Translate

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Ο ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝ ΚΥΠΡΩ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙΗ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΝΕΟ-ΑΘΕΪΣΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ, Ο ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝ ΚΥΠΡΩ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
Του Παναγιώτη Νούνη

Αφού θέλει τόσο πολύ να εισαγάγει την «Κοινωνιολογία της Θρησκείας» στο Λύκειο ο κύριος Υπουργός, ας προσθέσει μία ακόμη ώρα στους μαθητές και να παύσει να μας ζαλίζει τον έρωτα με την κατάργηση ή ημικατάργηση των αρχαίων Λατινικών.

Με το ζόρι να τους διδάξει Κοινωνιολογία; Ας τους κάνει λοιπόν ένα σχολικό δώρο, ένα καλό εγχειρίδιο Κοινωνιολογίας (π.χ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ), για να του περάσει ο παράφορος νεο-αθεϊστικός του οίστρος.

Τα Αρχαία Λατινικά έχουν παρόμοια λογική δομή με τα Αρχαία Ελληνικά, είναι χρήσιμα και αναγκαία για αρκετούς επιστημονικούς κλάδους, ιδιαίτερα για την εκμάθηση ξένων Ευρωπαϊκών Γλωσσών (αφού όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές Γλώσσες είναι θεμελιωμένες στην αρχαία Λατινική), στις Κλασικές και Βυζαντινές Σπουδές, στην Θεολογία (στο μάθημα Πατρολογία περί των Λατίνων Πατέρων) και Ιστορία/Αρχαιολογία, στην Νομική, στην Φαρμακολογία, στην Ιατρική κ.ά.

Αντιγράφω απ΄το επόμενο δημοσίευμα:
«Σταθερός στην κατάργηση της διδασκαλίας των Λατινικών στην Γ' Λυκείου αλλά με την εναλλακτική να διδάσκονται στην Α' ή την Β' Λυκείου εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στο «E» δήλωσε χθες ότι είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο τα Λατινικά να μην καταργηθούν πλήρως από το Λύκειο αλλά να διδάσκονται σε μία άλλη τάξη, εκτός της Γ΄ Λυκείου, στην οποία θα αντικατασταθούν από την Κοινωνιολογία.
Ωστόσο, η πρόταση της κατάργησης από την Γ' Λυκείου έχει ήδη δεχτεί αντιδράσεις από φιλολόγους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «μεθοδευμένη, συστηματική υποβάθμιση και αποψίλωση των κλασικών και ανθρωπιστικών σπουδών στα σχολεία».»

ΕΡΩΤΗΜΑ: Με τέτοιες μεσοβέζικες «παιδαγωγικές» και «εκπαιδευτικές» λύσεις θα εκπαιδευθούν οι μαθητές μας;

Στην Κύπρο οι Φιλόλογοι γιατί δεν αντιδρούμε σθεναρά ώστε να υποστηρίξουμε τους εν Ελλάδι συναδέλφους μας; Δεν μας απασχολεί το ζήτημα επειδή καίγεται το σπίτι των γειτόνων ή επειδή είμαστε απασχολημένοι διότι βάλαμε απο μόνοι μας φωτιά στο σπίτι μας;

Ά με συγχωρείτε, κύριοι/ες συνάδελφοι/ισσες μόλις τώρα το θυμήθηκα: εμείς οι εν Κύπρω «μορφωμένοι» Φιλόλογοι, πολεμούμε και εκβιάζουμε, οργανωμένα, ωσάν μια αγέλη πειναλέων και αιμοδιψών λύκων, την κυβέρνησή μας.

Πολεμούμε τους μαθητές μας καθώς και τους γονείς των μαθητών μας, ώστε να περάσει το εγωπαθητικό, ετσιθελικό και εωσφορικό μας ολιγαρχικό θέλημα, για την απόλυτη προάσπιση και προστασία δήθεν των υψηλών προνομίων και αριστοκρατικών δικαιωμάτων μας, εις το όνομα της νέας ανιεροκρυφίου και «παναγίας» τριάδος: (α΄) της «ιεράς» μανίας μας για την λατρεία του Μαμωνά και της δόξας, (β΄) της «θείας» απληστίας και (γ΄) της «αγίας» πλουτοκρατίας-βόλεψής μας.

Θα κλαδέψουμε λοιπόν εν Ελλάδι την παραδεδομένη και συγνωστή ύλη των Λατινικών, για να τους εμβολιάσει το Υπουργείο (παρα)Παιδείας με το στανιό την «Κοινωνιολογία των Θρησκειών» (η οποία σιγοντάρει τον Νεοαθεϊσμό και Συγκρητισμό), την οποία μπορούν ελεύθερα να την επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές αν το επιθυμούν, για επιλεγόμενο μάθημα απ΄ το Πανεπιστήμιο, ανεξαρτήτου επιστητού κλάδου που θα ακολουθήσουν;

Εν τη Κύπρω, εμείς οι «Ολύμπιοι» και «θεάρεστοι» Φιλόλογοι, θα εκβιάζουμε (γιατί μας παίρνει! γατάκια) ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία, την κυβέρνηση, τους γονείς, τα παιδιά τους και τους μαθητές μας, ώστε μη τυχόν και χάσουμε τα επικυρίαρχα προνόμια της δικτατορικής «παιδαγωγικής» εξουσίας μας.

Συνεπώς, δεν μας έφτανε το μαράζι μας, τα ψυχολογικά μας, σιγά μη μαραζώσουμε και για τους εν Ελλάδι Φιλολόγους που διαμαρτύρωνται για την κατάργηση των Λατινικών.

Γαβρόγλου προχώρα (!) δεν σε θέλει η χώρα!..

Δεν μας ενδιαφέρουν οι εναλακτικές σου, διότι είσαι ανθρωπάκι και κομματόσκυλο της εξουσίας προσωρινό.

Του Παναγιώτη Π. Νούνη