Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΟΙ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΕΣ ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

ΟΙ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΕΣ ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

Του Παναγιώτη Π. Νούνη


  • Δείτε το παρακαλώ ολόκληρο απο εδώεδώ και εδώ σε μορφή PDF/DOCS.


ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΛΩΣΕΩΝ (https://web.facebook.com/mesogeas/videos/534090013608606/?hc_ref=ARQMVKNvJB8bP6i6dL1d9n5x1t_rJpohT7LY2reZaoBLmzz1TV9nMLeHwXri6GZGUMw&fref=nf )  ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ» ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ :

Α΄. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ. ΥΠΟΦΩΣΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΚΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΙΕΡΟΚΡΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΜΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΜΟΥ. ΕΚΚΛΗΣΙΑ=ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΙ! Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΝ ΤΗΣ, (ΣΥΝ)ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΙΕΡΑΤΕΥΜΑ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΣΚΟΠΙΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ, ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ, ΕΞΕΔΙΔΑΝ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΙΝΑ ΚΑΚΟΔΟΞΑ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΝΤΑ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ: Η ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΑΜΕΝΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟ ΤΩΝ ΑΡΧΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΤΑΓΩΝ ΚΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΩΣ «ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ» ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ. ΑΚΟΥΣΕ Ή ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΒΙΟΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ! ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΤΗΓΑΝΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΜΙΑΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟ.

ΑΡΑ, ΣΥΝΕΠΩΣ, ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ «ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ» ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΝΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΥΦΗΣ ΙΔΙΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΝΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ, ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ.

Β΄. Ο ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΑΣ ΜΗ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΞΙΟΤΙΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΝΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΚΛΗΡΟΣ και ΛΑΟΣ) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΝΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΜΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑΝ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΣΤΙΚΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

Γ΄. Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΛΗΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΒΙΟΗΘΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΑΛΑΘΗΤΗ ΑΥΘΕΝΤΙΑ, ΩΣ «ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ», ΑΠΟ «ΠΑΝΕΛ ΣΕ ΠΑΝΕΛ», ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ή ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ».

ΔΙΟΤΙ, ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ, ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΗΛΑΔΗ, Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΤΟ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΝ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ, ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΘΕΟΦΟΡΟΥ ΛΑΟΥ) ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ… ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΟΥ (ή ΜΕ ΠΑΡΕΑ) ΠΑΡΑΓΑΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑ «ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ!...  ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; ΜΠΑ! ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.

Δ΄. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ; ΕΠΕΙΔΗ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑΝ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ; ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΩΡΗΔΟΝ ΠΛΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ; ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΤΤΕΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ; ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΔΑΕΙΣ ΠΙΣΤΟΙ ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΙΝΩΝ ΚΑΚΟΔΟΞΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ;

Ε΄. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟΝ ΘΕΤΩ ΤΕΤΟΙΑΣ ΥΦΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ; ΔΙΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ «ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ» ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΝΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ(;!) ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ;

ΣΤ΄. Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΡΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΙΝΩΝ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΦ΄ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ [ΗΘΙΚΗΣ] ΤΟΥ ΜΠΕΝΘΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΖΩΝ ΣΤΙΟΥΑΡΤ ΜΙΛΛ.

Ζ΄. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ (ΔΗΛ. Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ) ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΥΡΕΙ, ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ) ΥΙΟΘΕΤΕΙ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ, «ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ» ΑΠΡΟΫΠΟΘΕΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ, ΑΓΑΛΛΟΜΕΝΩ ΠΟΔΙ, ΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗΝ ΠΡΟΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΟΦΙΣΤΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΣΤΟ ΑΙΡΕΤΙΖΩΝ ΣΧΗΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ=ΕΚΚΛΗΣΙΑ ή ΕΚΚΛΗΣΙΑ=ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ/ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ/ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ.

Η΄. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ, ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΒΙΟ-ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΛΕΧΘΕΝΤΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, Η ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΙΝΟΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟΝ ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ», ΑΠΕΦΑΣΙΣΕΝ, ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ  ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, «ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ». ΔΙΟΤΙ, Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΙΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ  ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ κ.ά. ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΥΝΑΤΑΙ  ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΕΙ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΟΛΛΩ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΑΛΥΤΟΝ.

Θ΄. ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΝ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΛΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΠΟΦΙΛΟ ΚΥΡΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΙΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΝ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ; Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ, Ο ΠΑΦΟΥ, Ο ΜΕΣΣΗΝΕΙΑΣ, Ο ΑΝΘΙΜΟΣ, Ο ΛΕΜΕΣΟΥ κ.ά. ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΩ ΟΝΤΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ;

Ι΄. ΤΕΛΟΣ, Ο ΠΟΛΥ-ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΔΙΚΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΤΑΞΕΝ Ο ΙΔΙΟΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΤΙ (ΔΗΘΕΝ!) ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΟΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΝΕΓΡΑΨΕ ή ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ; ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΙΟΤΙ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΝ ΚΑΛΑ. ΜΑΣ ΑΥΤΟΛΑΝΣΑΡΕΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΙΕΡΟΝ ΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΑΚΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΟΣ. Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΑΦΩΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ!... ΚΑΜΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΛΟΓΙΚΑ: ΕΜΕΙΣ, ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΙΕΡΑΤΕΥΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΓΙΕ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ; ΕΣΕΙΣ ΔΥΝΑΣΘΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ; ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΕΓΚΕΦΑΛΟΝ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ; ΜΗΠΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΑΤΣΟΥΣ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ; ΜΗΠΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΖΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ, ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑΣ (ΠΑΝ)ΕΥΦΫΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΣ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΚ ΤΗΣ ΝΑΣΑΣ; ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ  ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ; Η ΕΝ ΛΟΓΩ «ΣΥΝΟΔΙΚΗ» ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ «ΔΩΡΗΣΟΥΝ» ΤΑ ΖΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ ΕΜΠΡΟΫΠΟΘΕΤΑ ή ΑΠΡΟΫΠΟΘΕΤΑ; Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΧΘΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ; ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΚΑΤΗΧΗΘΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΒΙΟΗΘΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΟΥ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ «ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ» ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ;

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΕΙΚΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Η ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ 100 ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ; Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΑΠΟ 50 ΜΕΧΡΙ 100 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ. ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΣΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΓΙΝΑΝ «ΔΩΡΗΤΕΣ» ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥΣ; ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ «ΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ» ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΙΣΩΣ ΣΥΝΑΓΑΓΟΥΜΕΝ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ή ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ «ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ» ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟΥΣ»;

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΗΧΗΡΑ ΚΑΙ ΡΩΜΑΛΕΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΝΕΟΦΑΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ». ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ; Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ή ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΥΓΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ; Η ΗΘΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ; ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ; Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ;

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟ ΚΟΜΜΑ ΑΚΕΛ ΕΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΙ ΘΕΟΠΑΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΘΕΟΜΑΧΟΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ Η «ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ» ΤΩΝ «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΩΝ»… ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΑΚΕΛΙΚΩΝ, ΕΙΜΕΘΑ ΑΝΕΛΕΗΜΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΟΙ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΛΕΓΟΥΣΙΝ ΤΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕΝ ΕΝΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΝ, ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΚΩΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΣ (ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ κ.ο.κ.) ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ [ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ] ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΕΘΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ (ΑΥΤΟ)ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΟΜΟΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΙΚΟΝ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΥΠΟΔΟΡΟΙΑ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΥΓΟΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΑΣ.


Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου