Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ OMEGA ΚΑΙ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ OMEGA 
ΚΑΙ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


Του Παναγιώτη Νούνη

(Αποδεικτικό υλικό μέσω φωτογραφικών ντοκουμέντων το ύπουλο και δόλιο παιγνίδι που παίζουν άθεοι και αντίχριστοι δημοσιογράφοι κατά της Εκκλησίας)

Κατ΄ αρχήν, να συνταχθώ σχεδόν απόλυτα με τις ορθόδοξες και απλανείς δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, που ποιμαντικό στόχο έχουν κυρίως να προστατέψουν τους πιστούς Χριστιανούς, αλλά και τους απίστους, και να σταθώ αρκετά σκεπτικιστής και προβληματισμένος για την ασύνετη εκκλησιαστική απειθαρχία την κακή υπακοή του Λεμεσού και του Μόρφου, ώστε για το θεαθήναι τοις ανθρώποις να ρισκάρουν την ζωή των πιστών τους και να συνεχίζουν να τους συναθροίζουν και στιβάζουσι κατά σωρηδόν σε ιερούς ναούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, κάνει μεγάλο λάθος ως ο Πρώτος τη τάξει -πρώτος μεταξύ ίσων- να μην εγκαλεί στην εκκλησιαστικήν τάξη και στην υπακοή προς την Εκκλησία τον Μόρφου, τους Κυκκώτες και τον Λεμεσού.

Κατά τα άλλα, οι συγκεκριμένοι «αντάρτες» με σχισματικό φρόνημα Μητροπολίτες, απαιτούν και ζητούν την τυφλή υπακοή από τους πιστούς τους. Ωραίο παράδειγμα μας δίνουν οι «άγιοι» μεγαλοΓεροντάδες της Κύπρου. Εκπηγάζει φαίνεται, από το μεγάλο χάρισμα που έλαβαν εξ άνωθεν εκείνο το πολύτιμο περί «της διακρίσεως των πνευμάτων». Άξια τέκνα, της κατά το δοκούν υπακοής ο Λεμεσού, οι Κυκκώτες και ο Μόρφου.

Απείθαρχοι και άτακτοι στις εν διακρίσει ποιμαντικές και πνευματικές οδηγίες του Πρώτου της Εκκλησίας της Κύπρου, αντιτάσσονται από εγωϊσμό και έπαρση κατά τις πολύτιμης ποιμαντικής γνώμης του, και έτσι υποσκάπτουν μεθοδικά τον Μακαριώτατο Κύπρου και τις επίσημες αποφάσεις της Εκκλησίας για το ζήτημα του κορωνοϊού.

Η στάση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, είναι θεμελιωδώς ορθή και ορθόδοξη στάση, κυρίως βάσει της ποιμαντικής εκκλησιαστικής οικονομίας που του παρέχουν οι ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας.

Επί της ουσίας τώρα.

Όσες φορές και να ακούσω τις εξαιρετικά εύστοχες σημερινές δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου της Κύπρου κ. Χρυσοστόμου του Β΄, να επισημάνω, ότι, ΔΕΝ τον άκουσα καθόλου να εκφράζει τις επόμενες βλάσφημες υποθετικές προτάσεις που του αποδίδονται ΓΡΑΠΤΩΣ -τηλεοπτικά δημοσιογραφικά και διαδικτυακά μέσα-, τα οποία μάλιστα αν δεν απατώμαι είναι και ελεγχόμενα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, δηλώσεις του τύπου:

«Εάν αύριο αποδειχθεί ότι όλοι εκείνοι που κοινώνησαν με την Θεία Κοινωνία, μετέδωσαν τον ιό ο ένας στον άλλο, τότε μετά ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;».

Ποιος ανόητος και άθεος νόας έγραψε τέτοια πράγματα;

Δήλωσε άραγε, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, τέτοιες ασυναρτησίες και βλασφημίες;

Μερικοί επιτήδειοι δημοσιογράφοι του ιστολογίου OMEGA τόλμησαν παντελώς αυθαίρετα να τιτλοφορήσουν με ταυτόσημες ψευδείς ειδήσεις ή μη αληθείς δηλώσεις -και μετά από αρκετή ώρα φαίνεται να το διόρθωσαν- με απώτερο σκοπό και στόχο να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη για ικανό χρονικό διάστημα για ποσοτική αναγνωσιμότητα, να διαβάλλουν έτσι τον Αρχιεπίσκοπο και να συκοφαντήσουν και πάλιν τα ιερά Μυστήρια της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας.

Ενδεχομένως, να είναι και τυπογραφικά λάθη θα μπορούσε να πει κανείς, δηλ. ο δαίμων του πληκτρολογίου όλως παραδόξως θαυματουργεί άριστα και έβαλε ΜΑΛΙΣΤΑ στα λόγια του Αρχιεπισκόπου «κατά λάθος» ΠΑΛΙΝ δηλώσεις αντιχρίστων των Μασονικών Στοών και των αθέων που πλήττουν επί καθημερινής βάσεως την Εκκλησία και βλασφημούν τα Θεία, αλλά ας μην είμεθα καθόλου αφελείς διότι τα γραπτά μένουν.

Η σκόπιμη αλλοίωση και η διασπορά ψευδών ειδήσεων, εκ των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου, είναι πλέον κραυγαλέα εμφανής και στην περιορισμένη αντίληψη ενός κουνουπιού.

Είναι σχεδόν απολύτως βέβαιο, πως κάποιο πανάθλιο υποκείμενο της δημοσιογραφίας που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα που προαναφέρθηκε θέλησε να πλήξει από εμπάθεια και ζηλοφθονία των Μακαριώτατο, την Εκκλησία, την Θεία Κοινωνία κ.ο.κ.

Διότι, ο Μακαριώτατος χωρίς να δηλώσει καν τα επόμενα γραφθέντα, όχι απλά του τα πίστωσαν ως σαν να είναι δικές του αληθείς δηλώσεις αλλά οι θρασύδειλοι δημοσιογράφοι τα έκαναν και πρώτο ηχηρό τίτλο π.χ. :

Αρχιεπίσκοπος: « Εάν αποδειχθεί ότι αυτοί που κοινώνησαν μετέδωσαν τον ιό ο ένας στον άλλο, τι θα γίνει;».

Είπε τέτοια πράγματα ο Κύπρου;

Σημειωτέον, ότι στο οπτικοακουστικό που παραπέμπω και «αντικειμενικά» μας πληροφορεί η εν λόγω ιστοσελίδα, ο Μακαριώτατος δεν μίλησε ΚΑΘΟΛΟΥ περί της Θείας Κοινωνίας, αλλά μίλησε γενικά περί Εκκλησιασμού, και δεν ξεστόμισε τέτοιες βλάσφημες δηλώσεις περί της Θείας Κοινωνίας, αλλά προφανώς το πράττουν δαιμονισμένοι-άθεοι και αντίχριστοι δημοσιογράφοι του πληκτρολογίου.

ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΛΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ:

Ποιες οι ομοιότητες και οι διαφορές στις φωτογραφίες που σας επισημαίνουμεν; Εν τέλει γιατί τόσο μένος των αθέων και αντιχρίστων δημοσιογράφων κατά της Θείας Κοινωνίας; Για ποιον λόγο έγινε τέτοια σημαντική αλλοίωση των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου; Γιατί άραγε, εξ αφορμής του κορωνοϊού, προσπαθούν απέλπιδα και με ιδιαίτερο φανατισμό να πλήξουν την Εκκλησία και την Θεία Λατρεία; Γιατί άραγε στοχοποιήθηκε η Θεία Κοινωνία και ιδιαίτερα οι Χριστιανοί που μεταλαμβάνουσι Θεία Κοινωνία;

Αυτά και άλλα πολλά δύνανται να σχολιασθούν και συμπροβληματιστούσι για το όλο ζήτημα.

Οι δημοσιογράφοι εν τέλει ποιον υπηρετούν; Την Αλήθεια, το Ψεύδος ή τον Μαμωνά; Είτε συνδυασμό και των τριών;

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου