Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 
ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Ιώ Χριστοδούλου: Ότι Κι αν πιστεύει η δεν πιστεύει ο καθένας ο συνωστισμός στες εκκλησίες μεταδίδει τον κορωναιο απόδειξη οι πιστοί που γύρισαν όλοι άρρωστοι από τον Άγιο ταφο!Γι'αυτό θά'πρεπε να σεβαστούμε τους κανονισμούς προστασίας από τον ιό!Λίγες μέρες απουσίας από τες εκκλησίες δεν θα μας κάνουν να χάσουμε τον παράδεισο αντίθετα ο εγωκεντρισμός κ η έλλειψη ενσυναισθησης θα μας τον χάσουν σιγουρα Γιατί αντιτίθενται στες διδασκαλίες του χριστιανισμου!

Giotis Thasios: Ιώ Χριστοδούλου Ο συνωστισμός στα ξενοδοχεία, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και εστιατόρια, στις τράπεζες, στα καταστήματα, στα κλάμπς και στα μπουζούκια, αντιθέτως, είναι το αντίδοτο της μεταδόσεως του κωλονοϊού που φοβερίζει ως νέος Μπαμπούλας τις ψυχές των ανθρώπων. Από τα μυαλά των αθέων μόνο ανοησίες διαβάζουμε.

Ιώ Χριστοδούλου: Giotis Thasios δεν καταλαβα θεωρειτε ανοησιες αυτα που εγραψα πιο πανω?

Giotis Thasios: Ιώ Χριστοδούλου Ασφαλέστατα! Ναι, τα θεωρώ ανοησίες. Χιλιάδες εκκλησίες σε Ελλάδα και Κύπρο, με χιλιάδες πιστούς όλων των ηλικιών, γιόρτασαν και κοινώνησαν προχθές την Κυριακή της Ορθοδοξίας, δεν μπορεί, θα πρέπει αν μιλήσουμε σοβαρά να έχουν αποδεκατιστεί οι Χριστιανοί απο την πανδημία! Και όμως εις πείσμα των ανοητολογούντων αθέων, ούτε και ένα κρούσμα! Την επόμενη Κυριακή θα γεμίσουν οι Εκκλησίες πάλι και θα κοινωνήσουν. Οι άθεοι μπορούν κάλλιστα να παρακολουθήσουν το θέαμα με ειδικές στολές για να προβληματιστούν βαθύτερα. Με την ίδια ανόητη λογική να κλείσουμε και τα νοσοκομεία αφού εκεί υπάρχει κορυφαίος συνωστισμός, και απο εκεί εκπορεύεται και δημιουργείται ο κωλονοϊός, και μεταδίδεται απο ιατρούς και νοσοκόμους. Τι λέτε;

Ιώ Χριστοδούλου: Giotis Thasios η ψυχολογία όμως λέει ότι οι περισσότερες ψυχικές διαταραχές εμπεριέχουν κ την θρησκοληψία σαν συμπτωμα!Όσο πιο διαταραγμενος κάποιος τόσο πιο θρησκοληπτος! Νομίζω σας απαντησα!

Giotis Thasios: Ιώ Χριστοδούλου Όχι δεν απαντήσατε. Συνεχίζετε απλά το ανόητο και αθεϊστικό σας παραλήρημα. Η Ψυχολογία είναι επιστήμη; Αυτά που γράφεις αν τα διάβαζε ο Θρησκειοψυχολόγος πατέρας της Αναλυτικής Ψυχολογίας ο ψυχίατρος Καρλ Γιουνγκ θα τον διασκέδαζαν πολύ. Πάντως αν η θρησκευτική πίστη είναι ψυχική ασθένεια, ο συνωστισμός στις Εκκλησίες, αποδεικνύει και κάτι απείρως εκπληκτικό: την αφοβία των πιστών στο ζήτημα του Θανάτου. Η αφοβία των πιστών στο Θάνατο είναι θρησκοληψία και ψυχική νόσος; Η δειλία και ο φόβος των υπολοίπων αθέων και απίστων τι είδους ψυχικό νόσημα είναι; Ανοησία και ΦΘΟΝΟΣ; Ο φθόνος των αθέων κατά των θεϊστών πιστών μάθετε ότι πλέον είναι ψυχικό νόσημα.

Ιώ Χριστοδούλου: Giotis Thasios οι παρανοϊκοί ειδικά έχουν κ το θρησκευτικό παραλήρημα κ ότι κ να τους πει κάποιος δεν πείθονται διότι έτσι λειτουργεί η παρανοια!Ούτε οι εμπειρίες ούτε οι αποδείξεις μπορούν να διορθώσουν το προβλημα...Αυτά που έγραψα τα είπε πρώτος ο Φρόυντ κ τα υποστήριξε ο Ατλερ κ πολλοί αλλοι!Τι κάθομαι κ διατυπώνω δικές μου ιδεες?Μάλλον δεν διαβάσατε ποτέ ψυχολογια!

Giotis Thasios: Ιώ Χριστοδούλου Συνεχίζετε στο ίδιο κλασικό μοτίβο της ανοησίας. Είναι επιστήμη η Ψυχανάλυση; Είναι επιστήμη η Ψυχολογία; Από πότε; Έχετε δίκιο όμως ότι δεν διάβασα ποτέ μου Ψυχολογία. Ενδεχομένως να την μελετώ σοβαρότερα και ολιστικά απ ότι εσείς. Το μεγαλύτερο θρησκευτικό παραλήρημα το αντιμετωπίζουμε σε άπιστους και άθεους νόες όπου διά του ιδεοψυχαναγκασμού και των νευρώσεών τους εκφράζουν ένα φανατικό μένος κατά των πιστών. Δηλ. οι άθεοι, σύμφωνα με μια σύγχρονη ψυχιατρική έρευνα πάσχουν από ψυχιατρικά και ψυχολογικά ζητήματα. Το δυστύχημα είναι ότι νομίζουν ότι ψυχικά είναι υγιείς. Ενώ σε αντίθεση με τους πιστούς, που για να Εκκλησιάζονται σημαίνει θεωρούν τους εαυτούς τους ως ψυχικά ασθενείς. Δηλαδή υπάρχει πόλεμος μεταξύ αλαζονίας και μετριοπάθειας. Ο καθένας επιλέγει στρατόπεδο.

Ιώ Χριστοδούλου: Giotis Thasios το φανατικο μενος το βγαζετε εσεις εδω κ χρησιμοποιειτε κ καμμια λεξη απο τη ψυχολογια για να φαινεστε διαβασμενος! Τελος παντων στην παρανοια ξερω οτι ο διαλογος συνεχιζεται αεναος αν δεν αποφασισει ο νουσιμος να αποσυρθει απο τη never ending συζητηση...

Giotis Thasios: Ιώ Χριστοδούλου Αν βγάζουμε φανατικό μένος, τότε αυτό θα το κρίνει ο κάθε λογικός, ο σοβαρός, ο φιλότιμος και καλοπροαίρετος αναγνώστης-παρατηρηρής του διαλόγου μας. Αν όμως συνεχίζεις να μας γράφεις ανοησίες, τότε απλά και μόνο διασύρεις τον εαυτό σου. Συνεπώς, συνέχισε...

Ιώ Χριστοδούλου: Giotis Thasios ακριβως!Γελοιοποιουμαι εγώ αλλά τα χαχαχα τα βάζουν σε εσας!

Giotis Thasios: Ιώ Χριστοδούλου Σημασία έχει η λογική ουσία και το πνεύμα των γραφθέντων. Τα υπόλοιπα είναι στείροι συναισθηματισμοί και εμπάθεια. Επαναλαμβάνω: ο φθόνος η ζηλοφθονία είναι και επίσημα Ψυχικό νόσημα. Όλοι γνωρίζουμε ότι όσοι κατηγορούν εμπαθώς και αδιακρίτως την Εκκλησία, τον Χριστιανισμό, τους πιστούς, τους αγίους, κ.ο.κ. αυτό γίνεται απο τον φθόνο των αθέων έναντι των ενθέων. Χωρίς να σημαίνει ότι οι πιστοί απαλάγησαν πλήρως απο τον φθόνο. Οι πιστοί αφθονούν όταν φθονούν πιστούς που προοδεύουν πνευματικά. Ο δόλος και ο φθόνος ενυπάρχει σαν σαράκι της ψυχής ιδιαίτερα σε έναν άνθρωπο που έχει ως δόγμα πίστεως το μότο 'χωρίς Θεόν, όλα επιτρέπονται'! Ακόμα και ο φθόνος για την χαρά των πιστών που συναθροίζονται να λατρέψουν και να κοινωνήσουν τον Θεό τους.

Akis Gavriilidis: Giotis Thasios Ποιος είπε ότι είναι το αντίδοτο;
Οποιοσδήποτε συνωστισμός πολλών ανθρώπων σε έναν κλειστό χώρο είναι πράγματι επικίνδυνος για τη διάδοση του ιού, γι' αυτό και σε όλο τον κόσμο περιορίζονται οι συνωστισμοί αυτοί και λαμβάνονται οι σχετικές προφυλάξεις σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων.
Η μόνη που περιφρονεί τις υποδείξεις των επιστημόνων και της κοινής λογικής, που λένε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης πολλαπλασιάζεται όταν πολλοί χρησιμοποιούν το ίδιο κουτάλι για την κατάποση ενός υγρού, είναι η εκκλησία της Ελλάδας. Όχι η ορθόδοξη εκκλησία γενικώς, διότι π.χ. η εκκλησία των ΗΠΑ ακολουθεί αυτές τις υποδείξεις. Όπως κάνουν επίσης οι καθολικοί και οι μουσουλμάνοι. Μόνο οι ορθοδοξοταλιμπάν, που θέλουν και να εμφανίζονται ως "θετικοί επιστήμονες" τρομάρα τους, απαιτούν καθεστώς εξαίρεσης για πάρτη τους.

Giotis Thasios: Akis Gavriilidis Ο σημαντικός ρόλος της Φίλης Ορθοδοξίας είναι η παιδαγωγική προετοιμασία των ανθρώπων για τον Θάνατο. Η Εκκλησία και οι πιστοί οφείλουν να πειθαρχούν στον Θεό και όχι στον Καίσαρα. Διαχρονική πάλη μεταξύ θείων και ανθρωπίνων νόμων η Τραγωδία του Σοφοκλή "ΑΝΤΙΓΟΝΗ". Ο κάθε άνθρωπος αναλαμβάνει τον ρόλο που επιθυμεί. Ελεύθερα και αβίαστα. Συνεπώς η ουσία στο ζήτημα των ασθενειών δεν είναι η ασθένεια αυτή καθ'εαυτή αλλά το υπαρξιακό ζήτημα του Θανάτου. Ζήτημα το οποίον επέλυσε άπαξ και διαπαντώς η Πατερική Θεολογία, η εμπειρική θεολογική ζωή τους, και η Ορθόδοξη Εκκλησία με τα Μυστήρια της. Μόνο οι αντίχριστοι και φανατικοί αθεοταλιμπάν γκρινιάζουν για τον κωλονοϊό οι οποίοι αφού δεν πιστεύουν ούτε ελπίζουν σε άλλη ζωή, λογικό είναι να φοβούνται μη χάσουν την επίγεια. Οι Χριστιανοί πιστεύουν, αψηφούν, ελπίζουν και αντιμετωπίζουν κατάματα τον θάνατο. Μέσω της αθρόας συγκέντρωσης τους για να μεταλάβουν και κοινωνήσουν το Αντίδοτο του Θανάτου. Αυτή η ενέργεια των Χριστιανών η αγία ανυπακοή τους σε διεθνείς οργανισμούς και υπερβάλλουσες απαγορεύσεις είναι πηγή έμπνευσης, θαυμασμού, ανδρείας, ελπίδας και αγάπης. Αφού η αληθεύουσα Αγάπη απομακρύνει τον φόβο. Όσοι φοβούνται δηλ. την όποια ασθένεια, είναι λογικό και κατανοητό ότι φοβούνται τον Θάνατο. Ο φόβος όμως είναι κακός Σύμβουλος.

Akis Gavriilidis: Giotis Thasios Προετοιμάσου να πεθάνεις λοιπόν άμα γουστάρεις. Εμείς όμως δε γουστάρουμε να μας πάρεις μαζί σου.
Δεν είμαι ο Καίσαρας. Είμαι ο πλησίον σου, και αν δεν πάρεις προφυλάξεις, θα με σκοτώσεις.

Ιώ Χριστοδούλου: Οι παρανοικοι θυμωνουν κ χωρις να υπαρχει λογος! With paranoics in the world no need of Satan τη δουλεια του σατανα την κανουν αυτοι!απο το βιβλιο emotional vampires!

Giotis Thasios: Ιώ Χριστοδούλου Νομίζω η μεγίστη παράνοια εκπηγάζει από μικρόψυχους άθεους, που κατά θεολογική συγκυρία τους ενοχλεί από προκατάληψη κάθε είδους ζήτημα που αφορά την Εκκλησία, την Πίστη, την Θεία Κοινωνία. Λες και υποχρέωσε κανένας τον παραμικρό άθεο να πάει να μεταλάβει. Αυτό και αν είναι θρησκοληψία! Όχι από θεϊστή. Αλλά από αθέους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου