Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ;ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 
ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ;

Του Παναγιώτη Νούνη

Αντιγράφω, δύο, και μόνον δύο παραγράφους από το εν λόγω δημοσίευμα που θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα και σοβαρά τους πιστούς ορθοδόξους Χριστιανούς της Κύπρου:

«Την πεποίθηση ότι η επιστροφή μας στις παραλίες θα πραγματοποιηθεί σύντομα, στο πλαίσιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, εξέφρασε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, φιλοξενούμενος στον Active και την εκπομπή «Ατζέντα».

Ερωτηθείς, περί αναφοράς σε δημοσιεύματα, για επιστροφή στις εκκλησίες τον Ιούνιο και παραλίες τον Ιούλιο, ο Δρ. Κωστρίκκης απάντησε αναφέροντας ότι «εγώ θα έλεγα παραλίες τον Ιούνιο και εκκλησίες τον Δεκέμβρη».

Περίεργη και κάπως παράδοξη δεν είναι η προηγούμενη δήλωσή του;

Δηλαδή, επιμένει ο θρασύδειλος ούτως ανήρ να παραταθούν τα αντιεκκλησιαστικά μέτρα μέχρι τον Δεκέμβριο, για να μην μεταδοθεί ο κορωνοϊός μέσω της Θείας Κοινωνίας, και δηλώνει ότι θα ανοιχθούν οι παραλίες τον Ιούνιο; Μας δουλεύει ο άνθρωπος; Λες και στις παραλίες ο κορωνοϊός θα εξανεμίζεται μαγικώς ή μάλλον ελέω υπεριώδους ακτινοβολίας;

Κύριε Κωστρίκκη μου, και εντός των ιερών ναών δύναται να υπάρχει υπεριώδης ακτινοβολία με ανοικτά παράθυρα και πόρτες... εξάπαντος ελπίζουμε εις τις άκτιστες ακτινοβολίες που περνούσι δια μέσω κτιστών υλικών Μυστηριακής δωρεάς εκ του Πατρός των Φώτων.

Εν πάση περιπτώσει ο κ. Κωστρίκκης φαίνεται ότι προσπαθεί να επιβάλλει στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας και στους Χριστιανούς πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσωπικές απόλυτες απόψεις και αυταρχικές αντιχριστιανικές πεποιθήσεις του, ενδεχομένως, ελέω προσωπικών προκαταλήψεων και εμπαθείας έναντι της ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, καθότι υπάρχει η εύλογη και σοβαρή πληροφορία ότι είναι νυμφευμένος με αλλόθρησκη γυναίκα.

Άραγε, ο ίδιος ποιον ακριβώς Κύριον υπηρετεί με τέτοιες ανόητες και ασυνάρτητες αντιχριστιανικές δηλώσεις που εμπαίζουν καθαρά την νοημοσύνη των Χριστιανών και προσβάλλουσι ουσιωδώς την θρησκευτική συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών-πιστών Χριστιανών;

Γιατί άραγε ο κ. Κωστρίκκης προετοιμάζει την κοινή γνώμη της Κύπρου για το άνοιγμα των Εκκλησιών μας τον Δεκέμβριο;

Είναι της αρμοδιότητάς του τα περί των εκκλησιαστικών υποθέσεων; Από πότε;

Με βάσει ποια επιστημονικά δεδομένα, με ποια απλανή και αλάθητα στοιχεία έβγαλε τέτοιο έωλο συμπέρασμα για το προσεχές μέλλον, και με ποια λογικά κριτήρια και ποιες πολιτικές προϋποθέσεις εξέφρασε τέτοια απαράδεκτη και αμοραλιστική, εξάπαντος αντιεκκλησιαστική δημόσια θέση ή δήλωση περί των εκκλησιασμών; Του πέφτει λόγος;

Ποιος είναι ο κύριος;

Γιατί άραγε, ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσον αφορά συγκριτικά την στάση του Κράτους έναντι της Εκκλησίας, και έναντι των αγορών κ.ο.κ.;

Γι' αυτόν τον λόγο, ως διαδικτυακός ιεροκήρυξ και θεολόγος της Εκκλησίας της Κύπρου, προσκαλώ και παρακαλώ θερμά τους φιλότιμους και μάχιμους ορθοδόξους Χριστιανούς σε άμεση πολιτική ανυπακοή και κυρίως εκκλησιαστική Αγία Ανυπακοή, να απαξιώσουν άρδην τα άνομα και αντιχριστιανικά κρατικά διατάγματα και να σπεύδουν ομαδικά και μαζικά σε ιερούς ναούς και μοναστήρια των ενοριών τους για να τελούν ομοθυμαδόν μαζί με τους ιερείς τους την Θεία Λειτουργία.

Η ρωμαλέα σπίθα που άναψε εύλογα από την Ιερά Μονή Σπηλαίων και πιστών κατοίκων πέριξ των κοινοτήτων Ερήμης-Επισκοπής-Κολοσίου πρέπει να γίνει μια παγκύπρια ή αν θέλετε και παγκόσμια πυρκαγιά ακτίστου φωτός και μη καιομένου ώστε ιδιαζόντως να καταφλεχθώσι οι σκοτεινές δυνάμεις και τα σκοτεινά κουτο-πόνηρα μέτρα τους.

Ακόμη και αν, και μόνον αν, διά τον φόβο των Ιουδαίων παραμένουν αμπαρο-κλειδωμένοι οι ιεροί ναοί μας, επειδή οι κομπογιαννίτες και Ποντιοπιλάτοι Επισκόποι-κατασκόποι μας συσχηματίσθησαν δουλικώς τω αιώνι τούτω, τότε, εμείς οι Λαϊκοί να συνεχίζουμε ακάθεκτοι να πηγαίνουμε ομαδικά και οργανωμένα έξω από τους ιερούς ναούς (με SMS «για φυσική σωματική άσκηση»), κτυπώντας και κρούοντας δυνατά και λέγοντες «άρατε πύλας οι άρχοντες ημών» μέχρι να τις ανοίξουν.

Εν κατακλείδι, ας προβληματιστούν οι Χριστιανοί της Κύπρου και της Ελλάδος, για ποιον λόγο, άραγε, άλλες Αυτοκέφαλες κατά τόπους ορθόδοξες Εκκλησίες (π.χ. Ρωσσίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Μολδαβίας, Γεωργίας, κ.λπ.) αρνήθησαν να υπακούσουν και να συμβιβαστούν απόλυτα στα παγκόσμια υπερβολικά και αδιάκριτα μέτρα έναντι του κορωνοϊού, και με ανάλογα λελογισμένα και σοβαρά μέτρα υγιεινής διετήρησαν κατά την Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή ορθάνοικτους τους ιερούς ναούς για τις θείες ακολουθίες και την Θεία Λειτουργία.

Στην Κύπρο και στην Ελλάδα, άραγε, γιατί βάλανε απόλυτο λουκέτο στο μαγαζάκι της ορθοδόξου Εκκλησίας και διώκουν με πρωτοφανή λύσσα για ποινικά δήθεν αδικήματα και εγκλήματα, κληρικούς και λαϊκούς πιστούς Χριστιανούς επειδή συνεχίζουσιν απτόητοι να ιερουργούσι τα ιερά Μυστήρια;

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος να αφουγκρασθεί το αίτημα και την αγανάκτιση του πιστού Λαού και να επιβληθεί στις παράλογες απαιτήσεις του Κράτους και να ανοίξει άρδην τις Εκκλησίες μας με Συνοδικό Ανακοινωθέν, αν τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του. Διαφορετικά, θα φέρει ακέραια την ευθύνη που συντάσσεται αδιακρίτως και δουλοπρεπώς με τα άνομα αποφασισθέντα του αντίχριστου και αθέου Κράτους της Κύπρου μας.

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου