Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

ΕΚΤΟΣ (ΣΤ΄) ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣΕΚΤΟΣ (ΣΤ΄) ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ 
ΠΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


Παναγιώτης Νούνης: Σας ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευσιν κ. Αφροδίτη Σκαρώνη, ελπίζω το κείμενό μας να προβληματίσει σοβαρά τους φιλότιμους αναγνώστες/τριες σας.

Αφροδίτη Σκαρώνη: Το εύχομαι κ. Παναγιώτη Νούνη , διότι το ζήτημα ενός αφορισμού είναι πολύ σοβαρό. Είναι έγκυρος, κανονικός και υποστατός, και οι συνέπειές του μπορεί να αποβούν ολέθριες αν ο αφορισμένος δεν μετανοήσει. Δυστυχώς υπάρχουν συνάνθρωποί μας που είτε δεν το γνωρίζουν, είτε δεν το αντιλαμβάνονται και δίνουν βάση στο ποιος Επίσκοπος τον κάνει κι αν έχει πολιτική ταυτότητα ή όχι, αν έχει το δικαίωμα, αν η Δ.Ι.Σ τον κηρύξει ανυπόστατο ή όχι και πολλά άλλα και χάνουν την ουσία. Στο κείμενό σας, δεν θα μπορούσαν να αποτυπωθούν πληρέστερα και αναλυτικότερα οι λόγοι που ο αφορισμός του πρ. Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιου είναι καθόλα έγκυρος! Προτείνω δε στους αναγνώστες μας να εστιάσουν ιδιαιτέρως στο ζήτημα του θεσμού της Δ.Ι.Σ που αναφέρετε ως άκυρο και να προβληματιστούν, πριν επαναστατήσουν, διότι από κει ξεκινούν όλα κι αυτή είναι που τον κήρυξε ανυπόστατο. Ένα συνοδικό σύστημα δαιδαλώδες, σκιερό και νοσηρό που αναρίθμητοι κληρικοί δεν το αποδέχονται κιόλας και που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί συμφέροντα και μόνο. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα υπόλοιπα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες έχουν το Πρώτο και όχι το Συνοδικό. Ας δούμε λοιπόν το δάσος και όχι το δέντρο. Συγχαρητήρια για το κείμενο!

Timios Enantion Kiriou: Ο αφορισμός είναι υποστατικός, Ορθόδοξος και καθ όλα κανονικός. Η Ι. Σ.Ι ή η Δ.Ι.Σ μπορεί να κάνει άρση... τυπική φυσικά... Και ο Αμβρόσιος μπορεί να τον ξαναδιαβάσει ότι ώρα θέλει.... Φαύλος κύκλος. Αφορισμό μπορεί να διαβάσει ακόμη και εφημέριος...

Παναγιώτης Νούνης: Timios Enantion Kiriou Σημασία έχει ότι έχουμε έναν εν εξελίξει και εν ενεργεία αφορισμό ο οποίος είναι κανονικός, έγκυρος και υποστατός. Ο Θεός να βοηθήσει τους αφορισμένους!

Αφροδίτη Σκαρώνη: Timios Enantion Kiriou Αν δεν τον λύσει ο ίδιος ο Αμβρόσιος, ο αφορισμός δεν λύνεται όσες άρσεις και να κάνει η Δ.Ι.Σ. Το κείμενο κατατοπίζει επαρκέστατα και καλύπτει κάθε άγνωστη και σκιερή πτυχή του θέματος.

Timios Enantion Kiriou: Αφροδίτη Σκαρώνη Εγω το ξέρω αυτό αγαπητή Αφροδίτη... Αλλά σίγουρα θα το κάνουν

Βασίλειος Διασπορέας: Παναγιώτης Νούνης Χριστός Ανέστη.
Θέλω να σας παρακαλεσω αν μπορείτε να γράψετε ένα κείμενο περι Αφορισμού.
Δηλαδή : ποιοί έχουν το δικαίωμα βάσει κανόνων να αφορίσουν.
Πώς και αν μπορεί και από ποιόν να αρθεί ένας αφορισμός σε περίπτωση θανάτου αυτού που τον επέβαλε ή και των 2, αυτού δηλαδή που τον υπέστη.
Και γενικά ότι κρίνεται εσείς σχετικά με το ερώτημα μου.
Εάν είναι Ευλογημένο και το γράψετε στείλετε το μεσεντζερ.ή δημοσιεύστε το στην ομάδα πατήρ Αθανάσιος Μυτιληναίος.

Παναγιώτης Νούνης: Βασίλειος Διασπορέας Ας περιμένουμε λίγο μέχρι τις αρχές του Ιουνίου με υπομονή να μιλήσουν και να γράψουν οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και οι φωτισμένοι Γέροντες, και βλέπουμε. Αληθώς Ανέστη!

Timios Enantion Kiriou: Κάνει πάρτι ο Εωσφόρος στην Εκκλησία της Ελλάδας το βλέπουν στην Ιεραρχία η να μην τους..... Ενοχλούμε;;;;

Παναγιώτης Νούνης: «Μη μου τον ύπνον τάραττε» τίμιε πάτερ, καθότι «αγρυπνούσι για τις ψυχές... τους!»

Timios Enantion Kiriou: Η Καμερεώς φροντίζει τους φίλους της που φρόντισαν να κάτσει φαρδιά πλατιά στην καρέκλα του υπουργείου παιδείας οπου τον τελευταίο μισό αιώνα δεν έκατσε ούτε ένας υπουργός που να έκανε σωστή δουλειά για την σωστή μόρφωση των Ελλήνων δυστυχώς


(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)


Επιμέλεια του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου