Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΑ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΓΙΟΣΑΒΑΪΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΝ


Ο ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑΣ π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΠΡΩΗΝ ΑΓΙΟΣΑΒΑΪΤΟΥ) Σ΄ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ. 
(Η εν λόγω φωτογραφία είναι με τον Τίμιον και Ζωοποιόν Σταυρόν στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου το 2015)

ΔΙ΄ΕΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗ
Ο ΠΑΠΑ-ΘΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΔΙΕΞΗΓΑΓΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ-ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (9/10/17- 14/10/17) ΣΤΑ ΕΝ ΚΥΠΡΩ ΑΝΔΡΩΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΛΗΡΟΥ-ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΔΟΞΩΝ ΑΠΟΦΑΝΣΕΩΝ ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ «ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝ ΑΔΙΚΩ ΔΙΩΓΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΑΝΘΙΜΟΥ.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ, ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΝΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ζ.
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ». (Π.Π.Ν.)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΦΑΛΑΓΓΙΩΤΙΣΣΗΣ

ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΦΑΛΑΓΓΙΩΤΙΣΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟΝ, ΟΠΟΥ Ο ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΗΣ ΠΑΠΑ-ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΓΙΟΣΑΒΑΪΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΝΩΣ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ. 

Ο εκ Λαρίσσης Μοναχός Επιφάνιος Σταυροβουνιώτης μετά των Θεσσαλονικέων πατέρων στο Αρχονταρίκι της ι. Μονής Σφαλλαγιωττίσης.

Ο Μοναχός Ιλαρίων Σταυροβουνιώτης μετά τινών Μοναζουσών της ιεράς Μονής Σφαλαγγιωτίσσης.
Ο Μοναχός Ιλαρίων και ο Μοναχός Επιφάνιος  συνόδευσαν τον π. Θεόδωρον Ζ. και τον Μοναχό Σεραφείμ Ζ.  σε πάμπολλα εν τη Κύπρω προσκυνήματα. Οι εν λόγω αδελφές ευλαβούνται πάρα πολύ τον Γέροντα Αθανάσιον Σταυροβουνιώτην, αλλά δεν παρέλειψαν να εγκωμιάζουν μέχρι τρίτου ουρανού και τον οικείο Μητροπολίτην μας τον Λεμεσού  Αθανάσιον Μαχαιριώτην. 
Οι Μοναχές έλυσαν πάμπολλες θεολογικές απορίες τους περί του ζητήματος της Οικουμενικής Κινήσεως, της Ιεράς Αποτειχίσεως και περί των κακοδόξων αποφασισθέντων του Κολυμπαρίου. (Π.Π.Ν.)

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΖΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΦΑΛΑΓΓΙΩΤΙΣΣΑΣ.

Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΦΑΛΑΓΓΙΩΤΙΣΣΗΣΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», ΚΑΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΕΝ ΚΥΠΡΩ ΙΕΡΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ  ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ, ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ.
Μοναχές της Ιεράς Μονής Σφαλαγγιωτίσσης,
κατήγγηλαν και εζήτησαν καλοπροαίρετες εξηγήσεις 
από τους Μοναχούς της Σταυροβουνιώτικης Αδελφότητος, 
για το εν λόγω συγκεκριμένο πλανημένο και σχισματικοαιρετικό  «Ζηλωτικόν» περιοδικό
τινών «ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ»,
 διότι εκατέγραψεν φοβερές ανακρίβειες, φρικτά ψεύδη και συκοφαντίες
 έναντι του αγίου Γέροντος της Ι.Μ. Σταυρουβουνίου Αρχιμανδρίτου Αθανασίου Σταυροβουνιώτη.
Οι Μοναχές της Σφαλαγγιώτισσας, φαίνεται, ότι έχουν γνήσιο Καλογερίστικο πνεύμα, όπου τους μετεφυτεύθην υπό της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, διότι έχωσιν μιάν καλήν ανησυχίαν για τα ζητήματα της Πίστεως, όπως κάμνει συστηματικά ο υπέργηρος πλεόν και άγιος Καθηγούμενος ο Γέρων Αθανάσιος της ι.μ. Σταυροβουνίου.

Η πρώτη φωτογραφία και το σχόλιον της, αποδεικνύει τον ορκισμένον αρχι-Οικουμενιστήν Ηγούμενον Κύκκου και Μητροπολίτη Τηλλυρίας  κ. Νικηφόρον, ότι πράγματι, αντικανονικώς, ραντίζει και επιχύνει νερό, αντί να βαπτίζει ορθόδοξα δια της τριπλής βυθίσεως σε νερόν. Ένα πρωτόγνωρο και φραγκοΛατινικό θέσμιο όπου άρχισε καιρό τώρα να επισυμβαίνει, κακώς-κάκιστα, και στην Εκκλησία της Κύπρου.

Ο Γέρων Καθηγούμενος Αθανάσιος ο Σταυροβουνιώτης μετά της στουδιτικής αδελφότητος αυτού, αναντίρρητα αγνοούσαν τις εν λόγω θλιβερές πληροφορίες περί των οικουμενιστικών ασχημιών του Αρχιεπισκόπου της Φινλανδίας.  Ο Γέρων Αθανάσιος έχει αποδείξει εμπράκτως με τους διαχρονικούς αγώνες της Μονής του, ότι διενεργεί Ομολογιακές μαχητικές και αντιρρητικές ενέργειες κατά του Παπισμού και κατά του Οικουμενισμού, πολλώ μάλλον και έναντι του δόλιου «Ζηλωτισμού».
Παράλληλα τηρεί με αγαπητική ευλάβεια και θεϊκή αμεροληψία την αρετή της φιλοξενίας για τον πιό υψηλά ιστάμενον στην Ιεραρχίαν μέχρι τον τελευταίο πιστό ή και άπιστον. 

Απόδειξη τρανή, ότι οι αντι-Οικουμενιστές Σταυροβουνιώτες πατέρες δεν έχωσι φανατισμόν. 
Οι διαφωνίες σε ζητήματα Πίστεως δεν πρέπει να ψυχραίνει την εν Χριστώ αγάπην μεταξύ των αδελφών και των εχθρών. 
Μετά την ψευδοΣύνοδον του Κολυμπαρίου, μάλιστα, εφιλοξενήθησαν  ο αρχι-Οικουμενιστής Πατριάρχης της Σερβίας και ο Ηγούμενος Εφραίμ ο Βατοπαιδινός μετά της συνοδείας αυτών καθώς κ.ά φιλοΚολυμπαριστές και φιλοΟικουμενιστές. 
Αυτό όμως δεν σημαίνει ποσώς, ότι ο αρχηγέτης του αντιΟικουμενιστικού αγώνα εν Κύπρω ο  Γέρων Αθανάσιος Σταυροβουνιώτης,  ή το Ηγουμενοσυμβούλιον της Μονής του ή και σύσσωμη η Αδελφότητα του ότι άλαξαν θεολογικόν προσανατολισμόν και συντάσσονται με τις κακόδοξες αποφάσεις των αρχι-Οικουμενιστών. Άπαγε της φαιδρής ασυναρτησίας για όποιον αφελήν ή ανόητον νούν καλλιεργεί τέτοια θεοστυγή φληναφήματα. 
Οι Σταυροβουνιώτες πατέρες παραμένουν σταθεροί ακλόνητοι και προσηλωμένοι, πολεμικά και προσευχητικά, κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού.
Πρόκειται καθαρά, στο προειρημένο κείμενο, για μια συκοφαντικήν δυσφήμιση και μεγάλο ψευδολόγημα κατά του Γέροντος Αθανασίου Σταυροβουνιώτη, ότι δήθεν ευχαρίστησεν τον Αρχιεπίσκοπον Λέοντα δια τις φιλοπαπικές και κακόδοξες ενέργειές του.
Έτσι τους είπε ο αρχαίκακος Διάβολος να γράψουν, για να διαβάλουν έναν γνήσιον Φίλο του Θεού.
Ως εκ τούτου, για να αντιληφθείτε αξιότιμοι αναγνώστες/τριες μας την ζοφερή πλάνη των σχισματικοαιρετικών «ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ» ο εν λόγω και νυν Αρχιεπίσκοπος της Φινλανδίας Λέοντας πώς είναι δυνατόν να αφορίσθην από Συνόδους του 16ου αιώνα;
Έκανε περιοδεία BACK TO THE FUTURE?
Ο Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας κ. Λέοντας, αν και Κολυμπαριστής ή αρχι-Οικουμενιστής, παραμένει κανονικά ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Φινλανδίας, ιερουργεί έγκυρα Μυστήρια, μέχρι το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Φινλανδίας να του διακόψουν το Λειτουργικόν μνημόσυνο και να αντιδράσουν ειρηνικώς κατά των κακόδοξων ενεργειών του.
Μιλάμε ότι η φαντασία των «ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΩΝ» οργιάζει κυριολεκτικώς... κρίμας που ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν τους πετάει όλους αυτούς με τις κλωτσιές εκτός του Αγίου Όρους.
Mιλάμε ότι οι νόες των σχισματικών είναι εκτός χωροχρονικής πραγματικότητος. Ο Λέων, δήθεν αφορίσθη προτού κάν γεννηθεί και προτού κάν γινεί Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας...!
Εικάζω ή μάλλον είμαι βέβαιος ότι τα κατσίκια του Μάτσου Πίτου θα πλαντάξωσι στο γελόκλαμα. (Π.Π.Ν.)