Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΙΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΙΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ

Του Παναγιώτη Νούνη

Ο έγκριτος Καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Στάντφορντ κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, επισημαίνει, πολύ εύστοχα, ότι, η αδίστακτη τρομολαγνεία (άρα: και τα υπερβολικά αυστηρά μέτρα του Κράτους ενισχύουν τον τρόμο και τον φόβο και άρα αυξάνουν την κακή ανησυχία και το άγχος στους ανθρώπους, στους οποίους ενεργοποιεί ή πυροδοτεί σωρηδόν πνευματικών και βιολογικών νοσημάτων) που καλλιεργείται κυρίως από τα Μ.Μ.Ε. και τα Κράτη εξ αιτίας του κορωνοϊού είναι ο πλέον χειρότερος κίνδυνος από την ίδια την πανδημία.

Ιδού η «αλάθητη» Επιστήμη αλλά και οι «απλανείς» επιστήμονες τι ακριβώς αποφαίνονται με αλληλοαναιρούμενες και αμφιλεγόμενες θέσεις για το όλο ζήτημα.

Μερικοί «ειδικοί» Στατιστικολόγοι κατασκευάζουν σενάρια παφλάζουσας επιστημονικής φαντασίας. Αλλά, ένας ειδικός επιστήμων Παθολογίας αποδομεί και θεωρεί τις συγκεκριμένες επιστημονικές στατιστικές αναλύσεις ως ακραίες και λανθασμένες.

Ποια είναι άραγε η επιστημονική αλήθεια;

Επισημαίνει, μάλιστα ο ίδιος με έμφαση, ότι η κρατική και «μιντιακή» μανιακή προσπάθεια να περιορίσουν πάση θυσία την επιδημία με πυρηνικό όπλο την Δημοσιογραφική Προπαγάνδα της τρομολαγνείας και κορωνοϊοφοβίας, η εν λόγω διασπορά του φόβου, του πανικού, του επιπρόσθετου άγχους για ένα αβέβαιο μέλλον, από υπερβάλλοντα κοινωνιστικό ζήλο, δηλ. με ζήλον άνευ επίγνωσις και μεγίστης απάνθρωπης αδιακρισίας, ενδεχομένως να «καταστρέψουμε πολύ περισσότερα από ότι μπορεί να καταστρέψει ο ιός».

Δεν έχει καθόλου άδικο ο έγκριτος επιστήμων της Επιδημιολογίας και Παθολογίας. Ποιος τον λαμβάνει όμως σοβαρά υπ' όψιν, όταν η παγιωμένη γραμμή είναι η σπορά του φόβου, του τρόμου και του πανικού στην ανθρωπότητα;

Σε μια άλλη συνέντευξή του μάλιστα, αναφέρει τα αμέσως επόμενα, ο εν λόγω επιστήμων, ότι:

«Το χειρότερο σενάριο, με τους υπολογισμούς του Imperial College μιλάει για 81% του παγκόσμιου πληθυσμού να μολύνεται και 0,9% από αυτούς να πεθαίνει. Θεωρώ ότι οι παραδοχές αυτής της ανάλυσης του Imperial College είναι ακραίες και λανθασμένες.
Ανησυχώ πάντως περισσότερο για τις πιθανές άστοχες επιλογές (που δεν στηρίζονται σε δεδομένα) – στην προσπάθεια να περιορίσουμε την επιδημία μπορεί από πανικό και υπερβάλλοντα ζήλο να καταστρέψουμε πολύ περισσότερα από ότι μπορεί να καταστρέψει ο ιός από μόνος του. Ελπίζω να δείξουμε ψυχραιμία και ομοψυχία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις».
(Πηγές: in2life.gr)

Ο καθηγητής με μια δήλωσή του εξολοθρεύει και μηδενίζει, καλώς ή κακώς, τις επίσημες «επιστημονικές» στατιστικές αναλύσεις χαρακτηρίζοντας αυτές ως ακραίες και λανθασμένες. Και διατυπώνει τις βαθύτερες ανησυχίες του, που δεν είναι η ψευδο-πανδημία του κορωνοϊού.

Η στάση και η προσέγγισή του δεν μας προβληματίζει καθόλου; Ποια και πόση εμπιστοσύνη δυνάμεθα να έχουμε προς την Επιστήμη, όταν επιστήμονες εκφράζουν διαμετρικά αντίθετες ή και αντικρουόμενες απόψεις; Ούτε αυτό μας προβληματίζει;

Η ολιστική φιλοσοφία και η λογική στάση του εν λόγω επιστήμονα καθηγητού Επιδημιολογίας μας αναπαύει.

Τα Μ.Μ.Ε. και τα Κράτη όμως τον χαβά τους!...

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου