Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΛΩΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΝΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟΜΑΧΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ


ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΛΩΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΝΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟΜΑΧΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
=====

Λωρίτου Ελένη

“Aπό τις τρύπες των ενδυμάτων σου βλέπω την γύμνια σου”! Η ταπείνωση δεν είναι ταυτόσημη με την ταπεινοσχημία, αλλά είναι κάτι το εσωτερικό που δίνει στον άνθρωπο μία πνευματική “αρχοντιά”. Κατά την ορθόδοξη πνευματικότητα είναι η απάθεια απέναντι στους επαίνους, αλλά και στις ύβρεις και λοιδορίες. Η επίγνωση του ανθρώπου ότι είναι ένα τίποτα μπροστά στο μεγαλείο του Θεού και των Αγίων, μία σύγκριση που τον συνθλίβει και τον τοποθετεί υποκάτω και υπηρέτη πάσης της κτίσεως. 

Ας μην νομίζουμε όμως ότι η πνευματική ζωή στην εποχή μας με τις πολλές αντινομίες και το συνειδησιακό μαρτύριο αφήνει πολλά περιθώρια για την ανάπτυξη και υπερτροφία του “θηρεοειδούς” της υπερηφανείας. Θυρεοειδή ως αυτοάνοσο νόσημα μπορεί να παθαίνει ο ευαίσθητος άνθρωπος από την επιφορά των πειρασμών, αλλά “θηρεοειδή της υπερηφανείας”είναι λίγο δύσκολο για τον πνευματικά αγωνιζόμενο άνθρωπο με ευθύτητα ενώπιον του Θεού. 

Η ευσέβεια χλευάζεται ακόμα και μέσα στο τέμενός της, δηλαδή την Εκκλησία. Πάνε οι εποχές που ο άνθρωπος για να ταπεινωθεί χρειαζόταν να υποκρίνεται τον αμαρτωλό. Σήμερα αρκεί να εργάζεται τις εντολές του Θεού για να χλευάζεται, όχι από τον κόσμο, αλλά από την ίδια την Εκκλησία και τους λειτουργούς της. 

Αντιμετωπίζει τά “χαμόγελα” του Δημητριάδος, τις ψυχιατρικές διαγνώσεις του Θερμού, την από μικροφώνου στοχοποίησή του από τον παπά της ενορίας του ή της επισκοπής του, την αποξένωση των αδελφών. Πάλι καλά που δεν περνά μία κλούβα και με μία ψυχιατρική διάγνωση τύπου Θερμού, να μας συλλαμβάνει και να μας οδηγεί σε ψυχιατρικές κλινικές, μήπως μας θυμίζει κάτι; 

“Δογματική αλαζονεία”! Γιατί αμφιβάλλετε, κύριε Τελεβάντο, ότι αποδίδουν “δογματική αλαζονεία” στους Αγίους και Ομολογητάς της πίστεως, στην σύμπασα εκκλησιαστική Παράδοση, στην Αγία Γραφή; Η ομολογία πίστης στην μοναδικότητα της ορθοδόξου Αληθείας, συνιστά “δογματική αλαζονεία”!!!!

Γι’ αυτούς τους λογους θεωρώ ότι η πνευματική ζωή σήμερα χρειάζεται μία τόνωση και ένα αντιστάθμισμα της γενικής πολεμικής που δέχεται πανταχόθεν, από την υλιστική και άθεη εποχή, αλλά και από μία στο έπακρο εκκοσμικευμένη Εκκλησία. Ο άνθρωπος υπό το κράτος αυτού του ψυχολογικού πολέμου συρρικνώνεται και χάνει την παρρησία και πνευματική ευρωστία του. Όχι! Ο χριστιανός πρέπει να είναι με την καλή έννοια “υπερήφανος” που είναι παιδί του Θεού. Πρέπει να αντανακλά την θεϊκή του υιοθεσία. Είναι ένα πριγκηπόπουλο! Καύχημά μας πρέπει να είναι οι μώλωπές μας που δεχθήκαμε στο σκάμμα της πνευματικής ζωής, οι λοιδορίες και οι χλευασμοί. Φυσικά δεν εννοώ ότι ο Τελεβάντος χρειάζεται μία κάποια “τόνωση”. Οίκοθεν και από τά εσωτερικά του αποθέματα αντλεί αυτή την τόνωση. Έχει επάρκεια εσωτερικών αποθεμάτων, δεν μας μοιάζει καθόλου για ένα “σκιαγμένο”παιδάκι! Κάθε άλλο! Γιατί άλλωστε να είναι! 

Αν π.χ. ο πρωτοσύγκελλος του Δημητριάδος, που μπήκε στην λίστα της οικουμενιστικής επισκοποποίησης, είναι μία μονάδα μέτρησης και αξιολόγησης, ο Τελεβάντος είναι πολλαπλάσιός του σε μέγεθος, πνευματικό ντέ! Βρε δεν σου πάνε οι μεγαλόπρεπες κινήσεις, ταπεινώσου λίγο! Είναι σαν εγώ που είμαι κοντά στο ενάμισυ μέτρο να φορώ τίποτα τακ’νάρες. Τι λες θα μου πάνε; Όποιοι δίμετροι λεβέντες δεχτούνε να οσφυοκάμπτουν για να πάρουν την ευχή του, πρόβλημά τους!

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, λοιπόν, κ. Τελεβάντο, δεν ήμουν φειδωλή στις διατυπώσεις μου, που αφορούν στο πρόσωπό σας. Προσέχω, όμως, στους επαίνους μου να μην λέω και ψέματα, οι έπαινοι να εκφράζουν μία αλήθεια. Άλλωστε, κ. Τελεβάντο, σας οφείλω μία ανταπόδοση της “ύβρεως” των επαίνων. Σκωτζέζικο ντους θέλετε να μας κάνετε; Από την μία ο παπα-Θερμός και από την άλλη εσείς; Πάντως εγώ είμαι ένα καλό κορίτσι. Καθόλου βλήμα και ψώνιο. Θα ήμουν βλήμα και ψώνιο, αν καμάρωνα σαν γύφτικο σκεπάρνι, που ο Τελεβάντος με αναρτά δύο φορές την ημέρα. Καλά δεν γίνεται λίγο λιγότερο, ας πούμε μία φορά στις τρεις μέρες, το δεκαπενθήμερο, τον μήνα; Εσείς είστε ο σερ, εσείς ξέρετε! Η Παναγία να σας φωτίζει να κάνετε με πνεύμα Θεού το λειτούργημα της ηλεκτρονικής εκκλησιαστικής δημοσιογραφίας, που τόσο πολύ βοήθησε να περπατήσουν τα καυτά θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητος. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους αυτούς που ανιδιοτελώς κάθονται πίσω από τα ορθόδοξα ιστολόγια και δίνουν την μαρτυρία της πίστεως. Όσοι κάνουμε τον κόπο να καθήσουμε να συντάξουμε μερικές γραμμές, ξέρουμε τι σημαίνει αυτό από πλευράς κόπου και χρόνου. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ
Παρόλα αυτά και δι’ αυτά, εν Χριστώ αδελφή μου και κυρία Ελένη μου, προτείνω να μη κάνουμε ακόμη καμμία δημόσια εμφάνιση μαζί (όχι βέβαια για το ύψος σας), αλλά για να έχουμε πολλαπλές πιθανότητες να μη συλληφθούμε από τα ασθενοφόρα του «θερμοκέφαλου» παπά που έβγαλε ανά την οικουμένη ψυχοδιαγνωστικό φιρμάνι.

Δεν ξέρω αν ακόμη τα ασθενοφόρα συλλαμβάνουν ακόμη ψυχικά ασθενείς με τον λεγόμενο ζουρλομανδύα.

Αν τυχόν και βγει ο παπαΘερμός ή ο Δημητριάδος Αρχιεπίσκοπος μας βλέπω και τους τρεις στο Δαφνί... με αρχιεπισκοπικό διάταγμα!

Λωρίτου Ελένη
Σκέτο σενάριο τρόμου, αν συνωμοτήσουν όλοι οι
αστερισμοί εις βάρος μας και γίνει το αποτρόπαιο, δηλαδή αν γίνει ο Δημητριάδος Αρχιεπίσκοπος. Συνέπεια αυτού θα είναι, Δημητριάδος να γίνει ο περί ου ο λόγος. Μαμά μου! Καλύτερο το Δαφνί θα έχουμε και παρέα, θα πηγαίνουμε και βόλτες στην περίφημη μονή Δαφνίου. Τζάμπα ξενοδοχείο αστέρων όσων μετράμε στον ουρανό και τρία γεύματα. Θα απολαμβάνουμε ένα από τα πιο γλυκά και ήμερα Αττικά τοπία! Πού τέτοια τύχη να μας πάνε στο Δαφνί! Μήπως πρέπει ήδη να αρχίσουμε να το παίζουμε λίγο τρελλούτσικοι .....

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ
ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΟΥΛ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥ. ΚΑΙ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΝΟΜΑΤΟΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΑΙ ΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΒΩΝΑ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.

Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΑΜΒΩΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ, ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ/ΘΕΟΛΟΓΟ ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΑΜΕΣΩΣ, ΕΠΙΣΗΣ, ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝ ΜΕΡΕΙ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝ ΜΕΡΕΙ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΒΙΟΥ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ, Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ: ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΩ ΤΩ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΩ ΤΡΟΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ;

ΩΦΕΙΛΕΝ Ή ΟΧΙ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΠΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΣ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ ΖΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΑΓΙΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΡΠΟΣ ΑΚΑΤΑΣΙΓΑΣΤΗΣ ΦΛΥΑΡΙΑΣ 'Η ΚΑΙ ΕΞ ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΑΣ;

ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥ, ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΔΙΔΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ; ΜΑ ΓΙΑΤΙ;

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΠΟΨΙΝ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΠΕΣΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΣΑ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ Ο ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ;

ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΖΗΤΗΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΒΩΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ, ΒΛΑΚΕΙΕΣ, ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΑΧΕΩΣ ΤΗΝ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΙΜΑΝΤΗ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ...

Παναγιώτης Τελεβάντος
Ναι αγαπητέ κύριε Νούνη,

Αυτό που κάνει είναι αχαρακτήριστο και η συμπεριφορά του είναι συμπεριφορά ιερέως της αισχύνης. Γι' αυτό και έβαλα ως λογότυπο το shame on you σε όσες αναρτήσεις τον αφορούν.

Ο Χριστός, όμως, μας έδωσε εντολή να πολεμούμε τις αιρέσεις χωρίς να μισούμε τους αιρετικούς και τους Αγιομάχους.

Γι' αυτό όσες κακοδοξίες κηρύξει ο εν λόγω κληρικός θα τις ελέγχω, επειδή αυτό είναι το χρέος μου, αλλά δεν πρόκειται να τον διαπομπεύσω επώνυμα.

Να προσευχηθούμε όλοι ο Χριστός να τον ελεήσει για να ξεφύγει από τα πλοκάμια τις κακοήθειας και της Αγιομαχίας που βρίσκεται τώρα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ
Καλά κάνετε κ. Τελεβάντο μας, προσευχόμαστε από
την πρώτη στιγμή να συνέλθει ο εν λόγω κληρικός, δώστε του μερικές ευκαιρίες ακόμη, μπορεί να παραπλανήθηκε ο ταλαίπωρος από άλλους ιερείς ἤ και μητροπολίτες.

Μη ξεχνάτε ότι έκανε κατάχρηση πνευματικής εξουσίας και εκήρυξε από θέση ισχύος και δη από άμβωνος ενώ εσείς γράφετε από μια προσωπική σελίδα που την μελετούν μερικές χιλιάδες αναγνωστών.

Στείλτε του ένα δωράκι με αγαπητική αφιέρωση την επόμενη φορά το θεόπνευστο βιβλίο του «αταπείνωτου» Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ».

Αν φιλοδοξεί, όμως, να γινεί επίσκοπος και κάνει αυτά τα μασκαραλίκια από σκοπιμότητα, πρέπει να τον στηλιτεύσετε ονοματιστικά, κ. Παναγιώτη μου, για να τον παραλάβουμε και εμείς στην πορεία.

Τα ζιζάνια και οι αγκάθες πρέπει να πετσοκόβονται ριζιδόν!

Ελπίζω μόνο να μη έχει θράσος και αναίδεια και επαναλάβει από πείσμα τα ίδια σε επόμενα δημόσια κηρύγματά του...


Παναγιώτης Τελεβάντος
A! Δεν πρόκειται για άγαμο κληρικό, κύριε Νούνη, αλλά είναι άνθρωπος που εκτελεί εντολές άνωθεν.

Με τις βλασφημίες του εναντίον των Αγίων, όχι μόνον βολεύεται με τους νυν διοικούντες, αλλά κάνει και παραγωγική επένδυση για τα δικά του ιδιοτελή συμφέροντα με την αυριανή ηγεσία.

Αυτό που πρέπει να τον προβληματίσει, όμως, είναι αν ο Χριστός συνευδοκεί με τις βλασφημίες του εναντίον των Αγίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου