Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΗΜΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΗΜΗΣ

Του Παναγιώτη Νούνη

Σύμφωνα με καθόλα έγκυρες πληροφορίες, η Αστυνομία Κύπρου και δη ο Αστυνομικός Σταθμός της επαρχίας Επισκοπής-Κούριον Λεμεσού μέσω του Υπαστυνόμου κ. Γιώργου Γεωργίου κάλεσαν την σήμερον τον π. Δημητριανό ιερέα του χωριού Ερήμης και εφημέριο της Ιεράς Μονής Σπηλαίων Αγίου Γεωργίου, τον Μοναχό Αρτέμιο, κ.ά. για να δώσουν γραπτή και προφορική κατάθεση για τα χθεσινά τραγελαφικά γεγονότα που συνέβησαν στην Μονή όσον αφορά την αποτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομίας κατά κληρικών, μοναχών και λαϊκών όπου οι δεύτεροι πήγαν να εορτάσουν κανονικά με Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι.

Σύμφωνα μάλιστα, με αψευδείς πληροφορίες κάτοικοι και πιστοί προσκυνητές της Μονής, έδιωξαν, κακήν κακώς τις Αστυνομικές Δυνάμεις, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ετεροχρονισμένα αστυνομική έρευνα για τα γεγονότα της Ιεράς Μονής Σπηλαίων.

Ο ίδιος ο Αστυνομικός Σταθμός, μέσω του Υπαστυνόμου και άλλων αστυνομικών μελών του φαίνεται να προσκαλεί τηλεφωνικά και άλλα πρόσωπα πιστών Λαϊκών Χριστιανών που έχουν άμεση σχέση με τα χθεσινά γεγονότα, είτε να προσκαλούν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν καμμία σχέση, και απλά εξέφρασαν δημόσια και γραπτώς μέσω του «φέιζμπουκ» μερικές προσωπικές σκέψεις, φιλοσοφικές πεποιθήσεις και λογικούς στοχασμούς τους ειδικά περί της υποθέσεως στην Μονή.

Το πλέον δυστύχημα στην χθεσινή ντροπιαστική δημοσιογραφική εικόνα και κατάντια του Κράτους μας, όπου οργανωμένη δήθεν επιχείρηση της Αστυνομίας περικύκλωσαν την Ιερά Μονή Σπηλαίων Ερήμης, είναι κυρίως που η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και ο «ακτιστοφωτιστής» Γέροντάς της Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ποιεί την νήσσαν, καθότι δεν τόλμησε ο δείλαιος και πανούργος επίσκοπός μας να εκδόσει (ούτε χθες ούτε καν σήμερα) ένα επίσημο μητροπολιτικό ανακοινωθέν για να προστατέψει κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς όπου ετόλμησαν να ιερουργήσουν την Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου.

Οι λόγοι που ο μητροπολίτης Λεμεσού νίπτει τας χείρας του για τα χθεσινά σοβαρά γεγονότα που έγιναν στην εκκλησιαστική επαρχία του, είναι οι ταυτόσημοι με εκείνους τους λόγους του εσταυρωτή του Κυρίου μας κ. Ποντίου Πιλάτου. Μάλιστα, ο Λεμεσού, σύμφωνα με σημαντικές πληροφορίες κατέκρινε και κατηγόρησε μέχρι στιγμής προφορικά (όχι γραπτώς) την ενέργεια Κλήρου και Λαού της Ερήμης-Επισκοπής-Κολοσίου όπου παρευρέθησαν στην Μονή Σπηλαίων για την Θεία Λειτουργία. Επίσκοπος να σου πετύχει!

Το ακόμη παράδοξο είναι, ότι: ο ίδιος Αστυνομικός Σταθμός της Επισκοπής, αναζητεί και απαιτεί (χωρίς να δίνουν λογικές εξηγήσεις) από τον υποφαινόμενο στοχαστή και θεολόγο της Εκκλησίας της Κύπρου και διαχειριστήν του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», να παρουσιαστεί άρον άρον στο εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα για «ψιλή κουβεντούλα» και για να δώσει γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις για τις γραπτές θεολογικές, δημοσιογραφικές, εκκλησιαστικές, φιλοσοφικές και πολιτικές απόψεις και πεποιθήσεις του για τα άνομα και αντιχριστιανικά μέτρα του Κράτους και της Αστυνομίας.

Εμείς οι λαϊκοί θεολόγοι και απλοί ορθόδοξοι Χριστιανοί είμαστε ανοικτοί στον καλοπροαίρετο διάλογο με τον οποιονδήποτε άνθρωπο, ώστε να εξηγήσουμε στα μισθωτά όργανα του Κράτους την σημαίνουσα και ουσιώδη διαφορά, ότι η Πίστη μας οι θρησκευτικές ελευθερίες των ανθρώπων, είναι ανωτέρας αξίας από τα όποια άνομα, ηθικά ή ανήθικα, κοινωνιστικά, πολιτικά και αντιεκκλησιαστικά διατάγματα του αθέου και αντιχρίστου Κράτους, που έβαλε στο στόχαστρό του την Θεία Λειτουργία, την Θεία Κοινωνία, Κληρικούς, Μοναχούς και Λαϊκούς. Προς το παρόν, φίλοι και φίλες μου, αυτά είναι να νεώτερα νέα μας από το Εκκλησιαστικό Ρεπορτάζ.

Άρα, συνεπώς, το ερώτημα που τίθεται είναι: να πάει ο γράφων να δώσει κατάθεση και να συζητήσει μαζί τους τα περί των γραπτών στοχασμών του, ή να τους αγνοήσει;

Από πότε σύρονται στους Αστυνομικούς Σταθμούς Κληρικοί, Μοναχοί, Ψάλτες και Θεολόγοι για να απολογηθούν για την διάπραξιν των θρησκευτικών πράξεων ή για τις όποιες θεολογικές θέσεις και διδασκαλίαν της Εκκλησίας μας;

Καλά δεν φοβούνται μήπως είμαι φορέας του κορωνοϊού; Άραγε, δεν ισχύει το «μένουμε σπίτι» για τις αστυνομικές καταθέσεις;

Ιδού λοιπόν, αξιότιμοι αναγνώστες/τριες μας, ο υποφαινόμενος βαδίζει εκούσια προς το Αστυνομικό Τμήμα ίνα δώσει παντί τω κρατικό αιτούντι απολογίαν δι΄ ευχών σας.

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου