Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ -ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝOΪΟΥ- ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΩΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑΝΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΕΙΝ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΕΙΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ -ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝOΪΟΥ- 
ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΩΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑΝΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΕΙΝ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΕΙΝ

Του Παναγιώτη Νούνη

Αγράμματοι και «νουνεχείς» δημοσιογράφοι, δειμοσιολογούντες (δείμος=τρόμος) και ουχί δημοσιολαλούντες φλυαρούσι και κατακρίνουσι «αντικειμενικώς» και απαθώς, βεβαίως-βεβαίως, στυγνά και ανόητα τον τάχα μου μη (!) νουνεχή Μητροπολίτην Κυθήρων κύριον Σεραφείμ.

Απλά, ίσως, ελληνόφωνοι και αλειτούργητοι άνθρωποι, που δεν δύνανται να διακρίνουν την Θεία Λειτουργία από την ιερά Ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας μας.

Κατηγορούν τον ομολογητή Σεβασμιώτατο μητρ. Κυθήρων ως μη νουνεχή, άρα ανόητο άνθρωπο και επιπόλαιο Ιεράρχη.

Ποιοι; Οι αγράμματοι και οι αλειτούργητοι πλην διαβόητοι μισθωτοί τσαρλατάνοι της Δειμοσιογραφίας.

Κάποιος σοβαρός Θεολόγος ή Κληρικός ας κάνει -μα τα χίλια αστροπελέκια του ξένιου Διός- λίγα ταχύρυθμα μαθήματα ορθοδόξου κατηχητικής στον εν λόγω κ. Χατζηνικολάου, όπου το «Χατζής» μάλλον φαντάζει ως το απομεινάρι πλέον της περιτομής των αλλοδόξων.

Άξιον απορίας, είναι, η πληροφορία της απειθαρχίας κάποιων κληρικών στις οδηγίες του Μητροπολίτη Κυθήρων να ανοιχθούσι οι ιεροί Ναοί για την Ακολουθία των Χαιρετισμών. Το ερώτημα είναι: οι απείθαρχοι και ολιγόπιστοι κληρικοί σε ποιον Κύριον δουλεύουν; Στο Μαμωνά ή στην Εκκλησία;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΡΙΣΕΩΣ: Έλαβα το απόγευμα μερικές ανήσυχες πληροφορίες για την Θράκη, από Ξάνθη, Δράμα και Κομοτηνή, ότι οι ιμάμηδες και μουλάδες του εν Ελλάδι Μωαμεθανισμού/Ισλαμισμού προχώρησαν κανονικά σε θρησκευτικές πράξεις απόψε καθότι αλάλαζε από το Τζαμί.

Και το πουλάκι που μου έφερε τα μαντάτα, είπε ότι δόθηκε κάποιο σύνθημα από την Τουρκία, να μη υπακούσουν οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Θράκης στα υπερβολικά και φασιστικά κελεύσματα της Ελληνικής κυβερνήσεως.

Αστυνομικά περιπολικά, ήλεγχαν σήμερα στην Κόρινθο αν κληρικοί άνοιξαν τους ιερούς Ναούς; Είμαστε με τα καλά μας;

Δεν είναι άκρως παράδοξο, αν ισχύουν οι πληροφορίες, τα Μουσουλμανικά Τεμένη να είναι ανοικτά προς τους Ισλαμιστές και οι ιεροί Ναοί κατάκλειστοι και επιτηρούμενοι από την αστυνομία; Αληθεύουν άραγε οι πληροφορίες μας; Κύριος οίδεν!

Ο Κυθήρων, κατά την γνώμη μας, έπραξε πολύ καλά και εύγε στον πανάξιο ιεράρχη που εφαρμόζει δικαίως και ευλόγως την αγία ανυπακοή σε άνομα διαταχθέντα του Καίσαρα. Όποιος γνωρίζει την τραγωδία του Σοφοκλή, γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο του Κυθήρων. Όποιος παράλληλα διαβάζει το ιερό Ευαγγέλιο, γνωρίζει τον ρόλο του Κυθήρων.

Και κ. Χατζηνικολάου κάτι τελευταίο, αν, και μόνο αν, καταφέρετε να μας ορίσετε τι εστί «νουνεχής», τότε, και μόνο τότε, θα εμπιστευόμαστε την «νουνεχή» δημοσιογραφία σου.

Προς τον παρόν, εμπιστευόμεθα τυφλά, τον άξιο και ομολογητή επίσκοπο της Εκκλησίας, σεβ. κ. Σεραφείμ, που δεν έκλινε γόνυ τω Βαάλ σαν τους ολιγόπιστους και άθεους Οικουμενιστές συναδέλφους του, καθότι, δεν είναι τω όντι «νουνεχής» σαν την οχλοβοή των παλαβών και συντεταγμένων δειμοσιογράφων, αλλά σαν άλλο ένσαρκο Σεραφείμ με νουν Χριστού, με θεοειδήν νουνέχια, δείχνει τον απλανή και ορθόδοξο δρόμο του Καλού Ποιμένος αλλά και την δικαία απαρασάλευτη στάση της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας στο όλο περιρρέον ζήτημα του κορωνοϊού.

Οι Μητροπολίτες Λεμεσού και Μόρφου, στην νήσω των αγρίων, αθλίων και αχρείων συμπατριωτών μας -μεταξύ αυτών και ο γράφων- εκλεκτοί Μητροπολίτες με ποιμαντικό ήθος, δεν έκλιναν γόνυ τω Καίσαρι, καθότι τα της Εκκλησίας είναι δουλειά των Κληρικών και Λαϊκών.

Η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Πολωνίας, επίσης, δεν κατέβασαν ρολά -λες και είναι κατάστημα- σαν μερικούς άλλους.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας, θα συνεχίσει ακάθεκτο, λαμβάνοντας απλά κάποια αυστηρά υγειονομικά μέτρα, με εκατομμύρια πιστούς στην Οικουμένη να ιερουργεί τα θεία Μυστήρια.

Η τρομοκρατεία του κορωνοϊού είναι ασήμαντη και μηδαμινή, θεωρώ, μπροστά στην «αντικειμενική» δειμοκρατία και την μάστιγα του ψυχικού ιού των Μ.Μ.Ε.

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»
ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η ολική αναδημοσιεύση είτε και η χρήση μέρους, η αναπαραγωγή και η μετάδοση αποσπάσματος ή όλου του κειμένου μας, απο ελληνικά ή ξένα ιστολόγια και ιστοσελίδες, ή άλλου είδους έντυπα και μέσα, πέραν των ατομικών κοινοποιήσεων, χωρίς την προφορική ή γραπτή άδεια του συγγραφέως των κειμένων του κ. Παναγιώτη Νούνη.
Απαγορεύεται δηλαδή η παράφραση, ερμηνεία, αλλοίωση και η διασκευή των κειμένων μας με όποιονδήποτε τρόπο (μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό κ.ο.κ.).
Δηλαδή, με άλλα λόγια επιτρέπεται ελεύθερα η ατομική κοινοποίηση στα προφίλ των χρηστών του Facebook, αλλά μόνον ολοκλήρου του κειμένου μας μαζί με τις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε, και όχι αποσπασματικά, μάλιστα η κοινοποίηση πρέπει να γίνεται με όλα τα ακριβή στοιχεία του συγγραφέως μαζί και με την υπογραφή των συγραφέων αλλά και μαζί με την ανάλογη παραπομπή και πηγή προέλευσης ως εξής:
ΠΗΓΗ: Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»
Η απαγόρευση ισχύει και για τις ιερές Μητροπόλεις, για θρησκευτικά ιδρύματα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, δημόσιες ή ιδιωτικές υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς κ.λπ. Οι παραβάτες, θα διώκονται με τις ανάλογες ποινικές και αστικές κυρώσεις απο τους Νομικούς Συμβούλους του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ».
Τα γραπτά κείμενα μας προστατεύονται από τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου