Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

ΣΕ ΙΕΡΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΣΕ ΙΕΡΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Του Παναγιώτη Νούνη

Θεολογικά και Λογικά πυρά προς πάσα κατεύθυνση εξαπέλυσε ο πατήρ Δημητριανός ο γνωστός Αρχιμανδρίτης της Ερήμης-Λεμεσού, αναφορικά με το τραγελαφικό και παράδοξο περιστατικό στην Ιερά Μονή Σπηλαίων, όπου ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο Μοναστήρι του, ο ίδιος ιερούργησε την Θεία Λειτουργία με την παρουσία πιστών Χριστιανών, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε σοβαρή τάχα μου αστυνομική επιχείρηση εναντίον της Ιεράς Μονής και κατά των Χριστιανών.

Η εν λόγω υπόθεση εξελίσσεται με τις αλογίες της Νομικής Υπηρεσίας του Κράτους σε αστυνομικό ανακριτικό έργο και ποινικές καταγγελίες.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η οργή και ιερά αγανάκτηση του λαού του Θεού, ιδιαζόντως ξεχειλίζει, καθότι διώκεται ανίερα, άδικα και αντισυνταγματικά ο ταπεινός λευΐτης και ιερέας του Υψίστου π. Δημητριανός, καθότι τόλμησε ο «αθεοφόβος» να πράξει το καθήκον του να ιερουργήσει -εν μέσω ψευδο-πανδημίας κορωνοϊού- την Θεία Λειτουργία και να μεταλάβει την Θεία Κοινωνία στους πιστούς όπερ σημαίνει το σπουδαιότερο λειτούργημα που του ενεπιστεύθη από την Εκκλησία της Κύπρου.

Μέχρι στιγμής, η ανωτέρα εκκλησιαστική αρχή μας, η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, παρατηρεί αμήχανη και σιωπηλή το περιστατικό, δεν τόλμησε διά τον φόβον των ιουδαιο-δημοσιογράφων να καταγράψει το παραμικρό ανακοινωθέν, ενώ παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες κατακρίνει και κατηγορεί αδίκως και εμπαθώς τον π. Δημητριανό και όσους πιστούς συναθροίσθησαν στην Θεία Λειτουργία.

Μαζί με τον π. Δημητριανό, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αρκετά άλλα πρόσωπα, Μοναχοί, Λαϊκοί Θεολόγοι, Ιεροψάλτες και Επίτροποι, πιστοί Χριστιανοί, κάτοικοι από τις γύρω κοινότητες της Ιεράς Μονής Σπηλαίων, όπως λ.χ. της Επισκοπής-Ερήμης-Κολοσίου-Τραχώνι.

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού αποδεικνύει στο εν λόγω περιστατικό το ειδεχθές προσωπείον της.

Σε σημερινή ομιλία του ο π. Δημητριανός, μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία ανέφερε ρωμαλέα προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας:
«αυτό που δεν κατάφεραν οι Τούρκοι το κατάφεραν οι δικοί μας άνθρωποι».

Άρα, συνεπώς, πολλοί αντίχριστοι και άθεοι κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι γεγόνασι. Πολύ δίκαια τότε εξαπέλυσεν μομφή για την υποκριτική Κοινωνική στάση μας.

Τόνισε παράλληλα όμως: «Η Εκκλησία γίνεται πιο δυνατή. Να ευχαριστήσω αυτούς που μας καταγγέλλουν που είναι εχθροί της Εκκλησίας. Εξαιτίας τους εδραιώνεται η πίστη μας».

Ακούστε παρακαλώ το μικρό ηχητικό ντοκουμέντο.

Μοναδική διέξοδος στην περιρρέουσα Κοινωνιστική ατμόσφαιρα είναι η Αγία Ανυπακοή σε πολιτικό και εκκλησιαστικό επίπεδο.

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου