Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΕΛΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΝΥΜΦΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ) ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΦΕΣΕΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΕΛΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΝΥΜΦΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ) ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΦΕΣΕΩΣ
Του Παναγιώτη Π. Νούνη

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΦΕΣΕΩΣ.
ΠΗΓΗ: ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ «ΘΕΟΓΝΩΣΙΑ»,
https://drive.google.com/file/d/1lYTb2R61gCMTkUMxnAsQVAi2D2EZIDLW/view

Με την μόλις προχθεσινή κατάθεση και δημοσίευση (18/5/2018) της Εκκλησιαστικής Εφέσεως υπό του αδίκως και αντικανονικά καθαιρεμένου πατρός Στυλιανού Σάββα, προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, εξ αιτίας του γεγονότος ότι πέραν των Νομοκανονικών κατηγοριών της Εφέσεως κατά των Εκκλησιαστικών ταγών ( Αρχιεπισκόπου, Κύκκου, Ταμασού και Κιτίου κ.ά.) και ιδιαίτερα κατά της Πενταμελούς Συνοδικής καταδικαστήριας αποφάνσεως, υφίστανται και ιδιαίτερες προσωπικές κατηγορίες (πλήν της κατηγορίας της οργανωμένης οικονομικής σκευωρίας) κατά τινών συγκεκριμένων Λαϊκών προσώπων.

Υφίστανται εντός της Εφέσεως κατηγορίες κυρίως:

1ον. Κατά του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου κ. Θεοδόση Τσαγγαρίδη (μαζί και τριών άλλων ακόμη Εκκλησιαστικών Επιτρόπων).

2ον. Κατά της μακαριστής Έλενας Φρατζής και ψευδώς παραπονουμένης περί της [δήθεν] σεξουαλικής παραβίασης.

3ον. Αλλά υφίσταντο και ιδιαίτερα υπερβολικές προσβλητικές και αχρείαστες κατηγορίες κατά του τιμίου προσώπου (της πρώην νύμφης του πατρός Στυλιανού) της κυρίας Έλενας Χρίστου. 
Εξ αιτίας της δημοσιεύσεως της Εκκλησιαστικής Εφέσεως με τις προσωπικές κατηγορίες, κατά της αξιότιμης κ. Έλενας Χρίστου, η ίδια αντίδρασε φυσιολογικά και ίνα αμυνθεί, κατά της αντιρρητικής και πολεμικής εκκλησιαστικής Εφέσεως, ανέρτησε δημόσια στο «Φέιζμπουκ» της την επόμενη δημόσια δήλωση και ανακοίνωση της την οποία και παραθέτω προς τους αναγνώστες μου.

Την αναδημοσιεύω για λόγους δημοσιογραφικής αντικειμενικότητας, ώστε να ακουστεί και η δική της φωνή, η δική της άποψη, η προσωπική της σκέψη, η πεποίθηση και ο λόγος της, γύρω απο την εν λόγω υπόθεση με κωδική ονοματολογία (δική μας επινόησις) «Η ΡΑΣΠΟΥΤΙΝΙΑΔΑ ΤΩΝ ΚΥΚΚΩΤΩΝ», συνεπώς, αναδημοσιεύω με κάθε ακρίβεια τα γραφθέντα και λεχθέντα της.

Μόλις έπεσε στην αντίληψη μου η εν λόγω δημόσια και διαδικτυακή άμεση αντίδραση και ανακοίνωσή της άδραξα λοιπόν της πολύτιμης ευκαιρίας ώστε να την προσεγγίσω προσωπικά, πρώτιστα για να την γνωρίσω, και δευτερευόντως για να μάθω πρόσωπον με πρόσωπον, δημοσιογραφικές πληροφορίες, τι έχει να δηλώσει και τι έχει να καταθέσει με κάθε ακρίβεια γύρω απο την υπόθεση της αδίκου καθαιρέσεως του πρώην πεθερού της π. Στυλιανού Σάββα.

Έμαθα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα περί της εν λόγω υποθέσεως κάνοντας έναν τρίωρο σχεδόν προσωπικό διάλογο μαζί της...!

Δεν θα προεκτείνω όμως άλλο τον γραπτό λόγο μου για να μη κουράζω τους αναγνώστες/τριες και προσεχώς των επόμενων ημερών ή απο εβδομάδος, ενδέχεται, μάλλον να καταγράψω και απομαγνητοφωνίσω, για το Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», μέρος της πολύτιμης και ενδιαφέρουσας συνεντεύξεως που έλαβα απο την αγαπητή κυρία Έλενα Χρίστου, γύρω απο την περιβόητη υπόθεση της «Έλενας Φρατζή» όπερ απασχολεί ακόμη το παγκύπριον, το πανελλήνιο και διεθνώς.

Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Elena Christou:
(20 Μαΐου στις 11:00 π..) ·
Mε αφορμή αρκετά συκοφαντικά δημοσιεύματα που γίνονται από την οικογένεια του πρώην συζύγου μου Στέφανου Σάββα (10 χρόνια χωρισμένοι), προς το άτομο μου, να ενημερώσω τους αγαπητούς μου φίλους και μη ότι η υπόθεση έχει πάρει την νομική οδό και ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει, όπως ΠΑΝΤΑ!..Το λυπηρό είναι ότι έχουν τιμωρηθεί για τις πράξεις τους και τώρα προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και της οικογένειας μου(χωρίς στοιχεία και χωρίς να έχω κάποια σχέση με τα θέματα τους) για να εξιλεωθούν. Δυστυχώς δεν έχουν πάρει ακόμα το μάθημα τους κι ότι μεγαλύτερος ΚΡΙΤΗΣ τους θα είναι ο ΘΕΟΣ..Εχω πολλά να πώ για να τους συστήσω πραγματικά σε αυτούς που νομίζουν ότι τους γνωρίζουν, με αποδεικτικά στοιχεία, αλλά δεν θα ξεπέσω σε αυτήν την ξεφτίλα που έπεσαν οι ίδιοι γιατί πολύ απλά εγώ δεν είμαι ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ!!!!Η ζωή για μένα συνεχίστηκε έχω μιαν υπέροχη οικογένεια με 4 παιδάκια που τα λατρεύω και σε λίγες μέρες θα υποδεχτώ και το 5ο...Εχω έναν υπέροχο σύντροφο που με στηρίζει σε αυτόν τον γολγοθά που τον περνώ εδώ και 18 χρόνια..Δεν έχω ανάγκη να αποδείξω σε κανέναν το ποιόν μου ή την αξία μου σαν ΜΑΝΑ..Αυτοί που με γνωρίζουν πραγματικά ξέρουν και γελούν με αυτά που ακούνε και τους ευχαριστώ που με στηρίζουν...Οι καλύτεροι κριτές είναι τα παιδιά μας...κι όποιος θέλει τις αποδείξεις η πόρτα του σπιτιού μου είναι ανοιχτή!!!! Keep fighting and never give up..xxx


ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ κ. ΕΛΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΥΝΗ

Παναγιώτης Νούνης: Κυρία Έλενα Χρίστου με ενδιαφέρει να ακούσω την δικήν σας άποψη, την δική σας προσέγγιση και την δική σας εκδοχή στην εν λόγω ιστορία. Αλλά παράλληλα με ενδιαφέρουν τα αποδεικτικά στοιχεία όπου έχετε ως αποδείξεις για την ενοχή της άλλης πλευράς.

Elena Christou: Κύριε Παναγιώτη Νούνη αυτό θα ήταν φρόνιμο να το πράξετε πριν υπερασπιστείτε την συκοφαντική ενέργεια που γίνεται απέναντι στο πρόσωπο μου. Κι όσον αφορά τα αποδεικτικά στοιχεία που έχω διαβάστε πιο προσεκτικά την ανάρτηση μου όπου αναφέρω ότι μπορώ να αποδείξω ποιοί πραγματικά είναι αυτοί οι "ανθρώποι" που κάνουν τους αγίους και ΟΧΙ για την ενοχή τους για αυτό που έχουν καταδικαστεί 2 φορές απο το δικαστήριο! Άλλωστε αυτό δεν είναι δική μου δουλειά. Εμένα δουλειά μου είναι να υπερασπιστώ το όνομα μου και της οικογένειας μου. Όποτε θέλετε η πόρτα του σπιτιού μου είναι ανοικτή αν πραγματικά σας ενδιαφέρει να ακούσετε και την άλλη πλευρά και να σας δείξω αυτά που έχω στα χέρια μου.

Παναγιώτης Νούνης: Κυρία Έλενα Χρίστου χρόνια πολλά κατ΄αρχήν για την ονομαστική σας εορτήν. Μάλλον κάτι δεν έχετε κατανοήσει καλώς και θα σας εξηγηθώ επ αυτού. Προσωπικά είμαι Ανεξάρτητος Ερευνητής, ως Εκκλησιαστικός δημοσιογράφος, και σχολιαστής της εν λόγω υπόθεσης μέσα απο τις σελίδες μου και όχι δικηγόρος ή Νομικός Σύμβουλος για να έχω την δυνατότητα να υπερασπίζομαι την μία ή την άλλη πλευρά. Εμείς οι ερευνητές εκθέτουμε κριτικά την άποψη και τις πεποιθήσεις όποιου μας δώσει στοιχεία. Μέχρι στιγμής παρέθεσα μέσα απο τις σελίδες μου την άποψη την γνώμη και τις πεποιθήσεις της μιάς πλευράς και με ενδιαφέρει τόσον η άποψη σας όσον και οι απόψεις φίλων και συγγενών της μακαριστής Έλενας Φραντζή. Θα ήθελα να μου υποδείξετε που επ΄ ακριβώς σε δικά μου ενυπόγγραφα κείμενα υπερασπίζομαι τις «συκοφαντικές» ενέργειες εναντίον σας; Και να μου αναφέρετε μία προς μία ποιές είναι αυτές. (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Παναγιώτης Νούνης: Επίσης εξ αιτίας του γεγονότος, ότι δεν γνωρίζω προσωπικά και ιδιαίτερα ούτε εσάς αλλά ούτε την άλλη πλευρά (την άλλη πλευρά την έχω γνωρίσει 2-3 φορές μετά την καθαίρεση) θεωρώ φρόνιμο ότι πρέπει να λάβω υπόψιν σοβαρά και τις δικές σας απόψεις. Για να τις λάβω σοβαρά υπόψιν πρέπει να έρθουμε κάπως σε επικοινωνία. Αν όντως είχα την απόλυτη βεβαιότητα και την απαρασάλευτη πεποίθηση και ήθελα να συμμετάσχω σε συκοφαντικές ενέργειες εναντίον σας, για να βάλω σε περιπέτειες τον εαυτόν μου, για ποιό λόγο άραγε να επιθυμώ να ακούσω και να μάθω την δική σας οπτική και εκδοχή στο περιρρέον ζήτημα; Δεν σας προβληματίζει; Αν όντως η ιερατική οικογένεια εκφράζει συκοφαντίες θα ήθελα πολύ να μου τις επισημάνετε, αποδεικτικά, μία προς μία. Εστιάζω σε δικό σας γραπτο στο αμέσως επόμενο σημείο: «Εχω πολλά να πώ για να τους συστήσω πραγματικά σε αυτούς που νομίζουν ότι τους γνωρίζουν, με αποδεικτικά στοιχεία». Με ενδιαφέρει νομίζω ότι έχετε να πείτε. Ένας συκοφάντης, καθώς υποψιάζεστε, διαστρέφει, απαξιώνει διαβάλλει και μειώνει την άποψη του άλλου, πολλώ μάλλον δεν ενδιαφέρετε κάν να την μάθει ή να την ακούσει. (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Παναγιώτης Νούνης: Τέλος, να σας πληροφορήσω, στο γεγονός ότι ο πρώην πεθερός σας έχει καταδικαστεί 2 φορές απο το Πολιτικό Δικαστήριο, έχει αθωωθεί εις διπλούν (2012 και 2015) απο την Ανακριτική Συνοδική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου. Και έχει, εν τέλει, μετά θάνατον της μακαριστής Έλενας Φραντζή, καταδικαστεί για ιδιοτελείς σκοπιμότητες των Ιεραρχών ερήμην του, σε άδικη καθαίρεση απο απο Συνοδικό Δικαστήριο. Δηλαδή έχει καταδικασθεί εις τριπλούν και έχει αθωωθεί εις διπλούν. Την τελευταία λέξη όμως, δεν θα την πεί ο Κύκκου ο Ταμασού ο Αρχιεπίσκοπος ή τα πολιτικά Δικαστήρια, αλλά ο Κύριος της Δόξης. Πολύ ευχαρίστως να κανονίσω να έρθω να σας γνωρίσω, να κάνουμε κάποια συζήτηση, είμαι όμως σίγουρος (ανεξάρτητα τι γράφει στην Εκκλησιαστική Έφεση ο Νομικός Σύμβουλος και Κανονολόγος της υπόθεσης βάσει των πληροφοριών όπου έδωσαν τα πρώην πεθερικά σας) ότι το ποιόν σας ως μάνα είναι καλό, διότι έχω γνωρίσει, ελάχιστα, κάποια απ΄ τα χαριτωμένα παιδάκια σας. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Παναγιώτης Νούνης: Υγ. Όταν έγραψα ενοχή, δεν εννοούσα την ενοχή των δικαστηρίων, αλλά εννοούσα να με πληροφορήσετε, αποδεικτικά, ότι οι συγγενείς σας συκοφαντούν.

Elena Christou: Κύριε Νούνη καταρχάς να σας ευχαριστήσω πολύ για τις ευχές σας. Χαίρομαι που συνομιλώ με έναν λογικό άνθρωπο που είναι πρόθυμος να ακούσει και την άλλη μεριά για να βγάλει τα τελικά του συμπεράσματα. Πολύ ευχαρίστως σας περιμένω σπίτι μου για μια εποικοδομητική συζήτηση όσον αφορά τα πιο πάνω ζητήματα και να σας ενημερώσω,αποδεικτικά, για την συκοφαντία που γίνετε ως προς το όνομα μου. Σε ευχαριστώ και τα υπόλοιπα θα τα πούμε κατοιδίαν!

Παναγιώτης Νούνης: Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουμε λογικοί άνθρωποι... Σας ευχαριστώ και πάλιν για την ιδιαίτερη προσωπική πρόσκληση.