Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟ-ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟ-ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Του Παναγιώτη Νούνη

15η Ημέρα σε Κοινωνική καραντίνα εν τη νήσω Κύπρο.

Κατ΄αρχήν, να αναφέρω στους φιλότιμους αναγνώστες/τριες μας τα νέα μας: Ιδιαίτερα, τα καταγράφουμε για τους εκλεκτούς φίλους και φίλες μας στο εξωτερικό, ότι, δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν έχουμε συλληφθεί από την νεοΓκεμπελιστική αστυνομία ή τους τρομο-παπαράτσι δημοσιογραφίσκους... για το «ποινικό αδίκημα» της συναθροίσεως σε ιερούς Ναούς ή σε ιερά Κοινόβια για συμμετοχή μας σε ιερές Ακολουθίες, ή για το νεοφανές «αδίκημα» της ελευθέρας μετακινήσεως των ατόμων σε εξοχικούς τόπους και παραλίες, μιας και επεβλήθην παράνομα-κακόγνωμα-αντισυνταγματικά απόλυτο σχεδόν απαγορευτικό της κυκλοφορίας.

Η αδιάκριτη απολυτότητα, του απαγορευτικού της κυκλοφορίας φαίνεται να ισχύει -όπως μας τα παρουσιάζουν- κυρίως και μονοσήμαντα για τον Εκκλησιασμό, αφού, αυτός (!) κατά κόρον και με λύσσα στοχοποιήθηκε απο τα «Μέσα Μαζικής Εξηλιθίωσης», τουτέστιν η Λογική Θεία Λατρεία είτε αν θέλετε η Θεία Λειτουργία μπήκε στο στόχαστρο του Κράτους, της Αστυνομίας και των Δημοσιογράφων, αφού λέγεται εμμέσως πλην σαφώς ή ευθέως το επόμενο βλάσφημο υπονοούμενο, ότι, μέσω της Θείας Κοινωνίας ο κίνδυνος μεταδόσεως του κορωνοϊού είναι πέρα για πέρα το μόνο σίγουρο.

Έχουμε παρατηρήσει, μέχρι στιγμής, να ποινικοποιείται η Θεία Λειτουργία, όπερ αντιβαίνει στα Ανθρώπινα Δικαιώματα που προστατεύουν την θρησκευτική πίστη και λατρευτική πράξη, να ανοίγονται ποινικές υποθέσεις, να συλλαμβάνονται μεθοδευμένα και να ετοιμάζονται δικογραφίες απο εισαγγελείς της αισχύνης κατά τινών Ιεραρχών, Κληρικών και Λαϊκών Θεολόγων.

Θα οδηγηθούμε, άραγε, στην ποινικοποίηση και της Θείας Κοινωνίας; Απορίας άξιον είναι, όταν οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες με τους Προκαθημένους κωφεύουν στην αλαζονική στάση Κράτους και Μ.Μ.Ε. σε ό,τι αφορά στο εν λόγω ακανθώδες ζήτημα. Και όλα αυτά, λέγονται ή υπονοούνται από μερικούς ανόητους αθέους, αδαείς και θρασύδειλους ημιμαθείς, καθότι ως γνωστόν βέβαια δεν έχει διενεργηθεί κάποια σοβαρή επιστημονική έρευνα για το ζήτημα.

Τι ακριβώς συμβαίνει, άραγε, με την αστυνόμευση των λατρευτικών συνάξεων και πράξεων, με την φασιστική άρση των ατομικών δικαιωμάτων μας, και με την παραβίαση της ιδιωτικότητάς μας; Πού μας οδηγούν άραγε; Όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και συνωμοσιολογίες; Γιατί τόση προθυμία από τις μάζες να υπακούσουν τυφλά και αδιάκριτα μια αγέλη λύκων και στους τρομο-νόμους της Πολιτείας και στο πυκνότατο σκοτάδι των Μ.Μ.Ε.;

Μία πικάντικη περιπέτεια της μίας νυκτός: ένα προηγούμενο βράδυ ο υποφαινόμενος και ένας φίλος μουζικάντης, ονόματι Άγγελος, είχαμε μια ελαφριάς μορφής καταδίωξη από περίπολο της αστυνομίας, εις το οποίο βέβαια δεν σταματήσαμε, -γιατί να το πράξουμε άλλωστε;- προσπάθησαν να μας ακολουθήσουν αλλά καταφέραμε να τους διαφύγουμε ανάμεσα από δρομάκια.

Το νέο λεξιλόγιο της τρομοκρατίας του κορωνοϊού, είναι: «Μένουμε σπίτι, για το καλό μας»... «υπακούμε στο Κράτος, για το καλό μας», «πειθαρχούμε στις οδηγίες της Επιστήμης, για το καλό μας», «γράφουμε το δελτίον κινήσεως, για το καλό μας»... όλα πλέον γίνονται, τάχα μου, για το καλό μας.

Μόλις προχθές, συνελήφθη επ΄αυτοφόρω η σύζυγός μου, ονόματι Χριστίνα, όχι από τους Αστυνομικούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά από εκείνους τους μισθωτούς ρουφιάνους και ψευδο-αστυνομικούς των Βρεττανικών Βάσεων, επειδή άκουσον-άκουσον πήγαινε με το αυτοκίνητό της μια βόλτα στην θάλασσα -για σωματική άσκηση- για να αναπνεύσει λίγο ιώδιο. Της εξέδωσαν ειδική έγγραφη προειδοποίηση, της έκαναν αυστηρές και καλοπροαίρετες παρατηρήσεις και αφέθηκεν ελεύθερη.

Μέχρι και ο περίπατος στις όμορφες παραλίες μας, μας έχει απαγορευθεί και οι θάλασσες περιπολούνται αυστηρά για τους γηγενείς ή ντόπιους, αλλά την απολαμβάνουν φαντάζομαι οι συνωστισμένοι (λαθρο)μετανάστες που παραβιάζουν τα σύνορα της πατρίδας μας.

Ο πιό ευάλωτος πληθυσμός -εν μέσω δημοσιογραφικής και κρατικής τρομοκρατίας- είναι οι άνθρωποι με πολλές και διάφορες ψυχολογικές φοβίες. Ιδιαίτερα τα άτομα με ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα έχει επηρεασθεί και διαταραχθεί σε ικανό βαθμό η ψυχοσύνθεσή τους.

Άρα, παίζονται πολλαπλάσιες πωλήσεις ψυχοφαρμάκων αντικαταθλιπτικών κ.ά. Σε αυτήν την πρωτοφανή περίπτωση παγκόσμιας κοινωνικής καραντίνας τέτοιου είδους άνθρωποι χάνουν επτάκις της ημέρας τον έλεγχό τους, ξεφεύγουν σε νευρικές κρίσεις, θυμό, αλλοπρόσαλες υστερίες, συστηματικές γκρίνιες, υπερβολική ανησυχία, ασυνάρτητους εκβιασμούς οικείων τους προσώπων και άλλα παράδοξα φοβικά παραληρήματα που εκπηγάζουν κυρίως από το υπαρξιακό ζήτημα του Θανάτου.

Να υπενθυμίσω, μη ξεχαστούμε, ότι: βρισκόμαστε εν έτει 2020 μ. Χ. εν μέσω της θανατηφόρου πανδημίας του κορωνοϊού. 15η ημέρα καραντίνας. Δ΄ Κυριακή των Νηστειών ημέρα μνήμης του Αγίου Ιωάννη του Σιναΐτη, του και συγγραφέως του Ασκητικού βιβλίου της «ΚΛΙΜΑΚΟΣ». Θανατηφόρος μεν ο ιός, κατά τα τρομολάγνα Μ.Μ.Ε., χωρίς αύξηση δε του δείκτη θνησιμότητος ανά Κράτος. Παράδοξα όντως, τα πράγματα.

Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες μοναδική ελπίδα των Χριστιανών, ο Εκκλησιασμός και η συνάντηση των φίλων.

Σήμερα κάποιοι Χριστιανοί -ωσάν τους Γαλάτες του Αστερίξ και Οβελίξ- συμμετείχαν σε έναν ιδαίτερο Εκκλησιασμό: Χωρίς την βοήθεια αντιμικροβακτηριακών «λοσιόνς» σχεδόν -κεκλεισμένων των θυρών- στην κατακόμβη τους, όλοι κι όλοι σχεδόν 35-45 άνθρωποι. Συνωστισμένοι («κουφάλες νεκροθάπτες») και στα δύο τα ψαλτήρια. Δεν τήρησαν βέβαια με ακρίβεια όλους εκείνους τους υγειονομικούς ελέγχους και κανονισμούς, καθότι κάθονταν ή στεκόντουσαν μάλιστα ο ένας δίπλα στον άλλο. Ήταν κάπως συνωστισμένοι ως αραιό εκκλησίασμα, κυρίως σιωπηλοί και προσευχόμενοι, αγαπημένοι γνώριμοι, φίλοι και εχθροί, και χωρίς γκρίνιες. Η ακολουθία του Όρθρου άρχισε από τις 03:00 και ολοκληρώθηκε η Θεία Λειτουργία ως τις 07:30. Το εκκλησίασμα συμπεριλάμβανε όλες σχεδόν τις ηλικίες.

Το πλέον σκανδαλιστικό στην υπόθεση ποιο είναι;

Μετέλαβαν άπαντες σχεδόν την Θεία Κοινωνία, από την ίδια λαβίδα (=κουτάλι) και από το ίδιο άγιο Δισκοπότηρο. Σοκαριστικό; Παράλληλα, έλαβαν αρκετοί το Αντίδωρο από τα χέρια του ιερέως και όσοι δεν κοινώνησαν, ασπάσθησαν τις ιερές εικόνες και το χέρι του. Αν η αστυνομία ή οι δημοσιογράφοι ήταν παρόντες σίγουρα θα είχαμε τραγελαφικές εξελίξεις.

Δεν άκουσα επίσης το παραμικρό κιχ. Ούτε καν ένα βήξιμο. Δόξα τω Θεώ, το θαύμα μάλλον έγινε, είτε πάθαμε «ανοσία της Αγέλης», είτε είμεθα άπαντες ασθενείς και φορείς του ιού, αν και βέβαια αυτό θα φανερωθεί τουλάχιστον σε 7 με 14 ημέρες.

Γι΄ αυτό κάντε λίγη υπομονή, αφού βάσει του πειραματικού και ορθοδόξου εμπειρισμού μας, θα σας ενημερώσουμε αναμφίβολα καρέ-καρέ για την εξέλιξη της υγείας μας.

Το ακόμη πιο σκανδαλιστικό για το Κράτος, για τα Μ.Μ.Ε., για την Επιστήμη, και για τους άθεους ή αντίχριστους ή ολιγόπιστους «ευλαβείς βλαμμένους», είναι, και παρακαλώ μη διαρεύσει το αμέσως επόμενο: μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, το ιερό Δισκοπότηρο μαζί με τον ιερέα, μαζί με το πανέρι με τα αντίδωρα, με συνοδεία 5-6 Λαϊκούς, έσπευσαν σε αρκετά σπίτια για «ντελίβερι» και μετάδοση της Θείας Κοινωνίας σε ασθενείς, σε ηλικιωμένους, σε ευσεβείς πιστούς που βρίσκονταν σε βραδινή υπηρεσία, σε μικρά και μεγάλα παιδάκια που την περίμεναν με μεγάλη χαρά, σε ανθρώπους που φοβούνται να βγουν από το σπίτι. Όλων η χαρά ήταν μεγάλη για την κατ΄οίκον Θεία Μετάληψη.

Η συνοδεία των 5-6 Λαϊκών μετά του ιερέως έγινε εξ ανάγκης, διότι, υπήρχαν σοβαρές πληροφορίες, ότι αντίχριστοι και άθεοι ρουφιάνοι καταγγέλνουν συστηματικά τον τάδε ή δείνα κληρικό ότι ιερουργεί Λειτουργίες και μεταδίδει την Θεία Κοινωνία. Και άρα η Αστυνομία θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να παρέμβει για να αναχαιτίσει την μετάδοση της κατ΄οίκον Θείας Κοινωνίας.

Σε αυτήν την κρίσιμη ώρα, η τάξη των Λαϊκών, δηλ. το Βασίλειον ιεράτευμα είναι πολύ αναγκαίο και χρήσιμο, ώστε να προστατεύσουν πάση θυσία τον ιερέα του Θεού μαζί και την Θεία Κοινωνία, από τυχόν απρόβλεπτες και αιφνιδιαστικές ενέργειες των εχθρών της Εκκλησίας.

Ποιος μας το έλεγε, ότι θα ζούσαμε εν έτει 2020 στα «καταφύγιά» μας έγκλειστοι, τρομοκρατημένοι κατά φαντασία σαν τα ποντίκια στην φάκα, και ότι θα καταφεύγαμε μυστικά κλήρος και λαός να διενεργούμε Θείες Λειτουργίες και την Μετάληψη σε κατακόμβες;

Τι είναι αυτό που δημιούργησε την άρση του φόβου και στον Εκκλησιασμό;

Η ερωτική Α-ΓΑ-ΠΗ!... Το μοναδικό αντίδοτο κατά της μοχθηρίας, φοβίας, πονηρίας και μικροψυχίας μας.

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου