Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΛΥΝΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ 
ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΛΥΝ

Του Παναγιώτη Νούνη

To ανεγκέφαλο, άθεο, μασονικό, αντίχριστο, ψυχρό, άκαμπτο, δογματικό και απολυταρχικό Κράτος (με τα δεκανίκια των Μέσων Μαζικής Εξηλιθίωσης εγκεφάλων) έλαβεν υπέρμετρα και υπερβολικά, εξάπαντος τυραννικά και αντίχριστα πολιτικά και κοινωνικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο ιός της Κορώνας και τα φερέφωνά της, επέβαλαν -τυραννικώ τω τρόπω-, και κατέστησαν εν μια νυκτί δούλους, τρομοκρατημένους, φοβισμένους, ραγιάδες, σκλάβους, φυλακισμένους τους πολίτες σωρηδόν δημοκρατικών κρατών.

Διότι, ως γνωστόν, το Κράτος είναι κράτος εν κράτει, διότι υπηρετεί τον θεό Μαμωνά, αδιαφορεί για τις ψυχές και τις βαθύτερες πνευματικές ανάγκες των ανθρώπων πολιτών του, και δεν διαθέτει καθόλου εκείνην την πνευματική ιδιαίτερη αίσθηση της Διάκρισης των Πνευμάτων.

Πολλώ δε μάλλον το Κράτος, συντάσσεται, με τα σκοτεινά πνεύματα των Μασονικών και Θεοσοφικών Στοών, γι΄αυτό και βλέπουμε έντονα το «κυνήγι μαγισσών» απο τους σύγχρονους «ιεροεξεταστές» του ανίερου Κρατισμού.

Δηλαδή, με τον ακούσιο, υποχρεωτικό, απαθή και αδιάκριτο εγκλεισμό μας, την φυλάκιση απάντων των πολιτών (πλην των κρατικών αξιωματούχων και της αστυνομίας), την απόλυτη στέρηση της ελευθερίας μας με τον κρατικό εκβιασμό τινός υπέρογκου χρηματικού προστίματος ή και φυλάκισης, με την κατάφωρη παραβίαση των ατομικών ή συλλογικών μας δικαιωμάτων, δημιούργησαν τρις-χειρότερα ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΑ κοινωνικά προβλήματα στους συμπολίτες μας, απ΄ όσα προβλήματα έφερε η εν λόγω ψευδο-πανδημία, και αυτές τις συνέπειες θα τις αντιληφθούμεν άπαντες στο πετσί μας μακροχρόνια.

Αν, και μόνο αν, παίζει το σενάριο να χαλαρώσουν το ζωνάρι για τους 2-3 καλοκαιρινούς μήνες, τότε ενδεχομένως να επανέλθουμε και πάλιν σε νεώτερη καραντίνα και σπιτικό εγκλεισμό από τον Σεπτέμβριο μέχρι να γυρίσει ίσως ο χρόνος;

Αν κοντολογίς, οι «φωτισμένοι» Κρατικοί αξιωματούχοι, εκεί οδηγούν μεθοδευμένα και σιωπηλά τα πράγματα, θα πρέπει οι πολίτες να αρχίσουν από τώρα στο πρώτο κύμα να οργανώνονται για μια ισχυρά πολιτική ανυπακοή.

Οι ίδιοι κρατικοί και μή αξιωματούχοι και τα φερέφωνα αυτών στοχοποίησαν σκόπιμα, παράλληλα, την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα, διοικήσεις της Εκκλησίας, κομπογιαννίτες και ΑΝΑΞΙΟΙ Κληρικοί, συντάχθησαν και πειθάρχησαν ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ και δουλικά με το αντίχριστο και ουδετερόθρησκο -τάχα μου- Κράτος για την κατάπαυση της Θείας Λειτουργίας, το κλείσιμο των ιερών ναών και η παύση της μετάδοσις της Θείας Κοινωνίας στους πιστούς.

Οι υπερβολές με υπερβολικά πολιτικά μέτρα είναι σατανικά τεχνάσματα του Κράτους.

Σωρηδόν τοπικές ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες αντιστάθησαν και δεν πειθάρχησαν καθόλου στα μέτρα που επέβαλεν το Κράτος τους. Αυτό, φαίνεται να μη προβληματίζει τους «Γνωστικούς» πιστούς που εμπιστεύονται τυφλά τις κρατικές άνομες αποφάσεις των υιών της απωλείας.

Με την ίδια κρατική και «επιστημονική» λογική, βέβαια, θα έπρεπε κυρίως να κλείσουν τα Νοσοκομεία (για να μη πληγεί το Κρατικό Σύστημα Υγείας, θα έπρεπε να βρεθεί ουδέτερος τόπος για τους ασθενείς όπως έπραξαν άλλες χώρες) και οι Υπεραγορές, αφού αυτοί οι δύο πυλώνες φαίνεται να είναι μοναδικές πηγές και εστίες μετάδοσις του ιού της Κορώνας.

Αν, και μόνο αν, ο ιός μεταδίδετε καθώς διακηρύττουσι κυρίως σε υπεραγορές και σε νοσοκομεία, τότε, και μόνον τότε, γιατί άραγε στοχοποιήθησαν σε μέγιστο βαθμό οι ιεροί ναοί, οι κληρικοί, οι πιστοί, οι ιερές ακολουθίες, η Θεία Λειτουργία, η Θεία Κοινωνία;

Μπαίνω στον πειρασμό του θρησκευτικού και φιλοσοφικού στοχασμού, και όστις θέλει συμπορεύεται μαζί μου στο ίδιο μονοπάτι, καθότι τα κρατικά πράγματα αυτά καθ΄ εαυτά δείχνουν να έχουν μιαν υπερφίαλη και αλαζονική υστεροβουλία και προκατάληψη.

Ας προβληματίσουμεν συνεπώς, το αμέσως επόμενο φιλοσοφικό γραφθέν και ρηθέν του κορυφαίου ρώσσου Φιλοσόφου Ιβάν Ιλλύν που επηρεάζει βαθέως μέχρι τη σήμερον την σύγχρονη και εν εξελίξει απρόβλεπτη και άριστη πολιτική σκέψη του Πολιτικού ηγέτη της Μεγάλης και Αγίας Ρωσσίας του Βλαδιμήρου Πούτιν:

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

«Η ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ.

Η ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ, ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΑΓΑΠΗ, ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΗΜΑ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ», του ΙΒΑΝ ΙΛΛΥΝ, Ρώσσου Φιλοσόφου.

(Μετάφραση εκ των Αγγλικών: συνεργάτου του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» του Σαββατιανού Ιωνά, Φιλολόγου).

Τι ακριβώς μας διδάσκει ο περίφημος Ρώσσος Φιλόσοφος Ιβάν Ιλλύν μέσω των προηγούμενων γραφθέντων του;

Μας διδάσκει, θεωρώ κατά προσωπική ερμηνευτική προσέγγιση, τα αμέσως επόμενα ενδιαφέροντα στοιχεία:

1. Η ισχύς του Κράτους είναι περιορισμένη, το ίδιον ακριβώς και η ισχύς της Επιστήμης, καθότι προσεγγίζουν με τις αποφάσεις τους τους ανθρώπους μόνον εξωτερικά. Δηλαδή, μόνον οι ανόητοι και αφελείς αναμένουν σεβασμό από το Κράτος και την Επιστήμη στις βαθύτερες υπαρξιακές ανάγκες του ανθρώπου. Και αυτό που ζούμε σήμερα, είναι, η αδίστακτη υφαρπαγή υπό του Κράτους μαζί και ο σφετερισμός ποικίλων εξουσιών που δεν του αναλογούσι.

2. Το Κράτος και η Επιστήμη, είναι παντελώς αναρμόδιοι φορείς και θεσμοί ώστε να επιβάλλουν ή αν θέλετε να υπαγορεύσουν και να επιτηρήσουν νομοθετικά και πολιτικά δημιουργικές εκφράσεις και ανάγκες, της ψυχής και του νου, σε ζητήματα Θρησκείας και Πίστεως. Το ολιγαρχικό Κράτος Λεβιάθαν, σήμερα, επιβάλλεται (μέσω των Μ.Μ.Ε. και της Αστυνομίας), υπαγορεύει και επιτηρεί ποιος θα εκκλησιαστεί, ποιος θα λειτουργηθεί και ποιος θα κοινωνήσει.

3. Όταν το Κράτος και η Επιστήμη, προσπαθούν να επιβληθούν σε ζητήματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς τους και που απασχολούν κυρίως τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων και τον υπαρξιακό πυρήνα του ατόμου-πολίτη, αυτό οδηγεί σε υποδουλωμένα τυραννικά καθεστώτα, χειραγώγηση της μάζας, και παραγωγής ή μεταποίησης ελευθέρων προσώπων-πολιτών σε δουλοπρεπή ανδρείκελα.

4. Το Κράτος σήμερα, απαιτεί και επιβάλλει ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ την πίστη και την εμπιστοσύνη στα Μ.Μ.Ε., στην Επιστήμη, στις Τράπεζες, και στον εαυτό του, για να αναπληρωθεί και συμπληρωθεί ο κενός υπαρξιακός χώρος της θεολογικής απιστίας των πολιτών του.

5. Το ολοκληρωτικό και αδίστακτο Κράτος όμως, χρησιμοποιεί μεθοδικά και πονηρά κατά το δοκούν τους μεταφυσικούς όρους «αγάπη», «πίστη», «προσευχή», «ελπίδα», με σημείο αναφοράς τον αυτο-θεοποιημένο εαυτό του μέσω της εωσφορικής αυτοδικαίωσης των όποιων άνομων και παράνομων πολιτικών αποφάσεων που αλλοιώνουν την ελευθερία του Προσώπου-πολίτη.

6. Η απέλπιδα και μανιακή προσπάθεια του Κράτους επί της ρυθμίσεως ή απαγορεύσεως των πιστών πολιτών στο να διενεργούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα αποδεικνύει το Κράτος, ότι είναι αντίχριστον και άκρως επικίνδυνο για την ψυχική ή πνευματική υγεία των πολιτών που αδιακρίτως το εμπιστεύονται.

7. Το Κράτος φαίνεται εξ αφορμής του ιού της Κορώνας, να παρεμβαίνει στην Ηθική, στην Θρησκευτική, στην Οικογενειακή και Ιδιωτική σφαίρα και ζωή των πολιτών του.

Συνεπώς, τι μέλλει γενέσθαι αγαπητοί συγκρατούμενοι;

Είτε θα συνεχίσουμε την αδιάκριτη, πειθήνια και κακή υπακοή σε άνομους και σκοτεινούς νόμους τους Κράτους, είτε θα πρέπει να εφαρμόσουμε άρδην, ατομικά ή συλλογικά, την πολιτική ανυπακοή καθώς και την εκκλησιαστική ανυπακοή σε όσους συντάσσονται, αδιακρίτως, με τις εωσφορικές κρατικές αποφάσεις.

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου