Translate

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ (ΙΑΤΡΟΣ), ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΙΕΡΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΙΕΡΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Του Νίκου Σταματάκη, ιατρός

Σας τιμάμε και σεβόμαστε σεβασμιώτατε  κι ευχαριστουμε για την ενημέρωση και τις ειλικρινείς προσπάθειες και προθέσεις σας !

Επιτρέψτε μου ομως ,καλόπιστα,καποιες απορίες:
Κατ αρχην δεν αιφνιδιαστήκατε ,γιατι το θέμα αυτο σέρνεται δυο χρονια τουλάχιστον κι υπήρχαν οιωνοί απο πριν, Αρα καποιοι στην ιεραρχία καθευθύνουν η ανέχονται η συμπράττουν στις μεθοδεύσεις!


Ειναι γνωστό το επιτελείο του ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής ,καθώς και των ημετερων τους θεολόγων και το τι προθέσεις είχαν και εχουν
!

Ειναι γνωστές οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Φίλη ,οτι παρόλη την αντιπαράθεση της εκκλησίας,που κόντεψε να πέσει η κυβέρνηση,η μεταρρύθμιση του δεν θίχτηκε !


Ειναι γνωστές επισης οι διαθέσεις αλλα κι η φιλοσοφία των δυο άλλων μελών της επιτροπής της ιεραρχίας ,σεβ. Υδρας και Μεσσηνίας , που απέχουν πολυ των υμέτερων και τείνουν προς τους συμβιβασμούς και συγκινούνται απο το 'εκσυγχρονιστικό " πνεύμα της πολιτείας
!


Ακομα εγράφη κι απο υπεύθυνο δημοσιογράφο η φοβική σταση του αρχιεπισκόπου και η απειλή προς τον άγιο καισαριανης να μην συγκαλέσουν ιεραρχία για το θέμα γιατι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το όριο ηλικίας και προς τιμήν του απαντησε οτι δεν φοβηται και πρεπει να συνέλθει,ενω ο υπουργός επιθυμούσε την μη σύγκρουση του με την ιεραρχία .


Μεσα σ ενα τοσο ναρκοθετημένο προς αποτυχία πεδίο ομως εσεις που βρίσκεστε ? Δύσκολη η θέση σας απο τη στιγμη που αποδεχθήκατε αυτη τη θέση !

Οφείλατε νομίζουμε να διαφοροποιηθείτε έγκαιρα η και αργότερα οταν διαπιστώσατε το τοπίο, η και να επιμείνετε στη σύγκλιση της συνόδου πολυ πρωτύτερα, μη εμπιστευόμενος τις ιδιωτικές συναντήσεις για ουζάκια  του προέδρου της επιτροπής σας , καταγγέλλοντας τη μεθόδευση , γιατι περι αυτής πρόκειται!

Κι αν τη βλέπαμε εμεις χρονια τωρα,εσεις δεν μπορείτε να λετε ,ολοι οι ιεράρχες ,οτι δεν το περιμένατε ! Λετε πως συμβιβαζεστε επ ολίγον με το παρόν προγράμμα εως ότου καταρτισετε ,ως εκκλησια  δικά σας βιβλια !

Μα είπε ποτε η πολιτεια οτι θα αποδεχθεί κατι τετοιο? Γιατι υπηρχε ποτε τετοια δυνατότητα και δεν την αξιοποιήσαμε ?

Εδω εχει καταγγελθεί η ανισότιμη σταση της ως προς τις άλλες ομολογίες, ακριβως γιαυτο , γιατι εκείνοι προτείνουν την ύλη τους! Μα ειναι προφανές ότι επρεπε να το χαμέ ηδη απαιτήσει ,αλλα θεωρώ πως δεν εισακούεται κι αυτο θα ταν ένας λόγος καταγγελίας!

Ακομα φρονώ ότι οφείλατε να μην συνεργησετε έστω και μερικώς σ αυτην την αποδοχη ,γιατι ετσι νομιμοποιούνται ,αυτο αλλωστε ήθελαν,απλα την ανοχή σας και να τους αναγνωριστεί αυτο το μάθημα των θρησκευτικών, που ειναι ξεθεμελιωτικο της πιστης μας!

Δηλ απο το σχήμα : "προς το παρόν το παλιό βιβλίο" μεχρι να βρουμε το καλυτερο μαζι,τους αμνηστευσατε στην εμμονή τους να περάσουν το ανατρεπτικό και αντορθοδοξο ,αφήνοντας σε σας μια ελπίδα για το μέλλον! Δηλ εγινε "προς το παρόν το έκτρωμα "! Κατι σαν το μνημόνιο και το χρεος ! Πάρτε τωρα μνημόνιο και μετα βλέπουμε για το χρεος!

Λυπούμαστε βλέποντας ότι δεν επαγρυπνειτε αρκούντως ,γίνονται λάθη ,εσκεμμένα απο κύκλους έσω και εξω, συχνά ,και δεν ειναι μονο τα παλια ,που με περισση αυτοκριτική, δυσανάλογη της περιστάσεως κατήγγειλε στη σύνοδο ο Άγιος υδρας ,αλλα και τα τωρινά τα δικά του που επρεπε να απολογηθεί ! Γιατι?

Γιατι εντέλει αυτη η επιτροπή ηταν μια αποτυχία και μια ταφόπλακα της εκπαίδευσης της πιστης μας κι εσεις ξέρετε, καλιον παντός αλλου, ποσο σοβαρό ειναι αυτο ,για τα σύγχρονα νειατα! Καλυτερον καθολου ,παρα κάλπικος και νοθευμένος λόγος !

Αυτο φρονούμε εμεις!

Το θέμα δεν ειναι να βρεθούν τα πιο σύγχρονα σχήματα διδασκαλίας,αλλα να δοθεί με απλότητα και καθαρότητα το δόγμα ,η παραδοση και η φιλοκαλια
!


Οι νέοι εχουν κουραστεί απο την πληθώρα κεκαλυμμενων ψέμματων και τα κίβδηλα και πολύπλοκα , θέλουν ουσία κι αληθεια , οπως τη βίωσαν οι πατέρες μας ! Συγχωρήστε μου το ύφος , ετσι βγηκε απο την ψυχη μου κι ειμαι σίγουρος οτι θα το αξιοποιήσετε κατάλληλα! Εχουμε τις ελπίδες μας σε Σας!