Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020

ΠΟΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ;ΠΟΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ;

Του Παναγιώτη Νούνη

Ας δούμε και την θετική οπτική ή αν θέλετε, την μεγάλη ευλογία που αποκτήσαμε με την επιθετική εξάπλωση και μανία της στοχευμένης και ύπουλης πανδημίας του βιολογικού όπλου που ακούει στο όνομα «Κορώνα Βάϊρους».

Η εν λόγω φοβερή δοκιμασία που διαβιώνει η καθ' όλη ανθρωπότητα κατά την προσωπική έρευνα,  τους συλλογισμούς και την μη αλάθητη πεποίθηση του γράφοντι, εκπηγάζει θεμελιωδώς, από δύο μεγάλα εκκλησιαστικά διολισθήματα και θεολογικές πτώσεις που έπεσε και διέπραξε η Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία μέσω των Προκαθημένων των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών.

Το πρώτο ολίσθημα, έχει να κάνει με την αμερικανοκίνητη «Πανορθόδοξη Σύνοδο» στο Κολυμπάρι της Κρήτης το 2016. Απο εκεί αρχίζουν όλα τα δεινά μας, πρόκειται λ.χ. για το σημείο μηδέν, για όποιον επιθυμεί να αντιληφθεί καλύτερα εξ εκκλησιαστικής απόψεως γιατί καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε. Στην εν λόγω Ληστρική Σύνοδο της Κρήτης, θεσμοθετήθηκε εν Συνόδω, ο εφιάλτης της Οικουμενικής Κινήσεως και αναγνωρίστηκε ο Οικουμενισμός και ο Αγαπισμός ως ευαγγελική παρακαταθήκη. Αναγνωρίστηκε επίσης και ιστορική ύπαρξη «ετερόδοξων Εκκλησιών». Ο ρόλος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου τότε ήταν αρκετά σημαντικός στα θεολογικά τεκταινόμενα. Αλλά...

Δηλαδή, το Οικουμενικόν Πατριαρχείον σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής, έπηξαν έναν Δογματικό Σχίσμα στην καρδιά της Ορθόδοξης Καθολικής Εκκλησίας. Όπου, συνέπεια εκείνου του εκκλησιαστικού, θεολογικού και πνευματικού διολισθήματος και μεγίστης πτώσις των Προκαθημένων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, βιώνουμε σήμερα σε υλικό και βιολογικό επίπεδο τις συνέπειες.

Το δεύτερο σημαντικό εκκλησιαστικό και θεολογικό ολίσθημα, έχει να κάνει με την σιμωνιακή και αντικανονική απόδοση της «Αυτοκεφαλίας» στους Σχισματικούς της Ουκρανίας το 2019. Σε αυτήν την υπόθεση έχουν γραφτεί εξίσου πολλά και σημαντικά, όπου ο καθείς δύναται να εντοπίσει -όχι εύκολα- την πάσα αλήθεια του πράγματος.

Σ΄αυτό το σημείο το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τους Αμερικανούς, έπηξαν και δημιούργησαν ένα νέο Σχίσμα, το λεγόμενο και μεγάλο Κανονικό Σχίσμα μεταξύ της Αγίας και Μεγάλης Ρωσσίας και άλλων Σλαβικών λαών, και όσων ακολουθούν αδιάκριτα τα κακόγνωμα και κακόδοξα αποφασισθέντα του Οικουμενικού μας Πατραρχείου.

Ο ρόλος του κορυφαίου εν Ελλάδι θεολόγου Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, (σε συνεργασία με τους Βαλτοπεδινούς και Αμερικανούς) αρκετά σκοτεινός, πανούργος και δόλιος καθότι αποπειράθηκε να εξαπατήσει, θεολογικώς, το πλήρωμα της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας με θεολογικές ασυναρτησίες ολκής.

Αυτά τα δύο θεολογικά στοιχεία κατά την γνώμη μας, τα δύο συγκλονιστικά εκκλησιαστικά δρώμενα, όπου έσπειραν ένα Δογματικό Σχίσμα (2016) και ένα Κανονικό Σχίσμα (2019) μας οδήγησαν σήμερα να θερίζουμε θύελλες βιολογικών πανδημιών και να ζούμε -αντί τα Μυστήρια της Εκκλησίας- το Μυστήριον του Κακού. Για το Μυστήριο του Κακού, γράψαμε σε παρελθοντική μας ανάρτηση μόλις πρόσφατα.

Συνοπτικά και εν τάχει θα ξεδιπλώσω λακωνικά τις σκέψεις και τους στοχασμούς μου, ως εξής:

1. Κατέπαυσαν άρδην, οι ανίερες συμπροσευχές και τα ημι-συλλείτουργα μεταξύ ετεροδόξων και ορθοδόξων Χριστιανών, τα οποία παρεβίαζαν τους ιερούς Κανόνες και την ιερά Παράδοση της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας.

2. Κατέπαυσαν άρδην, οι ανίερες συμπροσευχές μεταξύ ετεροθρήσκων και ορθοδόξων Χριστιανών οι οποίες παρεβίαζαν τους ιερούς Κανόνες και την ιερά Παράδοση της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας.

3. Κατέπαυσαν άρδην, τα ανίερα συλλείτουργα -εν Ελλάδι κ.α.- μεταξύ των ορθοδόξων Χριστιανών και των «Αυτοκέφαλων» Σχισματικών της Ουκρανίας.

4. Κατέπαυσαν άρδην, οι θρησκευτικές λατρευτικές πρακτικές γνωστών και αγνώστων θρησκειών, σεκτών και Χριστιανικών αιρέσεων.

5. Κατέπαυσαν άρδην, οι διαχριστιανικοί και διαθρησκειακοί θεολογικοί διάλογοι του ψεύδους.

6. Κατέπαυσαν άρδην, οι οικουμενιστικές θεολογικές συνάξεις και Συγκρητιστικές κατηχητικές σπουδές που αλλοιώνουν την αλήθεια της Πατερικής Θεολογίας.

7. Κατέπαυσαν άρδην, οι συνάξεις και τα σαρκικά όργια των Νεοπαγανιστών, Αθέων και Μασόνων. Ή μήπως αυτά συνεχίζονται στα κρυφά και μουλωχτά; Κύριος οίδεν!

8. Κατέπαυσαν άρδην, οι μαζικές θεομπαιξίες επισκόπων -που τα πιάνουν χοντρά απο τους Βαλτοπεδινούς- καθώς κατέπαυσεν άρδην και το λαϊκό προσκύνημα στην ιερά μονή Βαλτοπεδίου που γινόταν για το θεαθήναι τοις ανθρώποις στον τάφο του ψευδοΠροφήτη και Νεοβαρλααμιστή Γέροντα Ιωσήφ του Χαχανιστού.

9. Το πλέον σημαντικό για την πατρίδα μας: Κατέπαυσαν άρδην, οι λαο-συνάξεις και οικονομικές συναλλαγές ελληνοκυπρίων στα υπό Τουρκικήν κατοχή κατεχόμενα εδάφη μας.

Ίσως τώρα, όσα θα ξοδεύαμε σε καζίνα, καμπαρέ, ναρκωτικά, βενζίνες, φαγητά, τσιγάρα, αλκοόλ, φάρμακα κ.ο.κ. να πρέπει να τα ξοδεύσουμε σε έργα αληθεύουσας μετανοίας και ελεημοσύνης σε απόρους και ανέργους συνανθρώπους μας και σε πολύτεκνες οικογένειες που δυσκολεύονται τα μέγιστα αφού βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια και σε κατάσταση κοινωνικής καραντίνας.

Η ελεημοσύνη ως γνωστόν, απο μέσα στα Πατερικά Κείμενα, καλύπτει και συγκαλύπτει πλήθος αμαρτιών. Συγκλονίζει και συντρίβει τον Θεό η ανιδιοτελή ελεημοσύνη των ανθρώπων προς τους συνανθρώπους τους. Ας σπεύσουμε λοιπόν να ανακαλύψουμε και να διερευνήσουμε διακριτικά ποιοι άραγε έχουν οικονομική ανάγκη σ΄αυτές τις δύσκολες ημέρες. Σίγουρα ο Θεός θα συγκινηθεί τα μέγιστα από την φιλοτιμία των ευπόρων και πλουσίων, καθότι θα παρηγορηθούσι οι αδύνατοι άνθρωποι.

Τελευταίο και το καλύτερο:

10. Κατέπαυσαν άρδην οι περίεργες γυροβολιές του Εφραίμ του Βαλτοπεδινού και του Λεμεσού, όπου ως οι στιβαρές «κατ΄ οικονομία» πλάτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πολεμούσαν ύπουλα και δόλια με μεθοδική εκκλησιαστική προπαγάνδα τους αγωνιστές αντιΟικουμενιστάς καθώς και τους ιερώς Αποτειχισθέντες. Κατεύπασαν επίσης άρδην, οι αθεολόγητες ασυναρτησίες σε κατηχητικές συνάξεις του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη.

Όλα αυτά, θεωρώ, ότι είναι τα δέκα λαμπρά-λαμπρότατα θετικά στοιχεία απο την εν λόγω τραγική δοκιμασία του τρομο-κορωνοϊού που βιώνει και φοβείται όλη σχεδόν η ανθρωπότητα.

Βέβαια, τα δέκα θετικά στοιχεία που κατέπαυσαν άρδην αλλά προσωρινά, η προϋπόθεση να επανέλθουμεν και μάλιστα δριμύτεροι στα ίδια δεν αίρεται έτσι απλά.

Συνεπώς, ποια θα είναι άραγε η εξέλιξη της τρομοκρατίας του αόρατου βιολογικού πολέμου;

Γνωρίζουμε, όσοι μελετούμε προσεκτικά την Εσχατολογία, ότι ο Αντίχριστος θα καταργήσει την Οικουμενική Κίνηση, ώστε να λατρέψουν εκείνον ως θεό επί γης.

Εν ριπή οφθαλμού, όλοι μας το εμπεδώνουμε σταδιακά και λογικά, ότι η Οικουμενική Κίνηση ή ο Οικουμενισμός καταπίπτει ως χάρτινος πύργος με μια εμβόλιμη πανδημία.

Κάποιος πρέπει να μας σώσει τέλος πάντων!

Η ανθρωπότητα ψάχνει τον Σωτήρα της απο τον κορωνοϊόν.

Τα σχόλια δικά σας!...

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου