακό οι μάσκες;
Πότε θα πρέπει να βάζουμε τις μάσκες;
Ποιος θα πρέπει να βάζει μάσκα;

Όλα αυτά τα ερωτήματα αν και ΔΕΝ έχουν απαντηθεί, φτάσαμε στο σημείο να ποινικοποιήσουμε την απουσία μάσκας.
Μήπως πίσω από αυτό κρύβονται συμφέροντα αγοραπωλησίας μασκών;
Τι ΓΕΛΟΙΟ να βλέπεις κάποιον στο αυτοκίνητο του, μόνος, να οδηγεί με μάσκα και γάντια! Να περπατά στην παραλία κάποιος, ΜΟΝΟΣ και σε απόσταση από άλλους, με μάσκα και γάντια.
Η πωλήτρια να έχει μάσκα και γάντια για 6-8 ΩΡΕΣ εργασία. Ο οδηγός του λεωφορείου να είναι με μάσκα και γάντια για 5-6 ΩΡΕΣ συνέχεια.
Ευτυχώς που είναι και η ώρα του φαγητού και έχουμε την ευκαιρία να αφαιρέσουμε την μάσκα για λίγο.
Ως να γυροφέρνουν οι ιοί στην ατμόσφαιρα όπως τα κουνούπια και βάζουμε αντικουνουπικό.
Το θέμα με τις μάσκες έχει καταντήσει ΥΠΕΡΒΟΛΗ, γι’ αυτό θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες εξηγήσεις, ως γιατρός.
Εάν δεν μπουν οι μάσκες ΕΚΕΙ που πρέπει και από ΑΥΤΟΥΣ που πρέπει, με το πέρας της κρίσης του ιού, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ του πληθυσμού, ΕΙΔΙΚΑ από την ΧΡΗΣΗ της μάσκας και ΟΧΙ από την ΜΗ χρήση.
Κατ’ αρχή θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν διάφορα είδη μάσκας. Οι μάσκες που προστατεύουν αυτούς που την έχουν και οι μάσκες που προστατεύουν τους γύρω, ΧΩΡΙΣ να προστατεύουν αυτούς που τις έχουν.
Στο χειρουργείο των 2-3 ωρών που κάνω, με την μάσκα στο πρόσωπο μου, ΔΕΝ είναι για να προστατεύσει εμένα αλλά τον ασθενή μου.
Αμέσως μετά το χειρουργείο τρέχω στο νιπτήρα για να πλύνω το στόμα μου από την άσχημη μυρωδιά και γεύση που έχει παραμείνει, ένεκα κακής ανταλλαγής αερίων των πνευμόνων, αλλά και δυσοσμίας από το στομάχι.
Γίνεται κατανοητό από εδώ, ότι ΕΙΝΑΙ αδύνατο και ΛΑΘΟΣ να υποχρεώσεις μια πωλήτρια είτε ένα οδηγό λεωφορείου να έχει μάσκα για 8 ΣΥΝΕΧΗ ΩΡΕΣ και κάθε μέρα.
Στο τέλος θα τους δημιουργηθούν ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ προβλήματα.
Οι χειρουργικές μάσκες προστατεύουν τους γύρω. Εμποδίζουν την εκροή πτυέλου στους γύρω. Παραμένουν όλα στην μάσκα. Από αυτή την μάσκα όμως, μπορούν να εισχωρήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ και να τα εισπνεύσει ΑΥΤΟΣ που την έχει.
Οι μάσκες ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ προστατεύουν αυτούς μου τις έχουν αλλά ΔΕΝ προστατεύουν τους γύρω. Ο αέρας καθαρίζεται (φιλτράρεται) κατά την εισδοχή, αλλά ότι βγαίνει με την εκπνοή μεταφέρεται αναλλοίωτος.
Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, καθόσον δημιουργείται μια συνεχή και σταδιακή ΥΠΟ-ΟΞΥΓΩΝΟΣΗ του οργανισμού.
Η ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ της σωστής ανταλλαγής αερίων θα προκαλέσει την ΜΕΙΩΣΗ της σωστής ποσότητας οξυγόνου και συνεπώς τον ΧΑΛΑΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ του ανθρώπινου οργανισμού (του ενεργειακού μεταβολισμού).
Άρα, ΠΟΤΕ και ΠΟΙΟΙ θα πρέπει να έχουν την μάσκα;
Οι επαγγελματίες υγείας, που έρχονται κοντά και πολλές φορές σε επαφή με τον ασθενή.
Αυτοί ξέρουν φυσικά, ότι μόλις απομακρυνθούν από τον ασθενή, θα αφαιρέσουν την μάσκα και θα την αλλάξουν όταν πρέπει. Πολλές φορές οι επαγγελματίες υγείας φέρουν ταυτόχρονα και από τα δύο είδη μάσκας.
Στα επαγγέλματα όπου είναι αναγκαίο να έλθουν σε κοντινή απόσταση είτε και σε επαφή με τον πελάτη, όπως είναι τα κομμωτήρια και οι αισθητικοί. Εδώ και πάλι, την μάσκα θα πρέπει να φέρει ο επαγγελματίας και ΟΧΙ ο πελάτης.
Η αναγκαιότητα εξυπηρέτησης ανθρώπων μεγάλης ηλικίας ή αναπήρων. Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, παιδιά, αδέλφια, επαγγελματίες φροντιστές. Βάλτε ΕΣΕΙΣ την μάσκα, ΜΗΝ την βάλετε στον ηλικιωμένο. ΔΕΝ θα τον βοηθήσει. Θα του κάνετε ΖΗΜΙΑ.
Ο υπόλοιπος κόσμος ΔΕΝ είναι αναγκαίο να φέρει μάσκα.
Ο βασικός κανόνας σε όλα τα λοιμώδη νοσήματα, είναι η διατήρηση αποστάσεων και η αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψίας. Το αναγκαίο πλύσιμο των χεριών και του στόματος. Η λήψη ζεστών ροφημάτων και βιταμινών.
Η αποφυγή κακών συνηθειών όπως το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και τα οινοπνευματώδη.
Τέλος, η άθληση θεωρείται βασικό στοιχείο στη ζωή μας, καθόσον είναι ο ιδανικότερος τρόπος να βελτιώσουμε τον μεταβολισμό και συνεπώς και την άμυνα του οργανισμού.
Το κολύμπι στην θάλασσα είναι ένα από τα καλύτερα είδη αντι-ίωσης. Το θαλασσινό νερό έχει υπερτονικό περιβάλλον, κάτι που δεν αρέσει στους ιούς.
Εκπλήσσομαι για την απαγόρευση του κολυμπιού στην θάλασσα, από την πρώτη στιγμή που λήφθηκαν τα μέτρα.
Μην πανικοβάλλεστε. Η χρήση μάσκας θα πρέπει να γίνεται με σωστές ενδείξεις και με φειδώ.
Αφήστε το οξυγόνο να εισέλθει στον οργανισμό σας.
Κρατάτε αποστάσεις και δεν χρειάζεται να φτύνει ο ένας στα μούτρα του άλλου. Είμαστε χώρα με ήλιο. Απολαύστε τον. Ο ιός θα φύγει όπως και τόσοι άλλοι στο παρελθόν.
Του Δρ. Σπύρου Μιχαήλ
Νευροχειρουργός, MD, PhD
00357-99624939
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου