Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΥΝΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΛΕΧΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΤΖΙΝΤΟΥ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΟΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΥΝΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΛΕΧΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΤΖΙΝΤΟΥ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙKaterina Souniou: Διαφωνώ Παναγιώτη μου .
Η φιλοσοφία εν αρχή δεν έχει θρησκεία από φύση της . Είναι καθαρά ανθρωποκεντρική .
Επίσης , ο ίδιος ο Κρισναμουρτι λέει σε γραπτό και σε ομιλία του το εξής : " μπορείτε να συμφωνείτε με την άποψη κάποιου , όμως μην κάνετε τα λόγια οποίου δικό σας πιστεύω γιατί τότε δεν θα είστε ποτέ εσείς με το είναι σας . Και φυσικά μην ενταχθείτε και ενσωματώσετε ουτε καν τα λόγια κ τα πιστεύω τα δικά μου . " .
Αυτό λέει πολλά που κάποια στιγμή όταν έχουμε χρόνο το συζητούμε !!!
Σε φιλώ

Παναγιώτης Νούνης: Κατερίνα μου χαίρω που διαφωνείς.
Ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης και τόσοι άλλοι Αρχαίοι ημών Έλληνες προγόνοι και τω όντι Φιλόσοφοι διαφωνούν μαζί σου, εν μέρει, μιας και εφ΄ όσον η φιλοσοφία τους «εν αρχή» ήτο κυρίως Θεο-λογική.
Η Φιλοσοφία πράγματι, συμφωνούμε, δεν δύναται να θρησκειοποιηθεί.
Αλλά όμως σύμφωνα με την Αρχαία Γραμματεία των προειρρημένων μεγάλων και μικρών Φιλόσόφων, η φιλοσοφία τους εμπεριείχε σημαίνουσα Θεολογία. Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων ήτο θεανθρωποκεντρική. Δηλαδή ασχολούντο τόσον με το θείον ή τον Θεόν όσο και με τον άνθρωπο.
Η Φιλοσοφία και θεολογία του Κρισναμούρτι είναι αμειγώς Θεοσοφική, Σοφιστική και Ουμανιστική.
Γι΄αυτό και πρόκειται για αντί του Χριστού φιλοσοφία.
Πρόκειται για μεθοδική και χωρίς θεο-λογικές προϋποθέσεις αυτο-θέωσις και θεοποίηση του ανθρώπου.
Ευχαριστώ για την παρέμβαση και τα φιλιά σου.

Katerina Souniou: Παναγιώτη μου θέλω την Δική ΣΟΥ θέση όμως και όχι των άλλων. Το τι λένε οι αρχαίοι και οι νέοι δεν με αφορά.

Παναγιώτης Νούνης: Την δική μου θέση την καταγράφω μέσα στο κείμενο το οποίο προσεχώς των ημερών θα αναρτήσω και την συνέχεια του. Την καταγράφω συνέχεια. Αν και δεν έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στην δική μου γνώμη, διότι απλά εξασκώ μια θεο-λογική κριτική. Ενδέχεται να μη είδες μάλλον προηγούμενα κείμενα μου για το ζήτημα.
Το έχω πεί και θα το ξαναπώ, όμως, χωρίς να είναι κουραστικό για εμένα: η προσωπική φιλοσοφικο-θεολογική θέση μου είναι ότι ο Ινδός Φιλόσοφος Κρισναμούρτι προσφέρει πράγματι ενδιαφέρουσες πρακτικές λύσεις και μεθόδους για να οδηγηθεί ο άνθρωπος στην Αυτογνωσία. Θέτω εν αμφιβόλω όμως την εν λόγω απο-θρησκειοποιημένη και απο-θεολογικοποιημένη φιλοσοφική γνώμη του.
Θεωρώ ότι ναί μέν ο άνθρωπος δύναται να γνωρίσει τον εαυτόν του μέσω των οριζόντιων σχέσεων του, αλλά δεν μπορεί να φτάσει στην απόλυτη θεραπεία της προσωπικότητάς του, ούτε στην απόλυτη Ψυχολογική αυτοπραγμάτωση, ούτε στην τέλεια Φιλοσοφική αυτογνωσία, χωρίς να αποκτήσει και κάθετη σχέση και με τον αληθινό Θεό.
Εκφράζει και προτείνει φιλοσοφικώς αρκετά σοβαρά και σημαντικά ζητήματα. Τα θετικά τα έχω καταγράψει, τα δημοσιεύω, τα επισημαίνω.
Αλλά, υπάρχει ένα διακριτό αλλά, στην όλη Κρισναμoύρτεια σκέψη, αν κανείς μελετήσει το έργο του προσεκτικά, δεί και ακούσει τις διαλέξεις του, διαβάσει κείμενά του, και μάλιστα μελετήσει και τον βίο του όπου, ας μη απαξιώνουμε εν τέλει και τις επιρροές του, διότι μέσα στο εν λόγω πλαίσιο της Θρησκευτικής Οργάνωσης του Θεοσοφισμού ανδρώθηκε και αναπτύχθηκε, ανέπτυξε δυστυχώς ο ίδιος, μια φιλοσοφίζουσα και αντίχριστη Θεολογία, ταυτόσημη του Θεοσοφισμού, με τρομακτικές επιδράσεις απο τον Θεοσοφισμό.
Δεν επικρίνω δηλαδή τις αμειγώς καλές φιλοσοφικές απόψεις του, αλλά τις αντιχριστιανικές θεολογικο-φιλοσοφικές απόψεις του εκείνες όπου συσχετίζονται με αμειγώς θεολογικά ζητήματα.
Ελπίζω Κατερίνα μου, να σου έδωσα αναλυτικά την θέση μου και να γίνεται αντιληπτή σε όλο το εύρος και πλάτος. Αυτά γράφω συνέχεια.

Katerina Souniou: Παναγιώτη μου , μετά από πάρα μα πάρα πολλά χρόνια μέσα σε διάφορες επιστήμες και μετά από πάρα μα πάρα πολλά χρόνια ανάλυσης της ψυχής και της συμπεριφοράς του ανθρώπου , ξέρεις τι κατάλαβα ? Οτι τα πράγματα είναι πολύ απλά !!! Ο άνθρωπος είτε την έχει από φύση του την αυτογνωσία και την εξασκεί μέσα του ασυνείδητα από παιδάκι πράγμα , είτε δεν θα την έχει ποτέ του , όσες νόρμες και αν διαβάσει , όσες τεχνικές και εαν εφαρμόσει , όσες ψυχαναλύσεις και αν κάνει .
Μας αρέσει ή δεν μας αρέσει στην ουσία του ο κάθε άνθρωπος είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ που δεν μπαίνει σε καλούπια και στο τέλος ακολουθεί το αρχέγονο ένστικτό του , με αυτό που ήρθε από την μήτρα της μάνας του .
Αυτή είναι και η γοητεία του ανθρώπου ο οποίος κάνει την ζωή ! Καλή η ενασχόλησή μας με όλα αυτά τα θρησκευτικοανθρωποκεντρικά και τα φιλοσοφικά αλλά , στην τελική είναι τελείως ερωτική σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό !
Με τις απόψεις σου δεν διαφωνώ γιατί σέβομαι πως είναι δικές σου , όσο και των υπολοίπων ανθρώπων. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν προσπαθώ να αλλάξω μυαλά σε κανέναν άνθρωπο μέχρι σήμερα . Θέλω ο καθένας να συνεχίζει να είναι μια μοναδική οντότητα για να έχει ενδιαφέρον η ζωή ! Σε φιλώ !

Παναγιώτης Νούνης: Ναί Κατερινάκι μου, παραδέχομαι και σέβομαι απόλυτα ότι έχεις κάποιες σημαντικές και αξιόλογες επαγγελματικές και ακαδημαϊκές εμπειρίες στον κλάδο της Ψυχολογίας και αλλού, τούτο δεν αντικρούει όμως, καθόλου, τον πυρήνα των αντιρρητικών φιλοσοφικών και θεολογικών μου ενστάσεων , ότι δηλαδή η «θεολογία» ή αν θέλεις η «φιλοσοφική θεολογία» του Κρισναμούρτι, είναι τω όντι μια αντιχριστιανική θεολογία.
Μα ο Κρισναμούρτι ούτως η άλλως συστηματικά και με έμμεσο τρόπο μέμφεται τον Θεάνθρωπον Χριστόν.
Θέλω να πώ ότι κανέναν οπαδό και φίλο των στοχασμών του δεν έπρεπε να ενοχλεί ότι τον επικρίνω ως έναν Φιλόσοφο φορέα μιας αντιχριστιανικής θεολογίας.
Αφού περί αυτού πρόκειται, αναντίρρητα, και ο Κρισναμούρτι αναμφίρηστα θα συμφωνούσε μαζί μου.
Σε επόμενο κείμενο, προσεχώς, θα αποδείξω αντικειμενικά και με ποιό τρόπο απαξιώνει τον Εραστή των εραστών, και Νυμφίον της ψυχής μας.

Katerina Souniou: Παναγιώτης Νούνης καλό μου αφού ο άνθρωπος Δεν είναι Χριστιανός ...τι θες να πεί ? .... Λογικό μου φαίνεται . Ο καθένας βλέπει τα πράγματα από την δική του θρησκεία .
Ας τους δεχτούμε και αυτούς και ας μην τους ενστερνιστούμε , δίχως να μπαίνουμε στην διαδικασία της ακύρωσής τους , στην ίδια διαδικασία που μπαίνουν αυτοί με την απαξίωση της δικής μας θρησκείας .
Ωστόσο εαν εσένα σε ευχαριστεί να ασχοληθείς με τον εν λόγω εμένα δεν μου πέφτει λόγος . Τώρα όσο για τις γνώσεις μου .... ? Εν οίδα ...οτι ουδέν οίδα !

Παναγιώτης Νούνης: @Katerina Souniou. Νομίζω Κατερίνα μου ότι δεν ακυρώνω ούτε μηδενίζω το έργο του Κρισναμούρτι. Ο άνθρωπος ασφαλέστατα δεν είναι Χριστιανός, πως θα εμπορούσε άλλωστε να είναι μηδενίζοντας τον Θεάνθρωπο Χριστό.
Και ο Γκάντι και ο OSSHO και ο Αϊνστάιν δεν ήταν Χριστιανοί αλλά ομολογούσαν δίκαια και έντιμα ότι εθαύμαζαν τον Ιησούν Χριστόν των Ευαγγελιών.
Καταγράφω κριτικά μια αδιαμφισβήτητη αντικειμενική αλήθεια. Ότι ο Κρισναμούρτι διάκειται απο πνεύμα εμπάθειας κατά του Θεανθρώπου Χριστού, αν και χρησιμοποιεί στην «θεολογία» του αρκετά Χριστιανικά στοιχεία, απορρίπτει και απαξιώνει την αυθεντία του Θεανθρώπου των ιερών Ευαγγελίων.
Και αυτή η ενέργειά του δεν εκπηγάζει απο φιλοσοφική καλοσύνη αλλά απο ζηλοφθονία αντιχριστιανικό πνεύμα και διαβολική κακότητα ψυχής.
Ο Κρισναμούρτι, ως φορέας του Θεοσοφισμού, έμεινε ισόβεια πιστός στα «δόγματα» της αντιχριστιανικής Θεοσοφίας και υπέσκαψε και υποσκάπτει δόλια την Αναστάσιμη ελπίδα στους ανθρώπους. Αυτό είναι και το κατ΄εξοχήν αντιχριστιανικό του δηλητήριον.
Τον άνθρωπο Κρισναμούρτι τον συμπαθώ και τον βλέπω με συμπόνια, τις διδασκαλίες του όμως, τις θεολογικές θέσεις του, τις απεχθάνομε.

ΠΗΓΗ: ΠΡΟΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, Άρθρο: του Παναγιώτη Π. Νούνη, https://web.facebook.com/panagiotisnouni/posts/1687491121344519
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου