Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΑΣΤΟΧΟΣ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝΕΙΑΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥ «ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥ» ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑ(Λ)ΤΟΠΕΔΙΝΟΥ
ΑΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝΕΙΑΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥ «ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥ» ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑ(Λ)ΤΟΠΕΔΙΝΟΥ
Του Παναγιώτη Π. Νούνη


Ο πάλαι ποτέ φίλος της αγίας Οικογένειας των τελευταίων Τσάρων, όπου μαρτύρησαν απο τους Μπολσεβίκους, ο κοσμοκαλόγερος και «ανήθικος» Γρηγόριος Ρασπούτιν, σύμφωνα με τελευταίες προσωπικές έρευνες μας, ενδέχεται σε μεγάλο βαθμό να ήτο το μεγαλύτερο θύμα, κακόβουλης συκοφαντίας, της Παγκόσμιας Ιστορίας, από σωρηδόν κακόβουλες εχθρικές ομάδες όπου πολεμούσαν τότε ισχυρώς και οργανωμένα την Τσαρική Μοναρχία και την Εκκλησία της Ρωσσίας.

Μια σκοτεινή υπόθεση όπου δεν συμπλήρωσε ακόμη το κύκλο της, ούτε κάν έκλεισε με Εκκλησιαστικό τρόπο, είναι η εν Κύπρω «άσεμνες σεξουαλικές επιθέσεις» ή άλλως πως οι ανήθικες ρασπουτινιές του πλανεμένου Μοναχού Ιωσήφ του Βα(λ)τοπεδινού εις την Πάφον. Είναι επίσης οι σωρηδόν ψευδοπροφητείες του όπου διέσπειρε σκόπιμα εν Κύπρω την θρησκόληπτη φοβία. Είναι ωστόσο οι αρκετές κακοδοξίες και πλάνες του όπου διεκήρυττεν απο ακατάσχετη φλυαρία και θεολογική ασχετοσύνη. Εξάπαντος το δέντρο ( ο Ιωσήφ) κρίνεται και απο τους καρπούς του (Μητροπολίτην Λεμεσού κ. Αθανάσιο, Μητροπολίτην Καλαμαριάς Ιουστίνο, Αρχιμανδρίτη Ισαάκ, Ηγούμενο Βατοπεδίου Εφραίμ, κ.λπ.).

Η υπόθεση σήμερα που ταλανίζει το Παγκύπριο και διεθνώς του αντικανονικά, και μόλις προχθές, καθαιρεμένου παπαΣτυλιανού περί της μακαριστής Έλενας Φραντζής, ενδέχεται (αλλά και αποδεικνύεται) σε μέγιστο βαθμό (εξ αιτίας των σωρηδόν πληροφοριών που έλαβα Χάριτι Θεού) να είναι μία ιδιαίτερη πάλι περίπτωση μεγίστης και οργανωμένης σκευωρίας και συκοφαντίας, κατά της εν λόγω ιερατικής του οικογενείας. 

Η εν λόγω «ανήθικη» υπόθεση δεν σχετίζεται ποσώς με τις σωρηδόν ανήθικες υποθέσεις των Βα(λ)τοπεδινών, π.χ. του Ιωσήφ του Βατοπαιδίνου ή, την υπόθεση του Ισάακ Μαχαιριώτη, ή την υπόθεση του Λεμεσού Αθανασίου.

Ως Εκκλησιαστικός Ιστορικός του παρόντος, θέλω να καταγράψω μια αμαχητή και ακλόνητη γνώμη μου: Η υπόθεση του παπαΣτυλιανού ξεκίνησε ελέω των παρελθοντικών Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, και «έκλεισε» επίσημα, εκκλησιαστικώς, με την χθεσινή  αυθαίρετη και αντικανονική του καθαίρεση, εξ αιτίας του νέου παρασκηνιακού κύκλου των νέων Αρχιεπισκοπικών Εκλογών.

Αναντίρρητα η υπόθεση του «πορνοκαλόγερου» Ρασπουτίν είναι παγκόσμιου πολιτικού, γεωστρατηγικού, εκκλησιαστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, και πρέπει κάποτε να λάμψει η αλήθεια της υπόθεσης του διότι έχουν περάσει πλέον ακριβώς 100 χρόνια μετά την άδικον σφαγήν και δολοφονία του.

Αδιαμφισβήτητα, προβληματιζόμαστε χρόνια ολόκληρα γιατί ο αιρετίζων Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Κολυμπαριστής Εφραίμ Βατοπεδίου, ο Νεοβαρλααμίτης Μητροπολίτης Λεμεσού, προσπαθούν ανιεροκρύφια να κουκουλώσουν την υπόθεση «παιδεραστίας» του Γέροντος τους μακαριστού μοναχού Ιωσήφ, όταν η Εκκλησία της Κύπρου σε επίσημα Έγγραφα Της, επιβεβαιώνει (!!!), ότι οι μαρτυρίες και οι μάρτυρες είναι απόλυτα αληθείς;

Αναντίρρητα και στην υπόθεση του παπαΣτυλιανού πρόκειται να ξεκαθαρίσει και να λάμψει η αλήθεια. Αύριο, μεθαύριο, μετά από 10, 20, 50, 80 ή και 100 χρόνια η ΑΛΗΘΕΙΑ θα λάμψει, πρέπει να λάμψει, είτε το θέλουμε είτε όχι. Και για να λάμψει πρέπει να βρεθούν οι εραστές της αληθείας.

Εξάπαντος η κάθε υπόθεση πρέπει να εξετάζεται εν διακρίσει προσεκτικά και ξεχωριστά. Συνεπώς κάθε προσπάθεια συσχέτισης και παρομοίωσης της μίας υποθέσεως μετά της άλλης, θεωρώ, ότι πρόκειται για αφελής παραπλάνηση και άστοχη προσπάθεια, με α-νόητα επιχείρηματα, ούτως ώστε να κουκουλωθεί κάποια υπόθεση.

ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΩ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ:

Sotiris Papaxatzis: Αδερφε Χριστος Ανεστη!!Επειδη βλεπω πολλα ποστ σου στον τοιχο μου,που υπερασπιζουν την αθωοτητα του παπα Στυλιανου,καλο θα ηταν να μην αναπαραγεις με την ιδια ευκολια και τις συκοφαντιες για τον γεροντα Ιωσηφ!!Ειδες κατι με τα ματια σου;;Ειδε ο Τελεβαντος;;Εχεις πνευμα με διακριση να κρινεις με τετοιον τροπο εναν γεροντα που εχει φυγει απ αυτη τη ζωη;Εναν γεροντα για τον οποιον ο παπα Εφραιμ ο Κατουνακιωτης μιλουσε μελισταλακτα και η ευχη του αφησε μια μεγαλη αδελφοτητα στο Αγιο ορος;;Ακομα και να ειχες δει ,αν ειχες πνευμα αγαπης δεν θα μιλουσες ετσι!Κατι τετοια λεγανε και για τον Αγιο Νεκταριο και τελικα ηταν ολα ψευδη και συκοφαντιες!Δεν σου κανω επιθεση απλα αυτο το ποστ και αυτα που λεει ο Τρελεβαντος μονο αηδια προξενουν!Εκτος και αν τον ορισε ο Θεος να γινει κριτης των παντων!!

Παναγιώτης Νούνης: Αξιότιμε κύριε Sotiris Papaxatzis Χριστός Ανέστη! 

Στην εν λόγω περίπτωση οι μάρτυρες κατά του ψευδοπροφήτου και πλανεμένου Γέροντος Ιωσήφ είναι ζωή. Ο μοναδικός μάρτυρας στην υπόθεση του παπαΣτυλιανού έχει δια θελήματος Θεού απεβιώσει απο τα επίγεια.

Ο φάκελος κατά του «παιδόφιλου» μοναχού Ιωσήφ είναι παχουλός, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου το 1998 εξ αιτίας της σοβαρότητας της υποθέσεως και διότι ο καλόγερος ήτο Αγιορείτης, απέστειλε την υπόθεση για δίκη και καταδίκη του πλανεμένου μ. Ιωσήφ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, και απο έκ τοτε, ως γνωστόν τοις πάσι, η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου μετά του Οικουμενικού Πατριάρχη, προσπαθούν με ανόητους και επιδέξιους βυζαντινισμούς να κουκουλώσουν την παρελθοντική υπόθεση «σεξουαλικής κακοποίησης» μικρών παιδιών (τώρα είναι έγγαμοι και ενήλικοι) εξ αιτίας αλλότριων και ιδιοτελών συμφερόντων.

Δεν ζητήσαμε την προσωπική συμβουλή σου πως να χειριστούμε θεολογικά και πνευματικά το ζήτημα. Όταν αυθαίρετα και χωρίς κανένας να το ζητήσει, συμβουλεύει τον αδελφό του, δύνασε να υποψιασθείς τι μέρος του λόγου, πνευματικώς, είναι; Διάβασε κανένα Γεροντικό για να το μάθεις. Αν δεν σου αρέσει η θεολογική κριτικογραφία μας μπορείς να αποχωρήσεις εν ειρήνη και να προσεύχεσε να φωτίζει ο Θεός να σου αποκαλύψει την αλήθεια.

Επίσημο Συνοδικό Έγγραφο επιβεβαιώνει ότι οι μαρτυρίες και οι μάρτυρες περί του «παιδόφιλου» ψευδοπροφήτου μοναχού Ιωσήφ είναι αληθές πέραν πάσης αμφιβολίας. Αν υφίσταται τέτοιο και άλλου είδους έγγραφα όπου επιβεβαιώνουν την ενοχή του Ιωσήφ εγώ ως θεολόγος της Εκκλησίας της Κύπρου τι να λέγω; Να προσπαθήσω να κουκουλώσω την εν λόγω υπόθεση επειδή ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Ηγούμενος της Βατοπαιδίου Εφραίμ, θέλουν πάση θυσία να κουκουλωθεί;

Θέτω εν αμφιβόλω δηλαδή, ότι οι καταγγελίες κατά του Ιωσήφ ήτο συκοφαντίες.

Θεωρώ [επίσης] ότι ο θεολόγος εξ Αμερικής κύριος Παναγιώτης Τελεβάντος κάνει άριστη αντιρρητική και δημοσιογραφική δουλειά και πνευματικό έργο για την εν λόγω υπόθεση.

Με προβληματίζει πλέον ιδιαίτερα: ότι οι Βατοπαιδινοί πατέρες εμπλέχθησαν σε ουκ ολίγα σεξουαλικά σκάνδαλα και η άμεση αντίδραση τους σε όλα, ήτο και είναι ότι τραβούν [δήθεν] τον σταυρό του Αγίου Νεκταρίου!

Μα τι «συκοφαντία» πέφτει βρέ παιδάκι μου στους καϋμένους «άσπιλους» και «αμόλυντους» Αθανασιακούς και Βαλτοπεδινούς; 

Μήπως άπαντες είναι Θεόπτες και μεγίστοι Προφήτες; 

Πολύ το αμφιβάλω!

Του Παναγιώτη Π. ΝούνηΠΡΟΣΚΟΜΙΖΩ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ, ΟΠΟΥ Η ΦΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΒΑΛΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ, ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΩΣ «ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου