Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΩΣ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΑΘΕΪΣΜΟΥΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ 
ΩΣ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΑΘΕΪΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Νούνη

Αν και είμαστε πικρά απογοητευμένοι από την μητέρα Εκκλησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας, είτε αν θέλετε για την ληστρική Σύνοδο της Κρήτης (2016) με τα κακόδοξα αποφασισθέντα της που έσπειραν ένα ιδιότυπο Δογματικό Σχίσμα, είτε για την αντικανονική εισπήδηση στο εκκλησιαστικό έδαφος της Εκκλησίας της Ουκρανίας όπου παρεχώρησε «Αυτοκέφαλο» στους Σχισματικούς της Ουκρανίας και έσπειρε ένα άλλο Κανονικό Σχίσμα, παρ΄όλα αυτά σαν να βλέπουμε ένα αμυδρό φωτάκι στο τούνελ των κακοδοξιών και της μεγίστης πτώσης του Πατριαρχείου της Πόλης μας, με το επίσημο θεο-λογικό ανακοινωθέν περί του κορωνοϊού.

Αντιγράφω σκόπιμα τις δύο μόνον παραγράφους-αποσπάσματα που θεωρώ ότι αξίζουν σχολιασμό ενώ παράλληλα προσκομίζω και την μετάφρασή τους:

3) The Ecumenical Patriarchate expresses its gratitude to all those working self-sacrificially within all health, medical, nursing, and research fields in order that this new pandemic be confronted and treated.

4) The Mother Church of Constantinople knows empirically from its two-thousand-year existence that Holy Communion is “the antidote to mortality” and remains firm in its Orthodox teaching regarding the Holy Eucharist.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

γ) Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάζονται με αυτοθυσία σε κάθε τομέα υγείας, ιατρικό, νοσηλευτικό και ερευνητικό, προκειμένου να αντιμετωπισθεί και να θεραπευθεί η νέα αυτή πανδημία.

δ) Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, γνωρίζει εμπειρικώς μέσα από τη δισχιλιετή πορεία της, ότι η Θεία Κοινωνία είναι "αντίδοτον του μη αποθανείν" και μένει στη μέχρι τώρα Ορθόδοξη διδασκαλία περί της Θείας Μεταλήψεως.

Είναι πολύ ωραίο και όμορφο η Μητέρα Εκκλησία να προσφέρει ευχαριστίες για όσους αγωνιούν και φροντίζουν για την υγεία της ανθρωπότητος. Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι.

Το κύριον πρόβλημα της όλης ιστορίας είναι: τα Μ.Μ.Ε., δημοσιογράφοι και τα αφεντικά τους, τα οποία απο αλαζονία, μοχθηρία, απληστία, φθόνο και σκοτασμό συσκοτίζουν την ανθρωπότητα με επιπρόσθετο άγχος, φόβο και αγωνία, ώστε να την καθοδηγούν μεθοδικά στην αγκαλιά της θεάς επιστήμης. Ποιας Επιστήμης όμως; Εκείνης που έλαβε διαζύγιο από την αρετή και κατέστησεν εαυτόν πανούργα και δόλια.

Ως γνωστόν η αγάπη αποβάλλει τον φόβο, συνεπώς, τα Μ.Μ.Ε. και τα τσιράκια τους, δεν ενεργούν με διάκριση ή αληθεύσα αγάπη, αλλά ενεργούν απο οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές σκοπιμότητες.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείον αυτή την φορά δεν μας απογοήτευσε, αλλά μάλλον απαντά σε όλους αυτούς, υποστηρίζοντας με παρρησία και ανδρεία προς όλους αυτούς που θυμήθηκαν να εξαπολύσουν χολή και μίσος κατά των Χριστιανών, ότι η Θεία Κοινωνία είναι ΤΟ μοναδικό αλεξίκακον φάρμακον της ζηλοφθονίας αλλά και ΤΟ μόνον Αντίδοτο του Θανάτου.

Τόσον η Εκκλησία της Κύπρου, όσον και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τα παρόμοια ανακοινωθέντα τους αφήνουν ξεκάθαρες μομφές κατά των αθέων και αυτό αναπαύει τις συνειδήσεις των πιστών Χριστιανών.

Ο Νεοαθεϊσμός, η Μασονία, οι άθεοι και αντίχριστοι, έφαγαν ένα ισχυρότατο χαστούκι από την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία, και αυτό είναι πλέον ιστορικό γεγονός.

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου