Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΟΗΤΟ, ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣΑΔΙΑΚΡΙΤΟ, ΑΝΟΗΤΟ, ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ 
ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ

Του Παναγιώτη Νούνη

Αν, και μόνο αν, η μακαριστή εκ Θάσου γιαγιά μου Χρυσούλα είχεν αυξημένη τεστοστερόνη και εμφάνιζεν όρχεις και ολοκληρωμένο ανδρικό γεννητικό υποσύστημα, τότε, και μόνο τότε, θα την εφώναζα παππού Χρύση ή Χρύσανθο.

Η προηγούμενη δήλωσίς μου, εμπερικλείει αυτοματοποιημένες «μαγικές ευχές» ιδιαζόντως για ασεβείς και ανόητους κληρικούς και θεολόγους που ανοηταίνουν μεθοδικά και δόλια με κακόδοξες και βλάσφημες δηλώσεις τους που εκπηγάζουν είτε από περιττήν απιστία και στείρο ορθολογισμό είτε από καθαρά ανοησία, εμπάθεια και δυσλειτουργία στην λογική τους και όχι μόνον, ενέργεια.

Ασφαλέστατα και δεν συζητώ, το ιστορικό γεγονός ότι η Θεία Κοινωνία δύναται να μεταδοθεί στους Κληρικούς, Λαϊκούς και Μοναχούς με ποικίλους τρόπους, και εννοώ πλην της ιεράς λαβίδας.

Επισημαίνω όμως, με την μεγαλογράμματη γραφή και υπογραμμίζω έτσι τις αθεολόγητες, κακόδοξες, αιρετίζουσες, παράλογες, ανόητες και βλάσφημες αντι-επιστημονικές δηλώσεις του κληρικού από την Κρήτη.

Αντιγράφω στο εξής μάλιστα, τις επόμενες εκπληκτικές δηλώσεις του κληρικού που μας αναγκάζουν να ανταπαντήσουμε με αντιρρητικό και κυνικό τρόπο:

Ιερέας Χαράλαμπος Κοπανάκης: «Αν δεν μεταδίδονται ασθένειες με τη Θεία Κοινωνία τότε δεν θα χώριζαν ζευγάρια από θρησκευτικό γάμο».

«ΤΟ κύριο τώρα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ημών ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ, ότι δηλαδή μέσω της Θείας Κοινωνίας δεν μεταδίδονται ασθένειες που κολλάνε με το σάλιο, μάλλον ΕΙΝΑΙ και ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ.

Κανείς για παράδειγμα δεν διανοείται να υποστηρίξει ότι ένα ζευγάρι που έκανε εκκλησιαστικό Γάμο και συνεπώς δέχθηκε τη Θεία Χάρη, είναι αδύνατον ποτέ να χωρίσει. Κανείς δεν διανοείται να υποστηρίξει ότι οι ασθενείς που ευλογούνται με το λαδάκι του ευχελαίου οπωσδήποτε θεραπεύονται.

Αυτά και πολλά άλλα που θα μπορούσαμε να πούμε, καταδεικνύουν ότι η πίστη δεν λειτουργεί με όρους μαγείας και αυτοματοποιημένους μηχανισμούς αναχαίτισης της όποιας φυσικής νομοτέλειας. Κατά τη ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να αλλάξουμε τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, χωρίς ΝΑ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ διόλου Η ΟΥΣΙΑ της ΠΙΣΤΗΣ».

Τι ακριβώς μας κοπανίζει και φλυαρεί λοιπόν ο ιερεύς π. Χαράλαμπος Κοπανάκης; Μας κοπανάει το αμέσως επόμενο εξωφρενικό και παράλογο που απάδει της ιερατικής του ιδιότητας.

Πρώτον: Αν, αφού στις σύγχρονες και προοδευτικές ανοικτές ή κλειστές τοπικές Κοινωνίες μας οι συντριπτικοί θρησκευτικοί και εκκλησιαστικοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγια, τότε, η Θεία Κοινωνία είναι πηγή λοιμώξεων και μεταδίδει θανατηφόρες και μη ασθένειες.

Τα ακούνε οι επίσκοποι της Κρήτης; Τα ακούνε οι καθηγητές μας δογματολόγοι που σπέρνουν το σαράκι της βλασφημίας με τις εξυπνοβλακείες τους και με τις εναλλακτικές λύσεις που διακηρύττουν;

Δεύτερον: Προχωρεί να δηλώσει και το εξής αμύητον δηλωθέν, ότι οι πιστοί Κληρικοί, Μοναχοί, Λαϊκοί και Επίσκοποι που διακηρύττουν ότι το Μυστήριον της Θείας Λειτουργίας και της Θείας Κοινωνίας ΔΕΝ είναι πηγή βιολογικών λοιμώξεων ή μεταδιδομένων ασθενειών, ΟΛΟΙ αυτοί κατά την ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ εκφράζουν ένα ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ επιχείρημα, και άρα είναι ανόητοι και υβριστές!...

Το γεγονός ότι ο π. Χαράλαμπος με τέτοιες ανόητες και αδιάκριτες δηλώσεις του, ενδεχομένως, να σκανδαλίζει έναν απλοϊκό και ελάχιστο πιστό (συν)άνθρωπο και αδελφό του το σκέφτηκε;

Γιατί άραγε, αναμασά ωσάν παπαγαλάκι και προεκτείνει τις ποικιληδόν μαλακίες (ούπς! ιδεοληψίες και ασυναρτησίες ήθελα να πω) του καθηγητή μας Δογματολόγου κ. Χρυσόστομου Σταμούλη; Ούτε αυτό το προβλημάτισε καλύτερα;

Τρίτον: Έχει δίκιο ο π. Χ. ότι η Πίστη και η Θεία Χάρις ΔΕΝ είναι κτιστές μαγικές ενέργειες ή αυτοματοποιημένοι φυσικοί μηχανισμοί. Πού είναι τότε το πρόβλημα;

Αυτό όμως που δεν μας λέει -και γι' αυτό χάνει το όποιο δίκιο του- είναι ότι οι άκτιστες ενέργειες του Θεού στον ευσεβή και πιστό άνθρωπο επενεργούν μέσω των θείων Μυστηρίων και ιερών ακολουθιών, μεταβάλλουν και αγιάζουν την ύλη (και την υλική σωματικότητα των ανθρώπων), εξάπαντος πολυτρόπως και αναλόγως του εκάστοτε κατ΄ευδοκία ή και κατά παραχώρηση θείου Θελήματος, ιδιαζόντως εις ίασιν ψυχής τε και σώματος, ακόμη και αν αυτό εν τέλει φέρει ως αποτέλεσμα ή δεν αναχαιτίσει τον βιολογικό θάνατο του πιστού, πριν ή κατά την διάρκεια ή μετά της συμμετοχής του σε ένα ιερό Μυστήριο της Εκκλησίας.

Με απλά λόγια;

Η μανιώδης ερωτική πίστη των Χριστιανών, ιδιαζόντως πίστη στις άκτιστες ενέργειες του τριαδικού Θεού που μεταδίδονται μέσω των θείων Μυστήριων της Εκκλησίας, ΔΥΝΑΤΑΙ αυτή η ερωτική μανία ή ζεστή θεϊκή πίστη, να αναχαιτίσει χαρισματικώς και αγιοπνευματικώς βέβαια -και ουχί μαγικώς- τόσον τις κτιστές μαγικές ενέργειες (=μηδενιστικές, σατανικές και σκοτεινές ενέργειες), (βλέπετε σας παρακαλώ εκείνην την σφοδρή πίστη του Αποστόλου Παύλου που αντιμετώπισε κατά πρόσωπον τον εκ Κύπρου διαβόητον Μάγον και Ψευδοπροφήτην Βαριησούν) όσον και να υπερβεί, να μεταβάλλει, να μετουσιώσει, να αναχαιτίσει αλλά και να παρέμβει χωροχρονικά στις όποιες μηχανιστικές και αυτοματοποιημένες κτιστές φυσικές ενέργειες της φθοράς είτε του θεατού είτε και του αθέατου κοσμοειδώλου του Σύμπαντος.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΡΙΣΕΩΣ: Ας υποθέσουμε για χάριν του αντιλόγου, ότι πράγματι «είναι πολύ εύκολο να αλλάξουμε τον τρόπο μετάδοσις της Θείας Κοινωνίας», και ότι πραγματικά (όχι υποθετικά) έχει δίκιο ο εν λόγω κληρικός όταν δηλώνει ότι δεν «πλήττεται διόλου η ουσίας της πίστης», με τον τρόπο μετάδοσις της θείας Κοινωνίας, ΑΡΑΓΕ, πλήττεται διόλου η Πίστη ή όχι, όταν τις ορθολογιστής κληρικός εκφράζει τιτάνιες ανοησίες, βλασφημίες και κακοδοξίες ολκής, ότι μέσω της Θείας Κοινωνίας μεταδίδονται δήθεν λοιμώξεις και σοβαρές μεταδιδόμενες ασθένειες;

Πλήττεται η πίστη των Χριστιανών τίμιε πάτερ μου ή όχι;

Και αυτές τις δηλώσεις τίμιε πάτερ μου για ποιον λόγο τις κάνατε, μάλιστα ακριβώς μετά τον δίκαιο-εύλογο-έγκυρο-κανονικό-καλόγνωμο και υποστατό Αφορισμό του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου κατά των τριών πολιτικών -αφορισθέντων πλέον- προσώπων;

Για να προκαλέσετε την οργή του Θεού ή την ιερά αγανάκτησιν και την δικαία οργή του λαού του Θεού; Ποιος διάολος-επίσκοπος σε κούρδισε παπά μου να βγεις να διακηρύξεις τέτοια σατανόπνευστα πράγματα και αηθή φληναφήματα;


Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»


Υ.Γ.: Το ΑΤΥΧΕΣ παράδειγμα του κληρικού π. Χ. Κοπανάκη, εκείνο της ΑΣΤΟΧΗΣ και Α-ΝΟΗΤΗΣ συγκρίσεως του Μυστηρίου του Γάμου (εστιάζει: που οδηγούνται στα διαζύγια) μεταξύ του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας (υπερεστιάζει: που μεταδίδει (?) τάχα μου μεταδιδόμενα νοσήματα και θανατηφόρες λοιμώξεις) ΔΕΝ ερείδεται σε σοβαρή και συγκροτημένη ορθόδοξη Θεολογική σκέψη, ΑΝΑΙΡΕΙ μάλλον τις αρχές της Λογικής που λένε σταθερά ότι ΔΕΝ πρέπει να συγκρίνονται ΑΝΟΜΟΙΑ πράγματα, και ΔΕΝ αντέχουν στην βάσανο της σύγχρονης επιστημονικής κοσμοαντίληψης, καθότι ΔΕΝ υπάρχουν σοβαρές και σύγχρονες επιστημονικές μελέτες ή και επιστημονικές έρευνες που να αποδεικνύουν «ντε φάκτο» ότι η Θεία Κοινωνία είναι πηγή λοιμώξεων και μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Ας πάψουν επιτέλους οι αθκιασεροί κληρικοί Κοπανάκηδες και οι θεολόγοι Σταμούληδες να κοπανίζουν και να κοπρίζουν την Εκκλησία του Χριστού με αδιάκριτες και αιρετίζουσες εξυπνοβλακείες, δηλ. σατανόπνευστα φούμαρα και αέρα κουπανιστό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου