Translate

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ





Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Του Παναγιώτη Νούνη

Γιατί άραγε η απόφαση ανακηρύξεως ως νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, τους Σχισματικούς της Ουκρανίας, να είναι προειλλημένη; Και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση της Εκκλησίας της Ρωσσίας και της Εκκλησίας της Σερβίας;

Η εν λόγω προειλλημένη απόφαση του οικουμενικού πατριάρχου δεν είναι κακόβουλη και κακοκέφαλη;

Δεν υπάρχουν ιεροί Κανόνες που απαγορεύουν τις συμπροσευχές και τις ιδιαίτερες σχέσεις μετά των Σχισματικών; Με επιβολή μάλιστα της εσχάτης των ποινών, εκείνην της καθαιρέσεως των επισκόπων;

Και ο οικουμενικός πατριάρχης, θα αναγνωρίσει (!) αυθαίρετα την εκκλησιαστικότητα των Σχισματικών;

Είναι οι σχισματικοί της Ουκρανίας κ.ά., Εκκλησία, παναγιώτατε;

Αν είναι τω όντι Εκκλησία, οι σχισματικοί, τότε γιατί να μη είναι και οι παλαιοημερολογίτες ΓΟΧ; Γιατί να μή είναι Εκκλησία και οι σχισματικοαιρετικοί «Ζηλωτές»; Γιατί να μη λάβει τότε ένα Αυτοκέφαλο και η σκοπιανή «Εκκλησία της Μακεδονίας»;

Είναι οι αιρετικές Ομολογίες «ετερόδοξες Εκκλησίες» παναγιώτατε; Αυτό δεν αποφασίσατε ληστρικώς και θεσμοθετήσατε «συνοδικώς» στην «Πανορθόδοξη Σύνοδο» της Κρήτης το 2016; Και με αυτόν το τρόπο σπείρατε στην Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία, μόλις στο πρόσφατο παρελθόν τα θεμέλια για ένα νέο Δογματικό και Εκκλησιολογικό Σχίσμα.

Αυτή είναι η δουλειά σας παναγιώτατε;

Να σπέρνετε εκκλησιαστικά σχίσματα;

Άρα συνεπώς έχουν απόλυτο δίκαιο όσοι «φανατικοί» και «φονταμενταλιστές» εφαρμόζουν κανονικά την ιερά Αποτείχιση από τις κακόδοξες αποφάσεις σας.

Επόμενη φάση: παραχώρηση στους Σχισματικούς της Ουκρανίας, το Αυτοκέφαλον!... Το οποίον αυτοκέφαλο θα είναι και κακό του κεφαλιού πάντων των νεοΦαναριωτών ταγών μας. Με εκκλησιολογική και κανονική συνέπεια, δι΄ευλόγου αιτίας η Εκκλησία της Ρωσσίας να έχει το κάθε ιεροκανονικό δικαίωμα να διακόψει το λειτουργικό μνημόσυνο του οικουμενικού πατριαρχή.

Αν η Εκκλησία της Ρωσσίας προχωρήσει στην ιερά Αποτείχιση απο το οικουμενικό πατριαρχείον μας, εικάζω ότι ακολουθούν μαζί του στην αποτείχιση: το παλαίφατο πατριαρχείον της Αντιόχειας, το πατριαρχείον της Σερβίας, το πατριαρχείον της Βουλγαρίας και το πατριαρχείον της Γεωργίας. 

Δηλαδή πέντε ολόκληρα πατριαρχεία ενδέχεται να αποτειχισθούν δικαίως και ευλόγως απο το οικουμενικό πατριαρχείο.

Ενδέχεται φίλοι και φίλες δηλαδή, να δούμε «ον λάϊν» την ιερά αποτείχιση του πατριαρχείου της Μόσχας απο το οικουμενικό πατριαρχείον του Γένους μας. Δηλαδή το οικουμενικό πατριαρχείο με μαθηματική ακρίβεια δημιουργεί ένα ακόμη πρωτοφανές Σχίσμα!! Και γι΄ αυτό δεν θα φέρει ουδεμία ευθύνη η Εκκλησία της Ρωσσίας.

Μία ακόμη φορά ο οικουμενικός πατριάρχης, ως ένας «ορθόδοξος» πάπας και Νεοσουλτάνος της Ανατολής, ως μή ώφειλεν, σπέρνει σχίσματα, διαιρέσεις, αιρέσεις και την διχόνοια αναμεταξύ των αδελφών Αυτοκέφαλων Τοπικών Εκκλησίων εξ αιτίας της αμερικανοκίνητης εκκλησιαστικο-πολιτικής προπαγάνδας, θέλησης και διπλωματίας που τυφλά και φανατικά ακολουθεί.

Υπέρ άνω του ιερού Ευαγγελίου και υπέρ άνω των ιερών Κανόνων, ακόμη και υπέρ άνω αυτής της εν Χριστώ αγάπης, υπέρκειται, το εωσφορικόν Υπουργείον Εξωτερικών της Αμερικής. Το οποίον μανιωδώς και λυσσαλέως επιθυμεί διακαώς τους ανά την οικουμένη ορθοδόξους καθολικούς Χριστιανούς αποσχισμένους, σχισματικούς και διαιρεμένους.

Πιόνι στην εν λόγω σκακιέρα, αυτήν της «ορθόδοξης» σαλαμοποίησης και απόσχισης των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, είναι δυστυχώς η τραγική φιγούρα του οικουμενικού πατριάρχη μας, ο οποίος δυστυχώς υπηρετεί άριστα και δουλεπρεπώς μέχρι στιγμής τα σχέδια της Σιωνιστικής Οικουμενιστικής Κινήσεως (Σ.Ο.Κ.!).

Ο Θεός να μας ελεήσει απο το δόγμα του σόκ και του δέους των επερχόμενων εκκλησιαστικών δεινών.

Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Email: panagiotisnounis@gmail.com

ΠΗΓΗ: Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»