Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝOΪΟΝΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 
ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝOΪΟΝ

Του Παναγιώτη Νούνη

1η Ημέρα σε κοινωνική καραντίνα εν τη νήσω Κύπρο.

Να ενημερώσω τους εκλεκτούς και αξιότιμους φίλους/ες αναγνώστες/τριες μας από το εν λόγω βήμα ότι είναι η ευκαιρία της ζωής μας να κάνουμε μερικά πράγματα καινούργια ίσως τα οποία δεν ήταν στην καθημερινότητά μας, όπως π.χ. να μελετήσουμε πάσης φύσεως εκλεκτά και επιλεγμένα βιβλία ή, να πάμε σε μια Θεία Λειτουργία της Σαρακοστής ούτως ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το επικείμενο και μακάβριο τέλος μας, και γιατί όχι να μεταλάβουμε προετοιμασμένοι και εν καθαρά συνειδήση, μιας και αφού είναι καθόλα άγνωστη η ώρα και η ημέρα που ο κορωνοϊός θα χτυπήσει την πόρτα και την υγεία μας.

Χωρίς καμμία διάθεση συνωμοσιολογίας, αλλά θα επαναλάβω ότι κείται δημοσιογραφικά: Από τις διάφορες επώνυμες και σοβαρές πληροφορίες που αρχίζουν δειλά δειλά να βγαίνουν από ξένα κυρίως δημοσιογραφικά πρακτορεία, κυκλοφορεί ευρέως η καθόλου παράδοξη και λογική είδηση, ότι ο κορωνοϊός το έσκασε «κατά λάθος» ή σκόπιμα από συγκεκριμένα επιστημονικά εργαστήρια που τον μελετούσαν ειδικοί επιστήμονες σε Καναδά και Κίνα.

Πράκτορες (και συνάμα επιστήμονες) της Μοσάντ, κατηγορούν επώνυμα την Κίνα, ότι Κινέζοι επιστήμονες παρασκευάζουν βιοχημικά όπλα απο ιούς με ύποπτες διαδρομές Καναδά-Κίνας και το ανάποδο.

Η Κίνα, κατηγορεί την Αμερική, ότι η δεύτερη μέσω του στρατού της, των μυστικών υπηρεσιών και των επιστημόνων της προκάλεσαν το σύγχρονο χάος στην Κίνα αλλά και ανά το παγκόσμιο για να την πλήξουν σε πολλαπλά επίπεδα.

Τι πιστεύουμε εμείς;

Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση: Ευθύνονται, αμφότεροι, τόσον τα αμερικάνικα όσο και τα κινεζικά συμφέροντα για την διάδοση του κορωνοϊού, αφού Κινέζοι και Καναδοί επιστήμονες δούλευαν στον Καναδά και στην Κίνα για την παραγωγή βιοχημικών όπλων.

Στην ουσία, η καθόλου αυθαίρετη γνώμη και υποψία μας, ήταν εξ αρχής, ότι: επιστήμονες δημιούργησαν τον ιό, η Επιστήμη δημιούργησε ένα ακόμη πρόβλημα στην ανθρωπότητα, τους ξέφυγε ή τον άφησαν να δραπετεύσει, ώστε να μπει σύσσωμη η ανθρωπότητα σε καραντίνα, και για να διασπαρεί ο φόβος, το άγχος και ο πανικός στις καρδιές των ανθρώπων. Ώστε παράλληλα, να υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, επιστημονικών, οικονομικών, πολιτικών κ.ά ενεργειών, για να μπουν στην κούρσα οι διάφορες φαρμακοβιομηχανίες και επιστημονικά εργαστήρια για την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Πρόκειται δηλαδή, κατά την γνώμη μας, η πρώτη ανώδυνη φάση ενός μάλλον οργανωμένου πειράματος Κοινωνικής Ψυχολογίας, ή για μια ανόητη επιστημονική αμέλεια, την οποία εξάπαντος θα πληρώσουν την νύμφη οι φτωχοί άνθρωποι.

Αποδιοπομπαίος τράγος, στην εν λόγω επιστημονίζουσα σειρά, «στα σαγόνια του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ», μέρος Α΄, φαίνεται να είναι η Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία, ο Χριστιανισμός, οι παπάδες, οι Χριστιανοί και η Θεία Κοινωνία.

Δεν γνωρίζω, πόση εμπιστοσύνη δύναται ένα ορθολογικό όν να έχει πλέον στις Θετικές επιστήμες, όταν υπηρέτες της Επιστήμης δημιουργούν για άνομα κρατικά συμφέροντα τέτοιους είδους βιοχημικά όπλα;

Πρώτα, το δολοφονικό αέριο του ολοκαυτώματος του επάρατου Ναζισμού. Έπειτα, οι πυρηνικές βόμβες κατά της Ιαπωνίας. Στην πορεία οι «έξυπνες βόμβες» και τα νευροτοξικά αέρια στην Συρία. Επιστημονικές επεμβάσεις για την «διακοπή κύησης» αγέννητων ανθρώπινων εμβρύων.

Σήμερα; Στο παρόν στάδιο, προκατασκευασμένοι εργαστηριακοί κορωνοϊοί, αόρατες επιστημονικές βομβίδες, θανατηφόρες κατά ευάλωτων ομάδων, εξ ου και η επαίσχυντος Ευγονική-Γενετική, όπου αποδεικνύουσι την αλαζονία της Επιστήμης και τον μισανθρωπισμό της.

Ο Πλάτων έλεγε, αν η επιστήμη χωρίσει από την Αρετή, τότε η επιστήμη εξυπηρετεί την πανουργία.

Ο πανούργος Νεοαθεϊσμός, χρησιμοποιεί τα μέγιστα την αλάθητη και απλανή αυθεντία δήθεν της Επιστήμης, ώστε να συκοφαντήσει κυρίως την Εκκλησία και λοιπά θρσκεύματα.

Για αυτό τον λόγω, να σας προτείνω το αμέσως επόμενο άκρως ενδιαφέρον βιβλίο, ως αντίδοτο του Νεοαθεϊσμού, το οποίο άρχισα να μελετώ ήδη από την 1η ημέρα της παγκύπριας κοινωνικής καραντίνας.

Καλή ανάγνωση, σε όσους το μελετήσουν.

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ DAWKINS

Ο Αθεϊστικός Φονταμενταλισμός και η άρνηση του Θείου
© τού Alister Mc Grath
από κοινού με την Joanna Collicutt McGrath

Σε μετάφραση Βασίλη Αδραχτά
Εκδόσεις © "Ουρανός Α.Ε." των εκδόσεων "Ψυχογιός Α.Ε." (www.psichogios.gr) Πρώτη Έκδοση Οκτώβριος 2008.
ISBN: 978-960-453-458-6.

Ο παγκοσμίου φήμης επιστήμονας Ρίτσαρντ Ντόκινς γράφει στο "Η περί Θεού αυταπάτη": "Εάν αυτό το βιβλίο λειτουργήσει έτσι όπως θέλω, οι θρησκευόμενοι αναγνώστες που θα το πιάσουν στα χέρια τους θα πρέπει να γίνουν αθεϊστές αμέσως μόλις το κλείσουν". Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει πυροδοτήσει παθιασμένες αντιπαραθέσεις και έχει προκαλέσει αρκετή σύγχυση.

Ο Άλιστερ ΜακΓκράθ, άθεος κάποτε ο ίδιος και κορυφαίος χριστιανός θεολόγος πλέον σήμερα, αναρωτιέται πώς δυο άνθρωποι που έχουν στοχαστεί επί μακρόν πάνω στον ίδιο ουσιαστικά κόσμο είναι δυνατόν να έχουν φτάσει σε διαφορετικά συμπεράσματα σχετικά με τον Θεό. Ο ΜακΓκράθ υποβάλλει σε αυστηρό έλεγχο την εκ μέρους του Ντόκινς κριτική της πίστεως, απαντώντας σε ερωτήματα όπως:

Είναι η πίστη διανοητική ανοησία; Βρίσκονται η επιστήμη και η θρησκεία σε πόλεμο μέχρις εσχάτων; Μπορούν οι απαρχές του Χριστιανισμού να εξηγηθούν επιστημονικά;

Το συγκεκριμένο βιβλίο θα γίνει ευμενώς δεκτό από όσους αναζητούν μια έγκυρη εκτίμηση για το "Η περί Θεού αυταπάτη" και τα πολλά ζητήματα που εγείρει, συμπεριλαμβανομένης, πάνω απ' όλα, της σημασίας που έχει η πίστη.

Ο ΑΛΙΣΤΕΡ ΜΑΚΓΚΡΑΘ γεννήθηκε στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας και ζει στην Οξφόρδη. Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη συνέχεια έκανε εκτενή μεταπτυχιακή έρευνα στη μοριακή βιοφυσική, ακολουθώντας παράλληλα και σπουδές στη θεολογία. Σήμερα είναι καθηγητής ιστορικής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει γράψει πολλά βιβλία, ενώ είναι σύμβουλος έκδοσης του Christianity Today και υπεύθυνος έκδοσης του The Thematic NIV Study Bible. Στα συγγράμματά του αλλά και στις ομιλίες του προωθεί την "επιστημονική θεολογία" και αντικρούει τον αθεϊσμό, αν και ο ίδιος ήταν στο παρελθόν αθεϊστής.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου