Translate

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, Η ΙΕΡΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
Η ΙΕΡΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Π. Νούνη


Στ΄ ΜΕΡΟΣ


Στην Εκκλησία της Ρουμανίας μέχρι στιγμής, οι ίδιες πληροφορίες μας λένε, ότι έχωσι διενεργήσει διακοπή του Λειτουργικού Μνημοσύνου και ιερά Αποτείχιση κατά του
Αρχιοικουμενιστού Πατριάρχου της Ρουμανίας σχεδόν τριάντα έξι (36) Κληρικοί όπου τους ακολουθώσι χιλιάδες λαού. Ο κύριος λόγος της ιεράς Αποτειχίσεως των αδελφών εκ της Ρουμανίας, είναι: η συμμετοχή, η αποδοχή και η αναγνώριση των κακοδόξων αποφάσεων της Ληστρικής Συνόδου της Κρήτης υπό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Το Πατριαρχείον της Ρουμανίας, δυστυχώς, γράφει με τα μελανώτερα χρώματα, την χειρίστου είδους (αντι)
Εκκλησιαστική του Ιστορία, διότι προέβει σε αντικανονικές και παράνομες καθαιρέσεις των ιερώς Αποτειχισμένων Κληρικών του. Απώτερος στόχος και σκοπός των ρουμάνων πατριαρχικών Οικουμενιστών είναι, να καταπνίξωσι, πάση θυσία το αντιΟικουμενιστικό Κίνημα της ιεράς Αποτείχισεως εν γή των Ρουμάνων. Θα τα καταφέρωσι άραγε; Πολύ το αμφιβάλω!

Το εκπληκτικόν είναι, όσο προσπαθούν να καταπνίξωσι την Εκκλησιαστική και αγία ανυπακοή των Ρουμάνων, άλλο τόσο
εξαπλώνεται, και επεκτείνεται η ιερά Αποτείχισης και η αγία εκκλησιαστική ανυπακοή του Χριστεπώνυμου πληρώματος. Διότι, επιπρόσθετες σημαντικές πληροφορίες, περί της Εκκλησίας της Ρουμανίας, μας λένε, ότι: επίσης εφτά (7) ιερά Κοινόβια-Μοναστήρια και Σκήτες έχωσι διενεργήσει την ιερά Αποτείχιση.

Η Εκκλησία της Ρουμανίας, το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, διενεργώσι, ακάθεκτοι και αμετακίνητοι την ιερά Αποτείχιση και πληρώνουσι το όποιο τίμημα. Σε άλλες τοπικές Εκκλησίες, υπερισχύει, κυρίως, το φοβικό σύνδρομο, η δειλία, η ηττοπάθεια, η άθεος σιωπή και ο άνομος συμβιβασμός μετά των οικουμενιστών Προκαθημένων.

Ο ρουμανικός Μοναχισμός, δηλ. οι δυνάμεις εκείνες των «Ειδικών Δυνάμεων» του Ησυχασμού βρίσκονται εν τη Ρουμανία στην πρώτη γραμμή. Ενώ στην Κύπρο και την Ελλάδα, διατείνονται ή υποκρίνονται, μάλιστα εκλεκτές
διοικήσεις τινών ιερών Κοινοβίων, ότι δεν τους αφορά το ζήτημα. Η εκκοσμίκευση του Ησυχασμού, ένας χλιαρός Μοναχισμός για τα ζητήματα της Πίστεως, είναι και το τελικό θανατηφόρον κτύπημα κατά της Οικουμενικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Οι Ρουμάνοι, οι Γεωργιανοί, οι Μολδαβοί, οι Βούλγαροι κ.ά. ας το ομολογήσουμε τέλος πάντων, μας παραδίδουν πράγματι ορθόδοξα κατηχητικά μαθήματα γνησίου Ευαγγελικού Ησυχασμού και ορθοδόξου ήθους, αλλά και ακριβούς Ομολογίας Πίστεως, σύμφωνα με την Πατερική Θεολογία της Εκκλησίας.

Ο αιρετίζων Προκαθήμενος της Ρουμανίας, θα το μετανοιώσει
πικρά πάρα πολύ το γεγονός, όπου διέσυρε και υπέσκαψε το τοπικό πατριαρχείο του, και δη όταν  έσυρε ολόκληρη την Εκκλησία της Ρουμανίας δια της ληστρικής βίας στον δυσσώδη βόθρο του Οικουμενισμού. Και όλα αυτά, τα διενήργησε, για την εωσφορική (μωρο)φιλοδοξία του να φιλοξενήσει μία δεύτερη «Πανορθόδοξη Σύνοδο» στην Ρουμανία.

Ιδού αδελφοί και πατέρες, ποιοι ακριβώς διενεργώσι έριδες,
φατρίες, φιλονεικίες, ανταρσίες, σχίσματα, παρασυναγωγές και (δι)αιρέσεις μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας. Οι ψευδεπίσκοποι και ορκισμένοι Αρχιοικουμενιστές Πατριάρχες, Αρχιεπισκόποι και Μητροπολίτες, όπου υποστηρίζωσι, διά το άνομο ψευδο-φιλάδελφον εαυτούς και αλλήλους στο βούρκο της πολύ-αιρέσεως του νεοΓνωστικισμού και νεοΣυγκρητισμού.

Ειδικά σ΄αυτό το σημείο να ενημερώσετε παρακαλώ και τον σεβασμιώτατο Λεμεσού κ. Αθανάσιο καθώς και τον Ηγούμενο Εφραίμ τους νεοΒα(λ)τοπεδινούς πατέρες μας, όπου είναι και οι κατ΄εξοχήν φλύαροι και κακολογώτατοι πεπλανημένοι
προπαγανδιστές της Ληστρικής Συνόδου εν τη Ρουμανία και στη οικουμενική Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία. Ο μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, διενεργεί, θεόστραβη «υπακοή» εκ σατανόπνευστης αδιακρισίας στον φίλο του Αρχιεπίσκοπο Ιασσίου και Μητροπολίτη Μολδαβίας (της Ρουμανικής Μολδαβίας) κύριο Θεοφάνη, ώστε να αναχαιτίσωσι, αμφότεροι, τις ιερές Αποτείχισεις, κατά των οικουμενιστών Ρουμάνων Μητροπολιτών.

Ο «παραδοσιακός» (γράφτε: συντηρητικός ή και νεωτεριστής) Λεμεσού και ο Καθηγούμενος της Βατοπαιδίου, χεράκι-χεράκι με τους Οικουμενιστές από τον πεπλανημένο συσκοτισμό τους και δια της σατανικής διγλωσσίας των δεν έχουν
συνειδητοποιήσει ακόμη, ότι παλεύουν με τον ίδιον τον Παντοδύναμο Θεό και τον Λαό του Θεού και δη, ότι προσπαθούν με σαχλεπίσαχλες και χλιαρότατες ωραιολογίες και ψευδείς κινδυνολογίες, ενίοτε και τραγικές συκοφαντίες, εξάπαντος βάσει του δείλαιου φρονήματός τους, να σβύσουν το Άγιο Πνεύμα από τις ψυχές των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών.

Δείτε παρακαλώ εδώ, εδώ, εδώ και εδώ ένα αποδεικτικό εκτενές άρθρο περί των προειρημένων ζητημάτων κατά των κακοδόξων ενεργειών των Μητροπολιτών Λεμεσού κ. Αθανασίου μετά του Ιασσίου και Μολδαβίας κ. Θεοφάνη.

Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει εκείνον τον έγγαμο Ομολογητή και ιερώς Αποτειχισθέντα Κληρικό π. Ιωάννη
Ουνγκουρεάνου (Pr.Ioan Ungureanu) όπου αντιστάθηκε σθεναρά, δια της ιεράς Αποτειχίσεως και της διακοπής του Λειτουργικού Μνημοσύνου, μετά του Λογικού ποιμνίου του, εις τα άνομα σχέδια του σεβ. Μητροπολίτου Ιασσίου και Μολδαβίας κ. Θεοφάνη;

Γιατί ο Λεμεσού συντάσεται με τόση άνεση και ευκολία με τους διώκτες και ορκισμένους Οικουμενιστές; Γιατί δεν υπερασπίζεται το δίκαιον και την Αλήθεια, ως επίσκοπος της Εκκλησίας, και επιλέγει να συμπαραταχθεί με τις παμπόνηρες δυνάμεις του σκότους;

Ένα από τα εφτά ιερά Κοινόβια όπου διέκοψαν το Λειτουργικό Μνημόσυνο είναι  και το ι. Μοναστήρι ή η ιερά Σκήτη Ραντένι (Schiti Radeni). Μου απεστάλλει και ειδικό βίντεο κατά την Αναστάσιμη Ακολουθεία του 2017 λίγους μήνες μετά την ιερά Αποτείχιση της εν λόγω Σκήτεως και εθαύμασα από την κοσμοσυρροϊ του Χριστεπώνυμου πληρώματος, όπου εν έργοις και πράγμασι συμπαραστέκεται ισχυρώς στους ιερούς Αποτειχισθέντες Μοναχούς/ουσές. (Sfintele Paști 16 apr. 2017 la schitul Rădeni - Bastionul Ortodoxiei românești, https://www.youtube.com/watch?v=QyMGf77K9P4 ).

Ο κατ΄εξοχήν «Μaster Chef», δηλ. ο εμπνευστής και ο
εγκέφαλος της ιεροκανονικής Αποτειχίσεως και της αγίας ανυπακοής των αδελφών και πατέρων της Ρουμανίας είναι ένας Λαϊκός θεολόγος!...

Αυτό και αν είναι μία ευχάριστη έκπληξη και περίφημη είδηση. Θα πρέπει επι τέλους, οι διαβόητοι Επισκοπομονιστές και Κληρικαλιστές να πάψωσι να υποτιμώσι και να διασύρωσι το Λαϊκό στοιχείον της Εκκλησίας. Διότι και ο Λαός του Θεού έχει εκκλησιαστικά δικαιώματα, και όχι μόνον οι Κληρικοί.

Διότι, η Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία είναι: Επίσκοποι+Πρεσβύτεροι+Διάκονοι+Μοναχοί+Λαϊκοί=Εκκλησία.

Και όχι βέβαια, το επόμενο κακόδοξο και μονόπλευρο Ιεροκρατικό-παπιστικό ρηθέν: Εκκλησία=Επίσκοποι. Τέτοιο πράγμα είναι άτοπον και ανορθόδοξο, η μισή αλήθεια,
τουτέστιν μέγα ψεύδος. Ιδού και πρακτικά ο ενεργοποιημένος και βαρυσήμαντος εκκλησιαστικός ρόλος και λόγος των  παραδοσιακών Λαϊκών Θεολόγων της Εκκλησίας στο αντιαιρετικό πολύ-μέτωπο αγώνα κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού.

Ο εν λόγω Λαϊκός και ο κατ΄εξοχήν εισηγητής και αρχηγέτης του αντιΟικουμενιστικού αγώνος δια της ενεργοποιήσεως της ιεράς Αποτειχίσεως εν τη Ρουμανία είναι ο Ρουμάνος Θεολόγος κ. Μιχαήλ Κυρίλλου (Mihai-Silviu Chirila).

Δείτε την επόμενη δέσμη όπου είναι το επίσημο θεολογικό ιστολόγιο του και ειδικά το εν λόγω άρθρο του: Γι΄αυτούς που μας παροτρύνουν να κάνουμε Σχίσμα: Όχι, ευχαριστώ! «Celor ce ne invită la schismă: Nu, mulţumesc!» (http://mihaisilviuchirila.blogspot.com.cy/2016/12/celor-ce-ne-invita-la-schisma-nu.html) .

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)