Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΙ! Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΔΑΡΙΑ!ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΙ! Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΔΑΡΙΑ!

Του κ. Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Μπακογιάννης δημοσίευσε, στη “Ρομφαία”, άρθρο που επιγράφει “Ο Διάβολος έχει πολλά ποδάρια”, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση.

Σ’ αυτό αναφέρει ότι ο πόλεμος κατά των αιρέσεων πρέπει να γίνεται χωρίς εμπάθεια εναντίον των αιρετικών και των Οικουμενιστών.

Ποιος θα μπορούσε ποτέ να διαφωνήσει με την ορθότατη αυτή διαπίστωση του π. Βασιλείου;

Αλίμονον, αν ο αγώνας εναντίον των αιρέσεων φουσκώσει τα μυαλά μας και νομίσουμε ότι είμαστε σπουδαίοι, απλά και μόνον επειδή κάνουμε το στοιχειώδες καθήκον μας για την πίστη μας. 

Αλίμονον, επίσης, αν η εμπάθεια εναντίον των αιρετικών και των Οικουμενιστών κυριεύσει την καρδιά μας.

Απολύτως ορθή είναι και η διαπίστωση του π. Βασιλείου ότι ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια.

Όντως! Ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια, επειδή μπορεί να μετασχηματίζεται ακόμη και σε φωτεινό άγγελο, για να πλανέσει τους πιστούς. 

Ο π. Βασίλειος επικέντρωσε την προσοχή του μόνον σε δύο τομείς. Τον κίνδυνο να πάρουν τα μυαλά αέρα όσων πολεμούν τον Οικουμενισμό και τον κίνδυνο να μισήσουν τους Οικουμενιστές και τους αιρετικούς.

Ο διάβολος, π. Βασίλειε, μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέρετε.

Μπορεί λ.χ. να βάλει κάποιους, οι οποίοι έχουν ανατραφεί μέσα σε κλίμα που αείποτε χαρακτήριζε έλλειψη διάθεσης Ομολογίας της πίστης μας, να συκοφαντούν τους αδελφούς τους ότι μισούν τους Οικουμενιστές, τους αιρετικούς και τους σχισματικούς, με μοναδικό στόχο να τους αποτρέψουν από τον καλό αγώνα της Ομολογίας.

Μπορεί, επίσης, να τους εξωθήσει να κάνουν κατηχητικό ταπείνωσης και αμνησικακίας στους αδελφούς τους, που αρνούνται να καταθέσουν τα όπλα της Ομολογίας της πίστεως, για να τους αναγκάσουν να σιγήσουν για τον Οικουμενισμό, για να εξασφαλίσουν την εύνοια των ισχυρών. Ο Θεός ξέρει για ποια ανομολόγητα συμφέροντα

Μπορεί, προπαντός, ο διάβολος, π. Βασίλειε, να καθησυχάζει τη συνείδηση του ανθρώπου και να τον εξωθεί, εν ονόματι της ταπείνωσης, να αποβάλει το ομολογιακό φρόνημα ως άσχετο με την πνευματική ζωή.

Το ερώτημα είναι το εξής:

Πάτερ Βασίλειε! Οι αντιοικουμενιστές -ισχυρίζεστε- είναι εγωιστές και εμπαθείς.

Εσείς, βεβαίως, ουκ εστε ώσπερ οι λοιποί των ανθρώπων, ουδέ ως ούτοι οι εμπαθείς και μνησίκακοι και υπερφίαλοι αντιοικουμενιστές.

Για ποιο λόγο, επομένως, δεν ακούγεται η δική σας απαθής, ταπεινή και αμνησίκακη φωνή, ώστε εμείς οι εμπαθείς και μνησίκακοι και εγωιστές να παραδειγματιστούμε πώς να πολεμούμε τον Οικουμενισμό; 

Γιατί, άραγε, οι απαθείς -όπως την σεβαστή Πανοσιολογιότητά σας- δεν ελέγχουν τον Οικουμενισμό και τις αιρέσεις;

Δεν γνωρίζουν ότι ο Κύριος είπε ότι όποιος Τον αρνηθεί ενώπιον των ανθρώπων θα τον αρνηθεί ενώπιον του Πατρός Του του εν τοις Ουρανοίς;

Παρέλκει, άραγε, η Ομολογία της πίστεως; Είναι είδος πολυτελείας; Είναι έργο μόνον των απαθών, των φωτισμένων και των θεούμενων ή μήπως είναι απολύτως υποχρεωτική για κάθε πιστό;

Βεβαίως και έχετε δίκαιο να μας επισημαίνετε τον κίνδυνο να μας πλανέσει ο διάβολος με τον εγωισμό και το μίσος, αλλά ο διάβολος -όπως πολύ ορθά επισημαίνετε- έχει πολλά ποδάρια. Γι’ αυτό μην υποτιμήσετε τον κίνδυνο ο διάβολος να μας πλανά, όταν μας εξωθεί να σιωπούμε όταν “θεός το κινδυνευόμενο” ή ακόμη χειρότερο να καρφώνουμε πισώπλατα τους αδελφούς μας που μάχονται τον καλό αγώνα της πίστεως.

Αναμένουμε, λοιπόν, π. Βασίλειε, να δούμε τα γεμάτα αγάπη, απάθεια και ταπείνωση άρθρα σας εναντίον του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης.

Αν δεν τα δούμε θα μας τυλίξουν μαύρες σκέψεις για τα κίνητρα της συγγραφής του άρθρου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου