Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

ΑΝΩΝΥΜΟΥ, ΠΡΟΚΑΛΩ!ΠΡΟΚΑΛΩ!

Του «Ανώνυμου» εν Χριστώ αδελφού

Στο άρθρο “Είμαι Χριστιανός ή μήπως ψεύδομαι ασύστολα;” (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ: https://web.facebook.com/panagiotisnouni/posts/1696467247113573)
που βρίσκεται στην ίδια ιστοσελίδα παράρτημα άρθρα-επεξηγείται τι σημαίνει αληθινή θρησκεία (ΑΘ) και ποιος είναι αληθινά Χριστιανός. Το άρθρο φυσικά αφορά όλους, πολύ δε περισσότερο αυτούς που απαγγέλλονται εκπρόσωποι του Θεού.


Γιατί αν όντως είναι εκπρόσωποι, θα πρέπει σίγουρα το ολιγότερο να εφαρμόζουν τις οδηγίες του Ιησού Χριστού και να εμπνέουν έτσι όλους, με τα αποτελέσματα της εφαρμογής αυτών, να τους αντιγράφουν. Διαφορετικά, αδυνατούν να απαντήσουν στα ερωτήματα του άρθρου, προς όφελος του συνόλου φυσικά, για το οποίο ενέταξαν εαυτόν να κάνουν.

Και προκαλώ λοιπόν την κεφαλή της εκκλησίας, με τα λόγια του Ι. Χριστού στο χέρι, να αποδείξουν εαυτούς, και σαν άξιοι εκπρόσωποι του Θεού, να δείξουν επιτέλους στον κόσμο για πρώτη φορά στην ιστορία τους, την αξία αυτού που εκπροσωπούν, να δώσουν επιτέλους κάποιο δείγμα γραφής αγάπης, ελέους, θυσίας, συμπόνιας, κατανόησης, αλήθειας, συγχώρεσης, ευλογίας και μετάνοιας.

Τοιουτοτρόπως, θα γεννήσουν το ζενίθ της θρησκευτικής έμπνευσης στον κόσμο, που έχει εγκαταλείψει εκκλησίες, απογοητευμένος από ιερείς που μιλούν, υπόσχονται, δεν εφαρμόζουν κατά γράμμα τα λόγια του Ιησού Χριστού και ζητούν μόνο με το χέρι ανοικτό. Ένα κόσμο κουρασμένο από ιερείς που αλληλοσυγκρούονται, με τα τερτίπια τους να κάνουν φιέστα. Ένα κόσμο κουρασμένο από αδικία, απάτη, δολοπλοκία, εκμετάλλευση, πλεονεξία και ανεφάρμοστες διδασκαλίες, με απλησίαστους δογματισμούς. Ένα κόσμο κουρασμένο να ακούει τα ευαγγέλια κάθε λειτουργίας, που δεν εφαρμόζονται και συνάμα να βλέπει ιερέα, να εισέρχεται μόνος, σε υπό δοκιμή όχημα μάρκας μερσεντές (Σεπτέμβριος 2016).

Ένα κόσμο, που δυσκολεύεται να κάνει μέχρι και μια κηδεία σήμερα, χωρίς επεισόδια από σκηνές συμφερόντων. Ένα κόσμο που αντιλαμβάνεται την αλήθεια πλέον και τι συμβαίνει χωρίς να χρειάζεται να δει με τα μάτια του και να μαρτυρά. Ένα κόσμο, που κατάφερε να πιστέψει σε ένα Θεό, όλο αγάπη, αλήθεια, φως, ευλογία, συγχώρεση, κατανόηση και συμπόνια και όχι όπως του τον πρόσφεραν, οι επιτήδειοι της θρησκείας τόσα χρόνια, απλά και μόνο για να τον ελέγχουν όπως θέλουν, μέσα από το φόβο που του έσπειραν: ένα Θεό εκδικητικό, όλο θυμό και τιμωρό, που να τον τρέμουν όλοι με την καταδίκη των παιδιών του στη κόλαση, χωρίς ευκαιρία να επανορθώσουν για την όποια επιλογή, αλλά συνάμα να του ψάλλουν ότι είναι ένας πανάγαθος και όλο αγάπη Θεός.

Ο γράφων δεν είναι εδώ για να κρίνει τους ιερείς, γιατί απλά δεν έχει την απαιτούμενη δύναμη, για να επωμισθεί την τεράστια ευθύνη της κρίσης, σοφία και γνώση όλης της εικόνας.

Μπορεί όμως, να παρατηρήσει περισσότερο, για το τι συμβαίνει.

Και παρατηρεί, ότι και έναντι ιερέων ακόμη, αδυνατείτε να εκφράσετε τον απαιτούμενο σεβασμό και αγάπη, την οποία διδάσκετε τον κόσμο σίγουρα, να ψάλλει, να δοξάζει, να εφαρμόζει. Και έτσι τολμάτε και διώκετε 6 χρόνια τώρα, ένα ΑΘΩΟ ιερέα, και στριμώχνεται και άλλο ΑΘΩΟ ιερέα, για δύο χρόνια. Για τον πρώτο, ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι είναι αθώος, αφού το ΔΙΚΟ σας δικαστήριο τον αθώωσε, και για τον δεύτερο ΔΕΝ αποδείξατε απολύτως τίποτα.

Και σαν να μην έφτανε, ότι φυλακίστηκε για 18 μήνες, για έγκλημα που ΠΟΤΕ δεν έκανε (κάτι που όλοι σας ανεξαιρέτως γνωρίζετε αφού αποδείξατε αυτό), του ζητάτε να εγκαταλείψει την κατοικία στην οποία ζει για 26 τόσα χρόνια;

Τον υποχρεώνεται δηλαδή, σε ηλικία 60 χρόνων, να ξεκινήσει μέσω δανειοδότησης, ανέγερση κατοικίας, για να σπιτώσει τα δύο κορίτσια, του γραφείου ευημερίας, που είναι υπό την προστασία του;

ΠΟΥ πάει η αγάπη του εχθρού και ας μη μιλήσουμε καν για πλησίον, ή για παιδιά του γραφείου ευημερίας;

Και ΠΟΙΑ από τα λόγια του Ιησού Χριστού αλήθεια, εφαρμόζετε σε όλες σας τις πράξεις, διώξεις, και απαγορεύσεις;

Δυσκολεύομαι κάπως να συμπεράνω; Γιατί άραγε; Ή μήπως η στάση σας δεν υπάγεται σε πράξη αγάπης, του φιλανθρωπικού ιδρύματος που λέγεται εκκλησία (όπως θέλετε να ονομάζεται αυτή); Ούτε η έγκριση του αιτήματος των δύο ιερέων, για να λειτουργούν σε άλλη μητρόπολη, αφού η δική σας αδυνατεί με αγάπη να αναγνωρίσει την αξιότητα αυτών, δεν υπάγεται σε πράξη αγάπης; Έτσι με εμπνέεις;

Έτσι με βοηθάς να πλησιάσω το Θεό; Ποιον Θεό; Αυτόν που εσείς πλάσατε και λειτουργείτε, αλλά ποτέ αυτόν που σας έπλασε;

Και αφού Θεός ίσον Αγάπη, δείξε μου την Αγάπη σου. Δεν την είδα πουθενά, μέσα από τις σκοτεινές ιστορίες, που γράφετε τόσο περήφανα. Πόσο μάλλον να αναζητήσω θυσία ή ακόμη και κόκκο σινάπεως πίστης.

Που να βρω την αγάπη που ψάχνω;

Στην υπόθεση του Παγκράτιου μήπως;

Ή στην υφαρπαγή των λεφτών της εκκλησίας; Ή μήπως στις εκλογές ανάδειξης αρχιεπισκόπου; Ή ακόμη χειρότερα στην «8η οικουμενική σύνοδο» (Κρήτη 17-27 Ιουνίου 2016), η οποία ΔΕΝ ήταν πανορθόδοξη, και συνεπώς ΧΩΡΙΣ αρχή της συνοδικότητας, ενότητα, ταυτοφωνία και συλλογικότητα αγάπης;
(10 από τα 14 Ορθόδοξα Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλων Εκκλησιών μόνο δήλωσαν παρόν).


Έτσι μου δείχνεις πως να αγαπώ; Αυτά με συμβουλεύεις να κάνω στον πλησίον και συνάδελφο ή αδελφό; Τέτοιος πνευματικός επαγγελματισμός και επίπεδο πνευματικής σοφίας, είναι που θα με οδηγήσει στο Θεό;

Που είναι η Αγάπη σας και η θυσία που μας διδάξατε τόσα χρόνια; Που είναι τα λόγια σας, οι οδηγίες και οι ευχές σας, που προσφέρετε σε νέο ιερέα σαν χειροτονείτε αυτόν; Που πάνε οι οδηγίες για αγάπη προς το ποίμνιο; Και μήπως σαν σβήσεις τη φλόγα κάποιου, που δεν μπορείς ούτε στη φαντασία σου να αντιγράψεις, θα λάμψει περισσότερο η δική σου φλόγα; Ή μήπως αυτόν που δεν μπορούμε να αντιγράψουμε απλά τον διαγράφουμε, σβήνουμε και αφαιρούμε; Αυτές ήταν οδηγίες του Χριστού, ή μήπως αυτό που έκαναν στο Χριστό, το επαναλαμβάνουμε περήφανα, πριν λαλήσει πετεινός κάθε μέρα έκτοτε;

Ο γράφων παρατήρησε τι συμβαίνει και άγγιξε παραδείγματα συμπεριφοράς χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένα άτομα και τις πάμπολλες υποθέσεις, μέσα από τα οποία μπορείτε να αλλάξετε τα πιστεύω του κόσμου για σας, που εσείς κτίσατε, μέσα από τις πράξεις ενός βιομηχανοποιημένου συνόλου.

Μην προσπαθήσετε όμως να απαντήσετε ή να δικαιολογήσετε κάτι, γιατί θα γελοιοποιήσετε ακόμη περισσότερο την ΑΘ.

Αντί τούτου, προσπαθήστε τουλάχιστον, να δώσετε ΕΝΑ δείγμα γραφής της αγάπης και αλήθειας, που ο κόσμος αναμένει να λάβει από ιερείς τουλάχιστον, για καιρό. Συνεπώς αντί να πείτε κάτι, προτιμείστε να κάνετε κάτι, αν ακόμη μπορείτε, με ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ.