Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΘΕΤΟΥΝ ΕΝ ΑΜΦΙΒΟΛΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ «ΔΙΠΛΩΝ» ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΘΕΤΟΥΝ ΕΝ ΑΜΦΙΒΟΛΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ «ΔΙΠΛΩΝ» ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ
Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Ο επικεφαλής της επαρχιακής χωροφυλακής, επι της εποχής των τελευταίων νεομαρτύρων Τσάρων, ο Vladimir Dobrodeev, θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία των μισθοφόρων Ρώσσων μυστικών πρακτόρων όπου κατέγραφαν πληροφορίες και παρακολουθούσαν στενά τον μάρτυρα Γρηγόριο Ρασπούτιν.

Δηλαδή οι μαρτυρίες και οι πληροφορίες των κατασκόπων του, για τον άσωτο και ανήθικο βίον του ισχυρότατου άνδρα φίλου και συμβούλου του Τσάρου Νικολάου Β΄, στηρίζονται επάνω σε ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ και ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ μαρτυρίες μισθοφόρων μυστικών πρακτόρων όπου κατασκόπευαν τον Γρηγόριον Ρασπούτιν.

Όπου οι εν λόγω «απόρρητες μαρτυρίες» κυκλοφορούσαν ευρέως και πρός τα Μ.Μ.Ε. της εποχής, τα οποία ήτο καθόλα και απόλυτα εχθρικά κατά της νομίμου πολιτικής ηγεσίας της τότε Τσαρικής Μοναρχίας.


Ενδέχεται ότι η πρωτάκουστη διαπόμπευση και ο πρωτοφανής διασυρμός του Ρασπούτιν, απο τα Μ.Μ.Ε. της εποχής, να έγινε με το αζημείωτον με την «τιμία» συνεργεία των ζηλόφθονων συγγενών του Τσάρου της πάλαι ποτέ γνωστής Ρωσσικής
αριστοκρατίας και των πληρωμένων «διπλών» πρακτόρων, που καραδοκούσαν συστηματικώς ώστε να πλήξουν τόσο τον Τσάρο Νικόλαο όσο και τον Ρασπούτιν για την στενοτάτη φιλία και συνεργασία τους.
Βέβαια, εχθροί του Τσάρου και του Ρασπούτιν, ήτο και οι άθεοι Μπολσεβίκοι, καθώς και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες όπου δρούσαν ανενόχλητες στο έδαφος της Αγίας και Μεγάλης Ρωσσίας.

Εν τω μεταξύ αποδεικνύεται μέσω των εγγράφων, ότι οι διοικητές των διπλών «μυστικών πρακτόρων» της φρουράς του Ρασπούτιν εφοβούντο και ήτο διστακτικοί απο τις φανταστικές ή και εσφαλμένες πληροφορίες των πρακτόρων τους. Ήτο δηλαδή γνωστό το φαινόμενο της δικαιολογημένης καχυποψίας εκ της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας που διενεργείτο κατά της Τσαρικής οικογένειας και κατά του Ρασπούτιν.

Δηλαδή τι ακριβώς εφοβούντο; Του διεφθαρμένους διπλούς πράκτορες όπου υπηρετούσαν κυρίως το «βαθύ» αντιτσαρικό κράτος της εποχής του τελευταίου Τσάρου. Αφού ούτως ή άλλως ως γνωστόν, ένας πράκτορας ή αστυνομικός, αν δεν αμοίβεται ικανοποιητικά απο την υπηρεσία του, έχει «εύλογες» τάσεις και ροπές προς την διαφθορά. Πόλλω δε μάλλον όταν του μειώνεται εξ αιτίας οικονομικής κρίσεως και ο μισθός του.

Εξάπαντος, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται, νομίζω κάπως επιπόλαια και στενοκέφαλα, για όλο το κακό χάλι της τότε Τσαρικής αυτοκρατορίας, ο απόλυτος ένοχος και υπαίτιος της πτώσης των Τσάρων ήτο ο κοσμοκαλόγερος και στρατηγικός Σύμβουλος του Τσάρου ο Γρηγόριος Ρασπούτιν.

Ο Ρασπούτιν και ο Τσάρος Νικόλαος είχαν θανάσιμους εχθρούς: 

(1) την μασσωνική αριστοκρατία της εποχής, (2) τους επαναστάτες αθέους Μπολσεβίκους, (3) τις ξένες μυστικές υπηρεσίες των «Μεγάλων Δυνάμεων», (4) τα «ανιδιοτελή» Μ.Μ.Ε., και (5) τους προδότες διπλούς πράκτορες.

Ενδέχεται να υφίστανται, μέσω των απόρρητων εγγράφων, και άλλες οπτικές εκφάνσεις για την εν λόγω ιστορία του νεομάρτυρα Ρασπούτιν που έλαβεν χώρα ακριβώς πρό 100 ετών.

Σήμερα ίσως να είναι η εποχή για να αποκαλυφθεί η πάσα αλήθεια.

Αντιγράφω ένα μικρό κομβικό σημείο-απόσπασμα και παραπέμπω στα επίσημα κρατικά έγγραφα:

After that the chief Dobrodeev raises the question not only of the value of staff, but also of the reliability of the agents as a whole: "Are your agents reliable? Instruct them to observe complete secrecy, keeping in mind that in some critical cases it is better to step away in a timely manner in order not to prang both the agents and the whole operation..."

Του Παναγιώτη Π. Νούνη

ΠΗΓΗ: © Presidential Library / Paul Gilbert @ Royal Russia. 28 July, 2015, http://www.angelfire.com/pa/ImperialRussian/blog/index.blog…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ», http://orthochristian.com/81061.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου