Translate

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Η ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΛΑΒΕΝ ΧΩΡΑ ΠΡΙΝ 20 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ ΣΕ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ 3-4 ΕΤΩΝ;
Η ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΛΑΒΕΝ ΧΩΡΑ ΠΡΙΝ 20 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ ΣΕ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ 3-4 ΕΤΩΝ;
Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Το Δικαστήριο φαίνεται να καταδίκασε στο πρόσφατο παρελθόν έναν Κληρικό, στηριζόμενο απόλυτα στις «αξιόπιστες» μαρτυρίες ΜΟΝΟΝ του θύματος, χωρίς ΚΑΜΜΙΑ άλλη ενισχυτική μαρτυρία, για μια υπόθεση που εσυνέβη πριν είκοσι (20) χρόνια σε ένα παιδάκι που ήταν μόλις 3 με 4 ετών... προτού κάν πάει Δημοτικό, όπου μετά απο 20 χρόνια ενθυμήθηκε (όλως ξαφνικά!) με την παρότρυνση και υποστήριξη των Δημοσιογράφων και Ψυχολόγων να ξεκινήσουν μια δικαστική διαμάχη και διασυρμόν κατά του Κληρικού πατέρα της όπου ανέλαβε να την μεγαλώσει, ως ορφανό και εγκαταλελειμενο παιδάκι απο τους γονείς του, με οδηγείες του Γραφείου Ευημερίας.

Η μοναδική ενισχυτική μαρτυρία, για την καταδίκη του Κληρικού, για 18 μήνες φυλακή, ήτο μιά [δήθεν] εξειδικευμένη  Ψυχολόγος του θύματος, και η μαρτυρία μιας «αναξιόπιστης» μάρτυρος... την οποία μαρτυρία της το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή , διότι ήτο αντιφατική με τις μαρτυρίες του θύματος, σημειώστε ότι η μάρτυς ήτο μάρτυρας υπερασπίσεως του θύματος και η καλύτερη φίλη και συμμαθήτρια της μακαριστής Έλενας.

[Σ΄αυτό το προειρρημένο σημείο, αντί να απαλαχθεί απ΄ τις κατηγορίες ο Κληρικός, και να «πέσει» η δίκη, εξ αιτίας των αντιφατικών κατηγοριών, η κυρία Δικαστίνα όλως παραδόξως επαρέβλεψε σκόπιμα (;) και ως λεπτομέριες τα εν λόγω διαδικαστικά τραγελαφικά γεγονότα των «κεκλεισμένων θυρών» και εσυνέχισε απτόητη και αδίστακτα να δικάζει τον Κληρικό, μέχρι να τον καταδικάσει.]

Αντιγράφω ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο απο το καταδικαστήριο:

«Το Δικαστήριο ήταν επίσης προσεκτικό στην κρίση του επί της αξιοπιστίας της παραπονούμενης και τη συνακόλουθη καταδίκη του εφεσείοντος, στην απουσία ενισχυτικής μαρτυρίας. Προειδοποίησε κατάλληλα τον εαυτό του σύμφωνα με τα νομολογιακά δεδομένα ότι σε υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων είναι επιθυμητό να αναζητείται ενισχυτική μαρτυρία. Η απουσία της δεν αποστερεί τη δυνατότητα από το Δικαστήριο να καταδικάσει αφού προηγουμένως προειδοποιήσει κατάλληλα τον εαυτό του...» (Δείτε ΕΔΩ).

Συνεπώς, κατά την δική μου φτωχή κρίση, αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι... προσπαθήστε να θυμηθείτε και εσείς τι βάσανα και κακουχίες (αρνητικές αναμνήσεις) περάσατε είτε απο τους γονείς σας είτε απο άλλους συγγενείς σας όταν είσασταν 3-4 ετών, πηγαίνετε σε έναν «πεπειραμένο» και «ειδικό» Ψυχολόγο, βρείτε έναν στόχο για να βγάλετε τα απωθημένα σας, και καταδικάστε έναν αθώο άνθρωπο σε φυλάκιση και σε ισόβειο στιγματισμό απο ολόκληρη κοινωνία, χωρίς άλλην σοβαρήν αξιόπιστην και ενισχυτικήν μαρτυρία, πλύν του Ψυχολόγου σας, μόνον και μόνον για να νοιώσετε την σατανική ΑΥΤΟ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Και αν δεν την νοιώσετε, συνεχίστε την σταυροφορία σας κατά των παπαδιών ή και αλλού, με άλλες αναμνήσεις.... εξλαλλου φαντασία έχουμεν άπαντες  και δή πλούσιαν.

Υπάρχει προηγούμενο δεδικασμένο... και όμως εσυνέβη και αυτό στην Κύπρο! Μια γιαλαντζί καταδίκη τινός Κληρικού, απο μια γυναίκα δικαστίνα, απο μια γυναίκα Ψυχολόγο, και απο ένα κοριτσάκι «θύμα».

Η οργανωμένη εκδίκηση των ζηλόφθονων γυναικιδίων... είναι εδώ.

Χωρίς κάν να αμφισβητηθούν ή έστω να τεθούν εν αμφιβόλω, οι αναμνήσεις και οι μνήμες μιας κοπέλας που ήτο τότε παιδί 3-4 ετών, μιας και εφ΄όσον γνωρίζουμε σήμερα βάσει της επιστήμης της Ψυχολογίας, ότι η ανθρώπινη ΜΝΗΜΗ είναι το πλέον αναξιόπιστο εργαλείο για την (αν)εύρεση της αλήθειας, εθεωρήθησαν a priori ως αληθείς μνήμες.

Οι μνήμες των ενηλίκων  ΕΙΝΑΙ άκρως αναξιόπιστες ενώ [άραγε] των νηπείων και παιδιών είναι ενισχυτικές και άρα αξιόπιστες ως μαρτυρίες για σοβαρό Δικαστήριο; Και όμως αυτό μας αποδεικνύει ότι επισυνέβει με το εν λόγω αμφιλεγόμενο καταδικαστήριο του «παιδοβιαστού» Κληρικού.

Παραπέμπω εις το καταδικαστήριον του Κληρικού το οποίον μετά απ΄ όσα εδιάβασα με κάνουν έτι περαιτέρω σκεπτικιστή και να προβληματίζομαι σοβαρά, για ποιό λόγο άραγε να θεωρηθεί ως αξιόπιστη η μαρτυρία, οι αναμνήσεις και οι μνήμες μιας μεγάλης κοπέλας που τα γεγονότα όπου εξιστορεί έλαβαν χώρα όταν ήτο 3-4 ετών, όπου έπασχε ήδη απο σωρηδόν ψυχολογικά τραύματα,  ενώ στην πορεία έγινε και ναρκωμανής, καθότι έζησε την τραυματική εμπειρία της απόρριψης απο τους γονείς της, περιπλανήθηκε ως ορφανό σε ανάδοχες οικογένειες, έζησε (μέσω πληροφοριών απο την μάνα της) την δολοφονία της γιαγιάς της... κ.ο.κ.;

Αμφιβάλλω εντόνως και εμπόνως, αν με το εν λόγω καταδικαστήριο ο Κληρικός δικάστηκε και καταδικάστηκε, δίκαια, αντικειμενικά, επιστημονικά και αμερόληπτα. Πολύ το αμφιβάλλω. 

Ίσως να είναι καλό η ιερατική οικογένεια, παρ΄ όλην την λεβέντικη και πνευματική αρχοντιά που επιδεικνύει για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, να αποδεχθεί την δικαία και καλή πρόταση και να ανατρέξει και αποταθεί ΚΑΙ στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, μιας και το ζήτημα έχει πάρει και διεθνές διαστάσεις. Ούτως ώστε να κλείσουν εν τέλει τα απύλωτα στόματα του Άδου.

O αιφνίδιος θάνατος του «θύματος» δεν ήτο τυχαίος. Σχετίζεται με την μεγίστη εν Κύπρω σκευωρία. Ούτε είναι τυχαίο ότι και η «έντιμη» δικαστίνα όπου εδίκασε και εκαταδίκασε τον εν λόγω Κληρικό παλεύει σήμερα με τον καρκίνο. Σειρά θα πάρουν, δυστυχώς, και όλοι όσοι σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με την φοβερά συκοφαντική δυσφήμιση και διασυρμό του Κληρικού, δηλ. άπαντες θα φύγουν με πρόωρο και φρικτό θάνατον, παρ΄εκτός και αν μετανοήσουν εμπράκτως και σπεύσουν άρδην στην Αστυνομία  και να  αποκαλύψουν ενυπόγραφα τα πάντα, και  έτσι αποκατασταθεί η πρωτοφανής μεγίστη αδικία, και ομολογήσουν οι εμπλεκόμενοι με κάθε ακρίβεια την σατανική πλεκτάνη που έστησαν εναντίον του παπά και της παπαδιάς.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Πόσο αμερόληπτη και αντικειμενική είναι η «ενισχυτική» μαρτυρία της προσωπικής Ψυχολόγου της μακαρίτισσας όπου καταγράφεται συν τοις άλλοις ότι ανέπτυξαν και δημιούργησαν μια προσωπική φιλική σχέση; Ή μήπως η σχέση τους ήτο καθαρά και μόνο αντικειμενικά σχέση ασθενούς/Ψυχολόγου; Και γιατί δεν κλήθηκαν άλλοι οικείοι φίλοι και συγγενείς μάρτυρες υπερασπίσεως του Κληρικού; 

Η υπόθεση όζει απο πτωμαΐνη και διαβολοκοκαΐνη καθότι βυσσοδομεί απ΄ όπου κι αν την πιάσει κανείς τις αντικειμενικός προβληματιζόμενος, σκεπτικιστής, νουνεχής και σοβαρός άνθρωπος.

Του Παναγιώτη Π. Νούνη