Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ

Του Παναγιώτη Π. Νούνη


Το επόμενο σχόλιο μας που θα διαβάσετε γράφτηκε προ ημερών μέσα στο πλαίσιο της καταπελτώδους αναρτήσεως και σχολιογραφίας του θεολόγου κ. Παν. Τελεβάντου, κατά των νεοΒατοπαιδινών, με τίτλον: Η ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, http://panayiotistelevantos.blogspot.com.cy/2017/11/blog-post_65.html .

Επιβεβαιώνω, δυστυχώς, τα όσα σημειώνει ο κ. Παν. Τελεβάντος με την εξής επιπρόσθετη αναφορά: Ο άγιος Λεμεσού εις κόντραν (και επιπρόσθετα για να αρέσει στις Μασσωνικές Στοές της Κύπρου, ώστε να τον προωθήσουν -οι εν Κύπρω Μασσώνοι- άρδην, ιδίως μετά τις Προεδρικές εκλογές, και να τον οδηγήσουν μετά βαΐων και κλάδων στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και Θρόνο) των όσων αντιρρητικά σημειώνουμεν κατά του αρχιΟικουμενιστού και αρχιΜασωνιστού Οικουμενικού Πατριάρχη Μελετίου Μεταξάκη, αναδημοσιεύει, συστηματικά,  αποσπάσματα από το «ιστορικό» βιβλίο του π. Σωφρόνιου Μιχαηλίδη στο περιοδικό της ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ώστε να τον καταστήσει αθώον παντώς Οικουμενιστικού κρίματος (π.χ. ο Μεταξάκης αναγνώρισε την ιερωσύνη του Αγγλικανισμού, δημιούργησε και επέβαλλε το σατανικό Σχίσμα (1923-24) μεταξύ Παλαιοημερολογιτών και Νεοημερολογιτών κ.ά. πολλά, το οποίον πρώτο καταγράφεται ιδιαίτερα και στο βιογραφικό του στην Ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου) έμπροσθεν του Χριστεπώνυμου πληρώματος των  Λεμεσσιανών.

Αλλά εμείς οι Λεμεσσιανοί, έστω ολίγοι, αποφασίσαμε να σταματήσουμεν να εισπνέουμεν χαϊβαΐνην και να τρώμεν κουτόχορτον made in Valtopedion.

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Λεμεσού, αποστέλνει τους επίλεκτους Κληρικούς του να μαθητεύουσουν σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα στον αρχιΟικουμενιστή και αρχιΜασσωνιστή Καθηγητήν Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας Μητροπολίτην Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα Νανάκη, ο οποίος επίσκοπος Καθηγητής μας, αφιέρωσε ολόκληρην την ζωή του να αθωώσει πάση θυσίαν τον θεομπαίκτην (αυτός και αν ήτο και είναι ο είς και μόνος θεομπαίκτης κ. Τελεβάντο μου) Οικουμενικόν Πατριάρχην Μελέτιον Μεταξάκην και τον αντίχριστον αρχιΘεομπαίκτην πλύν «τίμιον» ψευδοΛογοτέχνην Νίκον Καζαντζάκην.

Ο Λεμεσού μάλιστα, δειλιά ωσάν φοβισμένο γατάκι έμπροσθεν της κλίκας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, και τον υποσκάπτει με κάθε μέσω κάθε τρίς και λίγον. Βέβαια, στην Κύπρον ως γνωστόν, άρχισε, λέγεται, ένας υπόγειος προεκλογικός αγών για τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, οι οποίες θα λάβουν χώρα μετά τις Προεδρικές...!

(Μας επιβεβαιώνουν το εν λόγω εκκλησιαστικό παρασκήνειο μέχρι στιγμής δυό με τρείς Μοναστικές Κοινότητες, χωρίς να σχετίζεται η μια με την άλλη, και δεν πρόκειται για εικασία του γράφοντος).

Μόλις προχθές έμαθα, ότι ο Λεμεσού ήθελεν πάση θυσία να συλλειτουργήσει, τήν σήμερον (4 Νοεμβρίου 2017), στο σαρανταήμερον («συμφιλιωτικόν μνημόσυνο» μετά της Κοινότητος χωριού Βάσας, διότι ο παπαΞενοφών υπεστήριζε πρό του 1974 τον μακαριστόν Μητροπολίτην Πάφον Γεννάδιον, ο οποίος Γεννάδιος με άλλους μητροπολίτες διέκοψαν το μνημόσυνον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου κ.λπ.) μνημόσυνον του παπα-Ξενοφών Γιάγκου (κατά σάρκα πατήρ τού γνωστού εν Θεσσαλονίκει ερωτολόγου νεοΝικολαΐτη π. Βαρνάβα Γιάγκου και του Κολυμπαριστή Κανονολόγου κ. Θεοδώρου Γιάγκου) με τον ανεπρόκοπον συμφοιτητήν σας τον άγιον Προικοννήσου κ. Ιωσήφ (ο οποίος γράφων κατά το παρελθόν, επιβεβαιώνω και πάλιν, τις σοβαρότατες καταγγελίες σας ως αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς, ότι ο ανεΠρο(ι)κονήσου ξεκατινάζει και (ιερο)κατακρίνει στο πί και φί ή και στο δευτερολόπτον  Κληρικούς και Λαϊκούς θεολόγους με τα χειρώτερα λόγια) αλλά ο Λεμεσού «έφαγε πόρτα» από τον νύν Μητροπολίτην Πάφου κ. Γεώργιον, διότι του διεμήνυσεν πολύ ορθά ο δεύτερος, ότι η Βάσα Κοιλανίου είναι μητροπολιτική επαρχία της Πάφου και ως εκ τούτου έχει κυρίαρχον Μητροπολίτην, και δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του Λεμεσού στο Μνημόσυνο του παπα-Ξενοφώντος.

Βέβαια, [υποθέτω] τον Λεμεσού θα τον ήθελαν παρόν οι αδελφοί Γιάγκου... [ενώ ο Πάφου δεν τον ήθελε να παραστεί, συνεπώς] οι αδελφοί Γιάγκου έφαγαν ισχυρόν σκαμπήλι, καθότι οι αδελφοί Γιάγκου απεφάσισαν να εκτοπίσουν και να καταδικάσουν και να καθαιρέσουν πάση θυσία των ιερώς Αποτειχισθέντα παπαΘόδωρον Ζήσην.

Άλλες πληροφορίες μας ανέφεραν ενώποιον μαρτύρων, ότι (συγχωριανός) ο εκ Βάσας και θεολόγος φίλος του Καθηγητού κ. Θεόδωρου Γιάγκου, επικοινώνησε μαζί του και του τα έψελνε ένα χεράκι, όταν έγινε πρό καιρού εκείνη η αντιπαράθεση με τον σεβ. Ναυπάκτου κ. Ιερόθεον.

Αυτά [κ. Παν. Τελεβάντο] από το πολεμικό μέτωπο της νήσου των «αγίων»...

Του Παναγιώτη Π. Νούνη


ΠΗΓΗ: Ιστολόγιον «PANAYIOTIS TELEVANTOS»,  http://panayiotistelevantos.blogspot.com.cy/2017/11/blog-post_65.html