Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ-ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΕΡΗΜΗΣΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ-ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΕΡΗΜΗΣ

Του Παναγιώτη Νούνη

(Καταγράφεται ως ενδεικτικό στοιχείο και με κάθε ακρίβεια το Κατηγορητήριο και η Κατάθεση του θεολόγου Παναγιώτη Νούνη)

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το σημαντικό ανακριτικό έργο της Αστυνομίας Κύπρου κατόπιν πολύτιμης συμβουλής της Νομικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας βαίνει καλώς και σχεδόν ολοκληρώνεται.

Γιατί βαίνει η εν λόγω πρωτόγνωρη αστυνομική υπόθεση προς πλήρη διαλεύκανση;

Καθότι μέχρι στιγμής, περισυνέλεξαν, φοβερά (?!) εγκληματολογικά τεκμήρεια και στοιχεία, γύρω στις 30-40 γραπτές καταθέσεις από πιστούς Χριστιανούς, Κληρικό και Μοναχό, για το ιδιαζόντως «ειδεχθές έγκλημα» που διεπράχθη ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, όπου μερικοί τω όντι διασαλεμένοι συγχωριανοί και άλλοι δια Χριστόν Σαλοί, εν μέσω παγκοσμίου θανατηφόρας πανδημίας κορωνοϊού, πιστοί Χριστιανοί, Ιερεύς και Μοναχός, έσπευσαν ομοθυμαδόν να τελέσουν την μυσταγωγία της Θείας Λειτουργίας και να λάβουν την Θεία Κοινωνία στο ομώνυμο Μοναστήρι ο Άγιος Γεώργιος της Μονής Σπηλαίων Ερήμης.

Τώρα έπιασαν σειρά, άκουσον-άκουσον, να καλέσουν όλους τους οδηγούς αυτοκινήτων που για διάφορους λόγους τα αυτοκίνητά τους ήταν σταθμευμένα έξω στα χωράφια και πέριξ της Ιεράς Μονής. Πιστοί Χριστιανοί, κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων (Επισκοπής-Ερήμης-Κολόσσι) είχαν λογικό και νομικό άλλοθι καθότι απέδειξαν ότι με γραπτό μήνυμά τους και την γραπτή έγκριση υπό της εν λόγω γνωστής υπηρεσίας, ότι βρισκόντουσαν για φυσική και σωματική άσκηση στην εξοχή πέριξ του Μοναστηρίου.

Παρ΄ όλα αυτά και δι΄αυτά όμως, τα πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία οι Αστυνομικοί και η Αστυνομία Κύπρου δεν τα έκανε αποδεκτά, ενώ επιμένει -κατόπιν εξ άνωθεν οδηγιών- να θέλουν να κατηγορήσουν και αυτούς τους αθώους ανθρώπους, οι οποίοι ουδόλως εθεάθησαν και ούτε εντοπίστησαν εντός της Μονής.

Επίσης, να σημειωθεί, ότι ούτε ο υποφαινόμενος ήταν παρών στα τραγελαφικά γεγονότα της Ερήμης.

Ωστόσον, να σημειωθεί, ότι χθες βράδυ ο γράφων οδηγήθηκε εκούσια στον Αστυνομικό Σταθμό της Επισκοπής Λεμεσού, υπάκουσε άρδην στο τηλεφωνικό αίτημα της Αστυνομίας και στα όργανα του Κράτους, ώστε να βοηθήσει στο περισπούδαστο και πρωτόγνωρο ανακριτικό έργο της Αστυνομίας για το μεγάλο «απεχθές έγκλημα» των πιστών στα περί της ιερουργήσεως της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Σπηλαίων.

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Επισκοπής, ο γράφων, γνώρισε ωραίους ανθρώπους, ευσεβείς και τιμίους Αστυνομικούς. Οι σκοτεινές δυνάμεις τινών «ετέρων Καππαδοκών» δόξα τω Θεώ που απουσίαζαν.

Το κατηγορητήριο και την γραπτή κατάθεση την ανέλαβε ο αστυνομικός κ. Παύλος. Αστυνομικός με γνήσια πίστη και έντονη θρησκευτική συνείδηση, και τούτο το αντιλήφθηκα καλώς αφού μου εξομολογήθηκε ετεροχρονισμένα μερικά σοβαρά προσωπικά θαύματα που εβίωσε. Παράλληλα, γνώρισα και την καλή αστυνομικό κ. Σοφία Β. η οποία γνωρίζει πολύ καλά τους κατά σάρκαν αδελφούς μου.

Πολύ καλός και ευσεβής άνθρωπος μου φάνηκε επίσης και ο Υπαστυνόμος κ. Γεώργιος Γ. ο οποίος πρώτος με κάλεσε προσωπικά στο κινητό μου για να με πληροφορήσει, και κατά δεύτερον προς τιμήν του αποδέχθηκε μετά από διαλεκτική παρέμβασή μου να διορθωθούν οι εσφαλμένες γραπτές διατυπώσεις και οι ανοησίες του κατηγορητηρίου μου.

Τι ακριβώς δήλωσε γραπτώς ο κατηγορούμενος θεολόγος, στην Αστυνομία; Ποιο ήταν το ακριβές κατηγορητήριο εναντίον του;

Ακολουθεί, η γραπτή μας κατάθεση-απολογία την οποία απομνημόνευσα και την κατέγραψε η συνεργάτιδα του ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» κ. Μαρκέλλα Κομνηνού.

Η ΓΡΑΠΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ:

Για την παρούσαν ανακριτικήν κατάθεσιν, ο υποφαινόμενος θεολόγος Παναγιώτης Νούνης έχω να δηλώσω, ότι:

Σήμερα 24/04/2020 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε (ή πρόκειται να συναντηθούν) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσουν για την άρση των κρατικών μέτρων όσον αφορά τα περί θρησκευτικής Λατρείας.

Ήδη, δημοσιεύματα αναφέρουν, σήμερα, ότι επίκειται η άρσις των πιο πάνω μέτρων εντός των προσεχών ημερών.

Όσον αφορά την υπόθεση που διερευνάται εναντίον μου, θεωρώ ότι είναι παντελώς άδικη και ανυπόστατη.

Κατ’ ουσίαν θεωρώ, ότι: δεν πρόκειται για ποινικό αδίκημα η δημοσιογραφική αναφορά μου στην ιδιωτική εφαρμογή του facebook.

Ωστόσον, ως θεολόγος (και Λαϊκόν μέλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού της Εκκλησίας της Κύπρου) έχω την θεσμική υποχρέωση -εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού- να προσκαλέσω εις την Αγίαν εκκλησιαστικήν και πολιτικήν Ανυπακοήν όσον αφορά στα (κρατικά) αντι-εκκλησιαστικά μέτρα.

Είμαι έτοιμος, με την χάριν του Θεού, να δώσω απολογία σε όποιο εκκλησιαστικό και πολιτικό δικαστήριο για τις θεολογικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις μου.

Εν κατακλείδι, θεωρώ, άκρως απαράδεκτο από το Κράτος, από τα Μ.Μ.Ε. και από την Αστυνομία να διενεργεί ποινική υπόθεση για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Χριστιανών, κλήρου και λαού.

Δεν επιθυμώ να προσθέσω οτιδήποτε άλλο για το αδίκημα που με πληροφόρησες ότι διερευνάται εναντίον μου.

Υπογραφή ολογράφως.

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ:

Κατηγορείσαι κ. Παναγιώτη Νούνη (Θεολόγος/Θρησκειολόγος) ότι το απόγευμα 23/04/2020 στη Λεμεσό διέγειρες πολίτες μέσω προσωπικής ανάρτησής σου στο facebook να διαπράξουν ποινικό αδίκημα, δηλαδή, να παραβούν το διάταγμα περί Λοιμοκαθάρσεως του νόμου που απαγορεύει την προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Επιθυμείς να πεις τίποτε; Δεν είσαι υποχρεωμένος να πεις τίποτε εκτός αν θέλεις. Ό,τι πεις θα γραφεί και πιθανώς να δοθεί ως μαρτυρία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ:

Ό,τι έχω να πω, θα το πω στο δικαστήριο με τους Νομικούς μου Συμβούλους. Τέλος!

Υπογραφή ολογράφως.

Η Νομική Υπηρεσία του Κράτους συμβούλεψε την Αστυνομία Κύπρου, ότι για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Σπηλαίων πρέπει να διενεργηθούσι οι εν λόγω τυπικές διαδικασίες και ανακριτικές ενέργειες για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον κάθε λογής εγκληματία πιστό Χριστιανό, (για την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και ο Θεάνθρωπος Χριστός σταυρώθηκε μέχρι θανάτου σαν όλους τους κοινούς εγκληματίες) όπου εφαρμόζει εν διακρίσει και εν συνειδήσει την Αγία Ανυπακοή σε αντι-εκκλησιαστικά θεσμοθετημένα κρατικά μέτρα.

Ο εντεταλμένος εκφοβισμός και η απεχθής λογοκρισία έναντι τινών απλών Χριστιανών πιστών, είναι και η μεγίστη απόδειξη ότι το Κράτος μας είναι εκ βαθέων αντίχριστο.

Την ίδια ώρα σωρηδόν δεκάδων λειτουργών της δημόσιας Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ιατροί και νοσηλευτές, απευθύνουν σημαντική επιστολή προς τον ΠτΔ όπως επαναλειτουργήσουν οι εκκλησιές μας.

Γνωρίζω πολύ καλά, από φίλους αστυνομικούς ποιο είναι εκείνο το πικρό συναίσθημα, όπου κυριαρχεί σε αστυνομικούς με θρησκευτική χριστιανική συνείδηση. Μάλιστα, μερικοί φίλοι αστυνομικοί μου εδήλωσαν ευθαρσώς ότι η Αστυνομία, η διοίκηση της Αστυνομίας, ξέρει πολύ καλά πώς να ντροπιάζει και να εξευτελίζει το κύρος και τα μέλη της.

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, συμπεριφέρεται σαν παγκάκιστη μητριά, παρατηρεί με αμηχανία και κατακρίνει τους πιστούς, αφού τρέφει ανέκαθεν εμπάθεια για τους κατοίκους της Ερήμης για συγκεκριμένους λόγους.

Κατάλαβατε τι ακριβώς ζούμε;

Μήπως βρισκόμαστε μέσα σε ένα κακό όνειρο και θα ξυπνήσουμε σε λίγο;

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου