Translate

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΡΩΜΑΛΕΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΒΑ(Λ)ΤΟΠΕΔΙΝΩΝ «ΠΑΤΕΡΩΝ»ΡΩΜΑΛΕΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΒΑ(Λ)ΤΟΠΕΔΙΝΩΝ «ΠΑΤΕΡΩΝ»
Του Παναγιώτη Νούνη

Επίσημα πλέον ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κύριος Χρυσόστομος αποκαλύπτει πολεμικά και αντιρρητικά, έστω και μετά απο καθυστέρηση 30 ετών, πράματα και θάματα κατά του «αγίου πατρός» Γέροντα Ιωσήφ του Βα(λ)τοπεδινού, περί τινών «αισθησιακών» και σεξουαλικών επαφών του με δόκιμες Μοναχές αλλά και με ανήλικα παιδάκια στο γυναικείο Κοινόβιο της Πάφου οι Άγιοι Ανάργυροι.

Το αυθεντικό ανακοινωθέν του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, όταν το διαβάσαμε προ ημερών, φαίνεται να κουτσουρεύθηκε και να απεκόπησαν αποσπάσματα απο αρκετά ιστολόγια και
ιστοσελίδες, διότι ως επίλογό του εκφράζει την ισχυρά άποψη και πεποίθηση με όσα φοβερά στοιχεία κρατά στην ιερά Αρχιεπισκοπή, κατά του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, ότι οι νεο-Βατοπαιδινοί πατέρες και διάδοχοι του είναι κομπογιαννίτες κληρικοί και θεομπαίκτες και άκρως επικίνδυνοι άνθρωποι για τον λαό του Θεού.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Άραγε επι τέλους θα δούμε και τινά αποδεικτικά έγγραφα να διαρρέουν, όπως
διενεργήθει στο πρόσφατο παρελθόν με την υπόθεση της μακαριστής συκοφάντισσας Έλενας Φρατζή και τα Πρακτικά της Συνόδου (όπου έκαιγαν καθαρά τους Κυκκώτες και τους Μαχαιριώτες) περί του αδίκως καθαιρεθέντα πατρός Στυλιανού Σάββα;

Του Παναγιώτη Π. Νούνη

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΕΝΑ ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΝΕΠΝΕΥΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ:

Απαντώντας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρει ότι «απέφυγα τη Μονή Βατοπαιδίου για τους γνωστούς λόγους και συγκεκριμένα, διότι ο μακαρίτης γέροντας τους και ο νυν ηγούμενος, από το 1978 ήταν στην επαρχία Πάφου, όταν ο ίδιος ήμουν Μητροπολίτης στην Πάφο».

«Κι όταν ως τότε Μητροπολίτης έγινα δέκτης καταγγελιών από την Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Πάφου, που αφορούσαν το γέροντα, για να μην προσβάλω δημοσίως τον γέροντα, το κρατούσα επί μήνες μυστικό και προσπαθούσα να βρω άκρη, με συνέπεια να κλονιστεί η υγεία μου», συνεχίζει ο Μακαριότατος.


Αναφέρει, περαιτέρω, πως «όταν αποκρυστάλλωσα άποψη, και πάλι κάλεσα τον γέροντα να μου ομολογήσει έστω και την δωδεκάτη την αλήθεια, όμως, αντ’ αυτού, είχε μία συμπεριφορά ‘διαβολική’, μου επιτέθηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του και αναγκάστηκα με αυστηρότητα να του πω να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του ή θα φύγει από την μπαλκονόπορτα. Έφυγε».


Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο γέροντας της Μονής Βατοπαιδίου, «άρχισε τότε να χαρακώνεται πίσω από οπαδούς, που οι περισσότεροι δυστυχώς είχαν ψυχολογικά προβλήματα, έβριζαν και με απειλούσαν, και αναγκαστήκαμε στη Μητρόπολη να διακόψουμε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές της, διότι δεν μας άφηναν ήσυχους ούτε λεπτό».

Όπως αναφέρει ο Μακαριότατος, «κάλεσα τον γέροντα για πολλοστή φορά να με απελευθερώσει από το δίλημμα που είχα, διότι όπως του είπα επί λέξη ‘αυτές τις βρωμοδουλειές’ τις κάνουν δύο και όχι ένας’. Κι όταν ο ένας λέει το έκανα, κι ο άλλος όχι, τότε βρίσκεσαι σε φοβερό αδιέξοδο’». «Μετά από την τελευταία άρνησή του, αναγκάστηκα να του πω να φύγει» προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «προτού απομακρυνθεί από το γραφείο μου, του είπα για πολλοστή φορά ‘θέλω να μου πεις όλη την αλήθεια, κι εγώ δεν θα σε εκθέσω. Αν δεν μου πεις την πραγματική αλήθεια και θα παραμείνω στο σκοτάδι, η ευχή μου για σένα θα είναι πολύ αυστηρή. Θα προσεύχομαι στο Θεό, το πρόσωπό σου, να μην δει χαρά, ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη. Θέλω να μου πεις την αλήθεια’ . Κι έφυγε δαιμονισμένος από το γραφείο».