Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

ΔΕΚΑΤΟΣ (Ι΄) ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣΔΕΚΑΤΟΣ (Ι΄) ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ 
ΠΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


Αληθινός Έλληνας: Hggiken Hggiken καταρχήν σε με απευθύνεται το σχόλιο σας κύριε;

Hggiken Hggiken: Αληθινός Έλληνας
Ναι σε σένα Αληθινέ

Αληθινός Έλληνας: Hggiken Hggiken φίλτατε θα απευθύνεται τον λόγο σε εμένα στον πληθυντικό όπως κάνω εγώ.....

Παναγιώτης Νούνης: «Αληθινέ Έλληνα», άραγε πόσος αληθινός Έλλην γίνεσαι όταν ιεροκατακρίνεις με ιταμότητα έναν Γέροντα Ιεράρχη της Εκκλησίας σου; Και άραγε πόσο πολύ σε ενδιαφέρει η αλήθεια περί του Αφορισμού, όταν, ενώ βλέπεις εν εξελίξει θεολογική συζήτηση να παρεμβαίνεις σαν μωρός για να μας γράφεις τους εμετούς και την χολή σου, περί τρένων, ξενοδοχείων, περί οικονομικών και τουριστικών ζητημάτων; Αντιλαμβάνεσαι μήπως την κακεντρέχεια και την ανοησία της παρέμβασής σου ή μόνο εγώ κοιτάζω κατάματα το φεγγαράκι;

Παναγιώτης Νούνης: Τίμιε πάτερ μου Hggiken Hggiken, μη ξεχάσετε την πληθυντικό μεγαλοπρεπείας προς τον «Αληθινό Έλληνα» που ντρέπεται ή φοβάται για το αληθινό του όνομα.

Αληθινός Έλληνας: Παναγιώτης Νούνης το κακό δεν είναι ότι είστε ανάγωγος , το χειρότερο είναι ότι είστε ανορθόγραφος, είναι μεγάλη δυστυχία να είστε απόφοιτος δημοτικού 'κύριε" και να απευθύνεστε σε άγνωστο στον ενικό.

Παναγιώτης Νούνης: Αληθινός Έλληνας Δεν ζω στο Ελλαδιστάν «κύριε» για να λάβω ελληνιστική παιδεία και μόρφωση περιωπής και αγωγή σαν και του λόγου σας. Είμαι απόφοιτος του νηπιαγωγείου, έχω και το απολυτήριόν μου αν σας ενδιαφέρει, και ΝΑΙ είμαι ανορθόγραφος εξ αιτίας διανοητικού αυτισμού. Εικάζω, ότι το ήθος και η παιδεία σας δεν επιθυμεί τον διάλογο του χθαμαλού και ελλειματικού επιπέδου μου. Και αυτό δεν πειράζει διότι με ανώνυμους ή επώνυμους «ελληναράδες» κουκουλοφόρους δεν αξίζει διόλου ο διάλογος. Κατανοητόν;

Αφροδίτη Σκαρώνη: Αληθινός Έλληνας "Αληθινός Έλληνας Hggiken Hggiken φίλτατε θα απευθύνεται τον λόγο σε εμένα στον πληθυντικό όπως κάνω εγώ....." Μιας και αποκάλεσες τον κ. Παναγιώτη Νούνη ανορθόγραφο Αναστάσιε, σου επισημαίνω ότι καλό θα ήταν, όταν παραδίδεις μαθήματα ορθογραφίας να τα υιοθετείς πρώτα ο ίδιος. Το "απευθύνεται" γράφετε με "ε" κι όχι με "αι" διότι μιλάς σε β' πληθυντικό πρόσωπο. Επιπλέον, δεν εντόπισα κανένα υβριστικό σχόλιο στα όσα σου έγραψε ο κ. Νούνης. Συνεπώς, τα μαθήματα περί αγωγής που του κάνεις, δεν ευσταθούν και θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις για λόγους ευγενείας μιας και την απαιτείς απ τους άλλους κι εσύ.

Στο δια ταύτα τώρα.. Στο σχόλιό σου αναφέρεις τα εξής: "Αληθινός Έλληνας Αμβρόσιος;Που είναι αυτός; Σε κάποια εκκλησία; Ή σε κάποιο ξενοδοχείο;Να μας πει όμως και γιατί άλλαξε την πορεία του ο σιδηρόδρομος στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ώστε να μην χαλάει την ησυχία των επισκεπτών στο ξενοδοχείο που εκμεταλλεύεται η εκκλησία...." Η δημοσιογραφική μου ιδιότητα και συνείδηση επιτάσσει, ότι αν δεν έχω αποδείξεις για μία πληροφορία που λαμβάνω, ποτέ να μην τη δημοσιεύω για λόγους αποφυγής παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Επειδή λοιπόν το σχόλιό σου φιλοξενείται στον τοίχο μου, θα σου ζητήσω να παραθέσεις αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα ισχυρίζεσαι κι όχι λόγια του αέρα. Αλλά ακόμα κι αν έχει η Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ένα περιουσιακό στοιχείο ή όχι, δεν βλέπω που συσχετίζεται αυτό με τον αφορισμό που έκανε ο πρ. Μητροπολίτης της και αν αυτός είναι έγκυρος ή όχι. Διότι το κείμενο του κ. Νούνη αναφέρεται στον αφορισμό ως εκκλησιαστική πράξη ΚΑΙ ΜΟΝΟ και εξηγεί επαρκέστατα τους λόγους που είναι καθόλα έγκυρος. Διέλαθε ως φαίνεται της προσοχής σου αυτό. Ηλίου φαεινότερον λοιπόν, ότι δεν διάβασες το κείμενο, παρά λασπολογείς αφενός έναν Ιεράρχη χωρίς στοιχεία, αποκαλείς ανάγωγο έναν Θεολόγο, Θρησκειολόγο, Φιλόλογο και Ερευνητή τον κ. Νούνη και το κυριότερο, είσαι παντελώς εκτός θέματος. Βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.

Παρέθεσε την άποψή σου ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ και πες μας αν έπραξε ορθά ο κ.κ Αμβρόσιος που αφόρισε πολιτικά πρόσωπα που προσέβαλαν κατάφορα την Πίστη μας παροτρύνοντάς μας να απέχουμε από την Θεία Κοινωνία διότι ενέχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού όπως δήλωσαν και μην εστιάζεις στο δέντρο και χάνεις το δάσος. Αν αυτό εσύ δεν το θεωρείς ΒΛΑΣΦΗΜΟ να λέγεται εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας ενός αμιγώς Ορθόδοξου Έθνους και στέκεσαι μόνο σε ανούσια πράγματα, τότε αυτό που θα αποκαλέσει εσένα ανάγωγο είναι το ορθόδοξο φρόνημά σου που υποτίθεται ότι έχεις. Τέλος, επειδή πολύς ο λόγος ότι ο Αμβρόσιος ταυτίζεται με την Χ.Α παραθέτω, την ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον της και δημοσιεύτηκε στις 13/09/2013. Για να μιλάμε με στοιχεία κι αποδείξεις: iefimerida.gr «Εκτός ορίων ξανά ο Αμβρόσιος: Η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να είναι η «γλυκιά ελπίδα» αλλά δεν μας άκουσε».

Αληθινός Έλληνας: Αφροδίτη Σκαρώνη είναι σίγουρο ότι εθελοτυφλείτε όταν δεν διαβάζετε τα σχόλια των επισκεπτών της σελίδας σας που γράφουν" «Αληθινέ Έλληνα», άραγε πόσος αληθινός Έλλην γίνεσε να παρεμβαίνεις σαν μωρός Αντιλαμβάνεσε μήπως την κακεντρέχεια και την ανοησία της παρέμβασής σου ή μόνο εγώ κοιτάζω κατάματα το φεγγαράκι;"

Παναγιώτης Νούνης: Αληθινός Έλληνας Αγαπητέ φίλτατε «ελληναρά» μου, επί της ουσίας της αναρτήσεως -περί Αφορισμού και Αφορισθέντων ο λόγος- έχετε να πείτε κάτι ή την ουσία περί της αληθείας του πράγματος την κάνετε γαργάρα και κτυπάτε αδιακρίτως και κατά πρόσωπον ενίοτε από συμπλέγματα κατωτερότητος ή από υπερβάλλουσα αυτοπεποίθησιν;


(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)


Επιμέλεια του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου