Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

ΠΕΜΠΤΟΣ (Ε΄) ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣΠΕΜΠΤΟΣ (Ε΄) ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ 
ΠΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


Giannis Savva: Τί είναι καλύτερο, να σε αφορίσει υπερήλικας Ορθόδοξος Επίσκοπος, για πρώτη φορά στη ζωή του, ή να κρεμάσεις, μυλόπετρα στο λαιμό σου και να βουλιάξεις στην θάλασσα;

Αφροδίτη Σκαρώνη: Σιγά μην πιάνει. Κι όλες οι μάγισσες του Χάρλεμ να τον ξόρκιζαν πάλι δεν θα τον έπιανε! Σεισμοί γίνανε, πλημμύρες γίνανε..μετεωρίτες πέσαν στην Αίγινα που πήγε... τι άλλο δηλαδή να κάνει ο άνθρωπος! Μόνο το ηφαίστειο της Σαντορίνης δεν έχει εκραγεί ακόμα!

Παναγιώτης Νούνης: Αφροδίτη Σκαρώνη Ωραίο το χιούμορ σας κ. Αφροδίτη μου, εν μέσω τραγελαφικών εκκλησιαστικών στιγμών. Εξάπαντος όσοι απαντούν στον Αμβρόσιο με χλευασμό και απαξιωτικό τρόπο είναι φανερό ότι τον βλέπουν ως Μάγο Μέρλιν της Φίλης Ορθοδοξίας. Δηλαδή, πιο πολύ φοβούνται την μαγεία και τους μάγους αντί τον Θεό και τους Φίλους του.

Αφροδίτη Σκαρώνη: Όσο για τον αφορισμό του Αμβρόσιου.. έχω την εντύπωση ότι αλλού στόχευε η ενέργειά του αυτή.
Μάλλον για να παραδειγματίσει και τους υπόλοιπους Ιεράρχες να αρχίζουν να ενεργούν αυτόβουλα πλέον μιας και η Ιερά Σύνοδος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου όπως χαρακτηριστικά είπε, παρά στον αφορισμό αυτό καθαυτό.
Αντικειμενικά πάντως, ο αφορισμός είναι πράγματι ανυπόστατος, διότι αντιβαίνει τους Κανόνες της Εκκλησίας, όπου ορίζουν ότι για να θεωρηθεί έγκυρος απαιτείται η ολομέλεια των Μητροπολιτών της ΔΙΣ. Από ηθικής πλευράς βέβαια Γιάννη μου.. ενδείκνυται η μυλόπετρα! 😅

Παναγιώτης Νούνης: Αφροδίτη Σκαρώνη Ο αφορισμός δεν αντιβαίνει τους ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας. Ο αφορισμός είναι έγκυρος και υποστατός από ποιμαντικής και θεολογικής απόψεως αν μιλούμε για κανονικό και εν ενεργεία επίσκοπο της Εκκλησίας.

Giannis Savva: Αφροδίτη Σκαρώνη Χριστός Ανέστη Αφροδίτη μου. Πολύ ωραία, εύστοχα και ενημερωτικά όσα έγραψες. Εγώ θα συμπλήρωνα μονάχα και την πνευματική πλευρά, που αναφέρεται σε κάτι δικά μου εκ του Ευαγγελίου. Καλό βράδυ

Αφροδίτη Σκαρώνη: Giannis Savva Στα οποία θ συμφωνήσω απόλυτα Γιάννη μου από πνευματικής πλευράς! Αληθώς ανέστη ο Κύριος της Δόξης!

Giannis Savva: Αφροδίτη Σκαρώνη Επειδή ξέρω ότι έχεις βαθιά γνώση των Γραφών σου έστειλα και κάτι προσωπικό να κοιτάξεις. Σχετίζεται με το ποστ αλλά κανένας δεν μπόρεσε να το εντοπίσει. Ευχαριστώ, πάντοτε χαίρε!

Αφροδίτη Σκαρώνη: Giannis Savva Γιάννη μου.. γι αυτό έγραψα πριν ότι από ηθικής πλευράς ενδείκνυται η μυλόπετρα! Έπρεπε να γράψω πνευματικής. Χρέωσέ το σε μένα! 

Giannis Savva: Αφροδίτη Σκαρώνη Ισχύουν αμφότερα αγαπητή μου οπότε ουδεμία αστοχία εκ μέρους σου

Αλέξανδρος Καραβάς: Giannis Savva κανένα κακό δεν μου εύχομαι, θεωρώ τους αντιπροσώπους της εκκλησίας σήμερα πάντως τελείως ακατάλληλους να αφορισουν (ακόμα και αν λέγαμε ότι πιστεύω). Δλδ με τόσες αμαρτίες που έχουν πάνω τους (φυσικά με λίγες λαμπρές εξαιρέσεις), πως θα αφορισουν κάποιον και θα πρέπει να έχει και το άγχος;

Sofia Marinh: http://dorotheosmonahos.blogspot.com/.../blog-post_7081... ο επίσκοπος εγκυροτατα μπορούσε και το έπραξε αφου οι αλλοι είναι απλα δημοσιοι υπάλληλοι εξαρτώμενοι του συστήματος.

Giannis Savva: Sofia Marinh Πολύ ορθόδοξο και απλανές αυτό που μας έστειλες Σοφία μου και ασφαλώς "επόμενο τοις αγίοις Πατράσι". Ευχαριστώ που το έστειλες, καλημέρα!

Sofia Marinh: Μια μικρή έρευνα στο διαδύκτιο πάντα δίνει την πραγματική διάσταση του θέματος εφόσον υπάρχει και ανάλογη αμεροληψία εκ μέρους μας. Τώρα η Εκκλησία δεν απομακρύνει τον άνθρωπο, ο ίδιος ο άνθρωπος απομακρύνει τον εαυτό του από την Αλήθεια και την Εκκλησία, κι η Εκκλησία απλά επιβεβαιώνει το γεγονός.
Οι αιτίες της απομάκρυνσης είναι συνήθως θεολογικές ή δογματικές παρερμηνείες και προκαλούνται από τον εγωισμό και την υπερηφάνεια του ανθρώπου.
Αν παρ' όλα αυτά ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο μείνει αμετανόητος στην πλάνη του, αλλά αρχίσει με τη συμπεριφορά του να σκανδαλίζει και τους υπόλοιπους Χριστιανούς, τότε μπορεί ο αρμόδιος Επίσκοπος ν' αποφασίσει την απομάκρυνσή του από το σώμα της Εκκλησίας.Καλό απογεύμα σε όλη την συντροφιά.

Giannis Savva: Sofia Marinh "Τώρα η Εκκλησία δεν απομακρύνει τον άνθρωπο, ο ίδιος ο άνθρωπος απομακρύνει τον εαυτό του από την Αλήθεια και την Εκκλησία, κι η Εκκλησία απλά επιβεβαιώνει το γεγονός", τα είπες όλα αδελφή εδώ, τόσο πολύ που εγώ με τα πενιχρά σχόλια μου μένω άναυδος! Αυτή είναι η πραγματικότητα και η ουσία και το σχόλιο σου φανερώνει εκπάγλως την θεο-λογική σου παιδεία. Να σαι πάντα καλά, ευχαριστούμε, η Παναγιά μαζί μας αμήν

Παναγιώτης Νούνης: Αλέξανδρος Καραβάς Το ηθικό κομμάτι θεωρείς ότι είναι ανασταλτικός παράγων για να ενεργήσει ο Θεός; Επειδή είναι αμαρτωλός ο παπάς εμποδίζει τον Θεό να ενεργήσει; Ή μήπως είναι ψευτοδίλημμα για να δικαιολογήσει κανείς την αμετανοησία του;

Αλέξανδρος Καραβάς: Παναγιώτης Νούνης αν δλδ ένας ανήθικος αφορίσει έναν ηθικό άνθρωπο θα ενεργήσει ο θεός; Δλδ ο θεός εκτελεί εντολές των παπάδων ακόμα και αν αυτοί είναι κυριευμένοι από μίσος και δαίμονες; Νομίζω ότι αυτό που λες είναι τελείως λάθος.

Αλέξανδρος Καραβάς: Παναγιώτης Νούνης δεν μπαίνω να απαντήσω καν σε ότι γράφεις.

Παναγιώτης Νούνης: Αλέξανδρος Καραβάς Να είσαι ευλογημένος εις τους αιώνες αδελφέ. Δεν πειράζει αν δεν έχεις λογικά και θεολογικά επιχειρήματα για να δαλεχθείς σοβαρά. Αλλά μην γράφεις δημόσια βλακείες και εκθέτεις τον εαυτό σου.


(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)


Επιμέλεια του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου