Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή, 12 Απριλίου 2020

H ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣH ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ  ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Του Παναγιώτη Νούνη

Προς τιμήν του ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συνεχίζει κόντρα στις υπερβάλλουσες κρατικές και ιολογικές απαγορεύσεις να διενεργεί κανονικά τις ιερές Ακολουθίες και να μην «κατεβάζει ρολά» των ιερών ναών.

Ίσως, συλλογίζομαι το πράμα καλύτερα, εδώ σ΄αυτό το σημείο, για να μη προκαλούμε τον Θεό αλλά και τους αθέους αδελφούς μας, να χρειάζεται για κάθε ενδεχόμενο να παρθούν κάποια σοβαρά υγειονομικά μέτρα εντός των ιερών ναών, παρόμοια με εκείνα του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Ελπίζω μόνον, ότι η ρωμαλέα εκκλησιαστική στάση του να μην γυρίσει εις βάρος του, διότι τα πράγματα θεωρώ αναμφίβολα ότι έχουν μια σοβαρότητα και θα έχει την μεγίστη ποιμαντική ευθύνη για παν ότι συμβεί στην υπό εξέλιξη στυγνή τρομοκρατία του κορωνοϊού.

Ο Λεμεσού, μάλιστα, μαζί με σωρηδόν άλλων κληρικών της μητροπόλεώς μας, είναι ανάμεσα στις ευπαθείς ομάδες, και άρα έχει έναν ακόμη προσωπικό λόγο ώστε να συντασσόταν απόλυτα με τις επιταγές της Πολιτείας.

Είναι παράλληλα αρκετά εμψυχωτικό, όμορφο και παρήγορο όταν ο οικείος Μητροπολίτης σου δεν είναι φιλοτομαριστής και εμπνέει εκκλησιαστικό ήθος. Ενώ την ίδια στιγμή, ολιγόπιστοι και άθεοι οικουμενιστές ταγοί, «κατεβάζουν ρολά» στην κυριολεξία για τον φόβο των Ιουδαίων.

Τρανή απόδειξη, ότι: άπαντες σχεδόν οι αγωνιζόμενοι Χριστιανοί, κληρικοί και λαϊκοί, ακόμη και επίσκοποι της Εκκλησίας μας, βρισκόμαστε στο στάδιο της ολιγοπιστίας, της προδοσίας, της φοβίας, χωρίς Πνεύμα άγιον στις καρδιές μας, καθότι κρυβόμαστε σαν τα χαριτωμένα -πλην φοβισμένα- στρουμφάκια στο καβούκι μας για τον φόβο του αδίστακτου Κορωνοδρακουμέλ.

Ελπίζω μόνον, ότι η ρωμαλέα εκκλησιαστική στάση του να μην γυρίσει εις βάρος του, διότι τα πράγματα θεωρώ ότι έχουν μια σοβαρότητα και θα έχει την μεγίστη ποιμαντική ευθύνη για παν ότι συμβεί στην υπό εξέλιξη στυγνή τρομοκρατία του κορωνοϊού. Ίσως, συλλογίζομαι το πράμα καλύτερα, εδώ σ΄αυτό το σημείο, για να μη προκαλούμε τον Θεό αλλά και τους αθέους αδελφούς μας, να χρειάζεται για κάθε ενδεχόμενο να παρθούν κάποια σοβαρά υγειονομικά μέτρα εντός των ιερών ναών, παρόμοια με εκείνα του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Στο οπτικό απόσπασμα που ακολουθεί, ο Λεμεσού χοροστάτησε και ιερούργησε εχθές τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, στην Επισκοπή Λεμεσού στον ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.
Βέβαια, επειδή ο Λεμεσού είναι αρκετά έμπειρος και γνωστός τακτικιστής, πιστέψτε με, δεν θα διστάσει ούτε στιγμή στην πορεία της Μεγάλης Σαρακοστής -αν δυσκολέψουν τα πράγματα με επιπρόσθετες απαγορεύσεις και έχουμε θανάτους και αύξηση κρουσμάτων- να εκδόσει ένα μητροπολιτικό ανακοινωθέν-κωλοτούμπα για το απόλυτο κλείσιμο των ιερών ναών και για άχρι καιρού κατάπαυση των ιερών Ακολουθιών εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα ίδια ισχύουν για τον Μητροπολίτην Μόρφου κ. Νεόφυτον και για όσους άλλους ρωμαλέους επισκόπους μέχρι στιγμής δεν δειλίασαν και δεν υπέκυψαν στις πολιτικές απαγορεύσεις.

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»
ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η ολική αναδημοσιεύση είτε και η χρήση μέρους, η αναπαραγωγή και η μετάδοση αποσπάσματος ή όλου του κειμένου μας, απο ελληνικά ή ξένα ιστολόγια και ιστοσελίδες, ή άλλου είδους έντυπα και μέσα, πέραν των ατομικών κοινοποιήσεων, χωρίς την προφορική ή γραπτή άδεια του συγγραφέως των κειμένων του κ. Παναγιώτη Νούνη.
Απαγορεύεται δηλαδή η παράφραση, ερμηνεία, αλλοίωση και η διασκευή των κειμένων μας με όποιονδήποτε τρόπο (μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό κ.ο.κ.).
Δηλαδή, με άλλα λόγια επιτρέπεται ελεύθερα η ατομική κοινοποίηση στα προφίλ των χρηστών του Facebook, αλλά μόνον ολοκλήρου του κειμένου μας μαζί με τις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε, και όχι αποσπασματικά, μάλιστα η κοινοποίηση πρέπει να γίνεται με όλα τα ακριβή στοιχεία του συγγραφέως μαζί και με την υπογραφή των συγραφέων αλλά και μαζί με την ανάλογη παραπομπή και πηγή προέλευσης ως εξής:
ΠΗΓΗ: Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»
Η απαγόρευση ισχύει και για τις ιερές Μητροπόλεις, για θρησκευτικά ιδρύματα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, δημόσιες ή ιδιωτικές υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς κ.λπ. Οι παραβάτες, θα διώκονται με τις ανάλογες ποινικές και αστικές κυρώσεις απο τους Νομικούς Συμβούλους του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ».
Τα γραπτά κείμενα μας προστατεύονται από τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου