Translate

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ, Η ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥΗ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Του κ. Παναγιώτη Τελεβάντου
===== 

Οι παρεμβάσεις του ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη στο διαδίχτυο έχουν τρεις αρετές:
1.) Παρακολουθεί τα πάντα και έχει εξαιρετική ενημέρωση της επικαιρότητας την οποία καθιστά κοινωνό σε πολλούς ιστολόγους και τους βοηθά έτσι να ασχοληθούν με φλέγοντα θέματα.
2.) Έχει ορθότατες θεολογικά θέσεις απολύτως σύμφωνες με την ορθόδοξη πίστη για όλα τα θέματα. Οι θέσεις του είναι ορθόδοξες αλλά και ισορροπημένες. Ποτέ δεν εκτρέπεται σε ακραίες καταστάσεις και ποτέ δεν μιλά με υβριστικό τρόπο. Έχει την παρρησία να λέγει τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά κήδεται του συμφέροντος της ψυχής του και του συμφέροντος της Εκκλησίας.
3.) Έχει το λίαν δυσεύρετο -αλλά τόσο αναγκαίο- χάρισμα να λέγει λίγα για να εκφράσει πολλά.

Γι’ αυτό -δικαίως- η προσοχή που απολαμβάνει ο σχολιασμός του είναι μεγάλη.

Σε πρόσφατο σχόλιό του, που έγραψε για την παράθεση άρθρου του κ. Γιαγκάζογλου για το μάθημα των θρησκευτικών από την Βατοπαιδινή “Πεμπτουσία”, αναφέρει: 

“Καλά, η βατοπαιδινή ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ δεν γνωρίζει το διαβρωτικό ρόλο του ηγουμένου της επιχειρήσεως της αφύσικης και εκτρωματικής μεταλλάξεως του μαθήματος των Θρησκευτικών;
Προφανέστατα ναι!
Και όμως, σκανδαλωδώς τον προβάλλει όπως και το γνωστό και μη εξαιρετέο και φιλο-καζαντζακικό Σταμούλη!
Πάτο δεν έχει ο κατήφορός τους!”

Όχι γιατρέ μου! Ο κατήφορός τους δεν έχει πάτο. Ούτε και θα αποκτήσει αν δεν καταδικαστεί συνοδικά ως κακόδοξος ο πλανεμένος και Θεομπαίκτης Γέροντάς τους Ιωσήφ Βατοπαιδινός το άρρωστο πνεύμα του οποίου εκφράζουν με τον όλο βίο και την πολιτεία τους. 

Όσοι δεν γνώρισαν από κοντά και από την καλή τον μακαριστό Ιωσήφ είναι ενδεχόμενο να θεωρούν την κρίση μου καρπό εμπάθειας και ακρισίας. Αυτοί που ξέρουν από κοντά τον αείμνηστο συνειδητοποιούν ότι αυτή δυστυχώς είναι η θλιβερή πραγματικότητα.

Τα ίδια ρεζιλίκια με τον π. Εφραίμ και το Βατοπαίδι παρατηρούνται και στη Μητρόπολη Λεμεσού. Με την εξής διαφορά! Ο Πανιερώτατος Λεμεσού είναι πανέξυπνος και προπαντός παμπόνηρος. Γι’ αυτό και ξέρει να κρύβεται ώστε πολλοί ευσεβείς καλόπιστοι άνθρωποι τον εκτιμούν ως ζώντα Άγιο και ενάρετο επίσκοπο. Φυσικά αυτοί που ξέρουν την αληθινή εικόνα του Πανιερώτατου κουνούν με θλίψη το κεφάλι.

Έχουν κάνει τη θεομπαιξία επιστήμη και στη Λεμεσό και στο Βατοπαίδι, δίνουν βήμα σε νεωτεριστές και Οικουμενιστές να προάγουν τις θέσεις τους και έχουν καταστήσει τη Μητρόπολη Λεμεσού και τη Μονή Βατοπαιδίου κέντρα δημοσίων σχέσεων

Ορισμένοι που υπολήπτονται τον Πανιερώτατο Λεμεσού μπορεί να παραξενευτούν με όσα έγραψα πιο πάνω ή να τα θεωρούν καρπό εμπάθειας και ακρισίας. 

Θα δώσω ένα παράδειγμα για να τους βοηθήσω να αντιληφθούν την αλήθεια του πράγματος.

Η Μητρόπολη Λεμεσού εξέδωσε την ιστορία της Μητροπόλεως, που συνέταξε ο ιερομόναχος Σωφρόνιος Μιχαηλίδης. Στην ιστορία αυτή ο υιός της Γεέννης του Οικουμενισμού -Μελέτιος Μεταξάκης- εκθειάζεται μέχρι τρίτου ουρανού.!!!

Μόλις αντελήφθηκα το μέγεθος του ανοσιουργήματος έγραψα πολύ σκληρή -όχι όμως υβριστική- κριτική για την προβολή ενός νεωτεριστή, Οικουμενιστή και πιθανότατα μασώνου Πατριάρχη και παρακάλεσα να αποσυρθεί το βιβλίο ή να γίνει δεύτερη έκδοσή του για να παρουσιαστεί ο Μεταξάκης στις αληθινές τραγικές του διαστάσεις.

Το αποτέλεσμα; Ο Πανιερώτατος Λεμεσού επανεξέδωσε την ιστορία της Μητροπόλεως του χωρίς καμία διόρθωση.

Αφήνω στην κρίση του αναγνώστη το συμπέρασμα για το ποιος στην πραγματικότητα είναι ο Πανιερώτατος Λεμεσού και ποια είναι η στάση του έναντι του Οικουμενισμού και των νεωτερισμών.

ΠΗΓΗ: Ιστολόγιον «PANAYIOTIS TELEVANTOS»,