Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 11 Απριλίου 2020

«ΝΟΥΣΙΜΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ» ή ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΟΛΚΗΣ;«ΝΟΥΣΙΜΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ» ή ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΟΛΚΗΣ;


(Διάλογος περί κορωνοϊού. Ανθολόγιο από επιλεγμένα σχόλια. Προσκομίζεται παράλληλα ολόκληρος ο διάλογος με φωτογραφίες)


Giotis Thasios Υπάρχει μια διαφορά: Το ζήτημα της τυφλής υπακοής και τυφλής προσαρμογής των ανθρώπων (εις βάρος ακόμη και της αλήθειας) όταν βρίσκονται σε ομάδα εξετάζεται εύλογα από την Ψυχολογία. Καθότι ως γνωστό και οι Ναζιστές, οι Μαρξιστές, οι Μαοϊστές υπακοή μεθόδευαν και απαιτούσαν ως προς την ανωτέρα αρχή και ιδεολογία τους και δημιούργησαν στρατόπεδα κρεατομηχανών. Η τραγωδία της Αντιγόνης, μας εμπνέει για μιαν αγία υπακοή σε θείους νόμους απ' ότι μια κακή υπακοή στα άδικα ανθρώπινα εντάλματα. Η Θεολογία πάλιν, προτείνει να διακρίνουμε την κακή υπακοή από την αγία ανυπακοή. Και όμως το ζήτημα είναι θέμα πίστης και απιστίας. Αν μία πιστεύουσα Κοινότητα αψηφά τον θάνατο από ιούς και θανατικά δεν θα την καταβιβάσουμε στα χαμερπή μέτρα μας για χάριν ατομικών ή συλλογικών ή κοινωνιστικών συμπλεγμάτων μας καθότι είναι άξια σεβασμού και θαυμασμού αφού είναι ευκαιρία να ζυγισθούν και να αναμετρηθούν οι πιστεύσαντες και μη πιστεύσαντες. Η απαγόρευση συγκέντρωσης σε λατρευτικούς χώρους είναι καθαρά ζήτημα Πίστης είτε μας αρέσει είτε όχι.

Eliza Vlachou: Giotis Thasios Τι σχέση έχει ο Κορωνοϊός που έχει πάει σε όλες τις χώρες με τους ναζί και τις μεθόδους τους; Η υγεία δεν έχει να κάνει με το αγελαίο πνεύμα. Αφήστε που χωρίς υγεία δεν θα υπάρχει πνεύμα...
Ιοί υπήρχαν και θα υπάρχουν. Ωστόσο αυτή τη στιγμή εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα υπάρχει καταστροφή στην οικονομία. Σίγουρα δεν θα πεθάνει η ανθρωπότητα. Όσο για τα ΜΜΕ νομίζω ότι ακολουθούν τις κυβερνήσεις σε αυτή τη φάση και δεν τρομοκρατούν. Έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν. Πιστεύω ότι η Ευρώπη και γενικά η Δύση δεν έχει λάβει σοβαρά μέτρα και θα βρεθούμε σε κάποια στιγμή λόγω της χαλαρής αντιμετώπισης μπροστά σε μια κατάσταση που δεν θα μπορεί να ελεγχθεί.
Όσο για τα πρόβατα υπάρχουν πάντα και παντού... Στα κόμματα, στις θρησκείες κυρίως... να μου επιτρέψεις κ. Γιώτη μου.

Giotis Thasios Eliza Vlachou Δεν γνωρίζω από οικονομικά ούτε από οικονομία. Ούτε έχω οικονομολογικές προσεγγίσεις.

Νατάσα Γεωργανάκη: Eliza Vlachou "Ωστόσο αυτή τη στιγμή εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα υπάρχει καταστροφή στην οικονομία"
--------------------------------------------
Άρα το θέμα μας δεν είναι ανθρωπιστικό αλλά οικονομικό...;
Τότε τι; Σε ποια υπακοή να υπακούσουμε;
Γιατί έχουμε να κάνουμε με αερογενώς μεταδιδόμενο νόσημα στο οποίο κανένας δεν είναι άνοσος αλλά, ούτε έχει αντισώματα Δεν χρειάζεται επομένως κουταλάκι για να μεταδοθεί ένας διαρκώς μεταλλασσόμενος ιός κι άρα η επίθεση στην Θεία Κοινωνία είναι επίθεση καθαρά στην πίστη του καθενός... Του καθενός που αισθάνεται την ανάγκη να προσευχηθεί την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού του αναβοσβήνει η ταμπέλα "κι αν υπάρχει;" κι όχι το ταμπλό του Χρηματιστηρίου. Αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς για τους σκεπτόμενους κι ευτυχώς για τους πιστούς... Μπορεί να ήρθε η ώρα της αναμέτρησης...

Eliza Vlachou: Σε μια δύσκολη περίοδο ο καθένας βεβαίως δικαιούται να προσευχηθεί. Δεν δικαιούται όμως κανείς να βάζει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους. Ποιος είπε ότι είναι μόνο οικονομικό το θέμα; Είναι ΚΑΙ αυτό. Γιατί άν νοσήσουν όλοι θα παραλήσουν όλοι και όλα και θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα είτε είναι Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Βουδιστές ή Άθεοι... Ο Θεός (αν υπάρχει) δεν νομίζω να θέλει τον πιστό σε αυτές τις συνθήκες να μεταλάβει ντε και καλά. Και κάτι άλλο. Αν ήξερες ότι έχεις πριν από σένα έναν ασθενή με τον κορωνοϊό θα πήγαινες να μεταλάβεις; ή θα άφηνες το παιδί σου να μεταλάβει; Μην μου απαντήσεις. Νομίζω ότι εδώ προέχει το σκεπτόμενος από το πιστός....

Giotis Thasios: Eliza Vlachou Είναι κατανοητός ο κοσμικός προβληματισμός σου διότι αγνοείς (Όχι διανοητικά, αλλά πνευματικά) τι εστί πνευματικά το Μυστήριο. Αυτό δεν διδάσκεται θεωρητικά και νοησιαρχικά. Οι Χριστιανοί κοινωνούν αιώνες τώρα και ΔΕΝ υπήρξε ουδέποτε μετάδοση ασθενειών από την Θεία Κοινωνία ακόμα και σε πραγματικές πανδημίες.
Επεξεργασία ή διαγραφή

Νατάσα Γεωργανάκη: Eliza Vlachou Δείξε μου έναν ιερέα νοσοκομειακό που καταλύει υποχρεωτικά την Θεία Κοινωνία μετά από τους πιστούς να έπαθε οτιδήποτε αφού κοινώνησε αρρώστους με σοβαρές μολυσματικές ασθένειες εδώ και 2000 χρόνια.

Νατάσα Γεωργανάκη: Eliza Vlachou Στην πίστη Ελίζα μου δεν χωρά το σκεπτόμενος... Είναι απλά πίστη. Ή την έχεις ή δεν...

Νατάσα Γεωργανάκη: «However, a recent study of 681 persons found that people who receive Communion as often as daily are not at higher
risk of infection compared with persons who do not receive communion or persons who do not attend Christian church services at all.»
Manangan, L. P., Sehulster, L. M., Chiarello, L., Simonds, D. N., & Jarvis, W. R. (1998). Risk of Infectious Disease Transmission from a Common Communion Cup. American Journal of Infection Control, 26(5), 538–539.

Eliza Vlachou: Καλά, τα στοιχεία αυτά δεν....
Η λογική είναι, πρέπει να είναι πάνω από τα υποκειμενικά πιστεύω, όταν πρόκειται για κίνδυνο κυρίως που αφορά την υγεία. Και το θέμα είναι παγκόσμιο!

Νατάσα Γεωργανάκη: Eliza Vlachou Ελίζα μου δεν υπάρχει μόνο το κουταλάκι γύρω από έναν ιό που συνεχώς μεταλλάσσεται.... Κι αν η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα είχε 500 άτομα και κοινώνησαν οι 30-50 θυμήσου πόσα καρναβάλια κατέκλυζαν τους δρόμους της κόντρα στην κρατική απαγόρευση. Απλά είναι μια ευκαιρία να χτυπηθεί ένας ακόμα πυλώνας του Ελληνισμού...

Eliza Vlachou: Νατάσα Γεωργανάκη Διαφωνώ. Οι ιερείς μπορεί να λένε ό,τι θέλουν. Αυτό δεν έχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Και επίσης καμία σχέση δεν έχει με κτυπήματα του Ελληνισμού. Εγώ δεν πιστεύω/θρησκεύω και μια χαρά Ελληνίδα αισθάνομαι και είμαι!

Giotis Thasios: Νατάσα Γεωργανάκη Οι κοσμικοί άνθρωποι τα ακούνε βερεσέ διότι είναι αναπαυμένοι και εγκλωβισμένοι στις βεβαιότητές τους. Ούτως ή άλλως η Εκκλησία είναι για τους ασθενείς.

Eliza Vlachou: Υπάρχει καμιά εξήγηση από την εκκλησία πώς ήρθαν τόσοι ασθενείς από τους Αγίους Τόπους; Τι έγινε; Εξαίρεση στους συγκεκριμένους πιστούς;

Νατάσα Γεωργανάκη: Eliza Vlachou Σαφώς κι έχεις δικαίωμα να μην πιστεύεις... Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πιστεύω εγώ ή ότι είμαι κατώτερη από εκείνους που χοροπηδούσαν σαν κατσίκια στους δρόμους της Πάτρας παρά την απαγόρευση... Τον ιό ΔΕΝ τον έφεραν απλά οι πιστοί που κοινωνούν Ελίζα αλλά οι πιστοί που έμειναν σε ένα ξενοδοχείο. Δεν είναι ωραίο ν΄αγνοούμε 100000 χιλιάδες θύματα Κινέζων που δεν κοινωνούν και προηγούνται των 50 πιστών που δεν κοινώνησαν απλά αλλά χρησιμοποίησαν κι όλα όσα ο πολιτισμός μας επιτρέπει... Ξενοδοχεία, κοινά γεύματα, αεροπλάνα, λεωφορεία...

Νατάσα Γεωργανάκη: Λαμβάνοντας υπ΄όψιν την κατάσταση του κόσμου και της Ευρώπης μετά την μόλυνση της Ιταλίας που προηγήθηκε των πιστών από τους Αγίους Τόπους θεωρώ δυστυχώς, ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ο ιός που μοιάζει με αυτόν της γρίπης -όπως διατείνονται τα ΜΜΕ- ούτε ο ιός του παγκόσμιου πανικού που θα καταστρέψει την οικονομία-όπως υποστηρίζουν οι ιατρικοί σύλλογοι- αλλά ο ιός της ασεβείας και το μικρόβιο της ολιγοπιστίας.

Giotis Thasios: Νατάσα Γεωργανάκη Νατάσα μου, η πίστη είναι δώρον και χάρισμα εξ άνωθεν, η οποία δεν απενεργοποιεί την λογική ενέργεια. Την ενισχύει και την εμπλουτίζει.

Eliza Vlachou: Δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση. Υπάρχει σεβασμός την πίστη του κάθε ανθρώπου και ο πιστός ακόμα και σε πέτρα να πιστεύει θεωρεί ότι αυτό είναι η μόνη αλήθεια!! Η πνευματικότης του Χριστιανού ή του Βουδιστή ή του Μουσουλμάνου όμως δεν μπορεί να επηρεάζει την δημόσια υγεία. Είναι πολύ απλό να το κατανοήσει αυτό κάποιος αν φύγει από την πνευματικότητά του και πάει στην κοινή λογική. Κλείνω εδώ.

Eliza Vlachou: Όσο για τους ανθρώπουςπου έφεραν από τους Αγ. Τόπους τον ιό, ΦΥΣΙΚΑ και δεν τον έφεραν επειδή μετάλαβαν. Όμως αν το έκαναν δεν τους θωράκισε. Στην Ιταλία σήμερα αποφασίστηκε 6 εκ. κόσμος σε καραντίνα. Σκεφτήκατε τι θα γίνει αν ο κάθε ένας έκανε ό,τι η πίστη του προστάζει; Μόνο αυτό και κλείνω.

Giotis Thasios: Eliza Vlachou Νομίζω δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε μιαν πίστη που θεοποιεί μιαν πέτρα. Υπάρχει η Αλήθεια και η/οι αλήθεια/ες. Χωρίς να σημαίνει ότι οι πέτρες δεν έχουν μια χρησιμότητα. Η πίστη των Χριστιανών θεμελιώνεται κυρίως στην πίστη και εμπιστοσύνη ενός θεανδρικού προσώπου που άλλαξε ολόκληρη την Παγκόσμια Ιστορία. Το οποίον κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας απαλλάσσει από τον φόβο του βιολογικού θανάτου. Όπου υπάρχει φόβος εκεί δεν υπάρχει αληθινή αγάπη, βασιλεύει η απιστία, καθότι η Αγάπη αποβάλλει και εκβάλλει τα φοβικά συμπλέγματα της ανθρωπότητας και προσφέρει την πίστη και την ελπίδα στον άνθρωπο.

Giannis Savva: Eliza Vlachou Καλημέρα, σε χαιρετώ. Οι ασθένειες και δή οι ιογενείς, πολύ μάλιστα πιο επικίνδυνες από τη συγκεκριμένη μαστίζουν την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες. Η ιστορική και πρακτική εμπειρία σύμπασας της Εκκλησίας συμμαρτυρεί ότι ο τρόπος που μεταλαμβάνεται η Θεία Κοινωνία, αν δεν θωρακίζει, τουλάχιστον σίγουρα δεν αποτελεί όπως λέτε "λόγο άμεσης μετάδοσης του ιού", εκτός αν εννοείται βέβαια το κομμάτι της συνάθροισης, γεγονός που στερείται λογικού υποβάθρου, ακόμα κι από εναν άνθρωπο χωρίς μεταφυσική πίστη. Με την ίδια λογική κι αφού ο ιός είναι εξ ίσου μεταδιδόμενος και με άλλους τρόπους, να σταματήσει πάσα συνάθροιση στο My Mall, Mall of Cyprus κτλπ. Γιατί εγώ που κάθομαι σπίτι μου να κινδυνέψω λοιπόν αφού κάποιοι δεν μπορούν από καταναλωτική μανία να σταματήσουν τον συνωστισμό σε τέτοιους χώρους; Ή από μία ευκατάστατη κυρία που θέλει να πάει να κάνει ψώνια στο Μιλάνο; Τότε βέβαια οι πιστοί στις αστικές τους συνήθειες, φαντάζομαι παίρνουν την άνωθεν προστασία του Μαμωνά, του αυτοειδώλου τους; Αλλά αμά ακούσουν για Θεία Κοινωνία τρομάζουν και εμμέσως μας κατηγορούν κιόλας; Στο Καρναβάλι που ήταν η Σάρα και η Μάρα φαντάζομαι δεν πήγατε. Όντως αυτό γινεται για να χτυπηθεί το αίσθημα πίστεως του λαού, δεν βλέπω άλλο ευνόητο λόγο. Για την ιστορική ακρίβεια λοιπόν σας προσκαλώ να κάνετε μία έρευνα για τη θνησιμότητα κατά την περίοδο του Μαυρου Θανάτου (14ος αιων) στη Δύση (όπου οι παπικοί ΔΕΝ χρησιμοποιούσαν κουτάλια και ΔΕΝ φιλούσαν εικόνες) με την Ανατολή (όπου οι Ορθόδοξοι συνέχισαν αδιαλείπτως τη γνωστή σε μας Θεία Κοινωνία) και συγκρινετέ τα αποτελέσματα και τους αριθμούς και τότε θα έχετε και ΛΟΓΙΚΑ αντεπιχειρήματα. Επίσης έτσι για μία καλοπροαίρετη αρχή σε θέματα πίστεως θα σας έλεγα να διαβάσετε το ιστορικό παράδειγμα στο βίο του Αγίου ιερέως Ανθίμου εν Χίω και της πολύχρονης διακονίας του στο λεπροκομείο που ήταν ασθένεια χειροτέρα του κορονόιου. Καλή συνέχεια καλή Ανάσταση!

Eliza Vlachou: Aν δείτε την αρχική ανάρτηση δεν είχε κανένα σκοπό να μιλήσει εναντίον της μεταλήψεως και της ορθοδοξίας. Μιλούμε για μια καθολική πειθαρχία για το κοινό καλό. Αν αρχίσει να απομονώνει ο καθένας τα πιστεύω του και λειτουργεί ανάλογα κανένας δεν μας σώνει. Δεν αντιλαμβάνομαι επίσης γιατί το θεωρείτε δεδομένο αυτό που πιστεύει η Ορθοδοξία είναι θέσφατο. Υπάρχουν και άλλες θρησκίες όπως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θρησκευουν.

Giannis Savva: Eliza Vlachou Αγαπητή Ελίζα κανείς δε μίλησε περί θεσφάτων αληθειών ούτε περί του Δικαιώματος του μη πιστεύειν. Δεν αφορά κανένα μας αυτό το θέμα, είναι μεταφυσικό άλλωστε. Αυτό που μας αφορά όμως ως κομμάτι της κοινωνίας είναι ο προβληματισμός γιατί τα περιοριστικά μέτρα να αφορούν την ψυχ-αγωγία την ημετέραν και όχι τους εξίσου επικίνδυνους "τρόπους ψυχαγωγίας" των υπολοίπων. Όσοι εκκλησιάζονται συχνά και όντως μεταλαμβάνουν έχουν γνωριμία με τη κοινότητα τους, τη γειτονιά τους, το εν γένει ποίμνιο, έχουν δηλαδή και προσωπική σχέση, εκκλησιαστική, οικογενειακή de facto και de jure. Νιώθω πιο ασφαλής εκεί ωσάν να είμαι σπίτι μου παρά στο Καρναβάλι για παράδειγμα! Αυτό είναι στοιχείο που αγνοούν και παραγκωνίζουν οι έξωθεν της Εκκλησίας. Αν η επιδημία αποκτήσει πλέον μορφές πανωλεθρίας και ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ οι συναθροίσεις γενικότερα ή όταν τα εστιατόρια (έχουμε εμπειρία απο κουζίνες) αρχίσουν να δίνουν πλαστικά πηρουνάκια τότε βλέπουμε ξανά και το θέμα "επικινδυνότητας" του εκκλησίασμου. Προς το παρόν φαντάζει ως μια γενικευμένη, απλουστευμένη και αήθης επίθεση κατά ενός συγκεκριμενου και μόνο θεσμού, που πολλάκις εκδηλώνεται από ανθρώπους που βλέπουμε σε άλλες περιστάσεις να μην ανησυχούν για την δημόσια υγεία με την ίδια ευαισθησία. Δεν απομονώνει κανείς τα πιστεύω του, αντιθέτως απομονώνεται η Λογική που αφορά κάθε άνθρωπο. Προς το παρόν τουλάχιστον η "ανησυχία" αυτή είναι άτοπη και άκαιρη Να σαι καλά!

Νατάσα Γεωργανάκη: Giannis Savva Ο λόγος για τα πλαστικά και πάλι.... Δεν αντέχω την ανεμοδούρικη λογική.... Πάμε στο πλαστικό γιατί το χαρτί καταστρέφει τα δέντρα... πάμε στο χαρτί γιατί το πλαστικό καταστρέφει τις θάλασσες... πάμε στα πλαστικά κουταλάκια και στα οποία ο υιός ζει 8 ημέρες γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει ότι η αποκομιδή των μολυσματικών ειδών είναι πολύ εξειδικευμένη διαδικασία... Αυτοί που ενοχοποίησαν τα καλαμάκια προτείνουν πλαστικά κουταλάκια... Έλεος πια... Ο υιός που μεταφέρεται αερογενώς και μεταλλάσσεται συνεχώς ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κουταλάκι για να ταξιδέψει στο εσωτερικό όσων δεν έχουν αντισώματα..., δηλαδή όλων μας.

Eliza Vlachou: Στην Ιταλία 6 εκ άνθρωποι πάνε σε καραντίνα!!! Αυτό το αντιλαμβάνεστε;; Δεν είναι ανάγκη να φτάσουμε εκεί! Υπάρχει και η πρόληψη. ΓΕΝΙΚΗ και σε ΟΛΟΥΣ και ΠΑΝΤΟΥ. Όποιος καταλάβει κατάλαβε. Δεν συζητώ άλλο... Νατάσα αυτά που γράφεις στερούνται επιστημονικής επιχειρηματολογίας. Οι γιατροί ακόμη καλά καλά δεν ξέρουν και παίρνετε κάποια sites και τα θεωρείται ως σοβαρά! Ακούτε τι λέει υπεύθυνα ο παγκόσμιος οργανισμός και οι προτροπες των υπουργείων. Αυτό μόνον. Παρακαλώ να τελειώσει η συζήτηση εδώ.

Νατάσα Γεωργανάκη Eliza Vlachou Η πίστη Ελίζα μου δεν χρειάζεται καμιά επιστημονική ανάλυση ή επιβεβαίωση... Αυτό μην το ξεχάσεις ποτέ ξανά...

Eliza Vlachou Δυστυχώς το γνωρίζω πολύ καλά... Το βλέπω σε όλες τις θρησκείες...
Νατάσα Γεωργανάκη Εκείνο που θα κάνουν οι όποιες απαγορεύσεις είναι ν΄αγοράσουν χρόνο και οι δύο μήνες να γίνουν δυόμιση... Τίποτα άλλο. Κανείς δεν διαθέτει αντισώματα εναντίον ενός ιού που μεταλλάσσεται συνεχώς....

Eliza Vlachou Ακριβώς αυτό!!! Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο ή το όποιο φάρμακο.

Νατάσα Γεωργανάκη Eliza Vlachou ...και κάτι ακόμα... Η επιστήμη δεν είπε τον τελευταίο λόγο... σ΄αντίθεση με την πίστη. Επομένως δεν προηγείται με την καμία εκτός κι αν θεωρούμε ότι είναι στο πικ της δυνατότητας οπότε να μου λείπει αφού δεν έλυσε ακόμα το ζήτημα της ζωής και του θανάτου...

Eliza Vlachou: Η Επιστήμη το πολεμά! Η Εκκλησία και οι θρησκείες το έλυσαν;;; Αχ... η αυτή ακαταμάχητη γοητεία της μαγείας, της πνευματικότητας, της μεταφυσικής!!! Τις ασθένειες του σώματος δεν τις θεράπευσαν τα ευχέλαια πάντως. Και του μυαλού σε ένα βαθμό μόνον η ψυχιατρική. Ας μην το συνεχίσουμε παρακαλώ.

Νατάσα Γεωργανάκη: Eliza Vlachou Ναι την πολεμούν ενώ όλοι οι άλλοι την κερνούν μπομπονιέρες.... Καλή μέρα Ελίζα μου. Ελπίζω κι εύχομαι να μην το ζήσετε όπως το ζούμε εμείς κι ας μην κολλήσαμε όλοι ακόμα.... Είθε η Παναγιά να σας φυλάει...κι ας μην την πιστεύεται...

Giotis Thasios: Eliza Vlachou Η ίδια η Επιστήμη δημιούργησε τον εν λόγω ιό. Η Επιστήμη ως γνωστό τοις πάσι δημιουργεί πέραν των θετικών και πολλά προβλήματα στην Ανθρωπότητα, και τούτο αποκρύπτεται οργανωμένα και σκόπιμα, ενώ έρχεται ετεροχρονισμένα ως από μηχανής θεά να τα επιλύσει. Αυτό δεν είναι άξιο θαυμασμού αλλά ένας φαύλος κύκλος πανάξιος θρήνου και οδύνης. Η Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία και την Πατερική Θεολογία της απορρίπτουν ριζηδόν τόσο την Μεταφυσική όσο και την Μαγεία. Η Επιστήμη, για να επιβιώσει και να είναι σε μεγάλο ποσοστό ωφέλιμη στον άνθρωπο, έχει ανάγκη της αρετής και της Θεολογίας, για να καθαρθεί απο την πανουργία. Το ίδιο και το αντίθετο. Η Θρησκευτική και Θεολογική Συνείδηση είναι σημαντική για τους επιστήμονες διακηρύσσει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Αρκετοί κορυφαίοι επιστήμονες διέθεταν θεολογική παιδεία και πίστη, πράγμα που τους ενίσχυσε την λογική τους ενέργεια. Η Εκκλησία δεν προσφέρει μαγεία και μεταφυσική, αλλά Μυστήρια που ξυπνούν και φωτίζουν το είναι του ανθρώπου.

Eliza Vlachou: Giotis Thasios Άσχετο με την ανάρτηση..... Μην μου μιλάς για την καλή Εκκλησία και τις καλές θρησκείες... Είδαμε τι κάνανε. Και στις ιερές εξετάσεις, και στην καταστοφή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, και τις σφαγές στο Βυζάντιο και τους ισλαμιστές. Η Εκκλησία σκοταδισμό προσφέρει. Δέστε τι λένε οι επίσκοποι και οι αρχιμανδρίτες. Μην το συνεχίσουμε. Δικαιούστε να πιστεύετε όπου θέλετε. Αλλά αυτά δεν είναι επιχειρήματα.

Νατάσα Γεωργανάκη: Eliza Vlachou Σωστά.... Η πυρηνική ενέργεια ποτέ δεν έβλαψε την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και οι ισλαμιστές ποτέ δεν έκαναν γενοκτονία στις αλησμόνητες πατρίδες μας... Α και ποτέ δεν σκότωσαν τον Σολομό όταν ζητούσε ν΄ανοίξουν τα σύνορα για να πάει να προσκυνήσει τα κόκαλα των δικών του....

Νατάσα Γεωργανάκη: Εξ άλλου χωρίς την πίστη ότι το εμβόλιο θα μας σώσει οι επιστήμονες ΔΕΝ μπορούν να κάνουν τίποτα όσα επιχειρήματα σοφιστείες κι αν μας αραδιάσουν....

Eliza Vlachou: Νατάσα Γεωργανάκη δεν είναι σκοπός η θεολογική συζήτηση.... Το έχω πει πολλές φορές και επιμένετε. Σεβαστό να πιστεύετε ό,τι θέλετε. Τέλος

Giotis Thasios: Eliza Vlachou Δεν μίλησα περί καλής ή κακής Εκκλησίας/Θρησκείας. Αυτή είναι η δική σας ηθικιστική ερμηνεία. Η Εκκλησία δεν είναι θρησκευτικός ή ηθικός Οργανισμός καθαρών και καλών ανθρώπων. Ασφαλέστατα και υπήρξαν στους αιώνες εγκληματικές και ανήθικες ενέργειες από εκπροσώπους της Εκκλησίας, αλλά αυτό δεν είναι σοβαρό επιχείρημα ότι η Εκκλησία ως θεανθρώπινο δημιούργημα έχει την ευθύνη ως χιλιόχρονος θεσμός ή ότι είναι σκοταδισμός. Είναι σαν να μας λέτε ότι επειδή οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί και δικαστές είναι διεφθαρμένοι, ότι, η Νομική, η Πολιτική και Δημοσιογραφική επιστήμη είναι μαγεία και σκοταδισμός. Πιστεύω ότι δεν εννοείτε κάτι τέτοιο. Αλλά αυτό μας λέτε εμμέσως πλην σαφώς. Η προσέγγισή σου είναι καθαρά γεμάτη προκαταλήψεις, μηδενισμός, αφοριστική και ηθικιστική. Και ως γνωστό οι άθεοι, απορρίπτουν τις Θρησκείες και την Εκκλησία, και απολυτοποιούν ή εξιδανικεύουσι την Επιστήμη. Λες και τα σφάλματα της Επιστήμης είναι μικρά πταίσματα όταν δημιουργεί πυρηνικά ολοκαυτώματα. Όπου δηλ. η θεά Επιστήμη να δεις εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και σκοταδισμό που σερβίρει στους αφελείς και πιστούς οπαδούς της τους τελευταίους αιώνες. Εγκλήματα φρικτά της Επιστήμης θα ανακαλύψει κανείς σε ένα απλό εγχειρίδιο Ιστορίας της Ψυχιατρικής. Ο Αϊνστάιν και ο Τέσλα κορυφαία πρόσωπα της Ιστορίας της Επιστήμης, αναγνωρίζουν την βαθύτερη σημασία της Θρησκείας στον άνθρωπο, και πολέμησαν τους άθεους συναδέλφους τους. Ας μας προβληματίζει.... Ας βλέπουμε επιτέλους κατάματα την αλήθεια.

Giotis Thasios: Eliza Vlachou Ανεξάρτητα του σκοπού της ανάρτησης, επειδή ετέθησαν μομφές και σχόλια περί λατρευτικών πράξεων, οφείλουμε να τα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα με τον διάλογο. Βέβαια, κ. Λίζα το όλο ζήτημα λαμβάνει διαστάσεις που αρκετοί δεν αντιλαμβάνονται και καλό θα ήταν να βλέπουμε ανοικτόμυαλα διαφορετικές προσεγγίσεις. Η εμπάθεια κατά της Εκκλησίας δεν είναι σύγχρονο ή επιστημονικό φαινόμενο. Η Εκκλησία πολεμουμένη νικά! Η έχθρα, το μίσος και ο φθόνος έναντι της Εκκλησίας είναι αρχαίο φρούτο.

Eliza Vlachou: Mε συγχωρείς αλλά δεν νομίζω ότι έδειξα οπουδήποτε εμπάθεια. Δεν επιθυμώ να συνεχίσω άλλο αυτή την συζήτηση.

Giotis Thasios: Eliza Vlachou Μίλησα γενικά και όχι αόριστα. Οι εκκλησιομαχικές απόψεις είναι γεμάτες εμπάθεια, και όχι το πρόσωπό σου. Τις ιδέες και απόψεις κοσκινίζουμε. Μια κλασική εμπάθεια όμως που όλως παραδόξως: Νεοπαγανισμός, Μασονισμός και Νεοαθεϊσμός παπαγαλίζουν τα ίδια. Ο ιδεοψυχαναγκαστικός και ψυχωτικός στόχος τους κοινός! Η Εκκλησία. Οι Χριστιανοί. Οι παπάδες. κ.ο.κ. Πολύ ευχαρίστως, να σιωπήσω, αφού δεν σας ευχαριστεί η ανταλλαγή απόψεων, ευχαριστώ καρδιακά για την φιλοξενία, καθότι το αναλύσαμε αρκετά. Να είσαι ευλογημένη, διότι η ευρύτατη σκέψη σου ανέχεται τις αντίθετες απόψεις, δείγμα ενός εξελιγμένου και ευγενικού μυαλού και καλοπροαίρετου ανθρώπου. Ερώτημα κρίσεως για κάθε τίμιο και σκεπτόμενο αναγνώστη μας: Αν εφευρεθεί ποτέ ένα φωτόμετρο που να μετράει με ακρίβεια το φώς αλλά και την έλλειψη αυτού, το σκότος ή τον σκοταδισμό των θεσμών, Θρησκειών, Εκκλησίας, Επιστήμης, Πολιτικής, Δημοσιογραφίας, Αστυνομίας και Δικαστικής εξουσίας, άραγε, ποιος στην τελική θα λάβει το Νομπέλ του Σκοταδισμού;

Eliza Vlachou: Οταν βρεθεί ξαναμιλούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου