Translate

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Η ΑΙΡΕΤΙΖΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ «ΟΟΔΕ» ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ


Η ΑΙΡΕΤΙΖΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ «ΟΟΔΕ», ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΡΓΑΜΟΥ κ. ΖΗΖΙΟΥΛΑ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ
Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Για λόγους δημοσιογραφικής αντικειμενικότητας, επειδή σχολιάζουμε (γραπτώς και προφορικώς, εξ αφορμής της ανοικτής πλέον ιεράς πολεμικής της Εκκλησίας της Κύπρου κατά των Βατοπαιδινών) εκτενώς τα Βατοπαιδινά σκάνδαλα των Ιωσηφιστών, αναδημοσιεύουμε και την άποψη εκείνων, την άποψη των νεο-Βα(λ)τοπεδινών, όπου ισχυρίζονται συνοπτικά, ότι πάντες (ολόκληρη η οικουμένη δηλαδή) είναι δεινοί συκοφάντες κατά των «θεοπρόβλητων, αγίων και προφητών» πατέρων του «φάρου της Ορθοδοξίας» της ιεράς μονής Βατοπαιδίου.

Οι ιστοσελίδες «ΔΙΑΚΟΝΗΜΑ» και «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ» κ.ά. ιστολόγια είναι νεο-Βατοπαιδινά εκκλησιαστικά ιστολόγια τα οποία είναι προορισμένα εκ γενετής για να διαφημίζουν εσαεί τους επόμενους «διαλαμψάντες και θεοφόρους Πατέρες» της νεωτεριστικής και εκκοσμικευμένης οικουμενιστικής «Εκκλησίας του Βαρθολομαίου»:

(α΄) Τον ψευδοπροφήτη και «άγιο» Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό.

(β΄) Τον Κολυμβαριστή και «άγιο» Γέροντα Εφραίμ (ηγούμενο Βατοπαιδίου).

(γ΄) Τον νεωτεριστή και «άγιο» Γέροντα Αθανάσιο (μητροπολίτη Λεμεσού) και πάει λέγοντας.

Το ιστολόγιο τώρα «ΟΟΔΕ», όπου παραπέμπει η εν λόγω ανάρτηση της ιστοσελίδας «ΔΙΑΚΟΝΗΜΑ», προς το τέλος του εκτενούς κειμένου υπέρ των νεο-Βαλτοπεδινών, είναι δημιούργημα του πρώην αιρετικού Γιεχωβίτη (ψευδομαρτύρων του Ιεχωβά) και Χιλιαστού κ. Νικόλαου Μαυρομάγουλου.

Ο αξιότιμος κύριος Νίκος Μαυρομάγουλος εκ Σαλαμίνος επανήλθε μέν στην ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά επειδή η ελκτική δύναμης της σατανικής αιρετικής πλάνης είναι τρομακτική, ο ίδιος έμπλεξε σε επι μέρους «ενδοεκκλησιαστικές» πολυ-αιρετικές κακοδοξίες και δημιούργησε (πέραν της ΟΟΔΕ) μια ακόμη ιστοσελίδα, όπου προσπαθει να συμβιβάσει τα επιστημονικά πορίσματα των Θετικών Επιστήμων με την Πατερική Θεολογία της Εκκλησίας.

Εκκολαπτώμενος νεο-Βαρλααμισμός δηλαδή.

Προσπαθούν να πείσουν με πονηρές μεθοδεύσεις σωρηδόν αφελείς και αχάπαρους Χριστιανούς δηλαδή, ότι ο άνθρωπος κατάγεται πράγματι εκ του πιθήκου ή ότι είναι εξέλιξη καθώς και μετάλαξη των πιθήκων και άλλων ανθρωποειδών ουρακοτάγκων.

Η εν λόγω αίρεσης του Μαυρομάγουλου είναι καθαρότατο προϊόν αιρετικής φιλοσοφικο-θρησκευτικής πλάνης του μητροπολίτου Περγάμου κ. Ιωάννη Ζηζιούλα, όπου αυτός ο τελευταίος κυρίως είναι και ο βασικός μέντορας και φίλος του Μαυρομάγουλου, ο άνθρωπος που «έδωσε ευλογία» να δημιουργηθεί η ΟΟΔΕ.

Γνωρίζω μάλιστα, ότι ο Μαυρομάγουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζηζιούλα για τα εν λόγω ζητήματα. Ο ίδιος ο Μαυρομάγουλος μου το επιβεβαίωσε σε παρελθοντική γραπτή επικοινωνία μας.

Δεν είναι τυχαίο ούτε σύμπτωση που η ΟΟΔΕ διαφημίζει και αναπαράγει την «Δογματική του Ζηζιούλα». Ο Μαυρομάγουλος είναι ή γίνεται πασιφανές ότι είναι τσιράκι του αρχι-Οικουμενιστού μητροπολίτου Ιωάννη Ζηζιούλα.

Πώς τώρα συνδέεται ο Νίκος Μαυρομάγουλος με τους νεο-Βατοπαιδινούς;

Καλό το ερώτημα!

Ο πρώην Γιεχωβίτης Μαυρομάγουλος μόλις επέστρεψε εις την Φίλη Ορθοδοξία, κατέγραψε, ένα ημερολογιακό σύγγραμμα για την έξοδο του απο την αίρεση του Χιλιασμού.

Την εν λόγω ενδιαφέρουσα και καλή αντι-Χιλιαστική έκδοση διενήργησε η Ιερά Μονή Μαχαιρά!...

Η εν λόγω ιερά μονή Μαχαιρά, ο χωρεπίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος και ο Λεμεσού, συνεχίζουν ακατάπαυστα να προωθούν και να πουλούν το εν λόγω βιβλίο του κακόδοξου Μαυρομάγουλου.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπου το ίδιο το εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο της ιεράς μητροπόλεως Λεμεσού προωθεί, προβάλλει, πωλεί και διανέμει, τα συγγράμματα του αιρετίζοντος μητροπολίτη Ιωάννου Ζηζιούλα, όπως και τα πλανεμένα συγγράμματα των αποκρυφιστών μαθητών του εωσφοριστή μάγου Αττεσλή, του κ. Κυριάκου Μαρκίδη, καθώς και άλλα κακόδοξα συγγράμματα των Νεονικολαϊτών π. Φάρου, Γιανναρά και π. Θερμού κ.ο.κ.

Η μητρόπολη Λεμεσού κατέστη συν τοις άλλοις διαβόητο κέντρο διερχομένων εξ Ελλάδος κακοδόξων-νεωτεριστών κληρικών και μητροπολιτών (ο Σισανίου, ο Μεσογαίας, ο Καλαμαριάς, ο Θέρμος κ.ά).

Παρακαλώ πολύ διαβάστε την υπερασπιστική γραμμή υπέρ του Ιωσήφ του «Χαμογελαστού» εκ των νεο-Βατοπαιδινών ιστολογίων, ώστε να μη είμεθα αδίκως κατηγορούμενοι, ότι είμαστε φίλοι των συκοφαντών ή και συκοφάντες  επειδή αποκρύβουμε δήθεν την βαλτοπεδινή γνώμη τους.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΡΙΣΕΩΣ: Συνεπώς, για ποιό λόγο να εμπιστευθούμε την υπερασπιστική γραμμή του αμφιλεγόμενου ιστολογίου της ΟΟΔΕ όπου μάχεται υπέρ του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, αφού η ίδια διαπλέκεται έντονα (δεν ξέρω πως πληρώνονται: σε είδος ή με χρήμα;) με τους νεο-Φαναριώτες οικουμενιστές και με τους νεο-Βατοπαιδινούς;

Γιατί σώνει και καλά να μας επιβληθεί «εκ των άνωθεν» και δή με παπιστικώ τω τρόπω η άχαρη αγιοποίηση του βαλτοπεδινού Ρασπούτιν του Ιωσήφ «του Χαμογελαστού»;

Απο πότε επιβάλλονται δια της εκκλησιαστικής πυγμής, δηλ. απο την διοίκηση της Εκκλησίας, οι αγιοποιήσεις αμφιλεγόμενων «αγίων»;

Το Βασίλειον ιεράτευμα, κλήρος μοναχισμός και λαός της Εκκλησίας έχει ή δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει έντονα και έμπονα τις σκόπιμες, μεθοδικές και πονηρές αγιοποιήσεις;

Του Παναγιώτη Π. Νούνη