Translate

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΜΟΝΑΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΜΟΝΑΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ
Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Ο άγιος [;] της Ρωσσικής Εκκλησίας Μάρτυρας και Μοναχός Γρηγόριος Ρασπούτιν φίλος προστάτης και στρατηγικός σύμβουλος των Αγίων Μαρτύρων της Οικογένειας των τελευταίων Τσάρων.

Θεράπευε (όπου οι ιατροί της Τσαρικής Οικογένειας απέτυχαν να πράξουν ή μάλλον έτι επιπλέον οδηγούσαν προς το θάνατο το παιδάκι με τις ασπιρινές και τα φάρμακα που του έδιδαν) τον μικρό γιό του Τσάρου Νικολάου τον Αλέξιο όπου έπασχε απο ανίατη ασθένεια.

Ο Μοναχός Γρηγόριος Ρασπούτιν εζήτησε ως στρατηγικός σύμβουλος πνευματικός και φίλος της
Τσαρικής οικογένειας απο τον Τσάρο Νικόλαο να ΜΗ παρασυρθεί και να οδηγήσει την Ρωσσία σε πόλεμο με την Γερμανία, διότι αυτό ήθελαν και οι μεγάλες Δυνάμεις, όπου σκοτώθηκαν εκεί εκατομμύρια Ρώσσοι, και εν τέλει οι Μπολσεβίκοι (και Μασσώνοι μέλη της οικογένειας του Τσάρου) για την αποτυχία του τον εξολόθρευσαν και τον αφάνησαν.

Ο Μοναχός Ρασπούτιν προγνώριζε ποιοί θα τον δολοφονήσουν, και το κατέγραψε σε ιδιαίτερο γράμμα προς την Τσαρίνα φίλη του. Και την
προειδοποίησε μάλιστα, ότι αν τον δολοφονούσαν συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας του Τσάρου, θα επέλθει μετά την άδικη δολοφονία του εντός 2-3 χρόνια και η εξολόθρευση ολοκλήρου της τσαρικής οικογένειας. Όπερ και εγένετο...!

Πως επρογνώριζε τα μέλλοντα ο Μοναχός Ρασπούτιν αφού ήτο ένας ακόλαστος και ανήθικος
πορνοΚαλόγερος; Ο Θεός δίδει προορατικό Χάρισμα και χάρισμα θεραπείας ανίατων ασθενειών σε ανήθικους και ακόλαστους; Στην τελική ο Θεός μας δεν είναι Ηθικιστής, και ως Θεός ότι θέλει κάνει. Εξάπαντος τα Γεροντικά είναι γεμάτο ιστορίες απο ανήθικους «πορνοΚαλόγερους».

Ο μάρτυς Μοναχός Γρηγόριος Ρασπούτιν πρόκειται ίσως για μία ισχυρά αλλά συνάμα και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα πιθανόν ένα μεγάλο θύμα
(κατα)συκοφαντήσεως υπό της αντιτσαρικής προπαγάνδας απο τους σημαντικότατους εχθρούς και ζηλόφθονους φίλους και συγγενείς του Μάρτυρα Τσάρου Νικολάου.

Δέχθηκε πολλές απόπειρες δολοφονίες όπου και επέζησε ως εκ θαύματος.

Όπου εν τέλει συγγενείς του Τσάρου, μαζί με
πράκτορες των Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, τον εδολοφόνησαν με αργό και φρικιαστικό θάνατο. Πρώτα τον επότησαν δηλητήριο μέσα σε γλυκά και στο κρασί... και όλως παραδόξως δεν επέθαινε... ώστε αναγκαστικώς αφού δεν πέθαινε απο το δηλητήριο, άρχισαν να τον δολοφονούν με τα όπλα... και έπειτα τον έπνιξαν και εβύθισαν σε παγωμένη θάλασσα.

Για κάποιο περίεργο λόγο μετά οι Μπολσεβίκοι κατέκαψαν και εξαφάνισαν το λείψανό του, παρόμοιο πράγμα έπραξαν και με τα λείψανα της τσαρικής οικογένειας.

Προφανώς δεν ήθελαν οι αντίχριστοι Μπολσεβίκοι κάποια ημέρα οι Χριστιανοί να τους τιμήσουν ως αγίους και μάρτυρες της Εκκλησίας.

Έχω μελετήσει μερικά δημοσιεύματα στα Ελληνικά, όπου απολυτοποιούν σε υψηλώτατο βαθμό τις σωρηδόν ανηθικότητες και τα δήθεν σκάνδαλα, ενώ καλλιεργούν φαίνεται μεθοδικά μια συκοφαντική και μυθώδη δυσφήμιση για τον Ρασπούτιν, ενώ
ταυτόχρονα δεν βρίσκουν ΕΝΑ καλό και θετικό στοιχείο στην προσωπικότητά του. Μου μοιάζει, ότι σκόπιμα διαστρέφουν σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά του διότι ίσως να ήτο ζωηρότατος Μοναχός εκ φύσεως. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήτο άνθρωπος χωρίς Ουράνια Χαρίσματα. Αλλά το αξιοπερίεργο είναι ότι τα πολυποίκιλα δημοσιεύματα δεν βρίσκουν ΕΝΑ καλό και θετικό για τον χαρακτήρα του. Πράγμα που πρέπει να μας υποψιάζει.

Βέβαια την επάτησαν... διότι η Εκκλησία αποκαλύπτει πάντοτε την Αλήθεια του πράγματος διότι η Κεφαλή της είναι η τω Όντι ΑΛΗΘΕΙΑ όπου καθοδηγεί την Ιστορία της Ανθρωπότητος.

Προτείνω για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει μερικά σημαντικά πράγματα για την ζωή του την εν λόγω ταινία χωρίς όμως να δωθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπική του ζωή διότι οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί ταινιών γνωρίζουν άριστα την τέχνη της προπαγάνδας: https://www.youtube.com/watch?v=zC_5ROBX3H0&t=116s

Του Παναγιώτη Π. ΝούνηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου