Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΒΛΑΚΩΔΗ ΗΘΙΚΙΣΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΙΝΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΩΝ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΑΡΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΕΛΕΝΑ ΦΡΑΤΖΗΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΒΛΑΚΩΔΗ ΗΘΙΚΙΣΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΙΝΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΩΝ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΑΡΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΕΛΕΝΑ ΦΡΑΤΖΗ
Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Μόλις έλαβα ένα ΑΝΩΝΥΜΟ (εκφράζουν εκ του ασφαλούς γνώμη, κριτική, άποψη, ως νεοκύπριοι κουκουλοφόροι του διαδικτύου) σχόλιο κατηγορητήριο απο εκκλησιομάχους και ανόητους νόες όπου προτάσσουν ένα στείρο ηθικισμό, και εξ ανάγκης δίδω, πιό κάτω, την δική μου απάντηση.

Εντός των εισαγωγικών σας παραθέτω το ανώνυμο σχόλιο εναντίον μου:

«Sony, Πριν από 15 ώρες
Επιμενεις οτι η εκκλησια πρεπει να ανακατευεται στα πολιτικα αφου κατακρινεις την πολιτικη ηγεσια? Ας κατεβασει κομμα στις επομενες εκλογες η εκκλησια και να παψει να κρυβεται απο τις δικλειδες, τοσο νομικες οσο και θρησκευτικες,
Αυτο το χου'ι' και η επαρση που σε δικατεχει, ωστε, ποτε, να μιλας, στην καθαρευουσα και ποτε στα αρχαια να το προσεξεις γιατι φανερωνει αλαζονεια ισως και ημιμαθεια. Μιλα καλυτερα στην απλη νεοελληνικη καθημελουμενη ωστε να εμπεδωσει το κηρυγμα σου και ο ποιο αδαης.
Επισης ως ανθρωπος της εκκλησιας, πως μπορεις να προσβαλεις μνημη νεκρου και να αποκαλεις με βαρυτατους χαρακτηρισμους το ποιον της μακαριτισσας, ειτε εχεις δικαιο ειτε οχι? Με ποιο δικαιωμα κρινεις? Αν δεν το καταλαβες, και δικαιο να εχεις σε οσα καταλογιζεις στον Κυκκου, με το να κατακρινεις, αυτοματως γινεσαι ιδιος μαζι του.
Εσυ που δημοσιως καταφερεσαι κατα θεων και δαιμονων, δεν σκανδαλιζεις και δεν διχαζεις?
Οσο για αυτα που λες για τους δημοσιογραφους δεν μπορω να πω οτι ειναι και αβασιμα, μπορεις ομως να κινηθεις νομικα εναντιον τους.»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ

Θεωρώ ότι ναί, η Εκκλησία έχει σημαίνοντα λόγο και ρόλο στα πολιτικά πράγματα της νήσου μας. Εξάπανος οι πολίτες αυτής της Δημοκρατίας είναι και πιστοί Χριστιανοί. 

Ο κλήρος και ο λαός της Εκκλησίας επιθυμεί την Αποστολική Εκκλησία της Κύπρου να εποπτεύει την Πολιτεία. 

Διότι απλούστερα η Εκκλησία της Κύπρου μας προυπήρξε ως ιστορικός και ιερός θεσμός προτού κάν εμφανιστούν η «Κυπριακή Δημοκρατία» και τα πολιτικά κόμματα. 

Εξ αιτίας Της επιβιώσαμε και επιβιώνουμε και θα συνεχίσουμε να επιβιώνουμεν.

Δεν είναι όμως δουλειά της Εκκλησίας να δημιουργήσει πολιτικό κόμμα. Πολιτικές απόψεις θέσεις και πεποιθήσεις οι Χριστιανοί και οι Κληρικοί μας έχουν το κάθε αναφαίρετο δικαίωμα να τις έχουν. Δεν υφίσταται καμμία ανάγκη η Εκκλησία της Κύπρου να κρύβεται πίσω απο νομικά και θρησκευτικά τερτύπια.

Εξάπαντος γίνεται αντιληπτό το εκκλησιομάχο μένος σου, αλλά να ξέρεις απαντώ όχι σε εσένα, αλλά στον κάθε καλοπροαίρετο που επιθυμεί να σου απαντήσω.

Δεν διατυπώνω κήρυγμα, αλλά εκφράζω με τον προσωπικό και ιδιαίτερο τρόπο μου την γνώμη, τις απόψεις και τις θέσεις μου, μιας και εφ΄ όσον ζούμε σε Κοινωνία όπου δυνάμεθα να εκφράζουμε ανοικτά και ελεύθερα τους στοχασμούς μας.

Ωστόσο, πρόκειται για αυθαίρετο και κακόβουλο ισχυρισμό ότι προσβάλλω έναν νεκρό. 

Καταθέτω με παρρησία την γνώμη μου βάση αναντίρρητων στοιχείων για να αναχαιτίσω την μεθοδευμένη αγιοποίηση απο τα Μ.Μ.Ε. της κεκοιμημένης.

Η παράδοξη αγιοποίηση τινός αυτόχειρα γίνεται σκόπιμα, ενώ δεν έπρεπε, σύμφωνα με την Επιστήμη της Ψυχολογίας, ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και άλλοι. 

Συνεπώς, εν τή ρύμη του λόγου αν διατυπώσαμε βαρύ χαρακτηρισμό για έναν νεκρό, το κάναμε σκόπιμα, και είναι για να ειπωθεί και μια άλλη αλήθεια για τον ένα νεκρό και να προστατευθούν οι πολλοί «μελλοθάνατοι» και «ετοιμοθάνατοι».

Κρίνω με το δικαίωμα του κριτικού κυνικού στοχαστή. Κρίνω με την ιδιότητα του εν εξελίξει και εν δυνάμει ανθρώπινου όντος. Κρίνω με το δικαίωμα του κριτικογράφου. Κρίνω, διότι μου δίδει η Εκκλησία το δικαίωμα να κρίνω. Κρίνω, διότι μου δίδει η θεολογική ιδιότητά μου το εν λόγω δικαίωμα. 

Προφανώς κρίνω διότι ο Θεός προνόησε και με ευλόγησε να καλλιεργήσω την κριτικήν σκέψη.

Δεν με ενδιαφέρει να έχω δίκαιο. Δεν με ενδιαφέρουν οι νεκροί σας αλλά ούτε κάν και οι «ζωντανοί νεκροί» σας. Ένας νόρμαλ κυνικός άνθρωπος απαξιώνει παντελώς να βρεί το δίκαιό του.

Αν δεν έκρινα και δεν επέκρινα τις ενέργειες του σεβασμιωτάτου Κύκκου θα είμουν πράγματι του ίδιου φυράματος. 

Για να δύναμαι να επικρίνω δημόσια και με θάρος τις πράξεις τινός δημόσιου προσώπου σημαίνει ότι και αποστασιωποιούμε στην πράξη απο τέτοιους ανθρώπους. Παρ΄εκτός και αν είμαι πολιτικάντης και την επόμενη ώρα τρώγω και πίνω μαζί τους.

Αφόδευσα εξ αιτίας των νόστιμων δαμάσκηνων, αν σκανδαλίζω και αν διχάζω. 

Σκοπός του Κυνικού στοχαστού είναι και να διχάζει και να σκανδαλίζει. 

Συνεπώς, τι ΔΕΝ εκατάλαβες; 

Σκέψου καλά (δεν είναι κακό να εξασκηθείς) για λίγες ημέρες και μετά ξανά έλα για να μου δείξεις τα αμπέλια μου.

Του Παναγιώτη Π. Νούνη

ΠΗΓΗ: Oμόφωνη απόφαση για καθαίρεση του Ιερέα που παρενόχλησε την Ε. Φραντζήhttps://www.youtube.com/watch…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου