Translate

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Η ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΠΤΩΝ-ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΠΗΓΗ


Η ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΠΤΩΝ-ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Του Παναγιώτη Νούνη

Προ ολίγου καιρού έλαβε χώρα μια συναυλία ελληνορθόδοξων της Αγγλίας μεταξύ κοπτών-μονοφυσιτών, σε κοπτικό ναό, επαναλαμβάνω, εντός κοπτικού ναού, για να συνεορτάσουν αμφότεροι (;!), ελληνορθόδοξοι και κόπτες, τα 30 έτη αρχιερατίας του αρχιεπισκόπου Θυατείρων και μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου.

Για να μας αποδείξουν κατ΄ουσίαν τί;

Για να μας αποδείξουν ότι οι ορθόδοξοι έλληνες και κύπριοι της ομογένειας εξ Αγγλίας είναι ανωτέρου είδους χριστιανοί, ευγενείς και καλοί άνθρωποι, διότι έχουν φαινομενικά, εκκλησιαστικές «αγαπητικές» σχέσεις με τους αιρετικούς-ετερόδοξους Κόπτες και Μονοφυσίτες. Δηλαδή διαφημίζουν τις ψευδο-ευγενικές ενέργειες τους, όχι κυρίως για την εν Χριστώ αγάπη, αλλά ιδιαίτερα για την κατά διαόλου αγάπη, εις το όνομα του λεγομένου και αγαπισμού μέσω του διαχριστιανικού Οικουμενισμού.

Τι θα ακολουθήσει άραγε μετά;

Εικάζω (χωρίς να είμαι προφήτης) ότι το εκκλησιαστικό μενού του 2018-19 θα είναι πλούσιο καθότι θα προσφέρει το επόμενο εορταστικό θρησκευτικό πρόγραμμα:

1. Συναυλία ελληνορθόδοξων μεταξύ παπικών, σε παπικούς ναούς!
2. Συναυλία ελληνορθόδοξων μεταξύ αγγλικανών, σε αγγλικανικούς ναούς!
3. Συναυλία ελληνορθόδοξων μεταξύ προτεσταντών, σε προτεσταντικές αίθουσες!
4. Συναυλία ελληνορθοδόξων μεταξύ Ιεχωβάδων, σε αίθουσες της «Βασιλείας Ουρανών»!
5. Συναυλία ελληνορθόδοξων μεταξύ Εβραίων, σε Συναγωγές!!
6. Συναυλία ελληνορθόδοξων μεταξύ Μασσόνων, σε μασσωνικές Στοές!!!
7. Συναυλία ελληνορθόδοξων μεταξύ Βουδιστών, σε βουδιστικές μονές!
8. Συναυλία ελληνορθόδοξων μεταξύ Μωαμεθανών, σε ισλαμικά τεμένη!!

Και πάει λέγοντας... το εκκλησιαστικό και θρησκευτικό παίγνιο των οικουμενιστών ελληνορθόδοξων ταγών μας.

Εξάπαντος θα προτιμούσα να πάω να απολαύσω μια κοσμική συναυλία διάφορων διάσημων αστέρων, παρά να δηλητηριάζω την θρησκευτική μου συνείδηση με τέτοιων λογιών θεομπαιξίες.

Και για να ανταποδώσουν οι «φιλότιμοι» ελληνορθόδοξοι την εορταστική φιλοξενία των ετεροδόξων και ετεροθρήσκων θα τους φιλοξενούμε και εμείς τα χαϊβάνια εις τους ιερούς ναούς μας με τις ανάλογες εορταστικές συναυλίες προς τιμήν των θρησκευτικών ταγών τους.

Αν αυτό δεν είναι οργανωμένη εκκοσμίκευση, ύπουλος και εωσφορικός διαχριστιανικός Συγκρητισμός βάσει σχεδίου της Οικουμενικής Κινήσεως, τότε θα ήθελα οι ειδήμονες να μου ορίσουν θεολογικώς τι ακριβώς σημαίνει θρησκευτικός συγκρητισμός.

Και όλα αυτά για να μας οδηγήσουν σιγά-σιγά στην εκκλησιαστική διακοινωνία με τους Μονοφυσίτες-Κόπτες, εξ αρχής, και έπειτα με τους υπολοίπους «ετερόδοξους χριστιανούς».

Στο εν λόγω βίντεο παρακολουθούμε την εκκοσμίκευση της «ετερόδοξης Εκκλησίας» του Μονοφυσιτισμού και Κοπτών.

Το σαράκι της εκκοσμικεύσεως κατατρώγει και τα σπλάχνα της ορθόδοξης Καθολικής Εκκλησίας.

Ψέλνουν το «ευλογημένος ο ερχόμενος», σε ήχο «συγκρητιστικό» και «μονοφυσίτικο» με βιολιά και νταούλια. Το ψέλνουν μάλλον προς τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και τον «Αρχιεπίσκοπο» των Κοπτών. Ο οικουμενικός πατριάρχης μετά των ιεροψαλτών του Φαναρίου ψέλνουν το «ευλογημένος ο ερχόμενος» στον «εκπρόσωπο του Χριστού» στην γήν, στον πάπα της Ρώμης!! Αναγνωρίζουν μ΄αυτόν το τρόπο αναμεταξύ τους δήθεν τις εκκλησιαστικές τους ιδιότητες. Αυτό είναι μεγάλο ψεύδως ενώποιον Θεού και ανθρώπων, διότι δεν υπάρχει εκκλησιαστική κοινωνία, μεταξύ αλήθειας και ψεύδους.

[Δείτε εδώ το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=VtpNFSTEc88].

Διότι, αν οι Κόπτες το ψέλνουν για τον Θεάνθρωπο Χριστό μας, θα πρέπει να αποφασίσουν, τελικώς, τι είδους και ποιός ακριβώς είναι ο «ευλογημένος ο ερχόμενος» Χριστός; Είναι Εκείνος ο τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος με δύο φύσεις, οι οποίες είναι ασύγχυτες, άτρεπτες και αναλοίωτες; Ή μήπως είναι μόνον ένας τέλειος Θεός που συγχώνευσε, αλλοίωσε, σύγχυσε, μετέτρεψε και εξαφάνισε την ανθρώπινη φύση Του;

Και άρα συναφώς, έμεινε με μία και μόνο φύση, δηλ. ένας Χριστός μόνον Θεός, με θεο-λογική συνέπεια (σύμφωνα με την οπτική του Μονοφυσιτισμού), να αδυνατεί να σώσει τον τρεπτό άνθρωπο, αφού μια συγκεχυμένη, τρεπτή και αλλοιωμένη θεανδρική φύση σημαίνει, άραγε, το «απρόσληπτον και αθεράπευτον»;

Οι ορθόδοξοι Χριστιανοί της Αγγλίας, να παύσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους «ορθόδοξους» λυκοποιμένες ταγούς τους, να εφαρμόζουν χωρίς συμπλέγματα κατωτερότητας και τύψεις την ιερά και αγία ανυπακοή, και να βρούν παραδοσιακούς αντι-οικουμενιστές κληρικούς και να προσκοληθούν κοντά τους.

Διαφορετικά, σωτηρία ελληνορθοδόξων μετά των μονοφυσιτών και με άλλων τινών ετεροδόξων δεν υφίσταται, μάλιστα δε συσσωρεύεται η δικαιοσύνη και οργή του Θεού επάνω απ΄τα αμαρτωλά κεφάλια μας, διότι ο Συγκρητισμός είναι το βδέλυγμα της ερημώσεως.

Ένα ανέραστο «ερωτικό ταγκό» μεταξύ Ορθοδόξων και Μονοφυσιτών το οποίον είναι «α πριόρι» καταδικασμένο να παραμείνει στείρο.

Του Παναγιώτη Π. Νούνη

ΠΗΓΗ: Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»