Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΩΡΗΔΟΝ ΑΘΩΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΩΡΗΔΟΝ ΑΘΩΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Έχουμε ξανά ασχοληθεί με το εν λόγω ζήτημα, της αδίκου δικαιοσύνης των Δικαστηρίων, με αποδεικτικά επιστημονικά στοιχεία εξ αιτίας της πρωτόγνωρης για τα κυπριακά δεδομένα της υποθέσεως «σεξουαλική κακοποίηση» της Έλενας Φρατζή.


Τα αποδεικτικά επιστημονικά στοιχεία όπου προσκομίσαμε και κοινοποιήσαμε μέσα απο τις σελίδες μας εις τους αναγνώστες

μας πρόκειται για σημαντικότατα πειράματα, της επιστήμης της Ψυχολογίας, για το αναξιόπιστο των αναμνήσεων ή περί της μυθοπλασίας της μνήμης των αυτοπτών μαρτύρων γύρω απο διάφορα εγκλήματα και δή εγκλήματα σεξουαλικής φύσεως.

Το όνομα της Ερευνήτριας Ψυχολόγου Δρ Ελίζαμπεθ Λόφτους είναι υπερ αρκετό ώστε κανείς να ανατρέξει για να κάνει την προσωπική του έρευνα.


Μάλιστα η ίδια ως επιστήμονας της Ψυχολογίας της Μνήμης έχει αποδείξει πόσο αναποτελεσματικό και άδικον είναι το αμερικανικό δικαστικό σύστημα όπου φυλακίζει και

καταδικάζει συστηματικά, σωρηδόν, αθώους ανθρώπους. Τα ίδια ισχύουν ανά το παγκόσμιο Δικαστικό σύστημα. Πολλώ μάλλον στην Κύπρο όπου ακολουθείται τυφλά και πιστά το Αγγλοσαξονικό Δίκαιο.

Στην Κύπρο βέβαια, ισχύει μια α-νόητη νηπιακή και αφελής πεποίθηση, όπου θεοποιούν τους κρατικούς θεσμούς, ότι: η

Κυπριακή Δικαιοσύνη, είναι απλανής, αλάθητη και μη επιδεχόμενης να τεθούν εν αμφιβόλλω οι όποιες καταδικαστικές αποφάσεις της.

Διότι, θέτοντας κανείς κριτικά και εν αμφιβόλω τις καταδικαστικές αποφάσεις των πολιτικών Δικαστηρίων είναι σαν να αμφιβάλλεις την θεσμική υπόσταση της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπερ σημαίνει, χειρίστου είδους θεωρία, ανοησία και βλακεία ολκής.


Αυτό το διακρίναμε και το επικρίναμε έντονα στην περίεργη υπόθεση της καταδίκης του παπαΣτυλιανού Σάββα απο το χωριόν Εργάτες, θετού πατέρα της μακ. Έλενας Φρατζής, όπου ως γνωστόν ο πατέρας της καταδικάστηκε εις διπλούν απο τα πολιτικά Δικαστήρια και φυλακίστηκε εν τέλει σχεδόν για δύο χρόνια, ΧΩΡΙΣ ενισχυτική μαρτυρία και ΧΩΡΙΣ επιστημονικές αποδείξεις με την κατηγορία για «άσεμνη σεξουαλική επίθεση» (και όχι για βιασμόν, καθότι ανακριβώς συκοφαντούν αρκετοί), όπου σημειωτέον, ψευδώς και συκοφαντικώς κατήγγηλε η παραπονούμενη κόρη του Έλενα Φρατζή.


Το Δικαστήριο, η Κατηγορούσα Αρχή, και οι Νομικοί Σύμβουλοι του εν λόγω Κληρικού, φαίνεται, ωστόσο, να μή έκαναν ορθά αμερόληπτα προσεκτικά και δίκαια την δουλειά τους διότι υφίστανται σωρηδόν ενδείξεις αλλά και αποδείξεις ότι πρόκειται για ειδεχθήν σκευωρία και οργανωμένη δολοπλοκία εις βάρος του εν λόγω Κληρικού.


Τρίτη και φαρμακερή καταδικαστική απόφαση, προέρχεται, καθυστερημένα εξ αιτίας της υποκινούμενης οχλοκρατίας (μετά θάνατον της Φρατζή), απο την Πενταμελήν Συνοδικήν Επιτροπή. Όπου σε αντίθεση με την Ανακριτική Συνοδική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου όπου εξέδωσε αθωωτικόν (2012 και 2015) και απαλλακτικόν πόρισμα, περί των καταγγελιών εις βάρος του πατρός Στυλιανού, τόλμησαν οι δείλαιοι και ανάξιοι Ιεράρχες, σε αντίθεση και κόντρα με τις παρελθούσες επίσημες Συνοδικές αποφάσεις τους, να τον καταδικάσουν και να τον καθαιρέσουν ερήμην του.


Υπέκυψαν δηλαδή οι Εκκλησιαστικοί ταγοί στους λεονταρισμούς του Καίσαρα και στην ψυχολογία του όχλου και έτσι έχουμε για την υπόθεση ένα ιδιότυπο είδος βλακώδους Καισαροπαπισμού.


Σήμερα, ο εν λόγω -ληστρικώς αδίκως και αυθαιρέτως-

καθαιρεθείς Κληρικός π. Στυλιανός Σάββα μετά του εγκρίτου Κανονολόγου και Νομικού (παρ΄Αρείω Πάγω) Καθηγητού του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Κυριακού Κυριαζόπουλου κατέθεσαν ενώποιον της Ιεράς Συνόδου μία 99σέλιδην Κανονικήν Έφεσην.

Ο κύριος λόγος όμως της καταγράψεως του εν λόγω κριτικού κειμένου μας είναι μια ενδιαφέρουσα είδηση απο το εξωτερικό, παρόμοιας φύσεως, για την άδικην καταδίκην τινός αθώου ανθρώπου, απο δικαστήριο της Πολωνίας, για τον βιασμό και τον φόνο μιας έφηβης.


Ενώ οι δικαστές κατεδίκασαν άδικα έναν άνθρωπο σε 20 χρόνια σχεδόν φυλακή για την σεξουαλική κακοποίηση και την δολοφονία μιάς έφηβης, μετά απο 20 χρόνια βάναυσου εγκλεισμού του στις φυλακές της Πολωνίας, τον ξαναδίκασαν και τον αθώωσαν διότι προέκυψαν (δήθεν) νέα στοιχεία. Τι νέα στοιχεία προέκυψαν;


Προφανώς, για να κάνουμε και ένα «μακάβριο» χιούμορ: αναστήθηκε μάλλον η έφηβη απο τον τάφο, όπως αναμένουμε αφελώς να γινεί και στην περίπτωση της Φρατζή, και ομολογήθηκε εν τέλει η πάσα αλήθεια.


Εξάπαντος πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι Δικαστές είναι άνθρωποι εμπαθείς, με ελαττώματα ιδιοτέλειες και επιρροές, όπως όλοι οι άνθρωποι, και δεν δύνανται να δικάσουν, αντικειμενικά, με απόλυτη δικαιοσύνη απλανώς και αλαθήτως.


Τα λάθη ΔΕΝ είναι του Δικαστικού Συστήματος, αλλά των νομικών και δικαστών ανθρώπων. Οι Πολωνοί δικαστές στην εν λόγω υπόθεση δεν είχαν το σθένος και την στοιχειώδη ανθρωπιά να ζητήσουν δημόσια ένα ειλικρινές και δίκαιο συγνώμη για την καταδίκην ενός αθώου ανθρώπου. Θα συνεχίσουν προφανώς να δικάζουν και να καταδικάζουν και να κάνουν καριέρα δικαστικών Λειτουργών.


Στην υπόθεση τώρα του παπαΣτυλιανού: η Δικαστίνα κ.

Μαρίνα Παπαδοπούλου όπου τον κατεδίκασε ΑΔΙΚΩΣ, δεν έχει την τόλμη και το σθένος να απολογηθεί, με εν Χριστώ ταπείνωση, για το «δικαστικό έγκλημα» της να καταδικάσει στην φυλακή και παράλληλα σε ισόβεια διαπόμπευση (=ηθική δολοφονία), με προειλλημένη «εξ άνωθεν» πολιτική ή εισαγγελική απόφαση, έναν αθώο άνθρωπο.

Υποκρίνεται μάλιστα και την χαζο-Χριστιανή θεούσα -συν τοις άλλοις- και τρέχει απο μοναστήρι σε μοναστήρι ώστε να της γίνει κανένα απο Θεού θαύμα και θεραπεία για τον καρκίνο του στήθους που έπαθε, αμέσως μετά την άδικην καταδίκη, που απεφάσισε ΑΝΕΝΤΙΜΑ να διενεργήσει εις βάρος του Κληρικού της Εκκλησίας.


Να ζητήσει γονατιστή να της θεραπεύσουν τον καρκίνο της οι τω όντι «Πρίγκηπες του Σκότους» συγγενείς της.


Γι αυτό το λόγο, αδελφοί και πατέρες, όπου τυχόν συναντήσει τον παπαΣτυλιανό, η ίδια η «τρομερή» και «φοβερή» «εντιμοτάτη» κυρία Δικαστίνα, το βάζει στα πόδια απο γυναικουλίστικη δειλία φοβία και απο την μεγίστην ντροπή , απο τις τύψεις και τις ενοχές και το συνειδησιακό πρόβλημα που την βασανίζει.


Όσον αφορά για εν Χριστώ έμπρακτη μετάνοια... για αποκατάσταση της αληθείας, ούτε λόγος!... Τον Θεό τον θέλουμε μόνον για τα θαύματα όπου αφορούν τις ανίατες ασθένειες μας. Και για την καριέρα ή τον τίτλο μας θέλουμε το «θείον» Πολιτικό Κόμμα τα λεφτούδια και τις δολοπλοκίες μας.


Του Παναγιώτη Π. Νούνη


Αντιγράφω ένα απόσπασμα για την εξέλιξη και πρωτοφανή υπόθεση καταδίκης ενός αθώου ανθρώπου σε 20 χρόνια φυλακή:

«Αθώος κρίθηκε την Τετάρτη από το ανώτατο δικαστήριο της Πολωνίας ένας άνδρας, ο οποίος είχε εσφαλμένα φυλακιστεί για 18 ολόκληρα χρόνια για τον βιασμό και τη δολοφονία μίας έφηβης.

Οι δικαστές αποφάσισαν ότι ο Τόμας Κομέντα δεν ήταν αυτός που διέπραξε το έγκλημα, καθώς οι προηγμένες ιατροδικαστικές τεχνικές αποκάλυψαν νέα στοιχεία.


Η υπόθεση του Κομέντα έχει σοκάρει την χώρα, με την δεξιά κυβέρνηση να το επικαλείται ως παράδειγμα του πόσο δυσλειτουργικό είναι το σύστημα δικαιοσύνης, τονίζοντας την ανάγκη για βαθιά μεταρρύθμιση.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο δήλωσε ότι η αθώωση δείχνει ότι τα λάθη του συστήματος μπορούν να διορθωθούν. "Κανείς δεν μπορεί να του ξαναδώσει τα χρόνια που έχει χάσει. Ωστόσο, η απαλλαγή αποκαθιστά την αίσθηση της αξιοπρέπειας ενός αθώου ανθρώπου, που καταδικάστηκε αδίκως", τόνισε