Translate

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΕΣ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΕΣ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Π. Νούνη
ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Προ ολίγων ημερών  έλαβα σημαντικές καταγγελίες κατά του πατρός Βασιλείου Βλουδάκη. Όμως δεν ήθελα να δώσω ιδιαίτερη σημασία, διότι πρόκειται κυρίως για προσωπικά ζητήματα, αλλά η ψυχή όπου μου απέστελνε τα παραπονά της ήτο ιδιαίτερα επίμονη. Μάλιστα το εκπληκτικό είναι ότι πρόκειται για πνευματικό παιδί του π. Βασιλείου. Ως ιστολόγοι και δημοσιογράφοι περί των Εκκλησιαστικών και Θεολογικών δρώμενων δεν μπορούμε να απαξιώσουμε εν Χριστώ αδελφούς και αδελφές, όταν παιρνούσι δοκιμασίες, αλλά μάλλον, οφείλουμε, και να σηκώσουμε το βαρύ φορτίο των θλίψεων τους.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι κυρίως μας ενδιαφέρει ο
αντιρρητικός αγώνας κατά τινών κατεγνωσμένων ή ανιεροκρύφιων κακοδοξιών των Κληρικών μας.

Βέβαια, μας ενδιαφέρει και η φιλοσοφική αλλά και η δημοσιογραφική οπτική των πραγμάτων. Διότι,  αξιότιμοι φίλοι και φίλες, δια μέσω καθαρά  τινών προσωπικών παραπόνων και εκ των δημοσιογραφικών αναρτήσεων δύναται κανείς να αντιληφθεί έτι περαιτέρω, καλύτερα, ότι οι κακοδοξίες τινών Κληρικών, έχωσι φοβερές επιδράσεις και προεκτάσεις σε ολόκληρη τη ζωή, τη συμπεριφορά, το χαρακτήρα και το ήθος τους.

Ένας κακόδοξος Κληρικός ή Λαϊκός, διαμορφώνει, μία σατανόσχημη συμπεριφορά, με ένα ευσεβοφανές και εκκλησιαστικοφανές περιτύλιγμα.

Εξάπαντος το ψέμα και η κακία, όπου εκπορεύονται από την Ελεύθερη Βούληση του ατόμου/προσώπου έχουν μικρή διάρκεια ζωής, εξ ου και ο σημαίνων λόγος αλλά και ο ρόλος, του βιολογικού θανάτου, «ίνα μη γίνει το κακό αθάνατο» όπου από αυτή τη διαφορετική οπτική, το Μυστήριον του Θανάτου, είναι υψηλότατη ευεργεσία για τον άνθρωπο.

Αργά η γρήγορα, η αλήθεια, πάντα θα αποκαλύπτεται όσο και αν γίνονται εργώδεις παρασκηνιακές προσπάθειες για την φίμωση ή και εξόντωσή της.ΤΟ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΙΣΜΟΥ

Στην επόμενη καταγγελία, όπου προσκομίζω ως αποδεικτικό στοιχείο, μετά το πέρας του εν λόγω σημειώματος, εστιάζω, προσωπικά, ως μια ισχυρή ένδειξη αλλά και γραπτή απόδειξη του κακόδοξου φρονήματος του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη, όπου αποδεικνύεται, κυρίως, ότι χειραγωγεί τα πνευματικά του παιδιά και τα παροτρύνει να αλληλομάχονται σε δικαστικούς αγώνες.

Αφού ο ίδιος το πράττει και το ενεργεί με άνεση, και χωρίς φόβο Θεού, ιδίως για τα προσωπικά ή και ιδιοτελή του συμφέροντα, γιατί να μη το συμβουλεύσει και στους πνευματικά εξαρτώμενους του; Είναι άραγε, ορθόδοξ
η ενέργεια, τέτοιο εκκοσμικευμένο ή αντιχριστιανικό και ασεβές πράγμα;

Να μας ενημερώσει ο π. Βασίλειος σε ποιο Ευαγγελικό ανάγνωσμα ή, και σε ποιό ιερό Κανόνα καταγράφεται η εκκοσμικευμένη και δικανική εντολή «μάχου υπέρ προσωπικών συμφερόντων, σε αίθουσες δικαστηρίου, για να βρείς το δίκαιο σου»;

Ο π. Β. Βολουδάκης φαίνεται να γράφει ένα δικό του «ευαγγέλιο»: το Κατά Βολουδάκη το ανίερο ανάγνωσμα. Η διαστροφή η αλλοίωση και παραχάραξη του Νόμου του Θεού είναι αίρεσις. Η αμαρτία είναι μία πτώσις, όπου υφίσταται  εύκολη επιστροφή. Η αίρεσις όμως, είναι το πλέον χειρώτερο πράγμα από την αμαρτία. Μέχρι στιγμής, εξ όσων πληροφορούμαστε από αντικειμενικά δημοσιεύματα, υπενθυμίζουμε, ότι: ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, σε μία αυστηρά δική του και προσωπική του ενέργεια, οδήγησε ως καλός (;) ποιμένας μία θεολογική (!) υπόθεση στα πολιτικά (!!) δικαστήρια των Αθηνών.

Και εννοώ ότι διέσυρε στα δικαστήρια, έναν Ελληνοκύπριο της Ομογένειας και μόνιμο κάτοικο της Αμερικής, ένα παραδοσιακό και αντιοικουμενιστή θεολόγο της ιεράς Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, τον κύριο Παναγιώτη Τελεβάντο, όπου κυρίως και εξ αιτίας των θεολογικών στηλιτευτικών και αντιρρητικών κριτικών του, κατά των κακοδοξιών του αιρετίζοντως Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασίλειου Βολουδάκη, εκεί στο Αθηναϊκό δικαστήριο, δίκασαν και καταδίκασαν τον θεολόγο κυρ Παν. Τελεβάντο εξ αποστάσεως, δηλαδή ερήμην του, και χωρίς να έχει τη δυνατότητα της φυσικής απολογίας, μάλιστα, με μάρτυρες κατηγορίας τα πνευματικά παιδιά του ίδιου Κληρικού.Ο «ΜΕΓΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ» ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ

Στην επιστολή όπου σας προσκομίζω, ακριβώς μετά, εντοπίζεται και πάλιν η αντιευαγγελική και αντικανονική ενέργεια, του λίαν αγαπητού μας πατρός Βασιλείου Βολουδάκη.

Όπου σ΄αυτήν, δυστυχώς, φαίνεται να ξεσηκώνει ένα πνευματικό παιδί του. Παροτρύνει μία ευκατάστατη αλλά και ευσεβή-βλαμένη «κυρία» των Αθηνών, μια μάνα με ψυχιατρικά ή και ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με την καταγγελία, σε δικαστικούς αγώνες ενάντια στα παιδιά και εγγόνια της, και η ανόητη μάνα με τις «θεόπνευστες ευλογίες» του  πνευματικού της πατέρα, να οδηγεί στα δικαστήρια το ίδιο (!) το παιδί της.

Το κερασάκι στη τούρτα, είναι, όπου ο π. Βασίλειος, παροτρύνει, και άλλα πνευματικά παιδιά του, ώστε να μπαίνωσι ως μάρτυρες κατηγορίας κατά του «εξοστρακισμένου» Χριστιανού/ής από τη Βολουδακρακιστική φατρία τους.

Παρόμοια ύπουλη άνανδρη μεθόδευση και ελεϊνό τακτικισμό δείχνει και μια άλλη ενέργεια του: να δημοσιεύει, προσωπικά-ιδιωτικά ημαίηλ του π. Ιερόθεου Αργύρη, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ενορίας του Αγίου Νικολάου Πευκακίων ώστε να μας αποδείξει, ότι ο κ. Τελεβάντος είναι ελέφαντας (!), διότι, οι ελέφαντες ως επι το πλείστον αφήνουν αναπάντητα τα ημαίηλς τους. Και δεν κατανοεί ποσώς, ο π. Β. Βολουδάκης και οι συν αυτώ φατρία του, ότι εκθέτουσι και διασύρωσι κυρίως τους εαυτούς τους κα δή διεθνώς.

Ο παποκαισαριστής π. Βασίλειος, επειδή έχει ιδρύσει αντικανονικά ένα πολιτικό κομματίδιο, και επειδή έχει και κατά σάρκα θυγατέρα Βολουδάκενα ως Νομικό του σύμβουλο, εκτροχιάσθηκε ο ταλαίπωρος κληρικός, και την είδε ως «Μέγας Δικαστής του Σύμπαντος».

Κατ΄ουσία είναι ο Νο1 νεοΈλλην Ρασπούτιν της σύγχρονης Εκκλησιαστικής Ιστορίας της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Δικάζει και καταδικάζει, όποιον μπαίνει σφήνα στα σχέδια του, με όπλο του τη κοσμική ή πολιτική Δικονομία, αντί το ιερό Ευαγγέλιο. Μόνο ένας αιρετικός κληρικός, ένας παποκαίσαρ και αδίστακτος πολιτικάντης, ενεργεί με τέτοιο παράξενο και κακό τρόπο. Όποιος διαφωνεί μαζί του, ή όποιος του διενεργεί κριτική, κατά των κακόδοξων ενεργειών του, έχει την εύκολη λύση στο τσεπάκι του. Μηνύσεις και δικαστικές διαμάχες.

Η πνευματική και ιεροεξεταστική τρομοκρατία των Αυτοκεφαλαρχιστών Βολουδακρακιστών της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο μεγαλείο της.

Προτείνω συνεπώς, όσα πρώην πνευματικά παιδιά του πατρός Βασιλείου Β. έχετε σημαντικά εκκλησιαστικά παράπονα ή καταγγελίες, κυρίως για ρασπουτινιές του Βολουδάκη, και εννοώ  θεολογικές ενστάσεις σε γνωστές ή άγνωστες κακόδοξες ενέργειες του, να μου τις αποστέλνετε παρακαλώ για να τις μελετήσω προς αξιολόγηση για αποκλειστική δημοσιεύση των παραπόνων σας.

Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝΠρος το Ιστολόγιον <<Απολογητικά>>

Προς τον θεολόγο της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Παναγιώτη Νούνη, εκ Θάσου και μόνιμο κάτοικο Κύπρου.

Είμαι ένα "πρώην" πνευματικό παιδί του π. Β. Βολουδάκη.

Αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα με την μητέρα μου, και την ψυχική της υγεία.


Επειδή αντιδρά να εξεταστεί, ζήτησα την βοήθεια του π. Βολουδάκη. Η απάντηση του:

Μου είπε όπως ακριβώς τα παραθέτω:

"Να φύγεις από την ζωή της μάνας σου, εγώ μι ζωή της το έλεγα, και αυτή δεν με άκουγε" !!!!

Όλα αυτά μέσα στην εκκλησία, με πολύ έντονο ύφος! Φωνές μπορώ να πω. Δεν είχε την ευγένεια να μιλήσουμε αθόρυβα. Εγώ άρχισα να κλαίω, και να του λέω, πως εγώ αγαπάω την μητέρα μου, και γιατί να φύγω από κοντά της;; 

Αυτός συνέχισε πάλι με έντονο ύφος, να μου λέει:

"Εγώ την ρυθμίζω, και εσύ μου την ξερυθμιζεις".

Τι ακριβώς ρυθμίζετε, και εγώ το ξερυθμίζω;

Η μητέρα μου την επόμενη μέρα, με κυνήγησε δικαστικά με μάρτυρες πνευματικά σας παιδιά.

Αυτό μπορούσατε να το έχετε σταματήσει. Γιατί δεν το κάνατε; Είχατε κάποιο συγκεκριμένο λόγο;

Πολύ θα ήθελα να τον μάθω!!!!!

Επίσης σας ενημερώνω, πως έμαθα από έμπιστο και αξιόλογο άτομο, ότι η μητέρα μου, παραδέχτηκε πως εσείς είσασταν πίσω από την καταδίωξη μου, εδώ και ένα χρόνο.

Φυσικά η "κάλυψη" σας ήταν: 

"Εκπαιδευτικοί λόγοι" !!! Για ποιον; Αναφέρω πως είμαι 40+ χρονών. Τώρα θα εκπαιδευτώ;

Ακόμα όλοι γνωρίζουν πως τα πνευματικά σας παιδιά, για τέτοιες μεγάλες κινήσεις, παίρνουν την "ευχή" σας!!

Αυτό λοιπόν δείχνει πόσο την έχετε φανατισει, που δεν έχει επίγνωση των πράξεών της, και καταδικάζει το μόνο παιδί, και το μόνο συγγενή α' βαθμού που έχει.             Με εκτίμηση

Ένα "πρώην" πνευματικό σας τέκνο

    Αθήνα,     11/7/2017