Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ «ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ» ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΗ «ΘΕΟΛΟΓΟΥ» κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ «ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ» ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΗ «ΘΕΟΛΟΓΟΥ» κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ
Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τις δημόσιες τοποθετήσεις και θέσεις ενός πρώην θεολόγου της Εκκλησίας, διότι ο αφορισμός του είναι απόλυτα δίκαιος έγκυρος και ιεροκανονικά ενεργώς, άχρι εκείνης της ημέρας όπου ο αξιότιμος κύριος Ανδρέας Πιτσιλλίδης μετανοήσει εμπράκτως (δηλαδή ανακαλέσει τις πλάνες και κακοδοξίες του) για το εκκλησιαστικό αδίκημα της διασποράς αθεολόγητων στοχασμών του κακοδοξιών και αιρέσεων προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Άραγε, πόση καλή προαίρεση και καλή πρόθεση έχουν οι εν λόγω α-νόητοι και προκλητικοί δημοσιογράφοι όπου ανάμεσα σε τόσες εκατοντάδες ή και χιλιάδες μέλη συναδέλφους θεολόγους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου προσκάλεσαν και συνεχίζουν να προσκαλούν τον αφορισμένο θεολόγο κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη;

Η ενέργεια τους αυτή τι μας λέει κατ΄ουσίαν; Εμείς οι αχαΐρευτοι δημοσιογράφοι γράφουμε στα «άγραφα κιτάπια μας» την επίσημη Εκκλησιαστική και Ιεροκανονική απόφαση της Εκκλησίας της Κύπρου και προς πείσμα των αποφάσεων Της θα προσκαλούμε τον αφορισμένο θεολόγο όπου θα ανεβάζει υψηλά τα νούμερα της ακροαματικότητας και της τηλεθέασης.

Μόνο ένας ανόητος ή «νούμερο» θα θεωρούσε ως καλή και ωφέλιμη την εν λόγω κακόβουλη και ιδιοτελή ενέργεια.

Όταν η Ιερά Σύνοδος αφορίζει, δηλ. αποκόπτει κάποιο μέλος της απο την Εκκλησία και δή είτε Κληρικό είτε και Λαϊκό θεολόγο Της αυτό σημαίνει
αμέσως ότι το εν λόγω αφορισμένο και καθαιρεμένο πρόσωπο είναι αναξιόπιστο και φέρει προσωπικές πεποιθήσεις στα θεολογικά πράγματα, τουτέστιν είναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ και ένας κομπογιαννίτης κληρικός ή θεολόγος.


Βέβαια η Εκκλησιαστική Ιστορία μας αποδεικνύει και άλλες περιπτώσεις όπου ληστρικές Σύνοδοι αφόρισαν και καθαίρεσαν ΑΓΙΟΥΣ ανθρώπους. Ο εν λόγω «θεολόγος» όμως δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς.

Είναι τρανό δείγμα ότι οι δημοσιογράφοι τον προσκαλλούν και τον χρησιμοποιούν σκόπιμα κυρίως για ιδιοτελείς λόγους και συμφέροντα των καναλαρχών αφεντικών τους.

Δεν ενδιαφέρονται για την θεολογική αλήθεια. Αν ενδιαφέρονταν αληθώς, το τελευταίο πρόσωπο που έπρεπε να προσκληθεί, απο τα Μ.Μ.Ε., για να την εκφράσει, είναι τον φίλο και πρώην συνάδελφο και δικαίως αφορισθέντα κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη.

Υγ. Όσον αφορά για την υπερασπιστική γνώμη και γραμμή του Πιτσιλλίδη για την ενέργεια του Αρχιεπισκόπου, να τονίσω ότι πρόκειται για αθεολόγητη άποψη του Πιτσιλλίδη. Για ποιόν λόγο;

Για το επόμενο θεολογικό, λογικό, απλούστατο και Κανονικό λόγο: Στην ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία έχουμε απο τους Αποστολικούς χρόνους το λεγόμενο Συνοδικό Σύστημα, και όχι την αρχή του ενός ανδρός, δηλαδή το Τυρανικό σύστημα, το αγαπημένο εωσφορικό σύστημα του Μακαριωτάτου.

Για να συνυπογράψει λοιπόν με τον Αρχιραββίνο Σιωνιστή του Ισραήλ, την «άρση του Θεοκτόνου
Σιωνισμού», ώφειλεν ή όχι, να έχει την άδεια και την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου; 

Ώφειλεν ή όχι, ο Μακαριώτατος, να έχει την ευλογία σύσσωμης της Τοπικής Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας; Ποιά Πανορθόδοξη Σύνοδος συμφώνησε με την εν λόγω ενέργειά του; ΟΥΔΕΜΙΑ! Ποιά «πανορθόδοξη Σύνοδος» του έδωσε άδεια ή επεκύρωσε να ενεργήσει τέτοιαν φιλοΣιωνιστική ενέργεια; ΚΑΜΜΙΑ! 

Συνεπώς, πρόκειται για μη εκκλησιαστική ενέργεια, αλλά μια περίεργη πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου, η οποία μονομερής ενέργεια του Αρχιεπισκόπου είναι μια αμφιλεγόμενη κακόδοξη συγκρητιστική και πραξικοπηματική αταξία του για την οποία δεν είχε εξουσιοδώτηση ΟΥΤΕ απο την Ιεραρχία των Κυπρίων Μητροπολιτών αλλά ΟΥΤΕ κάν απο το Βασίλειον ιεράτευμα, τον Λαό του Θεού. Πρόκειται καθαρά για μιά αντιΚανονική και αντιΣυνοδική ενέργεια η οποία προσβάλλει τον πανίερο θεσμό της Εκκλησίας.

Του Παναγιώτη Π. Νούνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου